Zašto je bitno biti Bošnjak?

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Zašto je bitno biti Bošnjak?

bošnjak
40
63%
srbin
1
2%
hrvat
2
3%
bosanac
12
19%
ostali
4
6%
nisam iz BiH
4
6%

Total votes: 63

dacha bosanac
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 295 times
Been thanked: 326 times
Status: Offline

Re: Zašto je bitno biti Bošnjak?

Post by dacha bosanac »

Naseef Mushroom wrote: 19 Nov 2021, 17:18
dacha bosanac wrote: 19 Nov 2021, 17:04
Tebi čovjek da prdi ili priča, tebi je svejedno. Skontat ne možeš sve i da hoćeš. A možda bi i mogao kada bi čitao. Pa onda pročitao još jednom, pa još jednom. Kažu da valja pročitati par puta dok ne počneš da kontaš. Ja sam mislio da smo mi Bosanci glupi, pa moramo glavom u zid udarat da bi skontali. Al izgleda da nas ovi konstitutivni nadmašuju u tome.
Greška u koracima, ignorišeš da je svako ko je iz Bosne i Hercegovine i ima BH državljanstvo automatski Bosanac ili Hercegovac.
Ukratko, Milorad Dodik i ja smo Bosanci kao i ti, znači nema potrebe da se izdvajaš iz mase i glumiš nekog nadčovjeka a ko je gluplji ili pametniji to zavisi od pojedinca jer mi svi činimo Bosance ili Hercegovce.
Vidiš, tebi j Bosanac kao i Srbima i Hrvatima geografska/regionalna odrednica. Meni nije.
Hard to handle
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Naseef Mushroom wrote: 19 Nov 2021, 17:13
Hurija wrote: 19 Nov 2021, 16:49 :D

Nemoj tako Nasef ,vjerovatno je riječ o neopredijeljenim .
Ako je stvarno tako (mješoviti brak, Rom, Jevrej, Poljak itd.) onda neka primi moje izvinjenje i neka zna da ću se boriti za njega da bude ravnopravan kao i ja u zajedničkom nam državi.
Ali ukoliko je Srbin, Bošnjak ili Hrvat koji je se izjasnio kao Bosanac/Ostali jer glumi nekog pubertetliju buntovnika onda neka zna da mu želim da izgubi i ono malo prava koje ima.
Pa po čemu je Srbin kad se izjasni ko Ostali? :valja
Ne mereeee 👉👌
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

dacha bosanac wrote: 19 Nov 2021, 17:20
Naseef Mushroom wrote: 19 Nov 2021, 17:18
Greška u koracima, ignorišeš da je svako ko je iz Bosne i Hercegovine i ima BH državljanstvo automatski Bosanac ili Hercegovac.
Ukratko, Milorad Dodik i ja smo Bosanci kao i ti, znači nema potrebe da se izdvajaš iz mase i glumiš nekog nadčovjeka a ko je gluplji ili pametniji to zavisi od pojedinca jer mi svi činimo Bosance ili Hercegovce.
Vidiš, tebi j Bosanac kao i Srbima i Hrvatima geografska/regionalna odrednica. Meni nije.
Etnicitet. Žitelj je to. :oo
Ne mereeee 👉👌
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

dacha bosanac wrote: 19 Nov 2021, 17:18
Naseef Mushroom wrote: 19 Nov 2021, 17:07
Čudi me onda kako niste bili principijelni od početka i svi odselili iz Jugoslavije čim ste znali za sebe jer narodi nisu nastali u nezavisnoj Bosni i Hercegovini već su bili prisutni i faktor i u SFRJ.

Niste se toliko brinuli za Mađare i Čehe kada je u SFRJ bilo "Bosna nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska već i srpska i hrvatska i muslimanska" niti vam je smetalo u bivšoj državi sto se niste mogli izjasniti kao Bosanci i sto je se veoma mali broj na području cijele SFRJ izjasnio kao Jugoslaven nego ste tek u zadnjih 8 godina shvatili da imate neke principe jer vam se nije svidio razultat na zadnjem popisu.
hahahahaha...pa frajeru, očito da si odrastao u porodici i okruženju gdje su se te stvari potencirale. Vidiš, tamo gdje sam ja živio o tim se stvarima nije pričalo sve do neke devedesete ili bolje reći samog kraja 80-ih. Čak ni u društvu velikih Srba među kojima sam bio zbog navijačkog opredjeljenja se o tome nije pričalo sve do pred Maksimir (tada sam se negdje i povukao iz te navijačke priče). I normalno da nam nije smetalo jer nas u kući, porodici niko nije učio razlikama takve vrste koju ti pominješ sve dok nije došla trojka na vlast (SDA, SDS i HDZ) sa parolom da će da skidaju nekoga da bi oni vladali i da bi nam život bio bolji. E vidiš, ti papci koji su predstavljali Bošnjake, Srbe i Hrvate su nas unazadili, da ne koristim neke grublje riječi, za milion godina. Zato nam i proradio bosanski mentalitet.
Opaaaaaa.

Koja suplja.

Ko nas bre zavadi.

I sve price slicne tome.

Blah, blah.

Vec vidjeno mali milion puta.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Znači Munja je s Bosancima zavađena po difoltu, niko je ne treba zavađat. :valja
Ne mereeee 👉👌
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Šabović Adis wrote: 19 Nov 2021, 17:25 Znači Munja je s Bosancima zavađena po difoltu, niko je ne treba zavađat. :valja
Tvojom tupom logikom ja sam zavadjena sama sa sobom.

Nisi ti bas najostrija olovka u pernici. :oo
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

MunDzi wrote: 19 Nov 2021, 17:28
Šabović Adis wrote: 19 Nov 2021, 17:25 Znači Munja je s Bosancima zavađena po difoltu, niko je ne treba zavađat. :valja

Svaka konfliktna osoba to jeste. :pusi
Ne mereeee 👉👌
dacha bosanac
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dacha bosanac »

Ono što vidim ovdje, a nije daleko od mišljenja mnogih drugih, vama Bošnjacima smetamo mi Ostali/Bosanci. Bukvalno ovdje zauzimate isti stav koji Srbi (uglavnom), a i Hrvati zauzimaju za vas. Logika mi kaže da ste iste sorte i da se isto ponašate, a u srži tog vašeg ponašanja je mržnja prema drugom i drugačijem. Uživajte.
"Što god čovjek posije, to će i požnjeti."
Hard to handle
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

dacha bosanac wrote: 19 Nov 2021, 17:18
Naseef Mushroom wrote: 19 Nov 2021, 17:07
Čudi me onda kako niste bili principijelni od početka i svi odselili iz Jugoslavije čim ste znali za sebe jer narodi nisu nastali u nezavisnoj Bosni i Hercegovini već su bili prisutni i faktor i u SFRJ.

Niste se toliko brinuli za Mađare i Čehe kada je u SFRJ bilo "Bosna nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska već i srpska i hrvatska i muslimanska" niti vam je smetalo u bivšoj državi sto se niste mogli izjasniti kao Bosanci i sto je se veoma mali broj na području cijele SFRJ izjasnio kao Jugoslaven nego ste tek u zadnjih 8 godina shvatili da imate neke principe jer vam se nije svidio razultat na zadnjem popisu.
hahahahaha...pa frajeru, očito da si odrastao u porodici i okruženju gdje su se te stvari potencirale. Vidiš, tamo gdje sam ja živio o tim se stvarima nije pričalo sve do neke devedesete ili bolje reći samog kraja 80-ih. Čak ni u društvu velikih Srba među kojima sam bio zbog navijačkog opredjeljenja se o tome nije pričalo sve do pred Maksimir (tada sam se negdje i povukao iz te navijačke priče). I normalno da nam nije smetalo jer nas u kući, porodici niko nije učio razlikama takve vrste koju ti pominješ sve dok nije došla trojka na vlast (SDA, SDS i HDZ) sa parolom da će da skidaju nekoga da bi oni vladali i da bi nam život bio bolji. E vidiš, ti papci koji su predstavljali Bošnjake, Srbe i Hrvate su nas unazadili, da ne koristim neke grublje riječi, za milion godina. Zato nam i proradio bosanski mentalitet.
Pisanjem kako se smiješ naglas već dokazuješ da te hvata nervoza zbog manjka argumenata
Pošto se ja držim radije činjenica evo ti komplet popisi rezultata iz SFRJ
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Kategor ... ugoslavije
a evo iz Bosne i Hercegovine
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Kategor ... ercegovini

Komplet rezultati svakog popisa koji datiraju desetine godina unazad prije nego što su osnovane SDA, SDS i HDZ gdje je zanimljivo kako je veoma nizak procenat Jugoslavena. Slabi su ti argumenti.
A to što mnogi nisu naglašavali u društvu ko su i šta su je zbog toga što su se vodile teme gdje nije bilo potrebe naglašavati ko je ko ali to ne znači da ljudi nisu znali za sebe koje su nacionalnosti.

Šta veliš? Proradio bosanski mentalitet? Šta ćeš, nekome se pocpčne buditi bošnjački inat radi govora karadžića o autostradi pakla, genocida i etničkog čišćenja a nekome proradi bosanski mentalitet i inat jer su njegovi slušali Indexe. Pretpostavljam da nečiji karakter odlučuje šta su mu prioriteti kada se bude mentalitet i inat.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
dacha bosanac
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by dacha bosanac »

Ma sav sam neurozan :D
Hard to handle
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Genije, Jugoslovena je cca. 22.000.000.
Samo totalni debil i/ili zajebant će u rubrici za narodnost/nacionalnost upisati Jugosloven. :valja

Išlo Nazifa, ne Daču. :oo
Ne mereeee 👉👌
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

dacha bosanac wrote: 19 Nov 2021, 17:36 Ono što vidim ovdje, a nije daleko od mišljenja mnogih drugih, vama Bošnjacima smetamo mi Ostali/Bosanci. Bukvalno ovdje zauzimate isti stav koji Srbi (uglavnom), a i Hrvati zauzimaju za vas. Logika mi kaže da ste iste sorte i da se isto ponašate, a u srži tog vašeg ponašanja je mržnja prema drugom i drugačijem. Uživajte.
"Što god čovjek posije, to će i požnjeti."
Zašto bi mi smetali Bosanci kada sam i ja Bosanac i što moj identitet čini jedam važan dio Bosne i Hercrgovine?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Sve sto srbi i hrvati daju Bosancima politickom smislu, ja kao Bosnjak podrzavam da im damo 1000struko. A dok se to ne desi manite se lamenta i kulknjave Bosnjacima.
Last edited by The 51st State on 19 Nov 2021, 18:00, edited 1 time in total.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Pa ja, ugrozeni Bosanci i danas kao i u Titino doba.

BiH je zemlja Srba, Hrvata, Bosnjaka i ostalih.
Bas kao i u Titino doba.
Doduse, tad se moglo biti i neopredeljen, i jugosloven. Jbg, vise opcija bilo. :D.
Hem se moglo na klupi spavati.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3405 times

Post by Melek »

Ne, u titino doba su bili Muslimani
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Šabović Adis wrote: 19 Nov 2021, 17:33
MunDzi wrote: 19 Nov 2021, 17:28

Svaka konfliktna osoba to jeste. :pusi
Cmokic forumskoj budalici.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune »

Eh et fakat nam ne treba insomnia. Imamo Mundži sa istim forama :pusi

ko nas bre zavadi xexexe
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

MarlboroGold wrote: 19 Nov 2021, 18:02 Eh et fakat nam ne treba insomnia. Imamo Mundži sa istim forama :pusi

ko nas bre zavadi xexexe
Ti nisi Insomni ni do petnih zila.
Forum je izgubio puno sa njegovim odlaskom.
Sharp u mozgu.
I sto je najvaznije, nije mu se moglo prodati mudo pod bubrege.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune »

Hvala Zeusu da nisam.
Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 10 times
Been thanked: 137 times

Post by Ma znas »

Da ne budemo neopredijeljeni - jedna bezlicna masa
Da ne budemo treturani kao muslimani - obicna vjerska skuoina koja nema ista prava koja imaju naridi
Da ne budemo Muslimani sa velikim "M" jer svaka budala zna da je musliman vjersko a ne etnicko odredjenje.
Da budemo ravnopravni sa drugim narodima u BiH.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”