Ne dozvoljavaju joj da ima misljenje.
Vole zaskakivati pa to ti je.
Moderator: Krokodil Behko
Eh, a ona pokušava nas upozoriti, njena namjera nije da svim kaže da smo glupi, već je prestrašena, kao svi mi. Tko me je danas svejedno, nitkome. Situacija je ozbiljna, naučnici su konfuzni, ne jer nemaju znanja, već ovo sranje od virusa je novitet. Cijepiva su novitet, tehnologija istih nije. Evo u AZ je umrtvljeni adeno virus čimpanze (kod njih izaziva prehladu) koji ne genetički promjenjen sa ciljem da ne može rasti i razvijati se. Nijedno istraživanje sa cijepivima nije urađenona nezdravim osobama, pa se opet iste cijepe. Nikad cijepivo nije ran8je testirano na ljudima. Da li možemo biti ravnodušni? Ne treba dizati ni preveliku paniku, jer cijepivo pomaže. Problem je, koji osobno primjetim, pretjerano doziranje tijela cijepivima u kratkom vremenskom periodu. Lavlje je postavila istraživaća u Hrvatskoj, istina, njegove izjave nisu dovoljno jasne, ali nisu ni ne alarmantne. Eto taj čimpanza, ako dobije HIV iili covid, i prenese na osobu (sa primljenom AZ, tako sam razjmjela), može biti opasnost, ponavljam, možda ima mehanizam. To uopće nije nemoguće, ni naučna fantastika. Ovaj Lavljin, usput rećeno, sa yt upozarava na razvoj ovih mRNA cijepiva, kao biološko oružje budućnosti.
Ha?Lavlje_srce wrote: 05 Dec 2021, 19:02Ne, nego je njegova argumentacija toliko jaka, da ce biti potrebno 2 godine da se srusi (ako se skupe svi forumasi). Sto je najbolje od svega, nije jedini. Samo je potrebno informirati se. Toliko o "teorijama zavjere".![]()
![]()
![]()
Naivni ljudi i većinom stariji ljudi se primaju na to, i onda je nastala cijela industrija oko toga. A samo da im izvuku pare.Fuddo wrote: 05 Dec 2021, 19:30 I ovdje je doktor na floridi zaradio preko noci 20 miliona dolara od tog nekog svog nadribuckurisa sto je smucko
A na stranici milion teorija zavjere
Debili klikaju, i kupuju te njegove pilule
Kaze ona jedna baba, fanatik, osjecam se bolje
Sam mi dlake po ledjima pocele rast, al nema veze
I dalje pije
Bizi, goni
Sta cemo s njim? Pa doktori kazu da ima blaze simptome od ostalih sojeva i da se mozda virus krece u pravcu da se samounisti u skorije vrijeme. Nema mjesta panici zbog ove mutacije.The 51st State wrote: 06 Dec 2021, 12:10 dobro to, ali sta cemo sad sa ovim omikronom, vakcina ne radi, ostaju ova pitanja sto sam istakao.
jaro, pfizer skocio za 10 milijardi na berzi cim se pojavila vijest o omikronu, jbti to.
Ne prelazi mRNA u DNA, već putem istog RNA se transformira u DNA.numka wrote: 06 Dec 2021, 12:41 Hajd reko da vidim baš šta profesor kaže. Ne na videu nego u ovom radu koji je objavio.
Kaže da misli da se ne može a priori reći da genetski materijal ne može preći iz mRNA u DNA, nego misli da bi se to prvo trebalo dokazati (inače, imaju neki razlozi zbog kojeg su biolozi i genetičari to zaključili, ali nije napravljen eksplicitan eksperiment - ono, uzmu čovjeka uzmu DNA gledaju jel mu izrasla nova glava).
Et
Edit: samo da napomenem da rad još nije prošao peer review
Najlakse je nekoga ismijavati, podjebavati i onda jos i banovati. Kao da svi moramo dijeliti isto misljenje.Venera wrote: 06 Dec 2021, 11:19Eh, a ona pokušava nas upozoriti, njena namjera nije da svim kaže da smo glupi, već je prestrašena, kao svi mi. Tko me je danas svejedno, nitkome. Situacija je ozbiljna, naučnici su konfuzni, ne jer nemaju znanja, već ovo sranje od virusa je novitet. Cijepiva su novitet, tehnologija istih nije. Evo u AZ je umrtvljeni adeno virus čimpanze (kod njih izaziva prehladu) koji ne genetički promjenjen sa ciljem da ne može rasti i razvijati se. Nijedno istraživanje sa cijepivima nije urađenona nezdravim osobama, pa se opet iste cijepe. Nikad cijepivo nije ran8je testirano na ljudima. Da li možemo biti ravnodušni? Ne treba dizati ni preveliku paniku, jer cijepivo pomaže. Problem je, koji osobno primjetim, pretjerano doziranje tijela cijepivima u kratkom vremenskom periodu. Lavlje je postavila istraživaća u Hrvatskoj, istina, njegove izjave nisu dovoljno jasne, ali nisu ni ne alarmantne. Eto taj čimpanza, ako dobije HIV iili covid, i prenese na osobu (sa primljenom AZ, tako sam razjmjela), može biti opasnost, ponavljam, možda ima mehanizam. To uopće nije nemoguće, ni naučna fantastika. Ovaj Lavljin, usput rećeno, sa yt upozarava na razvoj ovih mRNA cijepiva, kao biološko oružje budućnosti.MunDzi wrote: 06 Dec 2021, 11:04
Ne dozvoljavaju joj da ima misljenje.
Vole zaskakivati pa to ti je.
Pa necemo nista, upravo sam u tom pravcu aludiro, u tom smislu vakcinacija vise nije neophodna. ostaje da se vidi hoce li i zvanicnici to tako prezemtovati masama, ne treba gajiti velike nade da ce tako biti ali bumo vidjeli.spacebound wrote: 06 Dec 2021, 12:58Sta cemo s njim? Pa doktori kazu da ima blaze simptome od ostalih sojeva i da se mozda virus krece u pravcu da se samounisti u skorije vrijeme. Nema mjesta panici zbog ove mutacije.The 51st State wrote: 06 Dec 2021, 12:10 dobro to, ali sta cemo sad sa ovim omikronom, vakcina ne radi, ostaju ova pitanja sto sam istakao.
jaro, pfizer skocio za 10 milijardi na berzi cim se pojavila vijest o omikronu, jbti to.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests