Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by Šabović Adis »

Šta kaže, UDBA?
Ne mereeee 👉👌
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41481 times
Been thanked: 28270 times
Status: Online

Post by Rum »

Pod hitno, Džemala Latića treba staviti pod preciznu psihitrijsku opservaciju. On je mentalni bolesnik!"

Pjesnik i profesor sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, Džemaludin Latić, gostovao je sinoć na Face TV kod Senada Hadžifejzovića.

Latić je u intervjuu svojim izjavama o Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku Republike BiH mnoge šokirao, a društvene mreže "gore" od sinoć nakon njegovog gostovanja na Face TV.

"Alija nije smio potpisati Dejton, bolje da se objesio! Bošnjaci će živjeti na 23 posto teritorije. Bakir će reći da je to najbolje što možemo dobiti. Gledao sam kartu podijeljene BiH", rekao je Latić u jednom dijelu intervjua.

Nakon ovog intervjua, u kojem je prozvan i nekadašnji reis IZBiH, Mustafa ef. Cerić, oglasio se i sam Cerić, čiji status na Facebooku prenosimo u cjelosti:

- Pod hitno, Džemala Latića treba staviti pod preciznu psihitrijsku opservaciju!  Njemu treba zabraniti rad na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu zato što zagađuje moralni zrak,  zato što širi verbalni fesad o Bošnjacima i zato što zavodi mladež na dalalet - krivi put.   On je mentalni bolesnik! 

To što je večeras izbacio iz svojih prljavih usta na Face TV sa Senadom Hadžifejzovićem o rahmetli Aliji Izetbegoviću nije nikad  izgovorio ni najveći dušman Bosne i Bošnjaka, ni najveći četnik ili ustaša! 

Džemo Latić ne samo da fragrantno laže već sa predomišljajem širi fitnu, zloćudnost,  čin za kojeg se u Kur’anu Časnom kaže da je gori od ubojstva: al-fitnetu ašaddu mine-l-qatli (širenje zloćudnosti je gore od ubojstva). 

Bošnjaci moji, nemojte da vas Latićev fitneluk zbunjuje, niti da vas njegova zloćudnost obezglavi.  Uz Allahovu pomoć preživjet ćemo, kao i dosada,sve naše budale, sve pjesnike koje slijede samo pokvareni i zalutali! 

Allahu Milostivi nemoj nas kažnjavati zbog onoga što čine glup ljudi medju nama, napisao je Cerić u objavi
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Šabović Adis wrote: 20 Nov 2021, 22:52 Šta kaže, UDBA?
To je nova UDBA , nije onaj original.Sad je ko FSB u Rusiji nije to to.. Nije KGB. :ooo
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

MorningStar wrote: 20 Nov 2021, 22:54
Šabović Adis wrote: 20 Nov 2021, 22:52 Šta kaže, UDBA?
To je nova UDBA , nije onaj original.Sad je ko FSB u Rusiji nije to to.. Nije KGB. :ooo
Pa jebemu, ako je reis UDBA šta sam onda ja? CIA? MI6? :valja
Ne mereeee 👉👌
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Šabović Adis wrote: 20 Nov 2021, 22:56
MorningStar wrote: 20 Nov 2021, 22:54

Pa jebemu, ako je reis UDBA šta sam onda ja? CIA? :valja
Prije mozda i jeste bio - samo sto ljudi mjesaju UDBU i "saradnike" iste.Ista je zaista imala dosta saradnika u sfrj po vjerskim zajednicama jer drzava je osjecala opasnost koja proistice iz istih. Inace pricas sa unukom jedog od original a ne "saradnika" :ooo
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War »

MorningStar wrote: 20 Nov 2021, 22:32

Dugogodišnji, najbliži saradnik Alije Izetbegovića, sapatnik u zatvoru, Džemaludin Latić šokirao je sinoć u emisiji "Centralni dnevnik" Senada Hadžifejzovića i javnost do sada neotkrivenim činjenicama o Aliji, Bakiru, SDA, podjeli Bosne, prenosi Face TV.

- Ovo sada što se dešava je podjela BiH! Možemo preživjeti samo u zajedničkoj BiH sa postojeći granicama! Turci su od Alije napravili mit! Turci i Erdogan vole BiH! Bilo bi grehota da diramo u tu ljubav! Nedopustivo je direktno investiranje muslimanskih zemalja u BiH! Erdogan pomaže BiH ulažući u Srbiju i ostale susjede – kazao je u emisiji “Centralni dnevnik” na Face TV profesor Džemaludin Latić.

Dodao je da su Aprilskim paketom mogli zaključati državu i da više nikad ne profunkcionira. Upozorio je i da "ako samo nastavimo da posmatramo šta se dešava, desit će nam se najgori scenario. Ako se probudimo, možemo zaustaviti podjelu BiH". –

Sada smo pred završnim činom podjele BiH
– Ovdje se ponovo desilo izmišljanje islamskog radikalizma i ponovo se to vezuje za Bakira Izetbegovića! Poručili su strancima: “Mi smo umjereni muslimani, nas držite na vlasti! Ako ne podržite Bakira Izetbegovića, na vlast će doći islamski radikali - nagalasio je prof.dr. Džemaludin Latić

- Plašim se za sebe poslije ovoga intervjua, ali me pritiskala savjest zbog moje djece – kazao je Latić.

Naveo je i da je Alija Izetbegović u Dejtonu potpisao RS.

- I Holbruk se čudio što je to uradio! Govorili smo mu da to ne radi! Sada smo pred završnim činom podjele BiH! To je katastrofa! Niko nije mogao dogovriti podjelu BiH osim Alije! Nije moguće da Bakir vodi stranku bolje od svih nas koji smo bili! Demokratizirali su stranku i evo šta su dobili! Radikali smo bili mi koji smo napuštali sjednicu da bi klanjali džumu!

– UDBA i danas vlada u BiH! Na Balkanu se nisu potukli narodi, sve su to uradile tajne službe! Alija Izetbegović je napravio pakt sa tim strukturama! Najgore je što su te strukture u vrhu Islamske zajednice! Rečeno je da će BiH vladati onaj ko bude na čelu Islamske zajednice! Mustafa Cerić je bio visokopozicioniran saradnik UDBE!

– Mnogo dokumentacije se nalazi u Zagrebu i Beogradu, a oni nam to ne daju! Mislim da su Alija i Bakir ucijenjeni! Neka nam bar kažu da su ucijenjeni i neka prestanu da donose odluke! Oni nisu predstavnici bošnjačkog naroda!

– Nezamislivo je da potpišu RS i unište reviziju protiv Srbije! Sve što govorim mogu i dokazati! Znam pod kojim uvjetima je Alija napustio robiju i šta se dalje dešavalo! Potezima koje je vukao demantirao je sam sebe! Alija je rekao da je Dejton strašan, ali ga je potpisao! Zar nije mogao da taktizira ili traži neki manevarski prostor?!

– Nije smio potpisati Dejton! Svi potezi koje je vukao nakon Dejtona vodili su podjeli države! Naša država će biti podijeljena! Bošnjaci će živjeti na 23 posto teritorije! Bakir će reći – to je najbolje što možemo dobiti!

– Gledao sam kartu podjeljene BiH! To je bilo kada je Goražde gorjelo! Haris Silajdžić je došao sa aerodroma u Sarajevu i donio kartu podijeljene BiH! Ne kažem da je Alija tada radio na podijeli BiH!

Ne treba Bakiru dozvoliti da pregovara, nije on nikakav vođa naroda
- Turci su od Alije napravili mit! Alija otjerao sve ljude, da bi doveo svog bliskog rođaka Tihića, pa nakon toga svog sina Bakira! Treba nam vjerska BiH! Samo je Alija mogao dogovoriti podjelu BiH! Bio je ucijenjen! Bakir veleizdajnik koji je uništio reviziju tužbe protiv Srbije za genocid! Islamska zajednica leglo KOS-ovaca i UDBA-ša! Bošnjacima ostavljena sredina BiH koja liči na mali list s drveta! Bojim se i svako normalan mora da se boji poteza Bakira Izebegovića!

To će nakon propasti revizije biti konačan potez da napravi “Muslimaniju” ili “Fildžanistan”! Ne treba Bakiru dozvoliti da pregovara, nije on nikakav vođa naroda! Alija bio demokrata, ali bio i totalitaran! Alija Izetbegović jeste osnovao SDA, ali ju je i srušio! Uveo dinastički sistem! Javnost ne poznaje Aliju Izetbegovića!

Hadžifejzović: Šokiran sam, usta su mi se sušila zbog svega ovoga!

Latić: Plašim se, ali sam morao sve ovo reći zbog savjesti zbog moje i sve naše djece!
Tipican primjer misa koji napusta brod koji tone;
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

MorningStar wrote: 20 Nov 2021, 22:58

Prije mozda i jeste bio - samo sto ljudi mjesaju UDBU i "saradnike" iste.Ista je zaista imala dosta saradnika u sfrj po vjerskim zajednicama jer drzava je osjecala opasnost koja proistice iz istih. Inace pricas sa unukom jedog od original a ne "saradnika" :ooo
Ja ne vidim nista lose sto je neko radio za UDBU (svoju drzavu) to je kao da kazu sto amerikanac je bio aradnik FBI ili CIA-a.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Aha.
A bil ti znao poznat obavještajca na forumu bez da ti se predstavi tako? :oo

Ja kontraobavještajca odmah poznam... :valja
Ne mereeee 👉👌
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

General War wrote: 20 Nov 2021, 23:02

Ja ne vidim nista lose sto je neko radio za UDBU (svoju drzavu) to je kao da kazu sto amerikanac je bio aradnik FBI ili CIA-a.
Pa nije lose naravno ali dok je radio za "original" UDBA-u a ne naknadno povampireno cetnicku verziju iste... Dok je UDBA radila za Jugoslaviju to je bio castan posao i predan.. Posle kada su usli elementi izdajnika koji su istu krenuli koristiti za rusenje drzave to je drugo.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Šabović Adis wrote: 20 Nov 2021, 23:03

Aha.

Tesko, ja nisam saznao za djeda do duboke starosti- te nakon smrti kada sam uzeo da citam dnevnike i knjige koje je napisao. A mama mi rece da je bilo malo cudno sto su Titovi tjelohranitelji dolazili u goste ponekad kod njega :valja
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

MorningStar wrote: 20 Nov 2021, 23:07
Šabović Adis wrote: 20 Nov 2021, 23:03

Aha.

Tesko, ja nisam saznao za djeda do duboke starosti- te nakon smrti kada sam uzeo da citam dnevnike i knjige koje je napisao. A mama mi rece da je bilo malo cudno sto su Titovi tjelohranitelji dolazili u goste ponekad kod njega :valja
Ok, znači nisi me pozno. Ostani tako. :valja

:pivo
Ne mereeee 👉👌
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Kao da se Alija plaho pitao oko icega.

Inace imao je mnogo izbora. :rol
Umjesto da je lijepo rekao, neka hvala vam svima sto se plaho brinete oko Bosne.....necem nista potpisati....mi smo se jos malo pa izborili.

...evo nas pred Banja Lukom......

hvala vam lijepo, ali neka...necemo mi nikakve RS i nikakvih dejtona......mi hocemo republiku BiH.

vi samo sa strane gledajte i ne mjesajte se sad kad smo vec pred Banja Lukom.

Jos malo i eto gradjanske republike BiH.

Ha ja. Da im je to tako fino rekao, oni bi svi rekli ...super Alija, svaka ti je zlatna.

Hajde sine, hajde....necemo se mi nista u to mijesati.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Znači Alija je zapravo obična marioneta stranih sila?
Ne mereeee 👉👌
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

MorningStar wrote: 20 Nov 2021, 23:05
General War wrote: 20 Nov 2021, 23:02

Pa nije lose naravno ali dok je radio za "original" UDBA-u a ne naknadno povampireno cetnicku verziju iste... Dok je UDBA radila za Jugoslaviju to je bio castan posao i predan.. Posle kada su usli elementi izdajnika koji su istu krenuli koristiti za rusenje drzave to je drugo.
UDBA ili DB?...davno je UDBA prestala sa radom...a i DB se raspao po nacionalnom kljucu kad i sve ostalo...
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

General War wrote: 20 Nov 2021, 23:34
MorningStar wrote: 20 Nov 2021, 23:05
UDBA ili DB?...davno je UDBA prestala sa radom...a i DB se raspao po nacionalnom kljucu kad i sve ostalo...
Nigdje nije zapisano nista niti spomenuto ime :ooo , ono sto znam sigurno da je bio u AIDu posle rata, to sam mu sa kolegama sjedio i pricao nakon smrti , jer su mi malo objasnili i rekli da ako sta mi zatreba da se obratim- i usput nisam vjerovao da ti ljudi rade tu :ooo

PS:Da dodam na to i slucaj pucanja pripadnika SDA na kucu - to da ne zaboravim :ooo
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

MorningStar wrote: 20 Nov 2021, 23:37
General War wrote: 20 Nov 2021, 23:34
Nigdje nije zapisano nista niti spomenuto ime :ooo , ono sto znam sigurno da je bio u AIDu posle rata, to sam mu sa kolegama sjedio i pricao nakon smrti , jer su mi malo objasnili i rekli da ako sta mi zatreba da se obratim- i usput nisam vjerovao da ti ljudi rade tu :ooo
PA dobro i MIjo Kresic je bio u AIDu a nuto ga sad u HDZu...nije to neka Balck Ops institucija... :oo
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

General War wrote: 20 Nov 2021, 23:39
MorningStar wrote: 20 Nov 2021, 23:37

PA dobro i MIjo Kresic je bio u AIDu a nuto ga sad u HDZu...nije to neka Balck Ops institucija... :oo
Mislim kao nastavak, kolege njegove su mi objasnile da su oni zajedno radili preko 30 godina. A sad sto sam citao iz dnevnika i knjiga, liste prisutnosti na opstinskim i mjesnim sastancima i skupovima, stavovi prominentnijih ljudi, druzenja prominentijih ljudi, posjecivanje bogomolja, posjete iz inostranstva, materijalni statusi, itd :ooo
Barba
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 8 times

Post by Barba »

MunDzi wrote: 20 Nov 2021, 23:12 Kao da se Alija plaho pitao oko icega.

Umjesto da je lijepo rekao, neka hvala vam svima sto se plaho brinete oko Bosne.....necem nista potpisati....mi smo se jos malo pa izborili.

hvala vam lijepo, ali neka...necemo mi nikakve RS i nikakvih dejtona......mi hocemo republiku BiH.

Ha ja. Da im je to tako fino rekao, oni bi svi rekli ...super Alija, svaka ti je zlatna.

Goražde je u to vrijeme vrijeme bilo pred padom, godine odbrane, odolijevanja napada je grad iscrpilo do kraja. Bez municije i pomoći sa strane 4 korpusa ne bi mogli zaustaviti. Samo da znate to bi bila gora "Srebrenica" nego ova naša.

Vratite se malo u to doba i razmislite malo!

Btw, rata neće biti sve ćemo izgubiti mirnim putem...
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Barba wrote: 20 Nov 2021, 23:49
MunDzi wrote: 20 Nov 2021, 23:12 Kao da se Alija plaho pitao oko icega.

Goražde je u to vrijeme vrijeme bilo pred padom, godine odbrane, odolijevanja napada je grad iscrpilo do kraja. Bez municije i pomoći sa strane 4 korpusa ne bi mogli zaustaviti. Samo da znate to bi bila gora "Srebrenica" nego ova naša.

Vratite se malo u to doba i razmislite malo!
Mislim da ne moze se kriviti Alija za Dejton jer se vise nije ni moglo dobiti - sta je Alija trebao reci NE amerima na sto bi dobio odgovor dobro onda boli nas neka stvar nek Srbija i Hrvatska rade sta hoce.Druga je stvar sto o pripremi i vodjenju rata nebi ni pocinjao.

Evo primjer - operacija VRS kojom je odsjeceno Gorazde (Lukavac '93) je imala za rezultat pad Trnova,Bjelasnice i skoro cijelog Igmana - sve za cijenu 19 vojnika Armije BiH... Zasto ??? Mozda zbog raznih caca juka prevljaka po igmanu te genijalnom vodstvu.. Al otom potom
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3405 times

Post by Melek »

O čemu vi to? O poltronu Latiću koji obitava u Turskoj od 2017. i o poltrončini Hadžifejzoviću koji su organizovali teatralno-koordinisanu emisiju blaćenja svega Baketovog iz dobropoznatih razloga?

Jel to?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”