Feministkinje

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14877 times
Status: Offline

Re: Feminizam je potreban: Šta sve ženama u SAD-u nije bilo dozvoljeno 60-ih godina prošlog stoljeća

Post by Dori » 02 Dec 2021, 09:39

The 51st State wrote: 02 Dec 2021, 09:37
cuj kakve, osnovne ima.
Opet ja tebe ne kontam....Doduse, tek prvu kafu pijem :)
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22187 times
Been thanked: 20268 times

Re: Feminizam je potreban: Šta sve ženama u SAD-u nije bilo dozvoljeno 60-ih godina prošlog stoljeća

Post by Masamune » 02 Dec 2021, 09:40

Nemaš ga šta posebno kontati.

Islam i žene u Islamu su njemu polazna tačka svega. Sve ostalo je uzurpacija takvog svjetonazora.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 02 Dec 2021, 09:40

Dori wrote: 02 Dec 2021, 09:39
The 51st State wrote: 02 Dec 2021, 09:37
cuj kakve, osnovne ima.
ako vjerujes u nesto po tome se covjek i ravna koliko mu mogucnosti nalazu, ako ne vjerujes ni u sta onda je sve dozvoljeno pa i feminizam izmedju ostalog.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 02 Dec 2021, 09:42

MarlboroGold wrote: 02 Dec 2021, 09:40 Nemaš ga šta posebno kontati.

Islam i žene u Islamu su njemu polazna tačka svega. Sve ostalo je uzurpacija takvog svjetonazora.
jasno, sto onda krades od raje? koja je tvoja polazna tacka* moze vako, ne mere vako, nije ti kredibilna prica i feminizam je u tom smislu sasvim legitiman i validan kao i sve njegove pojavnosti.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14015 times
Been thanked: 23257 times
Status: Online

Post by Fuddo » 02 Dec 2021, 09:43

Dori wrote: 02 Dec 2021, 09:33
Fuddo wrote: 02 Dec 2021, 09:27
Trebaju ici u skole, ne trebaju trpiti nasilje, al ne mozes se za svaku sitnicu razvoditi, nema smisla.
Ovo danas je opsta pandemija.
I onda imas porast kriminala, porast narkomanije, porast broja beskucnika, porast svega sto ne valja.
A sto?
Pa ko ce ga odgajat?
A Azizovca umrla.
Ma naravno....Treba nekada popraviti nesto, ne odmah bacati i kupovati novo cim izgleda pokvareno.

Ali pogledaj malo postove iznad. O tome ti ja pricam. Pogledaj sta CikCikPogodi sinoc rece za Univerzitete. Je li tebi to normalno? Meni je to daleko od normale i diskusije. Ili za nasilje koje "treba" da se trpi....
Normalno da nije normalno, pusti hablecinu.
To je bezvezno trolanje, njega to nosa iz ko zna kojih razloga, ako nije univerzitet, jesu crnci, obama, truNp meme, i slicne budalastine.
Istina je vazda nedje u sredini, niti je taj feminizam koji se pretvara u debilni ekstremisticki pokret blago opicenih snasa rjesenje za bilo sta, niti je, nabodi je Fikrete na stoc odgovor na bilo sta.
Ne znam sto je problem danas bit, kolko tolko, normalan?
Sta te imam marisat, ako me kao racionalno bice dovodis u situacije nicim izazvana da te fakat trebam nakautirat, haj ti. Sto ce mi to? Sretno, sve najbolje.
Al ne mogu shvatiti ono, nisi mi kupio auto o kakvom sam mastala dok sam kod nene sjeno kupila, ne volim te vise. Odoh, zbogom. Pa kakav je to majke ti stav?
Dozvolite da se obratimo

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori » 02 Dec 2021, 09:44

The 51st State wrote: 02 Dec 2021, 09:40
Dori wrote: 02 Dec 2021, 09:39

ako vjerujes u nesto po tome se covjek i ravna koliko mu mogucnosti nalazu, ako ne vjerujes ni u sta onda je sve dozvoljeno pa i feminizam izmedju ostalog.
Vjerujem da smo svi jednaki i ravnopravni i niko nikome nema pravo odrediti nesto po svojoj volji.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 02 Dec 2021, 09:45

Dori wrote: 02 Dec 2021, 09:44
The 51st State wrote: 02 Dec 2021, 09:40

Vjerujem da smo svi jednaki i ravnopravni i niko nikome nema pravo odrediti nesto po svojoj volji.
na cemu baziras to vjerovanje, to ni po religiji i nauci nije tacno. to u sta ti vjerujes se zove anarhija.

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1430 times

Post by edo_79 » 02 Dec 2021, 09:46

Dori wrote: 02 Dec 2021, 09:18
The 51st State wrote: 02 Dec 2021, 09:13

vjerujes li ti u ista?
Kakve to ima veze sa temom?

Evo, vjerujem da Edo, Mute i jos neki jednostavno pricaju iz svojih losih iskustava....Nema to veze sa realnom slikom. Moze li takvo jedno vjerovanje? Kao kad muskarac kaze "sve su zene iste". Tako mi oni sad zvuce.....
I bas zbog takvih stavova vracamo se naslovu teme....

O cemu mi uopste pricamo...ne mogu da vjerujem da ima mjesta diskusiji na ovakvim temama...Da djevojke ne trebaju ici u skole i trebaju trpiti nasilje, jer su ga same izabrale :grana

Image
Ne govori Edo iz loših iskustava, hoćete ravnopravnost ... evo vam zone za razgovor .... žene su te koje na sav glas govore ''Svi su muškarci isti!, a muškarci kažu ''Sve su žene kurve'' .... Ja se u oba slučaja pitam .... Odakle toliko iskustvo i odakle pravo nekom da generalizuje sve??

Djevojke trebaju ići u školu, ne trebaju trpiti nasilje .... ali nasilje u braku ... kao eto dok ste se zabavljali ti nisi znala ko je on? Jesi šćeri al tebe privlače ''razbijači, mangupi, frajeri .... ta će onaj šmokljo tam, on mi more bit samo jaran'' a na kraju ti Frajer pomjera bubrege svako malo, mijenja ti raspored fajlova u glavi i imaš jednom heftično master reset .... Sama pala sama se ubila i ende!

Muškarci isto, neće nijedan pogledat pristojno obučenu djevojku, koja sjedi u ćošku i nije toliko ''upadljiva niti se ističe bilo čime'' ali zato hoće onu s minjakom tako kratkim da joj se bubrezi vide, hoće fonasi na izvol'te, sjo ka'e što more popit taman za mene ....

I jedni i drugi znaju s čim imaju posla, prema tome ako te kasnije u braku klepi belaj po ušima jebaji ga ... sam pao sam se ubio ....

Napominjem, ovo ni u kom slučaju ne znači da opravdavam bilo koji vid nasilja!!!!!
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori » 02 Dec 2021, 09:48

Fuddo wrote: 02 Dec 2021, 09:43
To je bezvezno trolanje, njega to nosa iz ko zna kojih razloga, ako nije univerzitet, jesu crnci, obama, truNp meme, i slicne budalastine.
Istina je vazda nedje u sredini, niti je taj feminizam koji se pretvara u debilni ekstremisticki pokret blago opicenih snasa rjesenje za bilo sta, niti je, nabodi je Fikrete na stoc odgovor na bilo sta.
Sta te imam marisat, ako me kao racionalno bice dovodis u situacije nicim izazvana da te fakat trebam nakautirat, haj ti. Sto ce mi to? Sretno, sve najbolje.
Al ne mogu shvatiti ono, nisi mi kupio auto o kakvom sam mastala dok sam kod nene sjeno kupila, ne volim te vise. Odoh, zbogom. Pa kakav je to majke ti stav?
Razumijem ja tebe Fuddo potpuno....Ima i radikalnih feministica, sto isto nije ok. Jednom u Norveskoj kazu mi u hotelu da mogu uzeti "zensku sobu". Imas sve sto ti je potrebno, od magazina do tampona....Ok. Ja u zezi pitam imaju li "musku sobu" ostali u soku. Znam se ja zezati i na svoj i na tudji racun. Bitno je uvjek imati ravnotezu u zivotu. neki balans. Ne pretjerivati ni sa cim. Pa tako i sa musko/zenskim pravima.
I opet da se osvrnem na pocetak. Jasta ce zena nego imati pravo da ima svoj racun u banci, da vozi auto, da se skoluje, da se bavi sportom. To niko ne moze, niti smije zabraniti.

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 02 Dec 2021, 09:49

Fuddo wrote: 02 Dec 2021, 09:08
MarlboroGold wrote: 02 Dec 2021, 09:04 Rezon od Ede je sve ono što je pogrešno i ostavština nekih prošlih vremena.
Al eto, na kraju se sve dobro zavrsilo.
Mislim, malo je ekstremno, al takav je vakat bio.
Ljudi si bili drugaciji,
Samo, sta ih sad, da izvines, jebe?
Et, niko ih vise ne saketa, otkud ovoliko razvoda?
Pa sad su slobodne, emancipovane, jake, ravnopravne .... Uda se, vidi da treba s vremena na vreme pitu napravit, sredit malo i po kući ali nemere, odoše nokti jebaji ga.... Onda se pozove na ravnopravnost, razvede se i idemo dalje .....

MOJE LIČNO MIŠLJENJE .... Ženu koja te cijeni i poštuje, guli kroz život s tobom ruku pod ruku, ima razumijevanja i s kojom se može pričat normalno k'o s insanom .... ČUVAJ JE KO SUNCE ŽARKO I NEDAJ DA JOJ BILO ŠTA FALI U ŽIVOTU ....... Nažalost takvih je sve manje danas...

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22187 times
Been thanked: 20268 times

Post by Masamune » 02 Dec 2021, 09:49

The 51st State wrote: 02 Dec 2021, 09:42
MarlboroGold wrote: 02 Dec 2021, 09:40 Nemaš ga šta posebno kontati.

jasno, sto onda krades od raje? koja je tvoja polazna tacka* moze vako, ne mere vako, nije ti kredibilna prica i feminizam je u tom smislu sasvim legitiman i validan kao i sve njegove pojavnosti.
Pa ja pratim savremene vrijednosti koje nisu nužno smještene u jednu ideologiju.

Sasvim je opravdana kritika toga što vi i danas pratite nešto što je još od vremena nomada.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori » 02 Dec 2021, 09:49

The 51st State wrote: 02 Dec 2021, 09:45
Dori wrote: 02 Dec 2021, 09:44

na cemu baziras to vjerovanje, to ni po religiji i nauci nije tacno. to u sta ti vjerujes se zove anarhija.
:cudi To je tvoje misljenje....

U sta ti vjerujes? Da su muskarci superiorniji nad zenama?

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 02 Dec 2021, 09:50

evo kuda to vodi, cuj custom gender, ovo je prijava za gmaill, pa vi drobite o feminizmu dok se civilizacija urusava
FFh9E9zWUAgZUsd.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 02 Dec 2021, 09:51

Chloe wrote: 02 Dec 2021, 09:04
edo_79 wrote: 02 Dec 2021, 08:50

Pratim itekako, i znam jako dobro, da od tih 95%, barem 10% je izazvano NAMJERNO, jer se zna kakva će reakcija biti, .... Slažem se da je velika većina tog nasilja nad ženama, ali baš 95% .... Da nismo malkice pretjerali .... Šta sad ttreba, na 10 zlostavljanih žena, jedan muškarac ima da šuti i trpi jer Bože moj to nije šovinizam ..... Nebih se baš složio ....
Ti podržavaš nasilje kao "vid komunikacije".

Za mene si nasilnik s tavim razmišljanjem.
Kao što rekoh ... NE PODRŽAVAM NIKAKAV VID NASILJA ....

Možda sam za tebe nasilnik i to je tvoje mišljenje .... Ali za život u dvoje hajd što treba imat petlju, treba imati i mozga .... Sama znaš da nije uvijek po tvom, a nije uvijek ni po onom kako ti hairlija kaže jel tako? O tome ti govorim .... Ja u klin ti u ploču vid komunikacije ne vodi ničemu osim tenzijama i u ekstremnom slučaju nasilju .....

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 02 Dec 2021, 09:51

Dori wrote: 02 Dec 2021, 09:49
The 51st State wrote: 02 Dec 2021, 09:45

Da, moje misljenje koje potire tvoje u potpunosti sa aspekta civilizacije, racia i logike.

Da smo stvoreni sa pravima. obavezama i razlcitostima.

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 02 Dec 2021, 09:53

Taare wrote: 02 Dec 2021, 09:26
Fuddo wrote: 02 Dec 2021, 09:18 Kad cojek to sagleda iz nekog ljudskog, humanistickog ugla, to je mores rec, ubistvo.
Zaceo se zivot, fetus, znaci formira se bice.
I sta, pljuhni ga u solju?
Zbog cega?
Et, nije hairlija vadio na vakat, bilo nam fino?
Mi smo ba zesci uzas.
A kurdom? A pilula poslije?
Ne kontam žene koje pristaju na ses bez kondoma.
E tu dolazimo do onog što je bitno .... Da čujemo mišljenje struke sad .... :aplauzz

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 02 Dec 2021, 09:53

MarlboroGold wrote: 02 Dec 2021, 09:49
The 51st State wrote: 02 Dec 2021, 09:42

Pa ja pratim savremene vrijednosti koje nisu nužno smještene u jednu ideologiju.

Sasvim je opravdana kritika toga što vi i danas pratite nešto što je još od vremena nomada.
ne pratis, feminizam je savremena vrijednost. takav stav je obicni mish mash i garantovano satran bilo kojom ideologijom, a najlakse feminizmom

kritika je bazirana na cemu?

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori » 02 Dec 2021, 09:54

The 51st State wrote: 02 Dec 2021, 09:51
Dori wrote: 02 Dec 2021, 09:49

Da, moje misljenje koje potire tvoje u potpunosti sa aspekta civilizacije, racia i logike.

I ko ima pravo da diktira prava/odredjuje obaveze?

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 02 Dec 2021, 09:55

Dori wrote: 02 Dec 2021, 09:54
The 51st State wrote: 02 Dec 2021, 09:51

I ko ima pravo da diktira prava/odredjuje obaveze?
Bog ako vjerujes, niko ako ne vjerujes.

Jedan filozof je finu misao rekao, ljudi su robovi iskljucivo tri stvari, a to su licnih poriva, drustva ili Boga. pa bujrum.

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 02 Dec 2021, 09:56

Dori wrote: 02 Dec 2021, 09:48
Fuddo wrote: 02 Dec 2021, 09:43
Razumijem ja tebe Fuddo potpuno....Ima i radikalnih feministica, sto isto nije ok. Jednom u Norveskoj kazu mi u hotelu da mogu uzeti "zensku sobu". Imas sve sto ti je potrebno, od magazina do tampona....Ok. Ja u zezi pitam imaju li "musku sobu" ostali u soku. Znam se ja zezati i na svoj i na tudji racun. Bitno je uvjek imati ravnotezu u zivotu. neki balans. Ne pretjerivati ni sa cim. Pa tako i sa musko/zenskim pravima.
I opet da se osvrnem na pocetak. Jasta ce zena nego imati pravo da ima svoj racun u banci, da vozi auto, da se skoluje, da se bavi sportom. To niko ne moze, niti smije zabraniti.
KOJI TO DEBIL MOŽE ZABRANITI HAJD MAJKE TI KAŽI MI????

Post Reply

Return to “Drustvo”