Na pravom tragu sam ja od početka. Imamo iste ciljeve samo drugaciju strategiju. Mene boli neka stvar za bosnjastvom a tebi je to iznad svega. Mozda je tvoja zamisao bolja, mozda grijesim. Al opet ostajem pri tome da forsiranje bosnjastva ispred bosanstva nas ne vodi ka tom cilju. Mozda i vodi ali mnogo sporije nego ovako kako ja zamisljamThe 51st State wrote: 21 Nov 2021, 11:51Sad si na pravom tragu. Sta je logicnije, da se cjepkamo i furamo bosanstvo i niko nikad ne doceka tih 300 godina ili strateski jacati bosnjacki narod da se taj period svede na najmanju mogucu mjeru.Duminjo wrote: 21 Nov 2021, 09:48
Mogu biti jaci jedino da se vrate postavke na armiju pa ko koga. Ili da cekamo trista godina dok Bošnjaci ne budu cinili 90% stanovništva. Ovako, dok je to 51%, nemaju sanse jer se ostala dva naroda drze dejtona i konstitutivnosti ko bijesan cuko kad zagrize i ne pusta.
Zato ih treba zajebat i ici na gradjansku državu. Tu skoro nemaju sansi i znaju to.
Zašto je bitno biti Bošnjak?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8758 times
- Status: Offline
Re: Zašto je bitno biti Bošnjak?
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Tvoja strategija je flop, korisna je u dnevnopolitickim prepucavanjima ali je empirijski pogubna. Niko to ne forsira osim pojedinih fgr paranoja i posljedicno zabavnog karikiranjaj istih. Fgr nece reci nikad ovako nesto ali objektivni posmatrac sa trane ce primjetit da se "bosanstvo" podobro forsira kod glavnih politickih subjekata u bosnjaka iz real politckoh razloga.Duminjo wrote: 21 Nov 2021, 11:59Na pravom tragu sam ja od početka. Imamo iste ciljeve samo drugaciju strategiju. Mene boli neka stvar za bosnjastvom a tebi je to iznad svega. Mozda je tvoja zamisao bolja, mozda grijesim. Al opet ostajem pri tome da forsiranje bosnjastva ispred bosanstva nas ne vodi ka tom cilju. Mozda i vodi ali mnogo sporije nego ovako kako ja zamisljamThe 51st State wrote: 21 Nov 2021, 11:51
Sad si na pravom tragu. Sta je logicnije, da se cjepkamo i furamo bosanstvo i niko nikad ne doceka tih 300 godina ili strateski jacati bosnjacki narod da se taj period svede na najmanju mogucu mjeru.
Last edited by The 51st State on 21 Nov 2021, 12:04, edited 1 time in total.
- Duminjo
- Urednik foruma

Ja ti se izvinjavam sto postoje tri toraNaseef Mushroom wrote: 21 Nov 2021, 11:18To je veoma ružno sa tvoje strane.Duminjo wrote: 21 Nov 2021, 09:53
Pa jebiga, kako ce on drzat svoj tor ako druga dva raspusti. Ostade jedan zajednički gdje bi vjerovatno došlo do većih promjena i ovoj rahat patnji bi morali reci alahimanet. I Problem je velika nepismenost stanovništva. Mnogi jednostavno ne vide dalje od dva metra ispred nosa a svi imaju pravo glasa..
Nije dobar politicar onaj koji riješi problem vec onaj koji problem odugovlaci do u beskonacnost. Nasi politicari su eksperti
Kao prvo taj tor za razliku od ona druga dva je nastao skupom Bošnjaka koji su izbjegli sa raznih teritorija BiH kao žrtve etničkog čišćenja gdje su bježali od genocida i silovanja a ne što su Bošnjaci kao u driga dva tora ubijali i tjerali druge nacionalnosti da bi imali čisti bošnjački tor.
Kao drugo, sramotno je "naš tor" uopšte stavljati u isti rang sa druga dva tora kada se poredi fašizam i diskriminacija u ta dva tora a onda se pogleda da je multikultiralnost, tolerancija i duh Republike Bosne i Hercegovine samo na teritorijama gdje su Bošnjaci većina.
I opet iako je to očigledno forsira se priča sa tri tora iako se vide razlike izmedu Sarajeva, Zenice, Tuzle i sa druge strane Bijeljine, Banjaluke, Teslića. Kao da se ima potreba da se isprovociraju Bošnjaci do kraja pa da kažu "Milane više te nećemo uvažavati i ubuduće budi sretan ako te zaposlimo kao portira" da bi mogli reći da su svi isti.
Pricanje o torovima i ukidanju istih ne znaci stavljanje u istu ravan. Bezveze zaskaces
- Duminjo
- Urednik foruma

Zato je bosnjacka dosadasnja politika top.The 51st State wrote: 21 Nov 2021, 12:04Tvoja strategija je flop, korisna je u dnevnopolitickim prepucavanjima ali je empirijski pogubna. Niko to ne forsira osim pojedinih fgr paranoja i posljedicno zabavnog karikiranjaj istih. Fgr nece reci nikad ovako nesto ali objektivni posmatrac sa trane ce primjetit da se "bosanstvo" podobro forsira kod glavnih politickih subjekata u bosnjaka iz real politckoh razloga.Duminjo wrote: 21 Nov 2021, 11:59
Na pravom tragu sam ja od početka. Imamo iste ciljeve samo drugaciju strategiju. Mene boli neka stvar za bosnjastvom a tebi je to iznad svega. Mozda je tvoja zamisao bolja, mozda grijesim. Al opet ostajem pri tome da forsiranje bosnjastva ispred bosanstva nas ne vodi ka tom cilju. Mozda i vodi ali mnogo sporije nego ovako kako ja zamisljam
Treba li nabrajati koja su sve prava bosnjaka ugrožena u dijelima države gdje su manjina? Ili je bitno da su prava zagarantovana samo u sa, ze, tz, tr i elhamdulilah?
Ko jbe Bošnjake u dobiju, gacku, posusju, capljini i tako tim nebitnim dijelovima države..
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Zato bosnjaci non stop lansiraju partije trazeci alternativu, jednom ce upaliti, mislim vec 2022 ako bude izbora, doduse uz malu pomocu fgr satelita, to se ne moze izbjeci u ovom trenutku.Duminjo wrote: 21 Nov 2021, 12:09Zato je bosnjacka dosadasnja politika top.The 51st State wrote: 21 Nov 2021, 12:04
Tvoja strategija je flop, korisna je u dnevnopolitickim prepucavanjima ali je empirijski pogubna. Niko to ne forsira osim pojedinih fgr paranoja i posljedicno zabavnog karikiranjaj istih. Fgr nece reci nikad ovako nesto ali objektivni posmatrac sa trane ce primjetit da se "bosanstvo" podobro forsira kod glavnih politickih subjekata u bosnjaka iz real politckoh razloga.
Treba li nabrajati koja su sve prava bosnjaka ugrožena u dijelima države gdje su manjina? Ili je bitno da su prava zagarantovana samo u sa, ze, tz, tr i elhamdulilah?
Ko jbe Bošnjake u dobiju, gacku, posusju, capljini i tako tim nebitnim dijelovima države..
- Duminjo
- Urednik foruma

Tanko.. Pokusavaju isto ono kad kazu za nekoga da trazi poso a moli boga da ga ne nadjeThe 51st State wrote: 21 Nov 2021, 12:13Zato bosnjaci non stop lansiraju partije trazeci alternativu, jednom ce upaliti, mislim vec 2022 ako bude izbora, doduse uz malu pomocu fgr satelita, to se ne moze izbjeci u ovom trenutku.Duminjo wrote: 21 Nov 2021, 12:09
Zato je bosnjacka dosadasnja politika top.
Difovac nam je pun pogodak.. Nema sta
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 4066 times
Ne sikirajte se ništa. Bošnjaci, Srbi i Hrvati če ostati, Bosanci će odumrijeti.
Marlboro samo što nije prešo u Bošnjake, Mala mu če se udat za nekog Bošnju pa je gotova.
Beni je svejedno šupak.
Ostaje još Havana kao posljednji mohikanac. Njega ćemo dobro čuvat onako za pokazivanja.
Marlboro samo što nije prešo u Bošnjake, Mala mu če se udat za nekog Bošnju pa je gotova.
Beni je svejedno šupak.
Ostaje još Havana kao posljednji mohikanac. Njega ćemo dobro čuvat onako za pokazivanja.
Klanjam džematile po parkovima.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Nećemo. Ako izaberemo Havanu, ode nam sa foruma. A Komšić je isproban.vila wrote: 21 Nov 2021, 12:37 Mozete i glasat za havanu
Zamjena za komsica
U svakom slucaju bolji izbor![]()
Opet ćemo vam ga izabrat.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Beni je Bosnjak ateistaLaser wrote: 21 Nov 2021, 12:34 Ne sikirajte se ništa. Bošnjaci, Srbi i Hrvati če ostati, Bosanci će odumrijeti.
Marlboro samo što nije prešo u Bošnjake, Mala mu če se udat za nekog Bošnju pa je gotova.![]()
Beni je svejedno šupak.![]()
Ostaje još Havana kao posljednji mohikanac. Njega ćemo dobro čuvat onako za pokazivanja.![]()
Samo sabura
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Željko je član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Čovjek je Hrvat. Havana nije.vila wrote: 21 Nov 2021, 12:37 Mozete i glasat za havanu
Zamjena za komsica
U svakom slucaju bolji izbor![]()
Svi mi se morete obratit
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2912 times
- Been thanked: 24133 times
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Mašala. Pa elhamdulilah.greeneyes wrote: 21 Nov 2021, 12:42Beni je Bosnjak ateistaLaser wrote: 21 Nov 2021, 12:34 Ne sikirajte se ništa. Bošnjaci, Srbi i Hrvati če ostati, Bosanci će odumrijeti.
Marlboro samo što nije prešo u Bošnjake, Mala mu če se udat za nekog Bošnju pa je gotova.![]()
Ostaje još Havana kao posljednji mohikanac. Njega ćemo dobro čuvat onako za pokazivanja.![]()
a s obzirom da je posebno raspolozen petkom mogao bi ubrzo ici i na dzumu, insala
Ovaj ti je haber za muštuluka.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2912 times
- Been thanked: 24133 times
Joj da se hoce zene spremit da idem,da vas ne citam vise. 
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Duminjo
- Urednik foruma

Zeljko ima kljuc u svojim rukama. Narodu je puna kapa takozvanih domoljuba. Da se uozbilji i napadne izbore sa strankom, prekuco bi i sda i trojku.
Cak bi uzeo i odredjeni broj glasova hdzu i onima u manjem entitetu.
Odradio je finog posla proteklih par mjeseci. Da nije budala, mogo bi malo bolje naplatiti
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Ti ćeš nama bit kandidat za ekipu Sejdić-Finci-Havana.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Laser wrote: 21 Nov 2021, 12:34 Ne sikirajte se ništa. Bošnjaci, Srbi i Hrvati če ostati, Bosanci će odumrijeti.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Nema Željko ni H od Hrvaštine i Hrvata .
To je čovjek kog su za člana predsjedništva izabrali Bošnjaci .
Uvjek smo bili fino Hrvatsko cvjeće.
Ostalo je cutanje.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Ne vjerujem. Znamo njegove kapacitete. Jedni biraju komšu kako bi šuknuli onim uznicima, a drugi zato što volimo našeg najdražeg suživotaša i što osjećamo moralnu odgovornost da se pobrinemo za neseg zlatnog ljiljana.Duminjo wrote: 21 Nov 2021, 12:48Zeljko ima kljuc u svojim rukama. Narodu je puna kapa takozvanih domoljuba. Da se uozbilji i napadne izbore sa strankom, prekuco bi i sda i trojku.Taare wrote: 21 Nov 2021, 12:43
Željko je član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Čovjek je hrvat. Havana nije.
Cak bi uzeo i odredjeni broj glasova hdzu i onima u manjem entitetu.
Odradio je finog posla proteklih par mjeseci. Da nije budala, mogo bi malo bolje naplatiti
Svi mi se morete obratit