MunDzi wrote: 01 Dec 2021, 14:44
Duminjo wrote: 01 Dec 2021, 14:38
Ko se brani?
OK Dumi.
Ubjedjena sam da si shvatio poentu i da se namjerno pravis gljiva.
Pa pravim se jer fulas poentu.
Na kraju je i manje bitno ko su i sta misle to dvoje ljudi. Sporedna stvar.
Bitno je da se ljudima koji su iz doboja ili prijedlora ili trebinja mece pecat na celo samo zato jer su pravoslavci. Pa cak i onima Koji na neutralnom terenu nista srpsko ne spominju. Treba im odmah sastaviti neku listu pitanja ili sta..
Svi smo uglavnom svjesni sta smo prosli, ne Samo u 90-im, od istocnih i zapadnih komsija. Ovim pecatima i listama brisemo i ono malo bosanaca koji se stvarno osjecaju kao bosanci katolici ili pravoslavci.
Jedno je biti oprezan i drzati se nekih cinjenica a drugo je pretjerivati i goniti samo na svoj mlin (ko zna iz kojih razloga). Htjeli mi to ili ne, sa njima bosnu dijeliti moramo pa makar se naizvrat okrenuli. Do nas je kako cemo to raditi. A sustina svega je da se meni ne svidja kako me SDA, kao bosnjaka, predstavlja, niti mi se svidja kako cijeli moj narod predstavlja. I kritikujuci tu politiku dolazimo na kraju do toga da ja sam sebe vrijedjam i ponizavam. Samo zato sto se uprlo prstom u SDA.
Nikad mi rahat necemo biti. I da je citava Bosna nasa, imali bi cirkus kakav imamo u kantonu Sarajevo, jer smo korumpirani toliko da je vijest godine kad neko pokaze obraz ili makar malo postenja.