Koji Srbi su za Bosnjake dobri Srbi?

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times
Status: Offline

Re: Koji Srbi su za Bosnjake dobri Srbi?

Post by General War » 26 Nov 2021, 18:54

Maja wrote: 26 Nov 2021, 17:02
General War wrote: 25 Nov 2021, 16:32 Nebitno za temu, bi li se mandalila nego koncept pitanja: Kojem Bosnjaku? Da li je taj bosnjak ikada upoznao kakvog srbina..je li se taj bosnjak ikada se posvadjao sa drugim bosnjakom pa da mu srbin (ili bilo ko drugi) jedini problem u zivotu..nevjerovatno u kakvom toxicnom okruzenju ljudi zive i sta im je problem.
Tema je odlicna za nas u BiH. Ne znam sto se bunis. S obzirom koliko medju tri naroda ima mrznje i predrasuda, pitanje je bas na mjestu.
Kakav covjek treba biti, tj kakav treba biti pripadnik jednog naroda da bi bio u redu za druga dva naroda.
Ako bi jedan Bosnjak bio dobar Bosnjak za Srbina ili Hrvata, bi li bilo moguce da taj isti Bosnjak bude prihvacen od strane svog naroda tj Bosnjaka.
Npr Bosnjak koji hoce jedinstvenu BiH, bez RS-a i treceg entiteta, bice prihvacen samo od Bosnjaka.
Bosnjak koji kaze, dajte hrvatima entitet, dajte im pravo da biraju svog predstavnika, bice prihvacen od Hrvata a od Bosnjaka ne.
Hrvat koji je za treci entitet, HDZ, koga nije briga za RS i negiranje genocida, bice prihvacen od svog naroda i Srba ali ne od Bosnjaka.

Kakve covjek treba imati politicke stavove da bi bio prihvacen od sva tri naroda.
A zamisli da u istoj toj BiH da tako neki na "svom" forumu tako uopsteno sroci temu...drugo, evo opet citam naziv foruma...pise Bosanski, nesto mi nema veze sa afirmacijom Bosne i H...vec tipican etnicki prerogativ koju nosi tema...i ono najgore izadje iz nekih nama dobro znanih forumasa...neka me neko ispravi, jel ti na celu pise sta si kad izadjes na ulicu? Da li je Srdjan ili Komsic Bosnjaci koji su na istom fonu...kako ces znati razliku?
Ne znam zasto upadas u zamku da drustvo posmatras kroz etnicku matricu, srbi u PC i hrvatima u HB je cilj raspad, a bosnjacima nije...ako nije, pogubno je za njih da koriste ista sredstva.
Ako ne znas kako nesto napraviti, vidi kako to drugi rade...npr, partizane u II svjetskom ratu. Pa su srbi smlatili sami Drazu kao i hrvati onog u Madridu.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8241 times
Been thanked: 19392 times

Post by Maja » 26 Nov 2021, 19:00

Ovo ti je nekakav buckuris od posta.
Tema je obicna tema. Ne poziva na mrznju, kako ti tvrdis. Sad sto neki imaju neprimjerene komentare, to je druga stvar. Kome se pisu gadosti, naci ce nacin i na temi o mandarinama.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 26 Nov 2021, 19:16

Zizi505 wrote: 26 Nov 2021, 14:25
Naseef Mushroom wrote: 26 Nov 2021, 14:12
Pa vidiš da sa Cacom provocira do te mjere dok i najmirnijem forumašu ne pukne film i kaže iz afekta a ne što tako misli "Eto volim Cacu, jesil zadovoljan, neka je ono uradio" samo da više prestane pa da dobije satisfakciju.
Ali neće nikada dobiti taj odgovor. Ako nismo takvi postali u nenormalnom vremenu dok su četnički divljaci klali neće ni sada u miru na forumu gdje neki depresivni lik trola jer mu je krivo što je se odlučio za pogrešnu stranu.
Pa sa jedne strane viču Bošnjaci Srbima "Ovaj je se pokajao, što se nas tiče evo vam ga džaba"
a Srbi uzvrate "E bogami nam takav ne treba ni da još 1000 maraka stavite uz njega" :D.
Omatorio si, a još nisi omudrao...ima pravo da iznese svoje mišljenje, kao i ti.

Vidi, meni kao biću koje postoji na ovoj planeti je potpuno nebitna etnička i nacionalna pripadnost. Dok god nam je to kao ljudima bitno, mi nikada nećemo na ovoj planeti u miru živjeti.

Ja kada vidim koliko je tebi bitno da naglasiš da si ti bošnjak, i kako doživljavaš sve srbe, ti se meni onda nalaziš u istom spektru kao i bilo koji srbin koji se ponaša isto kao i ti.
Ako ima pravo kojeg vraga onda kukaš u svom postu?

Ja nemam uopšte potrebu da naglašavam išta nego samo potvrđujem što jesam, nisam ja kriv što to nekome para uši ili u ovom slučaju oči. Da sam ponavljao do sada 50.000 puta Bosanac, Bosanac, Bosanac, Bosanac, Bosanac... ti se ne bi ni oglasio.

Ako tri Bosanca odu na piće, Meho, Josip i Mitar pa onda poslije i sam Meho za njih kaže da su Srbin i Hrvat ja mogu samo biti kriv što ga dovodim u nezgodnu situaciju jer ima komplekse jer ako ih on sam priznaje kao bosanskog Srbina i bosanskog Hrvata onda bi po istoj logici i on trebao biti Bosanac Bošnjak.

Ne mogu nikako biti kriv što Meho nema muda pa kao što meni odbrusi da imam torovsko razmišljanje i brojim krvna zrnca posto naglašavam Bošnjak umjesto Bosanac da tako i Josipu i Mitru isto kaže jer ne kažu za sebe da su Bosanci.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 26 Nov 2021, 19:24

General War wrote: 26 Nov 2021, 15:30
Naseef Mushroom wrote: 26 Nov 2021, 14:12
Pa vidiš da sa Cacom provocira do te mjere dok i najmirnijem forumašu ne pukne film i kaže iz afekta a ne što tako misli "Eto volim Cacu, jesil zadovoljan, neka je ono uradio" samo da više prestane pa da dobije satisfakciju.
Ali neće nikada dobiti taj odgovor. Ako nismo takvi postali u nenormalnom vremenu dok su četnički divljaci klali neće ni sada u miru na forumu gdje neki depresivni lik trola jer mu je krivo što je se odlučio za pogrešnu stranu.
Pa sa jedne strane viču Bošnjaci Srbima "Ovaj je se pokajao, što se nas tiče evo vam ga džaba"
a Srbi uzvrate "E bogami nam takav ne treba ni da još 1000 maraka stavite uz njega" :D.
Jel to onom Caci sto si mislio da je fotosop?
Ne treba meni tvoj ili bilo ciji odgovor, ja tacno znam sta je je neko ko nema moc samorasudjivanja spreman uraditi kada se polako iskuha...a Ti si odlican primjer.
JA ne trazim da ti meni iz afekta kazes da volis cacu, znam ja to...ali zasto onda pokusavas da osudis druge, ako ti podastrem ocit primjer krivicnog djela za koje se skoro niko nije od Bosnjaka tvoje kulture dijaloga ogradio, a shodno Inckovom Zakonu u koji se kunes.
Niko nije ni pokusao da me demantuje u argumentima, vec konstantno furas taj glupi nacin diskvalifikacije, ne zato sto nisam u pravu vec sto kvari tvoju sliku o mantri nepogresivosti i time handri ti koncepciju.
I jeste depresivno odraslog covjeka gledati kako se ponasa ko djete, ali u drugu ruku interesantno posmatrati kao grupu.
Ja ne znam kako da ti kazem, ali Bosnjaci apsolutno nista ne podsjeduju kao etnicka grupa u BiH pa ne mogu nista ni davati, i ti si podsvjesno svjestan toga pa si zato sto je sigurno sigurno, razgulio vani. :oo
Tvoji klingonski stavovi se apslutno podudaraju sa nekim srpskim nacionalistom...tako reci ko da ste iz jedne ispali. :oo
Bolje iz onoga ispasti nego iz kamiona a ironija je kada mi to Đeneral War (war=rat-ko) kaže.
Amatersko novinarstvo Klixa mi dozvoljava da sumnjam u istinitost njihovog izvještavanja. U uređenom društvu bi takav portal davno bio ugašen.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 26 Nov 2021, 19:37

General War wrote: 26 Nov 2021, 18:40
MunDzi wrote: 26 Nov 2021, 16:54

Za razliku od tebe koji nisi otisao a sad se kajes sto nisi.
U medjuvremenu omatorio, nece te ni tvoji preko Drine a u vlastitoj se drzavi osjecas tufehli.
...eto ne znam kako cu, valja mi ujutro na cevape poranit, pa kafa, ali ubi me sikiracija za vas na skeli ili u veseraju sto ste se snasli :oo
Ma ja, okreneš se 90ih protiv sopstvenog naroda da bi kod Alije zaradio penziju i onda guslaš na bosanskom forumu i navijaš za spomenik koji će generalizovati armiju u kojoj si bio. Onda uživaš u blagodatima multikulturalnosti koja je prisutna gdje god je bila ARBiH i gdje su Bošnjaci većina gdje možeš kao Meho i Mujo na ćevape i kahvu bez problema a i dalje imaš stav da je to u pet deka sa Bijeljinom i Zvornikom.

Nije ni čudo što ti mogu tako rano ćevapi sjesti. Trebaš bas biti takav karakter i debelokožac da bi imao želudac koji to može svariti.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 26 Nov 2021, 19:52

MunDzi wrote: 26 Nov 2021, 18:43
General War wrote: 26 Nov 2021, 18:40
...eto ne znam kako cu, valja mi ujutro na cevape poranit, pa kafa, ali ubi me sikiracija za vas na skeli ili u veseraju sto ste se snasli :oo
haha i jos tu pricu vrtite. :tjesi
najgore je kad sam sebe zderes, a tebi to dobro ide. :ok
Aha, zato si potrcala da se oglasis. :oo

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 26 Nov 2021, 19:58

Naseef Mushroom wrote: 26 Nov 2021, 19:24
General War wrote: 26 Nov 2021, 15:30
Jel to onom Caci sto si mislio da je fotosop?
Ne treba meni tvoj ili bilo ciji odgovor, ja tacno znam sta je je neko ko nema moc samorasudjivanja spreman uraditi kada se polako iskuha...a Ti si odlican primjer.
JA ne trazim da ti meni iz afekta kazes da volis cacu, znam ja to...ali zasto onda pokusavas da osudis druge, ako ti podastrem ocit primjer krivicnog djela za koje se skoro niko nije od Bosnjaka tvoje kulture dijaloga ogradio, a shodno Inckovom Zakonu u koji se kunes.
Niko nije ni pokusao da me demantuje u argumentima, vec konstantno furas taj glupi nacin diskvalifikacije, ne zato sto nisam u pravu vec sto kvari tvoju sliku o mantri nepogresivosti i time handri ti koncepciju.
I jeste depresivno odraslog covjeka gledati kako se ponasa ko djete, ali u drugu ruku interesantno posmatrati kao grupu.
Ja ne znam kako da ti kazem, ali Bosnjaci apsolutno nista ne podsjeduju kao etnicka grupa u BiH pa ne mogu nista ni davati, i ti si podsvjesno svjestan toga pa si zato sto je sigurno sigurno, razgulio vani. :oo
Tvoji klingonski stavovi se apslutno podudaraju sa nekim srpskim nacionalistom...tako reci ko da ste iz jedne ispali. :oo
Bolje iz onoga ispasti nego iz kamiona a ironija je kada mi to Đeneral War (war=rat-ko) kaže.
Amatersko novinarstvo Klixa mi dozvoljava da sumnjam u istinitost njihovog izvještavanja. U uređenom društvu bi takav portal davno bio ugašen.
A Ti si ispo iz Bosne, live with it, :oo drzi se fangle i mistrije i odjebaus...relevantan si ko satnica u njemacKama jednom Bosancu iz Bosne.
Ne mozes da podneses sto su te nogirali sa klixa, pa koristis ovaj forum da sapires zuc
Last edited by General War on 26 Nov 2021, 19:59, edited 1 time in total.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 26 Nov 2021, 19:59

General War wrote: 26 Nov 2021, 19:52
MunDzi wrote: 26 Nov 2021, 18:43

haha i jos tu pricu vrtite. :tjesi
najgore je kad sam sebe zderes, a tebi to dobro ide. :ok
Aha, zato si potrcala da se oglasis. :oo
:tjesi

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22837 times
Been thanked: 20932 times

Post by Masamune » 26 Nov 2021, 20:26

Imate li vi kakve druge furke osim ispao iz kamiona

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 26 Nov 2021, 20:29

MarlboroGold wrote: 26 Nov 2021, 20:26 Imate li vi kakve druge furke osim ispao iz kamiona
Imamo.

Ko nas bre zavadi.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2921 times
Been thanked: 24212 times

Post by HAVANA » 26 Nov 2021, 21:33

Image
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2791 times
Been thanked: 8796 times

Post by Duminjo » 26 Nov 2021, 21:38

HAVANA wrote: 26 Nov 2021, 21:33 Image
Kako su se naostrili, ne smije insan ni upasti. Ispadne uvijek najgori onaj koji ko fol smiruje 😁

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 26 Nov 2021, 21:39

Nazif treba knjigu izdat.On tako rado pise. :valja

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 26 Nov 2021, 21:42

A i tebi je mrsko roman napisati 😁

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 26 Nov 2021, 21:45

Podjahkad.Kad nemam sta racunat. :valja

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 26 Nov 2021, 21:47

Nego imaju dobrih treba ,bas sam volio u beograd otici.Imo sam i iz sombora jednu.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 26 Nov 2021, 21:49

Kakav Sam danas biznis Skonto. Treci ili cetvrti vec u rukavu. Pun Sam ideja ko sipak Vitamina 😂

Jednom prilikom na nekoj drugoj temi cu ti pisati. Ideja za 10. Nek se Ovi nastave svadjati da im ne smetamo

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 26 Nov 2021, 21:51

Duminjo wrote: 26 Nov 2021, 21:49 Kakav Sam danas biznis Skonto. Treci ili cetvrti vec u rukavu. Pun Sam ideja ko sipak Vitamina 😂

Jednom prilikom na nekoj drugoj temi cu ti pisati. Ideja za 10. Nek se Ovi nastave svadjati da im ne smetamo
To mi radi.Jebo sranje kroz gusto granje :ćitire

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 26 Nov 2021, 21:53

Mogao bi komotno knjigu izdati.

Kulturan, elokventan, nije krkan, ne psuje, ne prostaci, drzi do sebe, zna diskutovati civilizovano.......
......i redovno vas opere na ruke.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9985 times
Been thanked: 8601 times

Post by Zizi » 26 Nov 2021, 21:59

Naseef Mushroom wrote: 26 Nov 2021, 19:16
Zizi505 wrote: 26 Nov 2021, 14:25

Omatorio si, a još nisi omudrao...ima pravo da iznese svoje mišljenje, kao i ti.

Vidi, meni kao biću koje postoji na ovoj planeti je potpuno nebitna etnička i nacionalna pripadnost. Dok god nam je to kao ljudima bitno, mi nikada nećemo na ovoj planeti u miru živjeti.

Ja kada vidim koliko je tebi bitno da naglasiš da si ti bošnjak, i kako doživljavaš sve srbe, ti se meni onda nalaziš u istom spektru kao i bilo koji srbin koji se ponaša isto kao i ti.
Ako ima pravo kojeg vraga onda kukaš u svom postu?

Ja nemam uopšte potrebu da naglašavam išta nego samo potvrđujem što jesam, nisam ja kriv što to nekome para uši ili u ovom slučaju oči. Da sam ponavljao do sada 50.000 puta Bosanac, Bosanac, Bosanac, Bosanac, Bosanac... ti se ne bi ni oglasio.

Ako tri Bosanca odu na piće, Meho, Josip i Mitar pa onda poslije i sam Meho za njih kaže da su Srbin i Hrvat ja mogu samo biti kriv što ga dovodim u nezgodnu situaciju jer ima komplekse jer ako ih on sam priznaje kao bosanskog Srbina i bosanskog Hrvata onda bi po istoj logici i on trebao biti Bosanac Bošnjak.

Ne mogu nikako biti kriv što Meho nema muda pa kao što meni odbrusi da imam torovsko razmišljanje i brojim krvna zrnca posto naglašavam Bošnjak umjesto Bosanac da tako i Josipu i Mitru isto kaže jer ne kažu za sebe da su Bosanci.
Nebitno mi je koje si nacionalnosti ili etničke pripadnosti.

Ljude najviše vrednujem po tome koliko ljudskosti imaju u sebi.
Kada neko prvo o sebi istakne kojoj nacionalnosti ili etničkoj grupi pripada, nekako mi tu onda nedostaje ljudskosti.

Post Reply

Return to “Drustvo”