Oni me slusaju ni papu, ne znam po cemu su oni relevantni.Krokodil Behko wrote: 01 Dec 2021, 16:53The 51st State wrote: 01 Dec 2021, 07:51 Najveca razlika izmedju katolika i portestanata da katolici u politickom smislu imaju osjecaj za realnost i pravdu
Dobro, upamtit ćemo do prve prilike, kad HDZ bude na redu
Razlike između katolicizma i protestantizma
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- Status: Offline
Re: Razlike između katolicizma i protestantizma
-
The 51st State
- Inventar foruma

dacha bosanac wrote: 01 Dec 2021, 16:36HahahahaThe 51st State wrote: 01 Dec 2021, 07:51 Najveca razlika izmedju katolika i portestanata da katolici u politickom smislu imaju osjecaj za realnost i pravdu, dok protestantni su apokalipticna sekta koja cini sve da dodje do unistenja svijeta podrzavajuci cioniste kroz institucije usa.
Ne znam sta je smjesno ili si sponzoriran iz amerike od takvih pa ne smijes zucnuti.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14247 times
- Been thanked: 23732 times
Bolja je ova
Sexy chocolate
Dozvolite da se obratimo
- dacha bosanac
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 295 times
- Been thanked: 326 times
Pa, uopšte, kao i prema bilo čemu drugom gdje se moli bilo kome drugom sem Ocu i Isusu, kao i prema bilo čemu gdje su kipovi i sl. Protestanti to ne priznaju.
A ovi što pišu da evagelisti prizivaju kraj, da su apokaliptični...pa, mene bi bilo sramota da komentarišem nešto u šta sam neupučen. Al' hajde
Hard to handle
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
ne mozes pricati o protestantima,ti pripadas manjini teskoj unutar protestantizma.vecina protestanata prihvacaju gay ljude nprdacha bosanac wrote: 01 Dec 2021, 18:58Pa, uopšte, kao i prema bilo čemu drugom gdje se moli bilo kome drugom sem Ocu i Isusu, kao i prema bilo čemu gdje su kipovi i sl. Protestanti to ne priznaju.
A ovi što pišu da evagelisti prizivaju kraj, da su apokaliptični...pa, mene bi bilo sramota da komentarišem nešto u šta sam neupučen. Al' hajde![]()
- dacha bosanac
- Poneki mu pročitamo

Kojoj manjini?bosnjakinja wrote: 01 Dec 2021, 19:01ne mozes pricati o protestantima,ti pripadas manjini teskoj unutar protestantizma.vecina protestanata prihvacaju gay ljude nprdacha bosanac wrote: 01 Dec 2021, 18:58
Pa, uopšte, kao i prema bilo čemu drugom gdje se moli bilo kome drugom sem Ocu i Isusu, kao i prema bilo čemu gdje su kipovi i sl. Protestanti to ne priznaju.
A ovi što pišu da evagelisti prizivaju kraj, da su apokaliptični...pa, mene bi bilo sramota da komentarišem nešto u šta sam neupučen. Al' hajde![]()
I ti, muslimanka, meni protestantu kažeš da ja ne mogu pričati o protestantizmu? Pa, stvarno nemam riječi. Ti zanš da protestanti prihvataju pedere i lezbejke? Stvarno se edukuj, čitaj, istražuj, pa onda probaj nešto da pišeš na ovu temu.
Hard to handle
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Moj daco, izbudalicemo mi tebedacha bosanac wrote: 01 Dec 2021, 19:18Kojoj manjini?bosnjakinja wrote: 01 Dec 2021, 19:01
ne mozes pricati o protestantima,ti pripadas manjini teskoj unutar protestantizma.vecina protestanata prihvacaju gay ljude npr![]()
I ti, muslimanka, meni protestantu kažeš da ja ne mogu pričati o protestantizmu? Pa, stvarno nemam riječi. Ti zanš da protestanti prihvataju pedere i lezbejke? Stvarno se edukuj, čitaj, istražuj, pa onda probaj nešto da pišeš na ovu temu.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
pa sve protestantske zemlje su vodece u ateizmu,svedska crkva ima pedere svestenikedacha bosanac wrote: 01 Dec 2021, 19:18Kojoj manjini?bosnjakinja wrote: 01 Dec 2021, 19:01
ne mozes pricati o protestantima,ti pripadas manjini teskoj unutar protestantizma.vecina protestanata prihvacaju gay ljude npr![]()
sta zelis?
- dacha bosanac
- Poneki mu pročitamo

Ček, ti meni opet ne odgovori kao i na neko prethodno pitanje na drugoj temi. Ali hajde da se držim ove. Kojoj to manjini ja pripadam?bosnjakinja wrote: 01 Dec 2021, 19:22pa sve protestantske zemlje su vodece u ateizmu,svedska crkva ima pedere svestenikedacha bosanac wrote: 01 Dec 2021, 19:18
Kojoj manjini?![]()
sta zelis?
Ti vezuješ državnu crkvu, u koju većinom idu babe i dede (skoro nigdje mladih) za podržavanje pederluka od strane protestanata globalno. Ma, stvarno je svaka diskusija više suvišna.
Hard to handle
- dacha bosanac
- Poneki mu pročitamo

hahaha...ma nećete...samo stvarno nekima ne vrijedi pisati. Par ljudi komunicira ozbiljno i to je to.... ne bitno da li se slažemo ili ne.Dori wrote: 01 Dec 2021, 19:21Moj daco, izbudalicemo mi tebedacha bosanac wrote: 01 Dec 2021, 19:18
Kojoj manjini?![]()
I ti, muslimanka, meni protestantu kažeš da ja ne mogu pričati o protestantizmu? Pa, stvarno nemam riječi. Ti zanš da protestanti prihvataju pedere i lezbejke? Stvarno se edukuj, čitaj, istražuj, pa onda probaj nešto da pišeš na ovu temu.![]()
Hard to handle
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3819 times
- Been thanked: 7047 times
Ma u sustini protestanti, su samo cedo, izgubljeno kao i ostale podreligije koje su izasle
iz jednog pokreta..raizmomilazenje je uvijek bilo zbog vlasti..tj, neposlusnosti vlasti..
i tako od jedne velike su izasle dosta manjih podreligija..
iz jednog pokreta..raizmomilazenje je uvijek bilo zbog vlasti..tj, neposlusnosti vlasti..
i tako od jedne velike su izasle dosta manjih podreligija..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14601 times
- Been thanked: 10087 times
Nadam se da te nece “natjerati” da nas napustis. Ipak je lijepo nauciti nesto novo

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1664 times
- Been thanked: 3157 times
JA ga doživljavam kao Amerikanca kroz religiju.
Kao što imamo Turaka Grka i Latina sad imamo i Amerikanaca.
Kao što imamo Turaka Grka i Latina sad imamo i Amerikanaca.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3819 times
- Been thanked: 7047 times
Sto bi nas napustao..
razlicitosti su pozeljne..
razlicitosti su pozeljne..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Mutevelija
- Selonačelnik

Jel istina da su protestanti naklonjenji ovosvjetskom zivljenju dosta novcu i da je kapitalizam njihova rabota?dacha bosanac wrote: 01 Dec 2021, 19:32hahaha...ma nećete...samo stvarno nekima ne vrijedi pisati. Par ljudi komunicira ozbiljno i to je to.... ne bitno da li se slažemo ili ne.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
To ti je tolerancija daco , svi su tolerantni i otvoreni al samo da kazu "mi smo tolerantni i otvoreni" a onda krece suptilna mrznja i pljuckanjedacha bosanac wrote: 01 Dec 2021, 19:32hahaha...ma nećete...samo stvarno nekima ne vrijedi pisati. Par ljudi komunicira ozbiljno i to je to.... ne bitno da li se slažemo ili ne.
- dacha bosanac
- Poneki mu pročitamo

Pazi, nismo mi naklonjeni u tom smislu novcu da nam je on preokupacija, mada nažalost, imaš ljudi koji su to zloupotrebili. Protestanti su radan narod (barem svi oni koje ja poznajem), i svoj desetak i priloge daju u crkve, misije, projekte i sl. Mislim, normalno je da će onda da bude novca u svemu tome. Rabota protestanata je da se radi i živi od rada. E sad ako se zaradi dosta, što se ne bi živjelo bolje?Mutevelija wrote: 01 Dec 2021, 19:40Jel istina da su protestanti naklonjenji ovosvjetskom zivljenju dosta novcu i da je kapitalizam njihova rabota?dacha bosanac wrote: 01 Dec 2021, 19:32
hahaha...ma nećete...samo stvarno nekima ne vrijedi pisati. Par ljudi komunicira ozbiljno i to je to.... ne bitno da li se slažemo ili ne.
Hard to handle
- dacha bosanac
- Poneki mu pročitamo

Ma jokJulia-Klara wrote: 01 Dec 2021, 19:38 Nadam se da te nece “natjerati” da nas napustis. Ipak je lijepo nauciti nesto novo
![]()
Hard to handle
-
The 51st State
- Inventar foruma

Kad se frljaju sa terminima, tolerancija je bukvalno u prevodu trpljenje i to vrlina neka satro.
No, daco de ti nama reci jeli istina iki nije sto sam ja rekao bez tonova sa visine, ja za svoju tvrdnju imam nebrojene dokaze u vidu nastupa kojekakvih protestantskih pricera i njihovog uticaja na americke vlasti. Tako da bolje smanji aroganciju u odgovorima i pokusaj konkretno odgovoriti ili ti nije zgodno zato sto vas sponzorisu?
Mali primjer
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-42402350
No, daco de ti nama reci jeli istina iki nije sto sam ja rekao bez tonova sa visine, ja za svoju tvrdnju imam nebrojene dokaze u vidu nastupa kojekakvih protestantskih pricera i njihovog uticaja na americke vlasti. Tako da bolje smanji aroganciju u odgovorima i pokusaj konkretno odgovoriti ili ti nije zgodno zato sto vas sponzorisu?
Mali primjer
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-42402350
- Mutevelija
- Selonačelnik

A dajete li prednost onom ili ovom svijetu nekako mi licite na zidove dunjalucare.dacha bosanac wrote: 01 Dec 2021, 19:45Pazi, nismo mi naklonjeni u tom smislu novcu da nam je on preokupacija, mada nažalost, imaš ljudi koji su to zloupotrebili. Protestanti su radan narod (barem svi oni koje ja poznajem), i svoj desetak i priloge daju u crkve, misije, projekte i sl. Mislim, normalno je da će onda da bude novca u svemu tome. Rabota protestanata je da se radi i živi od rada. E sad ako se zaradi dosta, što se ne bi živjelo bolje?Mutevelija wrote: 01 Dec 2021, 19:40
Jel istina da su protestanti naklonjenji ovosvjetskom zivljenju dosta novcu i da je kapitalizam njihova rabota?![]()
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav