Vidiš, tebi j Bosanac kao i Srbima i Hrvatima geografska/regionalna odrednica. Meni nije.Naseef Mushroom wrote: 19 Nov 2021, 17:18Greška u koracima, ignorišeš da je svako ko je iz Bosne i Hercegovine i ima BH državljanstvo automatski Bosanac ili Hercegovac.dacha bosanac wrote: 19 Nov 2021, 17:04
Tebi čovjek da prdi ili priča, tebi je svejedno. Skontat ne možeš sve i da hoćeš. A možda bi i mogao kada bi čitao. Pa onda pročitao još jednom, pa još jednom. Kažu da valja pročitati par puta dok ne počneš da kontaš. Ja sam mislio da smo mi Bosanci glupi, pa moramo glavom u zid udarat da bi skontali. Al izgleda da nas ovi konstitutivni nadmašuju u tome.
Ukratko, Milorad Dodik i ja smo Bosanci kao i ti, znači nema potrebe da se izdvajaš iz mase i glumiš nekog nadčovjeka a ko je gluplji ili pametniji to zavisi od pojedinca jer mi svi činimo Bosance ili Hercegovce.
Zašto je bitno biti Bošnjak?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- dacha bosanac
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 295 times
- Been thanked: 326 times
- Status: Offline
Re: Zašto je bitno biti Bošnjak?
Hard to handle
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Pa po čemu je Srbin kad se izjasni ko Ostali?Naseef Mushroom wrote: 19 Nov 2021, 17:13Ako je stvarno tako (mješoviti brak, Rom, Jevrej, Poljak itd.) onda neka primi moje izvinjenje i neka zna da ću se boriti za njega da bude ravnopravan kao i ja u zajedničkom nam državi.
Ali ukoliko je Srbin, Bošnjak ili Hrvat koji je se izjasnio kao Bosanac/Ostali jer glumi nekog pubertetliju buntovnika onda neka zna da mu želim da izgubi i ono malo prava koje ima.
Ne mereeee 

- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Etnicitet. Žitelj je to.dacha bosanac wrote: 19 Nov 2021, 17:20Vidiš, tebi j Bosanac kao i Srbima i Hrvatima geografska/regionalna odrednica. Meni nije.Naseef Mushroom wrote: 19 Nov 2021, 17:18
Greška u koracima, ignorišeš da je svako ko je iz Bosne i Hercegovine i ima BH državljanstvo automatski Bosanac ili Hercegovac.
Ukratko, Milorad Dodik i ja smo Bosanci kao i ti, znači nema potrebe da se izdvajaš iz mase i glumiš nekog nadčovjeka a ko je gluplji ili pametniji to zavisi od pojedinca jer mi svi činimo Bosance ili Hercegovce.
Ne mereeee 

- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Opaaaaaa.dacha bosanac wrote: 19 Nov 2021, 17:18hahahahaha...pa frajeru, očito da si odrastao u porodici i okruženju gdje su se te stvari potencirale. Vidiš, tamo gdje sam ja živio o tim se stvarima nije pričalo sve do neke devedesete ili bolje reći samog kraja 80-ih. Čak ni u društvu velikih Srba među kojima sam bio zbog navijačkog opredjeljenja se o tome nije pričalo sve do pred Maksimir (tada sam se negdje i povukao iz te navijačke priče). I normalno da nam nije smetalo jer nas u kući, porodici niko nije učio razlikama takve vrste koju ti pominješ sve dok nije došla trojka na vlast (SDA, SDS i HDZ) sa parolom da će da skidaju nekoga da bi oni vladali i da bi nam život bio bolji. E vidiš, ti papci koji su predstavljali Bošnjake, Srbe i Hrvate su nas unazadili, da ne koristim neke grublje riječi, za milion godina. Zato nam i proradio bosanski mentalitet.Naseef Mushroom wrote: 19 Nov 2021, 17:07
Čudi me onda kako niste bili principijelni od početka i svi odselili iz Jugoslavije čim ste znali za sebe jer narodi nisu nastali u nezavisnoj Bosni i Hercegovini već su bili prisutni i faktor i u SFRJ.
Niste se toliko brinuli za Mađare i Čehe kada je u SFRJ bilo "Bosna nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska već i srpska i hrvatska i muslimanska" niti vam je smetalo u bivšoj državi sto se niste mogli izjasniti kao Bosanci i sto je se veoma mali broj na području cijele SFRJ izjasnio kao Jugoslaven nego ste tek u zadnjih 8 godina shvatili da imate neke principe jer vam se nije svidio razultat na zadnjem popisu.
Koja suplja.
Ko nas bre zavadi.
I sve price slicne tome.
Blah, blah.
Vec vidjeno mali milion puta.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Znači Munja je s Bosancima zavađena po difoltu, niko je ne treba zavađat. 
Ne mereeee 

- MunDzi
- Svadjalica

Tvojom tupom logikom ja sam zavadjena sama sa sobom.Šabović Adis wrote: 19 Nov 2021, 17:25 Znači Munja je s Bosancima zavađena po difoltu, niko je ne treba zavađat.![]()
Nisi ti bas najostrija olovka u pernici.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Svaka konfliktna osoba to jeste.MunDzi wrote: 19 Nov 2021, 17:28Tvojom tupom logikom ja sam zavadjena sama sa sobom.Šabović Adis wrote: 19 Nov 2021, 17:25 Znači Munja je s Bosancima zavađena po difoltu, niko je ne treba zavađat.![]()
Nisi ti bas najostrija olovka u pernici.![]()
Ne mereeee 

- dacha bosanac
- Poneki mu pročitamo

Ono što vidim ovdje, a nije daleko od mišljenja mnogih drugih, vama Bošnjacima smetamo mi Ostali/Bosanci. Bukvalno ovdje zauzimate isti stav koji Srbi (uglavnom), a i Hrvati zauzimaju za vas. Logika mi kaže da ste iste sorte i da se isto ponašate, a u srži tog vašeg ponašanja je mržnja prema drugom i drugačijem. Uživajte.
"Što god čovjek posije, to će i požnjeti."
Hard to handle
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Pisanjem kako se smiješ naglas već dokazuješ da te hvata nervoza zbog manjka argumenatadacha bosanac wrote: 19 Nov 2021, 17:18hahahahaha...pa frajeru, očito da si odrastao u porodici i okruženju gdje su se te stvari potencirale. Vidiš, tamo gdje sam ja živio o tim se stvarima nije pričalo sve do neke devedesete ili bolje reći samog kraja 80-ih. Čak ni u društvu velikih Srba među kojima sam bio zbog navijačkog opredjeljenja se o tome nije pričalo sve do pred Maksimir (tada sam se negdje i povukao iz te navijačke priče). I normalno da nam nije smetalo jer nas u kući, porodici niko nije učio razlikama takve vrste koju ti pominješ sve dok nije došla trojka na vlast (SDA, SDS i HDZ) sa parolom da će da skidaju nekoga da bi oni vladali i da bi nam život bio bolji. E vidiš, ti papci koji su predstavljali Bošnjake, Srbe i Hrvate su nas unazadili, da ne koristim neke grublje riječi, za milion godina. Zato nam i proradio bosanski mentalitet.Naseef Mushroom wrote: 19 Nov 2021, 17:07
Čudi me onda kako niste bili principijelni od početka i svi odselili iz Jugoslavije čim ste znali za sebe jer narodi nisu nastali u nezavisnoj Bosni i Hercegovini već su bili prisutni i faktor i u SFRJ.
Niste se toliko brinuli za Mađare i Čehe kada je u SFRJ bilo "Bosna nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska već i srpska i hrvatska i muslimanska" niti vam je smetalo u bivšoj državi sto se niste mogli izjasniti kao Bosanci i sto je se veoma mali broj na području cijele SFRJ izjasnio kao Jugoslaven nego ste tek u zadnjih 8 godina shvatili da imate neke principe jer vam se nije svidio razultat na zadnjem popisu.
Pošto se ja držim radije činjenica evo ti komplet popisi rezultata iz SFRJ
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Kategor ... ugoslavije
a evo iz Bosne i Hercegovine
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Kategor ... ercegovini
Komplet rezultati svakog popisa koji datiraju desetine godina unazad prije nego što su osnovane SDA, SDS i HDZ gdje je zanimljivo kako je veoma nizak procenat Jugoslavena. Slabi su ti argumenti.
A to što mnogi nisu naglašavali u društvu ko su i šta su je zbog toga što su se vodile teme gdje nije bilo potrebe naglašavati ko je ko ali to ne znači da ljudi nisu znali za sebe koje su nacionalnosti.
Šta veliš? Proradio bosanski mentalitet? Šta ćeš, nekome se pocpčne buditi bošnjački inat radi govora karadžića o autostradi pakla, genocida i etničkog čišćenja a nekome proradi bosanski mentalitet i inat jer su njegovi slušali Indexe. Pretpostavljam da nečiji karakter odlučuje šta su mu prioriteti kada se bude mentalitet i inat.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- dacha bosanac
- Poneki mu pročitamo

- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Genije, Jugoslovena je cca. 22.000.000.
Samo totalni debil i/ili zajebant će u rubrici za narodnost/nacionalnost upisati Jugosloven.
Išlo Nazifa, ne Daču.
Samo totalni debil i/ili zajebant će u rubrici za narodnost/nacionalnost upisati Jugosloven.
Išlo Nazifa, ne Daču.
Ne mereeee 

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Zašto bi mi smetali Bosanci kada sam i ja Bosanac i što moj identitet čini jedam važan dio Bosne i Hercrgovine?dacha bosanac wrote: 19 Nov 2021, 17:36 Ono što vidim ovdje, a nije daleko od mišljenja mnogih drugih, vama Bošnjacima smetamo mi Ostali/Bosanci. Bukvalno ovdje zauzimate isti stav koji Srbi (uglavnom), a i Hrvati zauzimaju za vas. Logika mi kaže da ste iste sorte i da se isto ponašate, a u srži tog vašeg ponašanja je mržnja prema drugom i drugačijem. Uživajte.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Sve sto srbi i hrvati daju Bosancima politickom smislu, ja kao Bosnjak podrzavam da im damo 1000struko. A dok se to ne desi manite se lamenta i kulknjave Bosnjacima.
Last edited by The 51st State on 19 Nov 2021, 18:00, edited 1 time in total.
- MunDzi
- Svadjalica

Pa ja, ugrozeni Bosanci i danas kao i u Titino doba.
BiH je zemlja Srba, Hrvata, Bosnjaka i ostalih.
Bas kao i u Titino doba.
Doduse, tad se moglo biti i neopredeljen, i jugosloven. Jbg, vise opcija bilo.
Hem se moglo na klupi spavati.
BiH je zemlja Srba, Hrvata, Bosnjaka i ostalih.
Bas kao i u Titino doba.
Doduse, tad se moglo biti i neopredeljen, i jugosloven. Jbg, vise opcija bilo.
Hem se moglo na klupi spavati.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3405 times
Ne, u titino doba su bili Muslimani
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- MunDzi
- Svadjalica

Cmokic forumskoj budalici.Šabović Adis wrote: 19 Nov 2021, 17:33Svaka konfliktna osoba to jeste.MunDzi wrote: 19 Nov 2021, 17:28
Tvojom tupom logikom ja sam zavadjena sama sa sobom.
Nisi ti bas najostrija olovka u pernici.![]()
![]()
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Eh et fakat nam ne treba insomnia. Imamo Mundži sa istim forama 
ko nas bre zavadi xexexe
ko nas bre zavadi xexexe
- MunDzi
- Svadjalica

Ti nisi Insomni ni do petnih zila.MarlboroGold wrote: 19 Nov 2021, 18:02 Eh et fakat nam ne treba insomnia. Imamo Mundži sa istim forama
ko nas bre zavadi xexexe
Forum je izgubio puno sa njegovim odlaskom.
Sharp u mozgu.
I sto je najvaznije, nije mu se moglo prodati mudo pod bubrege.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
-
Ma znas
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 137 times
Da ne budemo neopredijeljeni - jedna bezlicna masa
Da ne budemo treturani kao muslimani - obicna vjerska skuoina koja nema ista prava koja imaju naridi
Da ne budemo Muslimani sa velikim "M" jer svaka budala zna da je musliman vjersko a ne etnicko odredjenje.
Da budemo ravnopravni sa drugim narodima u BiH.
Da ne budemo treturani kao muslimani - obicna vjerska skuoina koja nema ista prava koja imaju naridi
Da ne budemo Muslimani sa velikim "M" jer svaka budala zna da je musliman vjersko a ne etnicko odredjenje.
Da budemo ravnopravni sa drugim narodima u BiH.