A zamisli da u istoj toj BiH da tako neki na "svom" forumu tako uopsteno sroci temu...drugo, evo opet citam naziv foruma...pise Bosanski, nesto mi nema veze sa afirmacijom Bosne i H...vec tipican etnicki prerogativ koju nosi tema...i ono najgore izadje iz nekih nama dobro znanih forumasa...neka me neko ispravi, jel ti na celu pise sta si kad izadjes na ulicu? Da li je Srdjan ili Komsic Bosnjaci koji su na istom fonu...kako ces znati razliku?Maja wrote: 26 Nov 2021, 17:02Tema je odlicna za nas u BiH. Ne znam sto se bunis. S obzirom koliko medju tri naroda ima mrznje i predrasuda, pitanje je bas na mjestu.General War wrote: 25 Nov 2021, 16:32 Nebitno za temu, bi li se mandalila nego koncept pitanja: Kojem Bosnjaku? Da li je taj bosnjak ikada upoznao kakvog srbina..je li se taj bosnjak ikada se posvadjao sa drugim bosnjakom pa da mu srbin (ili bilo ko drugi) jedini problem u zivotu..nevjerovatno u kakvom toxicnom okruzenju ljudi zive i sta im je problem.
Kakav covjek treba biti, tj kakav treba biti pripadnik jednog naroda da bi bio u redu za druga dva naroda.
Ako bi jedan Bosnjak bio dobar Bosnjak za Srbina ili Hrvata, bi li bilo moguce da taj isti Bosnjak bude prihvacen od strane svog naroda tj Bosnjaka.
Npr Bosnjak koji hoce jedinstvenu BiH, bez RS-a i treceg entiteta, bice prihvacen samo od Bosnjaka.
Bosnjak koji kaze, dajte hrvatima entitet, dajte im pravo da biraju svog predstavnika, bice prihvacen od Hrvata a od Bosnjaka ne.
Hrvat koji je za treci entitet, HDZ, koga nije briga za RS i negiranje genocida, bice prihvacen od svog naroda i Srba ali ne od Bosnjaka.
Kakve covjek treba imati politicke stavove da bi bio prihvacen od sva tri naroda.
Ne znam zasto upadas u zamku da drustvo posmatras kroz etnicku matricu, srbi u PC i hrvatima u HB je cilj raspad, a bosnjacima nije...ako nije, pogubno je za njih da koriste ista sredstva.
Ako ne znas kako nesto napraviti, vidi kako to drugi rade...npr, partizane u II svjetskom ratu. Pa su srbi smlatili sami Drazu kao i hrvati onog u Madridu.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)