Zašto je bitno biti Bošnjak?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13880 times
- Been thanked: 22813 times
- Status: Offline
Re: Zašto je bitno biti Bošnjak?
Neko nas sabotira
Naguramo na 64%
I onda hop, spadne na 62%
Beni, nemoj se zajebavat.
Naguramo na 64%
Dozvolite da se obratimo
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
12 punti od mene.Fuddo wrote: 29 Nov 2021, 14:29 Neko nas sabotira
Naguramo na 64%
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3893 times
- Been thanked: 3591 times
Meni prije na takve Bosance vuku osobe poput Enisa Bešlagića.The 51st State wrote: 29 Nov 2021, 14:04 Evo ovaj psihic sapke je klasicni primjer materijala za bosanca, kad se svoje patologije rijesi bice od njega moderni i najnoviji toras.
Izjaviti prvo ovako nešto
I nakon te izjave uradi ovako neštoKritikujući današnje društvo u BiH rekao je da "kod nas djecu prvo nauče ko je Srbin, Hrvat, a ko Bošnjak" i da "nemamo problema s roditeljem broj 1 ili roditeljem broj 2".
"To je nažalost tako. Djeca se odgajaju po društvenim mrežama. Ne možemo se dogovoriti o historiji pa sam predložio da daju djeci da su dobra u hemiji, geografiji, da izmisle nove mašine, lijekove, to su stvari o kojima trebamo pričati, a ne o onome što nas dijeli, o tome sve već znamo", poručio je.
Ja znam da je to previše za Bosance sa Popisa da svare ili je jednostavno nezainteresovanost pošto su samo fokusirani na kritiku Bošnjaka ali ako već kmeči kako u BiH uče djecu da budu prvo Bošnjaci, Srbi ili Hrvati zar nije onda kontradiktorno se slikati oduševljen sa jednim Zeničaninom, Bosancem koji je odlučio torovski igrati za Hrvatsku a ne za svoju Bosnu i Hercegovinu?
Bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić odmara na obalama Jadranskog mora u društvu hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena, a na Instagram člana Vatrenih osvanuo je video snimak na kojem neuspješno uz smijeh pokušavaju roniti u Jadranskom moru.
"Dame i gospodo, dva ronioca. Mi čuvamo obalu. To što vi mirno spavate u lukama mi čuvamo...", rekao je Bešlagić, a onda zaronio s Lovrenom koji je nedavno osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
Rođeni Zeničanin Dejan Lovren na Instagramu je napisao šaljiv komentar: "Sve smo pokušali, ali nismo mogli potonuti... Valjda prazne glave kao dvije bove."
Hoće li sutra opet govoriti da je najvažnije biti Bosanac a onda se slikati sa nekim Josipom, Lukom i Ivicom iz Žepča koji su se odlučili igrati za Hrvatsku a ne za svoju rodnu BiH?
Ili je to zgražavanje samo predviđeno za Bošnjake kada bi sutra igrali za reprezentaciju Sandžaka?
Više su ti Bosanci pljuvali Miralema Pjanića jer je snimio tursku reklamu sa tespihom nego sve reprezentativce Hrvatske koji su se odlučili protiv svoje države.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
-
- Inventar foruma
Ovo faktualno nije tacno, jedan od krivaca da. Najveci nije sigurno.. Sramota da bosanci koriste gebelsovske metode diskreditacije bosnjaka.Duminjo wrote: 29 Nov 2021, 14:27Ovo sinoc niko nije napisao.Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2021, 14:07
Pa kako ti isti što znaju sve ne kazniše tako Predraga Kojovića i Srđana Mandića na izborima zato što su se izjasnili Srbima a ne Bosancima jer po njihovoj sopstvenoj logici
Pedja=Srbin
Srbin=SDS/SNSD
SNSD=genocid i negiranje genocida
Znam ja to veoma dobro ali mi je merak svaki put prozivati te pseudo-kosmopolite kada napišu neku glupost u nadi da će ko nasjesti.
Vidjeli smo sinoć, 2-3 puta ostaneš imun na njihovu patetiku "Je li naš grijeh samo što smo Bosanci?" i odmah se razotkriju sa Bošnjaci=SDA pričom.
Napisano je da je SDA, kao glavni predstavnik bosnjackog naroda, kriva za stanje bosnjaka.
Ogromna razlika.
Ko da vas je kurir ucio kako da okrenete pricu na svoj mlin
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2679 times
- Been thanked: 8276 times
Pa ko od predstavnika bosnjaka ima konstantno najvise fotelja/ruku i na drzavnom i na entitetskom nivou?The 51st State wrote: 29 Nov 2021, 14:38Ovo faktualno nije tacno, jedan od krivaca da. Najveci nije sigurno.. Sramota da bosanci koriste gebelsovske metode diskreditacije bosnjaka.Duminjo wrote: 29 Nov 2021, 14:27
Ovo sinoc niko nije napisao.
Napisano je da je SDA, kao glavni predstavnik bosnjackog naroda, kriva za stanje bosnjaka.
Ogromna razlika.
- Duminjo
- Urednik foruma
Ko ide predsjedniku Hrvatske i ispred koga i zasto, iako nije jedan od predsjednika drzave?
Ko dogovara da predstavlja narod kad se treba sa vucicem sastati? Kome dolazi i ko ide erdoganu da potvrde neki amanet?
Da nije SDP ili SBB?
Ko dogovara da predstavlja narod kad se treba sa vucicem sastati? Kome dolazi i ko ide erdoganu da potvrde neki amanet?
Da nije SDP ili SBB?
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Ma ti ne kontaš, oni imaju samo nadležnost nad Bošnjacima, odgovornst za Bošnjake je na nekom drugom.Duminjo wrote: 29 Nov 2021, 14:40Pa ko od predstavnika bosnjaka ima konstantno najvise fotelja/ruku i na drzavnom i na entitetskom nivou?The 51st State wrote: 29 Nov 2021, 14:38
Ovo faktualno nije tacno, jedan od krivaca da. Najveci nije sigurno.. Sramota da bosanci koriste gebelsovske metode diskreditacije bosnjaka.

Ne mereeee 

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21783 times
- Been thanked: 19824 times
- Status: Online
-
- Inventar foruma
Osim ako ne dodas atribute superheroja sdaovcima kako mislis da se bore sa separatistima i opstrukcionistima? Jesu greske pravili no to je i ocekivano kad boksas sa zavezanom jednom rukom, zamjerku mozes uputiti samo sto nisu udarali najjace sto su mogli slobodnom rukom, a to je limitirana i manjkava kritika sama po sebi.Duminjo wrote: 29 Nov 2021, 14:40Pa ko od predstavnika bosnjaka ima konstantno najvise fotelja/ruku i na drzavnom i na entitetskom nivou?The 51st State wrote: 29 Nov 2021, 14:38
Ovo faktualno nije tacno, jedan od krivaca da. Najveci nije sigurno.. Sramota da bosanci koriste gebelsovske metode diskreditacije bosnjaka.
-
- Inventar foruma
- Fuddo
- Maliciozni seronja
A, realno, kakvo je to danas, stanje kod Bosnjaka?Duminjo wrote: 29 Nov 2021, 14:27Ovo sinoc niko nije napisao.Naseef Mushroom wrote: 29 Nov 2021, 14:07
Pa kako ti isti što znaju sve ne kazniše tako Predraga Kojovića i Srđana Mandića na izborima zato što su se izjasnili Srbima a ne Bosancima jer po njihovoj sopstvenoj logici
Pedja=Srbin
Srbin=SDS/SNSD
SNSD=genocid i negiranje genocida
Znam ja to veoma dobro ali mi je merak svaki put prozivati te pseudo-kosmopolite kada napišu neku glupost u nadi da će ko nasjesti.
Vidjeli smo sinoć, 2-3 puta ostaneš imun na njihovu patetiku "Je li naš grijeh samo što smo Bosanci?" i odmah se razotkriju sa Bošnjaci=SDA pričom.
Ogromna razlika.
Taj narod nikad u svojoj istoriji nije imao vise obrazovanih, biznisa, i svakojakih zajebancija.
Svak nabio 100 kila, i vice majku mu nista ovo ne valja.
Pa nemres tolko kila nabit kad nista ne valja,
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Nije u skrivanju kriminala.
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Dusa draga, sta veli......SDA je kriva za stanje Bosnjaka.
Inace SDA nije isto sto i Bosnjak, samo je predstavnik Bosnjackog naroda, pardon...glavni predstavnik bosnjackog naroda.
A evo i njegov najomiljeniji smajli
.
Inace SDA nije isto sto i Bosnjak, samo je predstavnik Bosnjackog naroda, pardon...glavni predstavnik bosnjackog naroda.
A evo i njegov najomiljeniji smajli

- MunDzi
- Svadjalica
Ja ba.Fuddo wrote: 29 Nov 2021, 14:47A, realno, kakvo je to danas, stanje kod Bosnjaka?Duminjo wrote: 29 Nov 2021, 14:27
Ovo sinoc niko nije napisao.
Ogromna razlika.
Taj narod nikad u svojoj istoriji nije imao vise obrazovanih, biznisa, i svakojakih zajebancija.
Svak nabio 100 kila, i vice majku mu nista ovo ne valja.
Pa nemres tolko kila nabit kad nista ne valja,
Sve Hasiba do Hasibe.
-
- Inventar foruma
Babe i zabe, a ne znam da se iko breca na recimo suski proces protiv novalica, mislim da je sda top stranka sa savrsenim mehanizmima i da je napravila dubai, singapur od fildzana, isla bi prica u stilu zasto nema klempe u bbi ili neka druga besmislena opravdanja sta vas je otjeralo od bosnjastva. Deja vu.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Treba samo naci nacin da one koji su se oparili u citavoj guzvi, nesto vrate drustvu.
Recimo, onaj Bingo,
Druze, sta fali da ti napravis jednu modernu bolnicu i poklonos svom gradu?
To tako rade prosvijeceni kapitalisti u modernim zemljama.
Mozda cojek i bi, al niko mu ne govori.
Ili Hifa da napravi stadion u Zenici, da se zove Hifa oil arena.
Recimo, onaj Bingo,
Druze, sta fali da ti napravis jednu modernu bolnicu i poklonos svom gradu?
To tako rade prosvijeceni kapitalisti u modernim zemljama.
Mozda cojek i bi, al niko mu ne govori.
Ili Hifa da napravi stadion u Zenici, da se zove Hifa oil arena.
Dozvolite da se obratimo
- MunDzi
- Svadjalica
-
- Inventar foruma
Pa kod vas je takav redoslijed, red lazi ili djelimicnih istina, pa red uzese nam poso, necu da budem svabo i slicni skecevi.
- Duminjo
- Urednik foruma
Za pocetak bi mogli u svojim avlijama srediti neke stvari da zivot izgleda koliko toliko normalno. Prije svega mislim na korupciju i zaposljavanje "svojih" u javne ustanove, razne afere i zajebancije kojih ima zadnjih godina koliko hoces.The 51st State wrote: 29 Nov 2021, 14:46Osim ako ne dodas atribute superheroja sdaovcima kako mislis da se bore sa separatistima i opstrukcionistima? Jesu greske pravili no to je i ocekivano kad boksas sa zavezanom jednom rukom, zamjerku mozes uputiti samo sto nisu udarali najjace sto su mogli slobodnom rukom, a to je limitirana i manjkava kritika sama po sebi.Duminjo wrote: 29 Nov 2021, 14:40
Pa ko od predstavnika bosnjaka ima konstantno najvise fotelja/ruku i na drzavnom i na entitetskom nivou?
Na drzavnom nivou sogurno imaju olos oko sebe i nije jednostavno. Po tebi je bilo nekih gresaka, po meni je bilo malo više gresaka dovoljnih da se bosnjaci okrenu nekoj drugoj opciji. Vjerovatno ce naredne godine biti gusto izmedju SDA i NiP. Al vidjecemo. Opet, po meni ni NiP nije nikakvo rjesenje ali kad ne postoji treca opcija, U svakom slucaju sam za promjene.. kakve takve.
Ako se kritikuje stranka koja zastupa bosnjake, ne znaci da se kritikuje bosnjak. Daj da se malo citamo i uvazavamo a ne da samo brusimo pravolinijski svoje. Ne vodi nikuda.