imas pp
Etnički miješani brakovi smanjuju broj Bošnjaka
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Status: Offline
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2758 times
- Been thanked: 22805 times
- Status: Online
Re: Etnički Mješani Brakovi Smanjuju Broj Bošnjaka
Ne moze.MorningStar wrote: 06 Dec 2021, 19:02Pa regrutuje se u Bosnjake, a ne znam platforumu sta se desava - jel vjera korijen ili nema veze / vracajuci se na ovu temu ako nema vjera veze otkud je to vise Bosnjacko ime Sulejman,Mustafa ili Muhamed od Borisa,Zlatana,Dragana i tako ... Onda opet vezano za ovu temu brakova odkud bajrami,bozici i to ako je jedno nacionalnost a drugo vjera... moze li se establishment dogovoriti![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Nemoj BnB komplikovati, to ćemo vidjeti poslije, čim riješimo Afganistan.MorningStar wrote: 06 Dec 2021, 19:02Pa regrutuje se u Bosnjake, a ne znam platforumu sta se desava - jel vjera korijen ili nema veze / vracajuci se na ovu temu ako nema vjera veze otkud je to vise Bosnjacko ime Sulejman,Mustafa ili Muhamed od Borisa,Zlatana,Dragana i tako ... Onda opet vezano za ovu temu brakova odkud bajrami,bozici i to ako je jedno nacionalnost a drugo vjera... moze li se establishment dogovoriti![]()
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
koliko li je samo ljubavi propalo zbog vjerskih i nacijonalnih razlika ☹ to je najveca tuga na ovom dunjaluku ocm
🐽
-
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 137 times
Uzmes neku knjigu o bogumilstvu ali po mogucnosti ne od isticnih i zapadnih susjeda ( jer ces citati propagandne price) najbolje od nekog stranca. Tako ces nauciti kad i kako se u Bosni pojavilo katolicanstvo a kad i kako pravisljavlje, kad i kako se pojavio islam. Tu ces dobuti odgovor na pitajanja koja postavljas. Vidim da midlis kako znas a u stvari ne znas.

- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
De mi pojasni , zato smo tu da ucimo jel tako - ti znas, ja ne znam pa de samo mi objasni dali to Bosnjaka definise vjera ili je to nebitna stavka u nacionalnosti.Ma znas wrote: 06 Dec 2021, 19:18 Uzmes neku knjigu o bogumilstvu ali po mogucnosti ne od isticnih i zapadnih susjeda ( jer ces citati propagandne price) najbolje od nekog stranca. Tako ces nauciti kad i kako se u Bosni pojavilo katolicanstvo a kad i kako pravisljavlje, kad i kako se pojavio islam. Tu ces dobuti odgovor na pitajanja koja postavljas. Vidim da midlis kako znas a u stvari ne znas.
![]()

- Mirelam
- Forum [Bot]
Ma šta pričaš, neki dan saznah putem ovog foruma da su ustvari arijevskog roda (Sasi) obzirom da su plavokosi i svijetli. Kakvi crni Bogumili quvci-palci. Pogrešno štivo čitaš.Ma znas wrote: 06 Dec 2021, 19:18 Uzmes neku knjigu o bogumilstvu ali po mogucnosti ne od isticnih i zapadnih susjeda ( jer ces citati propagandne price) najbolje od nekog stranca. Tako ces nauciti kad i kako se u Bosni pojavilo katolicanstvo a kad i kako pravisljavlje, kad i kako se pojavio islam. Tu ces dobuti odgovor na pitajanja koja postavljas. Vidim da midlis kako znas a u stvari ne znas.
![]()
-
- Osvježenje foruma
Pogledaj Letopis Matice srodke iz 185.godine. Tamo ti pise pod br. 3 ko je tada zivio u Bisni. Tako ces saznati iz srpskog izvora da su tada u Bosni zivjeli Bosnjaci, katolici, pravoslavci i muslimsni.
AKO VRSLJAS PO ARHIBAMA ONDA CES NACI i kako ste 1904.godine od pravoclavaca i katolika sa 2 prsta postali Srbi i Hrvati i kako ste opet sa 2 prsta nama predili ime u muslimani i ukinuli bodanski jezik a sve ozvanicili u Skupdtini BIH 1907.g. a Gramstiku bosanskog jezika 1911.g. preimenovali u Gramatiku srpskohrvatskog jezika.
Ovu sramotu krijete i ne ucite.
Danas se u BiH vjesko odredjenje poklapa s etnicnikm odredjenjem, pa su pravoslavci Srbi, Hrvati katolici a Bisnjaci muslimani.

AKO VRSLJAS PO ARHIBAMA ONDA CES NACI i kako ste 1904.godine od pravoclavaca i katolika sa 2 prsta postali Srbi i Hrvati i kako ste opet sa 2 prsta nama predili ime u muslimani i ukinuli bodanski jezik a sve ozvanicili u Skupdtini BIH 1907.g. a Gramstiku bosanskog jezika 1911.g. preimenovali u Gramatiku srpskohrvatskog jezika.
Ovu sramotu krijete i ne ucite.
Danas se u BiH vjesko odredjenje poklapa s etnicnikm odredjenjem, pa su pravoslavci Srbi, Hrvati katolici a Bisnjaci muslimani.

Last edited by Ma znas on 06 Dec 2021, 20:03, edited 2 times in total.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 49290 times
- Been thanked: 8770 times
A sta to meni fali?
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Ok znaci Bosnjaci su otprilike tada bili ono sto danas zovemo Bosancima (razlicitih vjera) - medjutim sta je ovo otkud onda problem imena,bozica,bajrama tj, vjerskih stvari - kako to dovodi do smanjenja broja BosnjakaMa znas wrote: 06 Dec 2021, 19:30 Pogledaj Letopis Matice srodke iz 185.godine. Tamo ti pise pod br. 3 ko je tada zivio u Bisni. Tako ces sazbati iz srodkog izvora da su tada u Bisni zivjeli Bosnjaci, katolici, prsvislavci i umislimani.
Montenegruna istorija, Letopis Matice srpske iz 1825.g.

- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
A fakat zabrinjavajuce da me hvalis
Na hajr i na dobro
- Mirelam
- Forum [Bot]
Napusti temu.MorningStar wrote: 06 Dec 2021, 19:40Ok znaci Bosnjaci su otprilike tada bili ono sto danas zovemo Bosancima (razlicitih vjera) - medjutim sta je ovo otkud onda problem imena,bozica,bajrama tj, vjerskih stvari - kako to dovodi do smanjenja broja BosnjakaMa znas wrote: 06 Dec 2021, 19:30 Pogledaj Letopis Matice srodke iz 185.godine. Tamo ti pise pod br. 3 ko je tada zivio u Bisni. Tako ces sazbati iz srodkog izvora da su tada u Bisni zivjeli Bosnjaci, katolici, prsvislavci i umislimani.
Montenegruna istorija, Letopis Matice srpske iz 1825.g.![]()

- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23262 times
- Been thanked: 6119 times
...evo sta sam preuzela!

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 49290 times
- Been thanked: 8770 times
Dobro je

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

-
- Osvježenje foruma
MIRELAM, vrati se i pogledaj moj posljednji komentar. Tu imas odgovor na vecinu tvojih pitanja.
Morso sam otici nesto kupiti pa nisam bio zavrsio kompletan odgovor. DAKLE, POGLEDAJ MOJ POSLJEDNJI KOMENTAR. OVAJ NEMOJ RACUNATI.

Morso sam otici nesto kupiti pa nisam bio zavrsio kompletan odgovor. DAKLE, POGLEDAJ MOJ POSLJEDNJI KOMENTAR. OVAJ NEMOJ RACUNATI.

Last edited by Ma znas on 06 Dec 2021, 20:57, edited 1 time in total.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
Ma znas wrote: 06 Dec 2021, 20:11 MALA MU, vrati se i pogledaj moj posljednji komentar. Tu imas odgovor na vecinu tvojih pitanja.
![]()
Al ja nista nisam pitala
Da ne mislis na Morninga ili Mirelama?

- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2758 times
- Been thanked: 22805 times
Jebo lud zbunjenog. 

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
-
- Osvježenje foruma
Izvini Mala_Mu, to se odnosilo na MIRELAM.
Ja mislim da smo mi stari znanci sa foruma. Tu je jos Hurija, General
Siguran sam da ih ima jos ali koriste drugo korisnivko ime.

Ja mislim da smo mi stari znanci sa foruma. Tu je jos Hurija, General
Siguran sam da ih ima jos ali koriste drugo korisnivko ime.