Davanje djeci čudnih imena
Moderator: spacebound
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8213 times
- Been thanked: 19311 times
- Status: Offline
Re: Davanje djeci čudnih imena
Novozelandski sudac Rob Murfitt natjerao je roditelje da promijene ime svojoj kćerki koju su nazvali Talula Does The Hula From Hawaii (Talula Pleše Havajski Hula Ples).
‘Sud je jako zabrinut zbog manjka prosuđivanja koje su pokazali roditelji ove djevojčice prilikom odabira njenog imena,’ izjavio je sudac. ‘Davanje takvih imena pravi budalu od djeteta i društveno ga hendikepira.’
Ova djevojčica se sramila svog imena, pa je zamolila ljude da je zovu ‘K’. Čak ni svojim najbližim prijateljima nije rekla svoje pravo ime.
Talula je je bila jedna od brojne djece sa neobičnim (ponekad i apsurdnim) imenima na Novom Zelandu. Neka od tih imena su ‘Number 16 Bus Shelter’ (Autobusna Stanica Broj 16), ‘Midnight Chardonnay’ (Ponoćni Chardonnay) i ‘Violence’ (Nasilje). Matičari su ipak zabranili potencijalno štetna (pa i uvredljiva) imena kao što su ‘Sex Fruit’, ‘Yeah Detroit’, ‘Keenan Got Lucy’ i ‘Fish and Chips’.
‘Sud je jako zabrinut zbog manjka prosuđivanja koje su pokazali roditelji ove djevojčice prilikom odabira njenog imena,’ izjavio je sudac. ‘Davanje takvih imena pravi budalu od djeteta i društveno ga hendikepira.’
Ova djevojčica se sramila svog imena, pa je zamolila ljude da je zovu ‘K’. Čak ni svojim najbližim prijateljima nije rekla svoje pravo ime.
Talula je je bila jedna od brojne djece sa neobičnim (ponekad i apsurdnim) imenima na Novom Zelandu. Neka od tih imena su ‘Number 16 Bus Shelter’ (Autobusna Stanica Broj 16), ‘Midnight Chardonnay’ (Ponoćni Chardonnay) i ‘Violence’ (Nasilje). Matičari su ipak zabranili potencijalno štetna (pa i uvredljiva) imena kao što su ‘Sex Fruit’, ‘Yeah Detroit’, ‘Keenan Got Lucy’ i ‘Fish and Chips’.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9147 times
- Been thanked: 5837 times
- Status: Online
Sreća pa se to može mijenjati (i ime i prezime).
Poznavao sam neke (prilično ugledne) ljude iz Hrvatske koji su se prezivali Šupak, i nikad mi nije bilo jasno zašto nisu sebi promijenuli prezime.
Mislim da u nekom od gradova na primorju (Rijeka ili Dubrovnik), postoji i ulica "Braće Šupak".
Poznavao sam neke (prilično ugledne) ljude iz Hrvatske koji su se prezivali Šupak, i nikad mi nije bilo jasno zašto nisu sebi promijenuli prezime.
Mislim da u nekom od gradova na primorju (Rijeka ili Dubrovnik), postoji i ulica "Braće Šupak".
Last edited by Mister No on 17 Mar 2013, 23:57, edited 2 times in total.
The Dark Side Of The Forum...
znaci i nije tako strasno nekom reci "koji si ti supak" ili "(e) jesi supak". 
meni te osobe nikako nisu jasne koje svojoj djeci daju takva blentava imena. to je zaista sprdanje.
meni te osobe nikako nisu jasne koje svojoj djeci daju takva blentava imena. to je zaista sprdanje.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9147 times
- Been thanked: 5837 times
- Status: Online
Malo to specifično izgovore. Stave akcenat na slovo "u", ali i pored toga šupak ipak ostaje Šupakpaparaci wrote:znaci i nije tako strasno nekom reci "koji si ti supak" ili "(e) jesi supak".
The Dark Side Of The Forum...
- Lanci
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
fuj meni to je tako odvratno da cujem da bi neko rekao svom djetetu tako nestMister No wrote:Malo to specifično izgovore. Stave akcenat na slovo "u", ali i pored toga šupak ipak ostaje Šupakpaparaci wrote:znaci i nije tako strasno nekom reci "koji si ti supak" ili "(e) jesi supak".
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
Lanci wrote:fuj meni to je tako odvratno da cujem da bi neko rekao svom djetetu tako nestMister No wrote:Malo to specifično izgovore. Stave akcenat na slovo "u", ali i pored toga šupak ipak ostaje Šupakpaparaci wrote:znaci i nije tako strasno nekom reci "koji si ti supak" ili "(e) jesi supak".
ma ne Lanci. ovdje je rijec o prezimenu, ne imenu.
- Lanci
- Forum [Bot]
eh jbgpaparaci wrote:Lanci wrote:fuj meni to je tako odvratno da cujem da bi neko rekao svom djetetu tako nestMister No wrote:Malo to specifično izgovore. Stave akcenat na slovo "u", ali i pored toga šupak ipak ostaje Šupakpaparaci wrote:znaci i nije tako strasno nekom reci "koji si ti supak" ili "(e) jesi supak".
![]()
ma ne Lanci. ovdje je rijec o prezimenu, ne imenu.![]()
Sad je moda izmisljati naka imena, skoro sam cula ime Nahla, meni to isto nahlada 
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
-
Blackhawk
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
Moje ime je bilo cudno prije 40 godina (u Brckom), sada vise nije... Zanimljivo je da moga imena nema u drugim krajevima BiH, ali ni Jugoslavije ...

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Sta god, meni se bas ne svidjaBlackhawk wrote:To je od arapskog En Nahl- Pcele ... Arapska verzija pcelice maje
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Mister No wrote: Poznavao sam neke (prilično ugledne) ljude iz Hrvatske koji su se prezivali Šupak, i nikad mi nije bilo jasno zašto nisu sebi promijenuli prezime.
Jer nisu nesamopouzdani šupci koji će zatrti očevo i djedovo ime da ih slučajno kakva budala ne bi zezala?
Ne znam... nagađam.
-
dacina_curica
NaHla - je li to "tiho H"? 
Moje ime je cudno svugdje
I svi odredom ga pogresno izgovaraju. 
Zato moj djetic ima obicno ime (mada je meni nesto posebno), gdje god da je svi znaju procitati i izgovoriti.
Moje ime je cudno svugdje
Zato moj djetic ima obicno ime (mada je meni nesto posebno), gdje god da je svi znaju procitati i izgovoriti.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
ih, a moj djetic ce se zvati Selim
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Pitat ce ga: a gdje? 
Davno nekada upoznala sam novopecenu majku koja svome sinu dade ime svog oca.. Dilbo
Naravno da je morala promjeniti ime, s teskom mukom, iako joj je receno da Dilbo asocira na Dildo.
Davno nekada upoznala sam novopecenu majku koja svome sinu dade ime svog oca.. Dilbo
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
-
dacina_curica
Disleksicar

Jadnicak se sada zove Denis (penis)
...... ziva istina
Jadnicak se sada zove Denis (penis)
Gledam te nekim drugim ocima
- Lanci
- Forum [Bot]
Julia-Klara wrote:ih, a moj djetic ce se zvati Selim
Meni jedno od najljepsi imena muskih Selim..kad sam dala ime svom sinu tek se onda sjetih tog imena,,prelijepo ime