Fašisti/nacisti i ostali desničari
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
- Status: Offline
Re: Nova nada desnice: Ko je političar koji želi vladati Francuskom i čiji stavovi lede krv u žilama
Sta mislite sto su razlozi jacanja desnice u Evropi ?
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Re: Nova nada desnice: Ko je političar koji želi vladati Francuskom i čiji stavovi lede krv u žilama
Muslimani krivi, nema sta drugo biti.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
da,sada su muslimani uzeli obraza,a nekada su to bili jevreji
-
The 51st State
- Inventar foruma

Ide nabolje, sada su im kinezi glavni neprijatelji, mozda se dodje do daha.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3945 times
- Been thanked: 7280 times
- Status: Online
Svi koji se isticu da su drugaciji, su neprijatelji..
tako je u svakom selu, gradu, drzavi itd..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
ima tu citava istorija...bosnjakinja wrote: 06 Dec 2021, 16:51Pasaga wrote: 06 Dec 2021, 16:20
nebih se bas slozio sa tvojom konstatacijom
mozda nisi upucena,dovoljno
Stevo,dao im je sve,bio je samo tu figura,a karikatura i jest
Prosli izbori,umakli su im u dlaku.
Oni odavno vladaju jugom svedske,a bgm...i dugim djelovima,småland ....norboten .....
nije to za podcjenit.
Moderati im se moraju priklonit,jer svi iole kvalitetniji presli su u SD.-...i tako...ima toga jos
sto znaci ljudi su jednostavno osvojili ono sto je bilo nemoguce do jucer,pa to sam i rekla,vladaju ljudi
a sjecam se kad su nastali kakva je prica bila,niko sa njima progovorit nije htio,mediji ih ignorisali...danas svako drugo auto njihov simbol ima zalijepljen![]()
ode evropa u ...
mogao bih do ujutro...
kolko sam samo razocaran u te socijal.demokrate,mada bi im neko ruzno ime bolje stajalo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Interesantno da mozemo slobodno reci vecina ljudi - pa i po vjeroispovijesti muslimana ne gleda bas naklono na migrante.Da li je to do ponasanja istih - ne zna se, te jos da dodam kako bi tek gledali da je istih u BiH x10 i da tu ostaju ziviti - sa ponasanjem koje imaju / da li bi "desnica" u BiH dobila na popularnosti 
-
The 51st State
- Inventar foruma

Ne mozemo reci, u bosni migranti su ok prihvaceni od strane lokalne populacije osim od cetalja i ustasa.
Kamo srece da zele ostati ovdje. Migrante "ne vole" fgr i ta bratija, normalan narod ako im ne pomaze i ne haba ih.
Kamo srece da zele ostati ovdje. Migrante "ne vole" fgr i ta bratija, normalan narod ako im ne pomaze i ne haba ih.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
u Bosni je specificno,u Bosni oni koji su ateisti podrzavaju pedere i zele da se vjere sklone,tzv fgr ..ujedno mrze migrante jer su muslimani(to su duboki kompleksi)MorningStar wrote: 06 Dec 2021, 18:08 Interesantno da mozemo slobodno reci vecina ljudi - pa i po vjeroispovijesti muslimana ne gleda bas naklono na migrante.Da li je to do ponasanja istih - ne zna se, te jos da dodam kako bi tek gledali da je istih u BiH x10 i da tu ostaju ziviti - sa ponasanjem koje imaju / da li bi "desnica" u BiH dobila na popularnosti![]()
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Moze bit , moje licno iskustvo je da vecina ljudi nebitno koje nacionalnosti bar u bih ima odbojnost prema migrantima zbog: Znatno veceg kriminaliteta od prosjeka, nekulture (vristanje galama po tramvajima i slicno), kradje i otimacine kakve ni oni najtezi drogerasi nisu radili (pretuci zenu na ulici otmi nesto, otmi telefon od 12 godisnje djevojcice,baci penzionera sa mosta i tako) , prosnja ali ne ona "normalna" nego agresivna (prisustvovao sam i sam kada starijem paru pljunu na prozor na raskrsnici) i tako dalje.bosnjakinja wrote: 06 Dec 2021, 19:00u Bosni je specificno,u Bosni oni koji su ateisti podrzavaju pedere i zele da se vjere sklone,tzv fgr ..ujedno mrze migrante jer su muslimani(to su duboki kompleksi)MorningStar wrote: 06 Dec 2021, 18:08 Interesantno da mozemo slobodno reci vecina ljudi - pa i po vjeroispovijesti muslimana ne gleda bas naklono na migrante.Da li je to do ponasanja istih - ne zna se, te jos da dodam kako bi tek gledali da je istih u BiH x10 i da tu ostaju ziviti - sa ponasanjem koje imaju / da li bi "desnica" u BiH dobila na popularnosti![]()
Moj dojam od ljudi koji poznajem a nisu FGR (mada ti imas podosta iskrivljenu sliku fgr a) jednako ne podnose ovakva ponasanja - otuda si recimo imala skupove po Ilidzi gdje ti je prisustvao svijet koji je daleko od fgr-a.
Dalje isti taj fgr koji kudis tj. te "crvene" stranke su prve na braniku tih "ljudi u pokretu" samo sto oni ne forsiraju pricu SDA o braci nego o ljudskim pravima i tako to.
Zivio sam u zapadnoj Evropi dugo - to da necija vjera itd nekome smeta i da zeli da ga zbog toga nogira je daleko od realnosti.U "najgorem" slucaju trazi se da vjera bude privatna stvar. Medjutim kada vidis u Francuskoj sta rade Marokanci i Alzirci - onda mozda dobijes sliku da se tu ne radi o boji koze,porijeklu itd itd nego o ponasanju koje se poslije uzima za pretpostavku cijele grupe (kao da smo mi imuni od toga pogledaj Rome kod nas) jer ipak vecina/velik broj stvara sliku.Muslimana imas po pozicijama politickim i institucionalnim po cijeloj evropi i pretezno su ih izabrali upravo ne-muslimani.
Pitaj Francuza sta misli o Irancu,Turcinu pa onda pitaj sta misli o Alzircu,Marokancu itd. Tu se radi o spektru ponasanja a ne o cistoj vjersko/rasistickoj predrasudi.
-
The 51st State
- Inventar foruma

Ono jeste, karim benzema svjetsku titulu im donio pa ga popljuvase sto je arap i musliman kad se nesto potkacio oko repke. Te suplje su debunkirane, posebno u primjeru francuske, ta drzava je sekularno fasisficki setovana i tu nema mjesta za drugog i drugacijeg osim za one kao sto je ovaj eric, e onda ide aplauz.
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14878 times
Za desnicu uglavnom glasaju manje obrazovani ljudi iz ruralnih dijelova, koje je lako ubijediti u bilo šta. Strah je čudo, kakvu kontrolu ima nad masama.
Činjenica je ta da ima vise kriminala u dijelovima gdje ima vise stranaca. Dosta ih nema respekta prema zemlji u kojoj žive i koja ih je prihvatila i sve im dala. Sto Pasa kaže ima tu dosta toga. Mogu ti ja navesti X primjera, gdje sam ja vidjela stvari koje rade stranci i vjeruj da je mene bilo sramota sto sam stranac. Ja ako dodjem nekom u kuću i ne znam kako da se ponašam, gledacu domaćine i pokušati raditi isto kao oni. Ali da ne dužim….
Sve te stvari idu u korist desnici. Da pokažu svojim glasačima “protiv” čega se bore i dobiju glasove. I naravno takvim ljudima su stranci krivi za sve. Od sopstvene nezaposlenosti i neuspjeha do opsteg stanja u državi. Nažalost.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
-
The 51st State
- Inventar foruma

Sve ce to biti ok, i desnica i ljevica znaju koristiti kalkulator, a isti kaze bez imigracije im je tac. A narod moze da kmeci, to mu je poso.
Bosni bi valjalo jedno 100 k imigranata i to u roku odmah, no nisu ni oni budale.
Bosni bi valjalo jedno 100 k imigranata i to u roku odmah, no nisu ni oni budale.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
To je prije tako bilo, ovaj porast sto se biljezi dolazi upravo od domace populacije koja najvise kontakta sa migrantima ima.Mozes ti pricati kako god i sta god na TVu ali isto tako kada licno gledas kakav se haos stvara na ulicama itd - ne moze te niko uvjeriti da nije tako. To da neobrazovani ovakvi onakvi - mogu ti reci odmah da to nije istina , imas dosta doduse kreme i elite drustva na koje imigracije nemaju uticaj jer u njihova naselja migranti i sumnjive licnosti ne mogu ni zalutati a da ih policija ne pokupi te sta ga briga kad ga prate zastitari ili kad samo ide u elitne dijelove grada - ljudi koji su pogodjeni sada pocinju da glasaju za desnicu.Dori wrote: 06 Dec 2021, 19:43Za desnicu uglavnom glasaju manje obrazovani ljudi iz ruralnih dijelova, koje je lako ubijediti u bilo šta. Strah je čudo, kakvu kontrolu ima nad masama.
Činjenica je ta da ima vise kriminala u dijelovima gdje ima vise stranaca. Dosta ih nema respekta prema zemlji u kojoj žive i koja ih je prihvatila i sve im dala. Sto Pasa kaže ima tu dosta toga. Mogu ti ja navesti X primjera, gdje sam ja vidjela stvari koje rade stranci i vjeruj da je mene bilo sramota sto sam stranac. Ja ako dodjem nekom u kuću i ne znam kako da se ponašam, gledacu domaćine i pokušati raditi isto kao oni. Ali da ne dužim….
Sve te stvari idu u korist desnici. Da pokažu svojim glasačima “protiv” čega se bore i dobiju glasove. I naravno takvim ljudima su stranci krivi za sve. Od sopstvene nezaposlenosti i neuspjeha do opsteg stanja u državi. Nažalost.
E pa gledaj sad to - mislis da se vecina ljudi u Evropi razlikuje od tvog misljena ? Svaki migrant koji se iole pokusa da integrise u drustvo,prihvati neke socijalne i kulturne norme drustva u koje je dosao je u 99% slucajeva prihvacen i uspije bez problema - eto primjer koji mi prvi pade na pamet ovu BioNtech vakcinu je razvila firma koju su Turski imigranti osnovali ? Jel ih to ko mozda kocio jer su Turci ili dizao proteste protiv njih ??
Nezaposlenost i to nije problem - problem se desava na ulicama i u porastu kriminaliteta , pa u Marseju izadjes na zeljeznickoj stanici 20 alziraca ti prodaje marihuanu na otvoreno da ne pricam dalje tj. da imas dijelova grada (ne samo Marsej nego cak i vecina gradova u FR) gdje posle 20:00 navece nije preporucljivo da zalazis ako nisi naoruzan , to sa zenom i djecom da prodjes je misaona imenica.
Sve to pogadja "obicnog" covjeka - koji mozda i nebi glasao za "desnicu" da ima neko umjereniji koji je za kontrolu i/ili sprjecavanje migracije , medjutim nema - jedine stranke koje nude da se rjesava problem migranata koji se ne zele integrisati u drustvo i postati korisni clanovi su desnicarske strane.....
Inace potpis ti je interesantan - mogu reci da je u mom slucaju cak vise u suprotnost ta poruka otisla.
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Britanija, Francuska i Italija imaju najvise tih migranata kriminalaca. Ali najvise je taj problem izrazen u Britaniji, ima ih u svakom naselljenom dijelu, nevjerovatno koliko ih se tu naselilo, vec mjesecima pokusavaju da povecaju budzete, kazne, cak su i spominjali i smrtne kazne kad izadu iz EU.MorningStar wrote: 06 Dec 2021, 19:51To je prije tako bilo, ovaj porast sto se biljezi dolazi upravo od domace populacije koja najvise kontakta sa migrantima ima.Mozes ti pricati kako god i sta god na TVu ali isto tako kada licno gledas kakav se haos stvara na ulicama itd - ne moze te niko uvjeriti da nije tako. To da neobrazovani ovakvi onakvi - mogu ti reci odmah da to nije istina , imas dosta doduse kreme i elite drustva na koje imigracije nemaju uticaj jer u njihova naselja migranti i sumnjive licnosti ne mogu ni zalutati a da ih policija ne pokupi te sta ga briga kad ga prate zastitari ili kad samo ide u elitne dijelove grada - ljudi koji su pogodjeni sada pocinju da glasaju za desnicu.Dori wrote: 06 Dec 2021, 19:43
Za desnicu uglavnom glasaju manje obrazovani ljudi iz ruralnih dijelova, koje je lako ubijediti u bilo šta. Strah je čudo, kakvu kontrolu ima nad masama.
E pa gledaj sad to - mislis da se vecina ljudi u Evropi razlikuje od tvog misljena ? Svaki migrant koji se iole pokusa da integrise u drustvo,prihvati neke socijalne i kulturne norme drustva u koje je dosao je u 99% slucajeva prihvacen i uspije bez problema - eto primjer koji mi prvi pade na pamet ovu BioNtech vakcinu je razvila firma koju su Turski imigranti osnovali ? Jel ih to ko mozda kocio jer su Turci ili dizao proteste protiv njih ??
Nezaposlenost i to nije problem - problem se desava na ulicama i u porastu kriminaliteta , pa u Marseju izadjes na zeljeznickoj stanici 20 alziraca ti prodaje marihuanu na otvoreno da ne pricam dalje tj. da imas dijelova grada (ne samo Marsej nego cak i vecina gradova u FR) gdje posle 20:00 navece nije preporucljivo da zalazis ako nisi naoruzan , to sa zenom i djecom da prodjes je misaona imenica.
Sve to pogadja "obicnog" covjeka - koji mozda i nebi glasao za "desnicu" da ima neko umjereniji koji je za kontrolu i/ili sprjecavanje migracije , medjutim nema - jedine stranke koje nude da se rjesava problem migranata koji se ne zele integrisati u drustvo i postati korisni clanovi su desnicarske strane.....
Inace potpis ti je interesantan - mogu reci da je u mom slucaju cak vise u suprotnost ta poruka otisla.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Re: Fašisti/nacisti i ostali desničari
Kako BHL rece za njega, za Zemmoura, Donald Trump ali bez karizme
Vidim sinoc karikaturu u CH
Predsjednicki izbori: Francuzi ne znaju za koga glasati

Prezastupljeni smo
Fakat nikad jace prisustvo ekstremne desnice na izborima. Uz Zemmoura i Le Pen tu je i Philippot svojevremeno drugi covjek Marininog FN-a koji danas ima svoju partiju i koji je takodje najavio kandidaturu
Doduse takodje je pozvao i sve lidere koji se protive obaveznoj vakcinaciji da se ujedine u svrgavanju tiranije. Lista je povelika i ide od ekstremno desne na ekstremnu lijevu stranu sto je samo pp sebi svojevrsni presedan.
Inace radi opasan poso u pokusaju da se suprostavi obaveznoj vakcinaciji. Svaki vikend izvede na stotine hiljada na ulice Pariza

Prezastupljeni smo
Fakat nikad jace prisustvo ekstremne desnice na izborima. Uz Zemmoura i Le Pen tu je i Philippot svojevremeno drugi covjek Marininog FN-a koji danas ima svoju partiju i koji je takodje najavio kandidaturu
Doduse takodje je pozvao i sve lidere koji se protive obaveznoj vakcinaciji da se ujedine u svrgavanju tiranije. Lista je povelika i ide od ekstremno desne na ekstremnu lijevu stranu sto je samo pp sebi svojevrsni presedan.
Inace radi opasan poso u pokusaju da se suprostavi obaveznoj vakcinaciji. Svaki vikend izvede na stotine hiljada na ulice Pariza
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24181 times
- Status: Online
Eto, sad vidis kakvi su te ubijedili da se ne trebas vakcinisat.insomnia wrote: 31 Dec 2021, 15:47 Kako BHL rece za njega, za Zemmoura, Donald Trump ali bez karizme
Prezastupljeni smo
Sve go civilizacijski djubreluk, i ti se navuko.
Emoj Fransoa.
Dozvolite da se obratimo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11848 times
Imamo novi pojam. To vam je ono kad Čović građanske stranke naziva fašističkim.
Sad je naučno utvrđen taj pojam i data je definicija
Sad je naučno utvrđen taj pojam i data je definicija
Istoričar sa Jejla Timoti Snajder skovao je termin „šizofašizam“ kako bi opisao fašiste koji svoje protivnike nazivaju „fašistima“.
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1660 times
- Been thanked: 1493 times
Re: PLYMOUTH: Desničar, Trampista i ženomrzac pobio pet ljudi
Tek sad čitam ovo.Krokodil Behko wrote: 13 Aug 2021, 11:18 Svijet je za dlaku izmakao kataklizmi, kad je Trump izgubio izbore.
I vidim da si u procjenama, kao i uvijek,pogodio ko prstom u govno.
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3405 times
Nije valjda da za Trumpa navijaš, Ibrice 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.