Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Predložite ankete koje želite vidjeti na portalu

Moderator: Krokodil Behko

Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Ne
46
42%
Da
24
22%
Jos razmisljam
6
5%
Vec sam se vakcinisao
34
31%

Total votes: 110

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times
Status: Offline

Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Post by MunDzi » 06 Dec 2021, 11:04

Venera wrote: 06 Dec 2021, 09:28 Bezveze napadate Lavlje Srce :lupa
:ok
Ne dozvoljavaju joj da ima misljenje.

Vole zaskakivati pa to ti je.

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 06 Dec 2021, 11:19

MunDzi wrote: 06 Dec 2021, 11:04
Venera wrote: 06 Dec 2021, 09:28 Bezveze napadate Lavlje Srce :lupa

Eh, a ona pokušava nas upozoriti, njena namjera nije da svim kaže da smo glupi, već je prestrašena, kao svi mi. Tko me je danas svejedno, nitkome. Situacija je ozbiljna, naučnici su konfuzni, ne jer nemaju znanja, već ovo sranje od virusa je novitet. Cijepiva su novitet, tehnologija istih nije. Evo u AZ je umrtvljeni adeno virus čimpanze (kod njih izaziva prehladu) koji ne genetički promjenjen sa ciljem da ne može rasti i razvijati se. Nijedno istraživanje sa cijepivima nije urađenona nezdravim osobama, pa se opet iste cijepe. Nikad cijepivo nije ran8je testirano na ljudima. Da li možemo biti ravnodušni? Ne treba dizati ni preveliku paniku, jer cijepivo pomaže. Problem je, koji osobno primjetim, pretjerano doziranje tijela cijepivima u kratkom vremenskom periodu. Lavlje je postavila istraživaća u Hrvatskoj, istina, njegove izjave nisu dovoljno jasne, ali nisu ni ne alarmantne. Eto taj čimpanza, ako dobije HIV iili covid, i prenese na osobu (sa primljenom AZ, tako sam razjmjela), može biti opasnost, ponavljam, možda ima mehanizam. To uopće nije nemoguće, ni naučna fantastika. Ovaj Lavljin, usput rećeno, sa yt upozarava na razvoj ovih mRNA cijepiva, kao biološko oružje budućnosti.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

biha
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 48 times
Been thanked: 63 times

Post by biha » 06 Dec 2021, 11:45

Upravo sam u fazi poslije tz virusa prebolovanja? Bilo je tesko ali kao covjek u mojim godinama prezivio zahvaljuci Stvoritelju? Tvrdim i ranije sam to radio da ovo nema veze sa virusom nego sa necim drugom? Ekipa advokata u Njemacku pokrenuli sudske procese protiv svih onih koji ucestvuju u ratu protiv covjecanstva? Kazu da imaju jake dokaze protiv nih? Nama ostaje nada ce uspijeti! Napominjem da utoku bolovanja nisam uzimao nista specijalno osim vitamina,aspirina ,niti sam bio u bolnicu! Ako Vam se sta desi nemojte nikada ici na raspiratore? Ostaj te mi zdravi i niposto ne nasjedajte na propagandu mafijasa da vakcina je spas? Masovno se oboljevaju i oni koji su i treci put primili vakcinu? Postavlja se pitanje cemu onda vakcina sluzi?

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14123 times
Been thanked: 9746 times

Post by Julia-Klara » 06 Dec 2021, 11:51

:kafa
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 06 Dec 2021, 12:01

moze se reci da je rat izgubljen, sad se postavlja pitanje da li ovaj omikrun ponistava i ove prethodne varijante pa ce on ostati kao jedina varijanta prije nove mutacije, ako paralelno kolaju sve varijante onda vakcinacija donekle i dalje ima smisla, no ako omikron ukida ostale onda vakcinacija postaje besmislena. u tom slucaju najracionalniji pristup je opsti lock down i drasticne restrickcije kretanja zarad sto je moguce sveobuhvatnije lokalizacije ili ako se pokaze da ne izaziva teske simptome da ga se pusti da kola slobodno u prirodi dok u potpunosti ne bude "normalizovan", svaka druga opcija legitimno gazi u sfere teorija zavjere.

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad » 06 Dec 2021, 12:07

mislim da su promasene vakcine za nove sojeve i vakinisanje svakih nekoliko meseci novim dozama odavno usle u sfere tzv teorija zavere. samo sto to nisu vise teorije, vec zavere koje su se obelodanile i ispunile.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13577 times
Been thanked: 22361 times

Post by Fuddo » 06 Dec 2021, 12:07

Meni je dovoljno sto ovi koji su protiv vakcine podrzavaju truNpa i slicne debile, i da shvatim o kakvom se intelektu radi.
Ne trebam nista drugo pratiti, odmah se prijavim da me zBodu.
Radi sve kontra njih, neces pogrijesit.
Dozvolite da se obratimo

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 06 Dec 2021, 12:10

dobro to, ali sta cemo sad sa ovim omikronom, vakcina ne radi, ostaju ova pitanja sto sam istakao.

jaro, pfizer skocio za 10 milijardi na berzi cim se pojavila vijest o omikronu, jbti to.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 06 Dec 2021, 12:11

Ko kaze da ne radi?
Dozvolite da se obratimo

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 06 Dec 2021, 12:12

doktori, zaobilazi vakcinu i navodno ne uzrokuje teze klinicke slike po inicijalnim izvjestajima i na nevakcinisanim osobama.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 06 Dec 2021, 12:14

Pa to jos uvijek, ne znamo.
Dozvolite da se obratimo

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 06 Dec 2021, 12:22

Članak iz 2019 godine, nepotpuni adenovirus čimpanze za ebolu, malariju i grupu za cijepivo koje će se moći koristiti na životinjama i ljudima.

And because of our adenovirus technique, we also expect that it will pass human clinical trials planned for early next year.

https://theconversation.com/were-develo ... ock-115406

Da li se ova tehnika ranije koristila za isključivo ljude sa čimpanzinim adenovirusom, ne znam, provjert' ću od stručnijih ozoba, pa javim.

Pronašla na Gogletu, žurim van, no evo info

To date, several adenovirus-based vaccines are in clinical and pre-clinical trials. Vaccines developed against HIV, Ebola virus, influenza virus, Mycobacterium tuberculosis, and Plasmodium falciparum are currently under human clinical trials. There are also vaccines under preclinical trials developed against rabies virus, dengue virus, and middle east respiratory syndrome coronavirus. Meanwhile, adenovirus-based vaccines for severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) have been authorized for emergency use amidst the COVID-19 pandemic.

https://www.news-medical.net/health/Wha ... cines.aspx

numka
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 58 times
Been thanked: 64 times

Post by numka » 06 Dec 2021, 12:32

Lavlje_srce wrote: 05 Dec 2021, 19:02
Dunjaa wrote: 05 Dec 2021, 18:58 To nas neće biti za dvije godine? Ili šta?
Ne, nego je njegova argumentacija toliko jaka, da ce biti potrebno 2 godine da se srusi (ako se skupe svi forumasi). Sto je najbolje od svega, nije jedini. Samo je potrebno informirati se. Toliko o "teorijama zavjere". :grana :grana :grana
Ha?
Error 404 - Signature not found

numka
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by numka » 06 Dec 2021, 12:41

Hajd reko da vidim baš šta profesor kaže. Ne na videu nego u ovom radu koji je objavio.
Kaže da misli da se ne može a priori reći da genetski materijal ne može preći iz mRNA u DNA, nego misli da bi se to prvo trebalo dokazati (inače, imaju neki razlozi zbog kojeg su biolozi i genetičari to zaključili, ali nije napravljen eksplicitan eksperiment - ono, uzmu čovjeka uzmu DNA gledaju jel mu izrasla nova glava).
Et

Edit: samo da napomenem da rad još nije prošao peer review

numka
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by numka » 06 Dec 2021, 12:44

Fuddo wrote: 05 Dec 2021, 19:30 I ovdje je doktor na floridi zaradio preko noci 20 miliona dolara od tog nekog svog nadribuckurisa sto je smucko
A na stranici milion teorija zavjere
Debili klikaju, i kupuju te njegove pilule
Kaze ona jedna baba, fanatik, osjecam se bolje
Sam mi dlake po ledjima pocele rast, al nema veze
I dalje pije
Bizi, goni
Naivni ljudi i većinom stariji ljudi se primaju na to, i onda je nastala cijela industrija oko toga. A samo da im izvuku pare.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9600 times
Been thanked: 16101 times

Post by spacebound » 06 Dec 2021, 12:58

The 51st State wrote: 06 Dec 2021, 12:10 dobro to, ali sta cemo sad sa ovim omikronom, vakcina ne radi, ostaju ova pitanja sto sam istakao.

jaro, pfizer skocio za 10 milijardi na berzi cim se pojavila vijest o omikronu, jbti to.
Sta cemo s njim? Pa doktori kazu da ima blaze simptome od ostalih sojeva i da se mozda virus krece u pravcu da se samounisti u skorije vrijeme. Nema mjesta panici zbog ove mutacije.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 06 Dec 2021, 13:00

numka wrote: 06 Dec 2021, 12:41 Hajd reko da vidim baš šta profesor kaže. Ne na videu nego u ovom radu koji je objavio.
Kaže da misli da se ne može a priori reći da genetski materijal ne može preći iz mRNA u DNA, nego misli da bi se to prvo trebalo dokazati (inače, imaju neki razlozi zbog kojeg su biolozi i genetičari to zaključili, ali nije napravljen eksplicitan eksperiment - ono, uzmu čovjeka uzmu DNA gledaju jel mu izrasla nova glava).
Et

Edit: samo da napomenem da rad još nije prošao peer review
Ne prelazi mRNA u DNA, već putem istog RNA se transformira u DNA.

Čovjek je isprićao svoj stav u svoje ime, a ne u ime institucije. Eksperiment nije nikad urađen, zato ni ne treba peer review. Postavlja se pitanje, zašto nitko još nije uradio eksperiment.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 06 Dec 2021, 13:04

Alasalamet
Dozvolite da se obratimo

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi » 06 Dec 2021, 13:10

Venera wrote: 06 Dec 2021, 11:19
MunDzi wrote: 06 Dec 2021, 11:04

Eh, a ona pokušava nas upozoriti, njena namjera nije da svim kaže da smo glupi, već je prestrašena, kao svi mi. Tko me je danas svejedno, nitkome. Situacija je ozbiljna, naučnici su konfuzni, ne jer nemaju znanja, već ovo sranje od virusa je novitet. Cijepiva su novitet, tehnologija istih nije. Evo u AZ je umrtvljeni adeno virus čimpanze (kod njih izaziva prehladu) koji ne genetički promjenjen sa ciljem da ne može rasti i razvijati se. Nijedno istraživanje sa cijepivima nije urađenona nezdravim osobama, pa se opet iste cijepe. Nikad cijepivo nije ran8je testirano na ljudima. Da li možemo biti ravnodušni? Ne treba dizati ni preveliku paniku, jer cijepivo pomaže. Problem je, koji osobno primjetim, pretjerano doziranje tijela cijepivima u kratkom vremenskom periodu. Lavlje je postavila istraživaća u Hrvatskoj, istina, njegove izjave nisu dovoljno jasne, ali nisu ni ne alarmantne. Eto taj čimpanza, ako dobije HIV iili covid, i prenese na osobu (sa primljenom AZ, tako sam razjmjela), može biti opasnost, ponavljam, možda ima mehanizam. To uopće nije nemoguće, ni naučna fantastika. Ovaj Lavljin, usput rećeno, sa yt upozarava na razvoj ovih mRNA cijepiva, kao biološko oružje budućnosti.
Najlakse je nekoga ismijavati, podjebavati i onda jos i banovati. Kao da svi moramo dijeliti isto misljenje.
Pogotovo o necemo sto i sama nauka nema definitivne stavove. Ali ako si protiv ove vakcine, treba te zaskociti i ulemati sa svih strana. Ja sam izabrala da se vakcinisem ne zbog moranja nego sto sam vagala rizike i odlucila se ipak za vakcinu. Ali mi nije jasan ovaj forumski tretman onih koji ne zele vakcinu.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 06 Dec 2021, 13:45

spacebound wrote: 06 Dec 2021, 12:58
The 51st State wrote: 06 Dec 2021, 12:10 dobro to, ali sta cemo sad sa ovim omikronom, vakcina ne radi, ostaju ova pitanja sto sam istakao.

Sta cemo s njim? Pa doktori kazu da ima blaze simptome od ostalih sojeva i da se mozda virus krece u pravcu da se samounisti u skorije vrijeme. Nema mjesta panici zbog ove mutacije.
Pa necemo nista, upravo sam u tom pravcu aludiro, u tom smislu vakcinacija vise nije neophodna. ostaje da se vidi hoce li i zvanicnici to tako prezemtovati masama, ne treba gajiti velike nade da ce tako biti ali bumo vidjeli.

Post Reply

Return to “Ankete”