Pokaži nam kakve su ti te gaće, da ti onda kažemo da li se trebaš zabrinuti.Fuddo wrote: 01 Dec 2021, 19:23Meni moja kupuje gace,Taare wrote: 01 Dec 2021, 19:12
Mani lafine, života ti.
na jedan tvoj, ja ću navesti devet primjera gdje su žene preuzele vlast i šefuju u kući.
Ustvari, ne znam nijednu porodicu gdje je muško šef u kući.
Sve to žene malo pomalo preuzmu i na kraju hudi muž ne odlučuje ni koje će gaće kupit, a kamoli šta drugo. I to mu žena kupuje![]()
Al probire sve nake pravo jebacke.
Da li da se zabrinem?
Nisam o ovome nikad razmisljao dok ti nisi pomeno.
Feministkinje
Moderator: Krokodil Behko
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 9717 times
- Been thanked: 8345 times
- Status: Offline
Re: Feminizam je potreban: Šta sve ženama u SAD-u nije bilo dozvoljeno 60-ih godina prošlog stoljeća
- Zizi
- Forum [Bot]
Re: Feminizam je potreban: Šta sve ženama u SAD-u nije bilo dozvoljeno 60-ih godina prošlog stoljeća
Žena je tu u kući premijer, a muž je ministar vanjskih poslova.Taare wrote: 01 Dec 2021, 19:30Jest bgmi. Eto, turci su kobejagi neko tradicionalno društvo striktno podijeljenih uloga.
Kad su napolju, čojk bi reko da se žene ne pitaju ama baš ništa. Onda ih bolje upoznaš i kad im dođeš kući vidiš da hudnik ne smije pisnut.
Kuća uređena kako žena hoće, ide se gdje ona hoće, poziva koga ona hoće. On jedino smije otić u džamiju i svratit na čaj
Dobije dva eura džeparca i bye.
Naravno da ima i budalaša, terorista, al mi pričamo o normalnim familijama.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5057 times
- Been thanked: 6556 times
Taare wrote: 01 Dec 2021, 19:30Jest bgmi. Eto, turci su kobejagi neko tradicionalno društvo striktno podijeljenih uloga.
Kad su napolju, čojk bi reko da se žene ne pitaju ama baš ništa. Onda ih bolje upoznaš i kad im dođeš kući vidiš da hudnik ne smije pisnut.
Kuća uređena kako žena hoće, ide se gdje ona hoće, poziva koga ona hoće. On jedino smije otić u džamiju i svratit na čaj
Dobije dva eura džeparca i bye.
Naravno da ima i budalaša, terorista, al mi pričamo o normalnim familijama.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 13988 times
- Been thanked: 23170 times
Draga zizi, pa kako cu ti pokazat gace?
Zamisli da sam ja tebe pitao da mi pokazes gace?
Et, kako bi reagovala?
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
To je to. Isto ko na vanilinom videu. Tako je u devet od deset kuća, kako u tr, tako i u bih 
Svi mi se morete obratit
- Zizi
- Forum [Bot]
Uslikaš samo gaće, ne sebe u gaćama.
Ma zezam se.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Imas pp
Dozvolite da se obratimo
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
ja sam par puta slikavo svoje gace za foruma
venera je imala samo rijeci hvale, a nju smatram relevantnom
venera je imala samo rijeci hvale, a nju smatram relevantnom
🐽
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Čuj biži
Meni je to ok. U ogromnoj većini slučajeva, žene su daleko bolji ekonomi.
i neka je tako.
Eto, ti išo u kockarnicu
muško ide u kladaru, kockarnicu i kafanu.
Kad izgubi snagu, onda krene jal po džamijama, jal u čitaonicu na šah.
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ne sekiraj se, necu ja ni na najvecu budalastinu potrosit fening, sem ako je ne mogu sebi priustit.Taare wrote: 01 Dec 2021, 23:28Čuj bižiznaš da je tako, samo se praviš naivan.
Meni je to ok. U ogromnoj većini slučajeva, žene su daleko bolji ekonomi.
i neka je tako.
Eto, ti išo u kockarnicužene gledaju da uštede, srede kuću, odu sa porodicom na lijep odmor, itd.
muško ide u kladaru, kockarnicu i kafanu.
Kad izgubi snagu, onda krene jal po džamijama, jal u čitaonicu na šah.
Sto ce reci, da niko ne osjeti da mu nesto fali.
Plus, nagovorili su me, ne bih ja
Ti mijesas odgovornost koju imas prema porodici sa nekom zenskom dominacijom u istoj.
Cuj uzmi 10 milja u potrosi ih na sebe ako smijes?
Onako, iz cista mira?
Pa to ne bih uradio ni da sam sam, bez plana, potrebe, necega…a kamo li kad imas nekog o kome jednostavno treba da brines.
Dozvolite da se obratimo
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1643 times
- Been thanked: 3080 times
Ne govorim o tome govorim o njihovoj kurcevitosti da ne daju sebi pric I nafuranosti.Krokodil Behko wrote: 01 Dec 2021, 20:59Mutevelija wrote: 01 Dec 2021, 20:33 Svvaki muskarac koji dobije nogu ili ne dobije priliku kod neke zene neka krivi feminizam zato.
Pa nemere mu vala ni svaka dati, kolko bi on htio.
Jer upravo muškarci takve proglase kurvama.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 1430 times
Nemojmo ići u tom pravcu .... Recimo JA lično sam protiv abortusa, ali ne 100%, jer naravno da mora biti i ima zuzetaka od vršenja abortusa.Dori wrote: 01 Dec 2021, 15:29A sta cemo sa sovinizmom onda?The 51st State wrote: 01 Dec 2021, 15:22
Nemam pogresnu, naprotiv feminizam je poceo kao teroristicka organizacija, a vjerovatno ce tako i skoncati.
Ko odredjuje sta je pravo i sloboda, tvoje pravo i sloboda, recimo moze znaciti opresija i tiranija za mene sto me licno ugrozava.
Jednakost ne postoji to je nemoguc termin u medjuljudskim odnosima. Istorija zapada nije jedina svjetska istorija odakle ti crpis primjere, tvoje razmisljanje je kolonizovano zapadnjackim liberalnim imperijalizmom i kulturnom supremacijom, a feminizam je samo jedan od alata odrzavanja i sirenje istog.Kako tebe ugrozava necije pravo na skolovanje? Pravo glasa?
Hajmo uzeti zakon o abortusu...Eto banalan primjer. Zar ne bi bilo fer da bude omjer 50:50 kad se odlucuje o ovakvim stvarima? Pogledaj u Poljskoj ko je odlucio i ko ga je zabranio? Je li se tebi to cini ok? I fer? Jedankost MORA postojati u nekim aspektima drustva, inaces ces kao protumjeru dobiti pokrete puno radikalnije od feminizma....
Mogu li te pitati gdje ti zivis? Nikako to da skontam.
Na kraju krajeva velika većina trudnoća nije pod prisilom (ima izuzetaka gdje su žrtve prisiljene na sexualne odnost, tj. silovane) ali opet kažem velika većina je na dobrovoljnoj osnovi. Na kraju krajeva, šta će ženi muškarac koji izvrši vazektomiju i puca ''ćorke'' ili žena koja svako malo abortira jel tako?
Dori otišla si malkice predaleko .... vratimo se na prava o kojima smo razgovarali ...
Ako ćemo već ići predaleko, svako malo po novinama, muž/ dečko tuče ženu/ djevojku, zlostavlja ženu/ djevojku, on njoj vako on njoj nako, ona jadna bespomoćna .... A šta je sa obratnim slučajevima, kad si vidjela negdje članak o nasilju nad muškarcima, ili da se čuje da neko priča o nasilju nad muškarcima .... Jel to barem malo šovinizam???
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
edo_79 wrote: 02 Dec 2021, 08:37Nemojmo ići u tom pravcu .... Recimo JA lično sam protiv abortusa, ali ne 100%, jer naravno da mora biti i ima zuzetaka od vršenja abortusa.Dori wrote: 01 Dec 2021, 15:29
A sta cemo sa sovinizmom onda?Kako tebe ugrozava necije pravo na skolovanje? Pravo glasa?
Hajmo uzeti zakon o abortusu...Eto banalan primjer. Zar ne bi bilo fer da bude omjer 50:50 kad se odlucuje o ovakvim stvarima? Pogledaj u Poljskoj ko je odlucio i ko ga je zabranio? Je li se tebi to cini ok? I fer? Jedankost MORA postojati u nekim aspektima drustva, inaces ces kao protumjeru dobiti pokrete puno radikalnije od feminizma....
Mogu li te pitati gdje ti zivis? Nikako to da skontam.
Na kraju krajeva velika većina trudnoća nije pod prisilom (ima izuzetaka gdje su žrtve prisiljene na sexualne odnost, tj. silovane) ali opet kažem velika većina je na dobrovoljnoj osnovi. Na kraju krajeva, šta će ženi muškarac koji izvrši vazektomiju i puca ''ćorke'' ili žena koja svako malo abortira jel tako?
Dori otišla si malkice predaleko .... vratimo se na prava o kojima smo razgovarali ...
Ako ćemo već ići predaleko, svako malo po novinama, muž/ dečko tuče ženu/ djevojku, zlostavlja ženu/ djevojku, on njoj vako on njoj nako, ona jadna bespomoćna .... A šta je sa obratnim slučajevima, kad si vidjela negdje članak o nasilju nad muškarcima, ili da se čuje da neko priča o nasilju nad muškarcima .... Jel to barem malo šovinizam???
Nije šovinizam dok god žene čine 95 % žrtvi nasilja.
Ne znam koliko pratiš aktivnosti udtuženja i organizacija, seminare itd na tu tematiku, ono koliko ih ja pratim unazad godinama, uvijek se istakne činjenica da ima muškaraca žrtvi nasilja.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Jel nanu Azizovcu neko tjerao da se uda? Jel to pod prisilom uradila ....Dori wrote: 01 Dec 2021, 15:48Neke da...neke ne. Kao i danas.Fuddo wrote: 01 Dec 2021, 15:38 Mozda grijesim, al mislim da su nase nane bile sretnije i zadovoljnije sobom i zivotom nego danasnje zene.
One su odgajale djecu, brinile o kuci, i to su dozivljavale kao nesto sasvim normalno i prirodno.
Nikad ruzna rijec, nikad povisen ton, nikad ni jedan znak da pati za necim, tako se ja sjecam svoje, hiljadu joj lijepih rahmeta.
Da je bila nesretna zivotom, moralo bi se bar na nekom primjeru to iskazati, a nije nikad.
Mi smo imali nanu Azizovcu u komsiluku. Predivna zena. Pismena. U to vrijeme imala nizu gimnaziju zavrsenu. Htjela nastaviti skolovanje, buduci muz naravno rekao da dok se nije udala. Kasnije nista od toga. On pio, tukao je...Ali sto ona kaze sta cu? Ne mogu nazad svojima. Babo isti. A sramota se bilo razvesti. Muz joj umro u ranim cetrdesetim i sto ona kaze, ruzno je reci, ali ni suze pustila nije za njim. Sama othranila svoju djecu kako je znala. Ali se razrahatila bez njega.
A naravno, ima i lijepih primjera. Daleko od toga. Ne treba generalizovati ni u cemu.
Slažem se u potpunosti sa Fuddom po pitanju razvoda brakova .... tada su ljudi imali više morala i samoodgovornosti .... jesi izabrao/ la ... jesi ... sad šuti i trpi niko te tjerao nije ......
Moja mama je pobjegla od kuće da se za babu rahmetli uda, bio pijanac znao uzet obje plate i dok ne popije nema ga kući, prve dvije godine braka je tukao k'o vola u kupusu dok se ja nisam rodio, 1979 kad sam se ja rodio moj babo je prestao piti i do smrti više kapi alkohola u usta uzeo nije. Živjeli 41 godinu braka, i babo rahmetli umro 2019 godine od moždanog udara .... Milion puta je znala reći da prve dvije godine ni dušmaninu nebi poželila ali ovo ostalo da nebi mijenjala svoj život ni zašta na svijetu .... Znalo se ko je glava porodice, po pitanju staranja o porodici, donošenja kući, a poštovali su se međusobno toliko da nije nikako jasno bilo ljudima kako im je to pošlo za rukom.....
Današnji brakovi se svode na to, izađeš od vikenda do vikenda, ti napucan, on napucana, sokić, kafica, piće i taman kad ga trebaš da prostiš metn't ... zvoni telefon reko babo hajd kući, onda dođu na FANTASTIČNU ideju hajd da se mi vjenčamo i onda ustaljena praksa ... DANAAAS MAJKOOO ŽENIIŠ SVOGA SIINA, ŽEENIIŠ SVOGA SIIINAAAAA ..... prođe 3-4 mjeseca, plafon godina, prođu medeni a onda počnu jbeni .... Čim te prvi put život klepi po ušima, nestane para, treba nešto planirat na duže od 24 sata, odmah raspad sistema ... A roditelji danas, i oni su podjednako krivi.... Hajd ti šćeri kući materi, šta će ti on vid ga kakav je, vakav je, nakav je.... A babo opet kaže hajd ti sine kući, biće žena ha ya, vid je kakva je, vaka je naka je .... I eto ti razvoda, i eto ti belaja, još ako ima i djece ..... Belaj do Boga i nazad ....
Što bi drug Fuddo reko ... idi, biži, goni .....
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9861 times
- Been thanked: 16643 times
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Pitanjce?edo_79 wrote: 02 Dec 2021, 08:47Jel nanu Azizovcu neko tjerao da se uda? Jel to pod prisilom uradila ....Dori wrote: 01 Dec 2021, 15:48
Neke da...neke ne. Kao i danas.
Mi smo imali nanu Azizovcu u komsiluku. Predivna zena. Pismena. U to vrijeme imala nizu gimnaziju zavrsenu. Htjela nastaviti skolovanje, buduci muz naravno rekao da dok se nije udala. Kasnije nista od toga. On pio, tukao je...Ali sto ona kaze sta cu? Ne mogu nazad svojima. Babo isti. A sramota se bilo razvesti. Muz joj umro u ranim cetrdesetim i sto ona kaze, ruzno je reci, ali ni suze pustila nije za njim. Sama othranila svoju djecu kako je znala. Ali se razrahatila bez njega.
A naravno, ima i lijepih primjera. Daleko od toga. Ne treba generalizovati ni u cemu.
Slažem se u potpunosti sa Fuddom po pitanju razvoda brakova .... tada su ljudi imali više morala i samoodgovornosti .... jesi izabrao/ la ... jesi ... sad šuti i trpi niko te tjerao nije ......
Moja mama je pobjegla od kuće da se za babu rahmetli uda, bio pijanac znao uzet obje plate i dok ne popije nema ga kući, prve dvije godine braka je tukao k'o vola u kupusu dok se ja nisam rodio, 1979 kad sam se ja rodio moj babo je prestao piti i do smrti više kapi alkohola u usta uzeo nije. Živjeli 41 godinu braka, i babo rahmetli umro 2019 godine od moždanog udara .... Milion puta je znala reći da prve dvije godine ni dušmaninu nebi poželila ali ovo ostalo da nebi mijenjala svoj život ni zašta na svijetu .... Znalo se ko je glava porodice, po pitanju staranja o porodici, donošenja kući, a poštovali su se međusobno toliko da nije nikako jasno bilo ljudima kako im je to pošlo za rukom.....
Današnji brakovi se svode na to, izađeš od vikenda do vikenda, ti napucan, on napucana, sokić, kafica, piće i taman kad ga trebaš da prostiš metn't ... zvoni telefon reko babo hajd kući, onda dođu na FANTASTIČNU ideju hajd da se mi vjenčamo i onda ustaljena praksa ... DANAAAS MAJKOOO ŽENIIŠ SVOGA SIINA, ŽEENIIŠ SVOGA SIIINAAAAA ..... prođe 3-4 mjeseca, plafon godina, prođu medeni a onda počnu jbeni .... Čim te prvi put život klepi po ušima, nestane para, treba nešto planirat na duže od 24 sata, odmah raspad sistema ... A roditelji danas, i oni su podjednako krivi.... Hajd ti šćeri kući materi, šta će ti on vid ga kakav je, vakav je, nakav je.... A babo opet kaže hajd ti sine kući, biće žena ha ya, vid je kakva je, vaka je naka je .... I eto ti razvoda, i eto ti belaja, još ako ima i djece ..... Belaj do Boga i nazad ....
Ne znam imaš li djecu, kćerku ali evo da imaš kćerku, kako bi reagovao na spoznaju da neko postupa s njom kao što je tvoj otac rah. sa majkom u te prve dvije godine?
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Pratim itekako, i znam jako dobro, da od tih 95%, barem 10% je izazvano NAMJERNO, jer se zna kakva će reakcija biti, .... Slažem se da je velika većina tog nasilja nad ženama, ali baš 95% .... Da nismo malkice pretjerali .... Šta sad ttreba, na 10 zlostavljanih žena, jedan muškarac ima da šuti i trpi jer Bože moj to nije šovinizam ..... Nebih se baš složio ....Chloe wrote: 02 Dec 2021, 08:43edo_79 wrote: 02 Dec 2021, 08:37
Nemojmo ići u tom pravcu .... Recimo JA lično sam protiv abortusa, ali ne 100%, jer naravno da mora biti i ima zuzetaka od vršenja abortusa.
Nije šovinizam dok god žene čine 95 % žrtvi nasilja.
Ne znam koliko pratiš aktivnosti udtuženja i organizacija, seminare itd na tu tematiku, ono koliko ih ja pratim unazad godinama, uvijek se istakne činjenica da ima muškaraca žrtvi nasilja.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Nemam djecu, ali da imam kćerkicu, i da znam da neko postupa s njim kao što je moj babo rahmetli s mojom majkom, postavio bih joj samo jedno pitanje, Jel tebe neko prisilio da se udaš ili si to svojom voljom učinila? Ako kaže da jeste svojom voljom onda bih NJOJ rekao da šuti i trpi, a s njim bih isto održao malo duži razgovor i objasnio mu posljedice njegovog daljeg ponašanja, ali u praksiChloe wrote: 02 Dec 2021, 08:50Pitanjce?edo_79 wrote: 02 Dec 2021, 08:47
Jel nanu Azizovcu neko tjerao da se uda? Jel to pod prisilom uradila ....
Ne znam imaš li djecu, kćerku ali evo da imaš kćerku, kako bi reagovao na spoznaju da neko postupa s njom kao što je tvoj otac rah. sa majkom u te prve dvije godine?
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9861 times
- Been thanked: 16643 times
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Čuj to. Izabrala sama, u braku spoznala ružnu stranu svog voljenog, pogriješila, sama pala sama se ubila, i otac bi joj savjetovao da stavi vodu u usta dok je muž mlati.edo_79 wrote: 02 Dec 2021, 08:52Nemam djecu, ali da imam kćerkicu, i da znam da neko postupa s njim kao što je moj babo rahmetli s mojom majkom, postavio bih joj samo jedno pitanje, Jel tebe neko prisilio da se udaš ili si to svojom voljom učinila? Ako kaže da jeste svojom voljom onda bih NJOJ rekao da šuti i trpi, a s njim bih isto održao malo duži razgovor i objasnio mu posljedice njegovog daljeg ponašanja, ali u praksiChloe wrote: 02 Dec 2021, 08:50
Pitanjce?
Kako to utječe na psihu tvog djeteta?
Kakvu sliku ona daje svojoj djeci?
Djeca koja odrastaju ue nasilnika, postaju nasilnici ili pasovni na sva zlostavljanja u budućnosti.
Vrlo dobro razumijem šta znači obitelj, prije svega kao temelj svakog društva, ali nema opravdanja zlostavljanje kako fizičkog, tako psihičkog.