Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23786 times
- Been thanked: 6234 times
- Status: Offline
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
...nisam cula za tu...ko proizvodi i kad ce na nase trziste? 

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6705 times
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Svi mi se morete obratit
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4118 times
- Been thanked: 3084 times
Koji dio ti nije jasan?numka wrote: 06 Dec 2021, 12:32Ha?Lavlje_srce wrote: 05 Dec 2021, 19:02
Ne, nego je njegova argumentacija toliko jaka, da ce biti potrebno 2 godine da se srusi (ako se skupe svi forumasi). Sto je najbolje od svega, nije jedini. Samo je potrebno informirati se. Toliko o "teorijama zavjere".![]()
![]()
Ma nije problem. Svako se bori onim sto mu je dostupno; neko argumentima, a neko trolanjem.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Lavlje_srce
- Alienka
[sarcasm-on} Od klimatskih promjena.

I svi oni fudbaleri i kosarkasi sto su umrli od zatajenja srca sirom svijeta, su isto umrli od klimatskih promjena.

Eto. Al je lep ovaj svet, onde potok, ovde cvet...

Memento Mori
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9665 times
- Been thanked: 11412 times
HALID MUSLIMOVIĆ: Koronu sam izliječio jedući listove čuvarkuće
Već sam pričao da je situacija bila kritična i samo sam dragom Boga molio da ne odem u bolnicu i da me ne stave na respirator
Bosanac Huso Brković zajedno sa suprugom Eminom i dvije kćerke opet je u italijanskom gradiću San Vandemiano organizirao muzičko druženje do ranih jutarnjih sati.
Više stotina posjetilaca i ovaj put uživalo je u odličnoj organizaciji, dobrom raspoloženju, pjesmi i igri. Za dobro raspoloženje bio je zadužen popularni Halid Muslimović i njegova mlada koleginica Slađana Slađa Predojević, a sve to uz dva vrsna muzičara Makija i Husu.
Prije Slađinog nastupa, Vanesa Brković poklonila joj je poveliki buket ruža što je ovu mladu pjevačicu jako iznenadilo i od srca se zahvalila Vanesi. To je izgleda postao Vanesin običaj, jer je i na nedavnom nastupu Viki Miljković istoj poklonila buket cvijeća.
Nakon Slađe na scenu je izašao Muslimović i sve posjetioce oduševio svojim velikim, nezaboravnim hitovima. Muslimović se tu večer zaista nije štedio, pa ja pjevao dva bloka, a svaki je trajo po 90 minuta.
-Osjećam se zaista odlično, tokom korone koju sam bolovao mislio sam da nikada više neću zapjevati niti stati na svoje noge. Već sam pričao da je situacija bila kritična i samo sam dragom Boga molio da ne odem u bolnicu i da me ne stave na respirator. Sada mogu slobodno da kažem da sam sam sebe izliječio prirodnim lijekovima, a svako jutro sam jeo listove čuvarkuće. Bogu hvala sve je iza mene – rekao nam je Muslimović.
Na naše pitanje da li razmišlja o pisanju autobiografske knjige Muslimović je odgovorio:
-Pitanje na pravom mjestu. Ja sam već započeo sa tim. Snimim sam sebe, pričam po sat vremena i onda to proslijedim jednoj osobi koja je bila spremna da piše te moje memoare, ali kako sam vidio tu je malo zastalo, jer danas se ne možeš ni u koga pouzdati. Jednog dana kada tu knjigu i objavim, neće tu biti tračeva, ogovaranja kolega, već životna istina i put Halida Muslimovića.
Onda se Muslimović dotakao i novinara:
-Danas nije profesionalnost jednog novinara napisati i objaviti neku trač senzaciju, svi lete za tim i time hrane svoj ego. Danas je profesionalizam napisati tekst, objaviti tekst bez pljuvanja drugih, a da taj tekst bude interesantan za čitanje. To se zove zdravo i profesionalno novinarstvo. Ali, živimo u takvim vremenima, gdje su ogovaranja drugih iznad svega, pa i iznad politike i sporta, ili nekih kuturnih informacija.
Sa Halidom i njegovom ekipom iz Bosne došao je i njegov veliki prijatelj Moka. Tokom nastupa Halid se prihvatio i gitare, pa pokazao da nije samo dobar pjevač već i odličan gitarista, a onda je otpjevao pjesmu „Motori“ od „Divljih jagoda“.
Izvršni producent koncerta bio je Sarajlija Adnan Fejzović koji je došao iz njemačkog grada Kelna.
Huso Brković bio je i više nego zadovoljan kompletnom večeri a, kako je rekao, nastavlja i dalje da sarađuje sa istim ljudima sa kojima organizira ova muzička druženja.
Kompletan koncert snimala je ekipa RTV Glas Drine, a prisutan je bio i Ismajil Smajlović vlasnik iste.
U pauzi između dva nastupa Halid je pričao o nekim sretnijim vremenima koja su vlada na estradi, o tome kako su se pjevači međusobno podržavali i o tome da nije bilo rata odavno bi imao svoj privatni biznis.
-Ja sam bio počeo da radim kao bokserski menadžer, pa sam imao najkvalitetniju i najskuplju koncertnu opremu. Da svojevremeno nije bilo moje opreme, Lepa Brena ne bi mogla da održi onaj prijeratni spektakularni koncert u Mostaru. Ali, dobro, šta je tu, idemo dalje, pa kako bude.
Piše: Bato ŠIŠIĆ
Već sam pričao da je situacija bila kritična i samo sam dragom Boga molio da ne odem u bolnicu i da me ne stave na respirator
Bosanac Huso Brković zajedno sa suprugom Eminom i dvije kćerke opet je u italijanskom gradiću San Vandemiano organizirao muzičko druženje do ranih jutarnjih sati.
Više stotina posjetilaca i ovaj put uživalo je u odličnoj organizaciji, dobrom raspoloženju, pjesmi i igri. Za dobro raspoloženje bio je zadužen popularni Halid Muslimović i njegova mlada koleginica Slađana Slađa Predojević, a sve to uz dva vrsna muzičara Makija i Husu.
Prije Slađinog nastupa, Vanesa Brković poklonila joj je poveliki buket ruža što je ovu mladu pjevačicu jako iznenadilo i od srca se zahvalila Vanesi. To je izgleda postao Vanesin običaj, jer je i na nedavnom nastupu Viki Miljković istoj poklonila buket cvijeća.
Nakon Slađe na scenu je izašao Muslimović i sve posjetioce oduševio svojim velikim, nezaboravnim hitovima. Muslimović se tu večer zaista nije štedio, pa ja pjevao dva bloka, a svaki je trajo po 90 minuta.
-Osjećam se zaista odlično, tokom korone koju sam bolovao mislio sam da nikada više neću zapjevati niti stati na svoje noge. Već sam pričao da je situacija bila kritična i samo sam dragom Boga molio da ne odem u bolnicu i da me ne stave na respirator. Sada mogu slobodno da kažem da sam sam sebe izliječio prirodnim lijekovima, a svako jutro sam jeo listove čuvarkuće. Bogu hvala sve je iza mene – rekao nam je Muslimović.
Na naše pitanje da li razmišlja o pisanju autobiografske knjige Muslimović je odgovorio:
-Pitanje na pravom mjestu. Ja sam već započeo sa tim. Snimim sam sebe, pričam po sat vremena i onda to proslijedim jednoj osobi koja je bila spremna da piše te moje memoare, ali kako sam vidio tu je malo zastalo, jer danas se ne možeš ni u koga pouzdati. Jednog dana kada tu knjigu i objavim, neće tu biti tračeva, ogovaranja kolega, već životna istina i put Halida Muslimovića.
Onda se Muslimović dotakao i novinara:
-Danas nije profesionalnost jednog novinara napisati i objaviti neku trač senzaciju, svi lete za tim i time hrane svoj ego. Danas je profesionalizam napisati tekst, objaviti tekst bez pljuvanja drugih, a da taj tekst bude interesantan za čitanje. To se zove zdravo i profesionalno novinarstvo. Ali, živimo u takvim vremenima, gdje su ogovaranja drugih iznad svega, pa i iznad politike i sporta, ili nekih kuturnih informacija.
Sa Halidom i njegovom ekipom iz Bosne došao je i njegov veliki prijatelj Moka. Tokom nastupa Halid se prihvatio i gitare, pa pokazao da nije samo dobar pjevač već i odličan gitarista, a onda je otpjevao pjesmu „Motori“ od „Divljih jagoda“.
Izvršni producent koncerta bio je Sarajlija Adnan Fejzović koji je došao iz njemačkog grada Kelna.
Huso Brković bio je i više nego zadovoljan kompletnom večeri a, kako je rekao, nastavlja i dalje da sarađuje sa istim ljudima sa kojima organizira ova muzička druženja.
Kompletan koncert snimala je ekipa RTV Glas Drine, a prisutan je bio i Ismajil Smajlović vlasnik iste.
U pauzi između dva nastupa Halid je pričao o nekim sretnijim vremenima koja su vlada na estradi, o tome kako su se pjevači međusobno podržavali i o tome da nije bilo rata odavno bi imao svoj privatni biznis.
-Ja sam bio počeo da radim kao bokserski menadžer, pa sam imao najkvalitetniju i najskuplju koncertnu opremu. Da svojevremeno nije bilo moje opreme, Lepa Brena ne bi mogla da održi onaj prijeratni spektakularni koncert u Mostaru. Ali, dobro, šta je tu, idemo dalje, pa kako bude.
Piše: Bato ŠIŠIĆ
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Taare
- greatest
Ono što ja očekujem od naših vođa jeste to da izađu pred narod i kažu istinu.
Mislim da nema dva mišljenja oko te istine, a ona glasi:
Imamo određene grupe ljudi za koje je korona ozbiljna bolest. Za ljude iz tih grupa, vakcina je odlična stvar.
Isto tako, vakcine nisu bezazlene.
Kod nekih izazivaju teže posljedice. Procentualno to izgleda ovako...
Ako si stariji od 50, u slučaju da oboliš od korone, šansa da ćeš razviti tešku kliničku sliku je tolika i tolika.
Ako uz to imaš neku bolest, šansa je tolika i tolika.
Šansa da od vakcine dobiješ tromb i(li) srčani udar je tolika i tolika.
Majku mu, valjda su za toliko vremena izvukli neki procenat.
Šansa da dobiješ tromb je maltene zanemarljiva, ali postoji.
šansa da u tim godinama razviješ težu kliničku sliku je daleko veća.
kapaciteti naših bolnica su toliki i toliki. Ako se to popuni, ide trijaža.
Eto narode, odlučite se.
mislim da bismo u tom slučaju imali preko 90% vakcinisanih iz one ugrožene kategorije tj 60+
Mislim da nema dva mišljenja oko te istine, a ona glasi:
Imamo određene grupe ljudi za koje je korona ozbiljna bolest. Za ljude iz tih grupa, vakcina je odlična stvar.
Isto tako, vakcine nisu bezazlene.
Kod nekih izazivaju teže posljedice. Procentualno to izgleda ovako...
Ako si stariji od 50, u slučaju da oboliš od korone, šansa da ćeš razviti tešku kliničku sliku je tolika i tolika.
Ako uz to imaš neku bolest, šansa je tolika i tolika.
Šansa da od vakcine dobiješ tromb i(li) srčani udar je tolika i tolika.
Majku mu, valjda su za toliko vremena izvukli neki procenat.
Šansa da dobiješ tromb je maltene zanemarljiva, ali postoji.
šansa da u tim godinama razviješ težu kliničku sliku je daleko veća.
kapaciteti naših bolnica su toliki i toliki. Ako se to popuni, ide trijaža.
Eto narode, odlučite se.
mislim da bismo u tom slučaju imali preko 90% vakcinisanih iz one ugrožene kategorije tj 60+
Svi mi se morete obratit
- Lavlje_srce
- Alienka
Koji vodje? Mislis na politicare? Meni nijedan politicar nije vodja, nije bio niti ce biti.
Naucne debate nije bilo zbog sveopce cenzure koja i sada traje.
Ovo su neporecive cinjenice:
Korona-virus nikad nije izolovan po Koch-ovim postulatima. Nigdje na svijetu.
PCR test nije dijagnosticki.
Definicija pandemije je promijenjena od strane WHO nakon sto je pandemija proglasena, definicija vakcine takodje.
Ovo sto se nudi ljudima nije vakcina (pogledati tacke iznad) i potraziti sastojke ovih pripravaka. Tesko ih je naci ali nije nemoguce. Za sve ostale nedoumice lagano pregledati video Prof. Domazeta.
Naucne debate nije bilo zbog sveopce cenzure koja i sada traje.
Ovo su neporecive cinjenice:
Korona-virus nikad nije izolovan po Koch-ovim postulatima. Nigdje na svijetu.
PCR test nije dijagnosticki.
Definicija pandemije je promijenjena od strane WHO nakon sto je pandemija proglasena, definicija vakcine takodje.
Ovo sto se nudi ljudima nije vakcina (pogledati tacke iznad) i potraziti sastojke ovih pripravaka. Tesko ih je naci ali nije nemoguce. Za sve ostale nedoumice lagano pregledati video Prof. Domazeta.
Memento Mori
- Taare
- greatest
- Lavlje_srce
- Alienka
Ne trebas mi nista govoriti. Nekakva bolest postoji, mi jos ne znamo tacno sta je prouzrokuje. Uz to se ne mogu zanemariti jatrogene pogreske (pogreske od strane medicinskog osoblja), koje barem u USA gdje postoje takvi podaci predstavlja jedan od vodecih uzroka smrti. Svi su panicili na pocetku, ukljucujuci ljekare. Postoji i problem sa protokolima lose ispitanih i/ili toksicnih lijekova.
Apropo PCR testa, ukida se u USA 31/12 jer je nepouzdan. Sto se tice izolacije virusa, ljudi su trazili informaciju od relevantnih ustanova i odgovor je uvijek bio - da virus nije izoliran kao takav.
Zanimljivo je da (neuki) narod sve zna, pa mnogi kazu da nece u bolnicu po cijenu bilo cega. Sto li Boze?
Memento Mori
- Taare
- greatest
To si u pravu. Slušao sam doktora internistu iz hamburga koji je govorio o nekim člancima iz lanceta.
ukratko, smatra da su doktori iz italije u početku pandemije smaknuli veliki broj pacijenata.
Naravno da nije rekao ovako ko ja, ali je to poenta.
Što se tiče vakcine, ne slažemo se. Ustvari, slažemo se djelimično i to u vezi cijepljenja djece i omladine.
Što se tiče starijih, vakcina nije loš izbor.
ukratko, smatra da su doktori iz italije u početku pandemije smaknuli veliki broj pacijenata.
Naravno da nije rekao ovako ko ja, ali je to poenta.
Što se tiče vakcine, ne slažemo se. Ustvari, slažemo se djelimično i to u vezi cijepljenja djece i omladine.
Svi mi se morete obratit
- Lavlje_srce
- Alienka
Jesi li gledao podatke od VAERS-a, EudraVigilance i Yellow Card Reporting scheme? Vakcina protiv svinjskog gripa je zaustavljena nakon 25 ili 50 (u zavisnosti od izvora) smrtnih slucajeva. Mi govorimo o destinama hiljada prijavljenih smrti i milionima prijavljenih teskih nus-pojava od ovog pripravka. Poznato je da se svega 1-10 % smrtnih slucajeva prijavljuje.Taare wrote: 07 Dec 2021, 01:58Što se tiče vakcine, ne slažemo se. Ustvari, slažemo se djelimično i to u vezi cijepljenja djece i omladine.
Ovo je piechart prijavljenih smrtnih ishoda na VAERS-U (Vaccine Adverse Events Reporting Scheme) izmedju 1988-2021. Slika je mutna, sorry ali jasno pokazuje razlike. Plavo obojeni dio je meni dovoljan dokaz da je ovaj pripravak los za sve.

Memento Mori
- Taare
- greatest
Ne sumnjam. Bitan je procenat. Koliko je ljudi vakcinisano?
Svi mi se morete obratit
- Lavlje_srce
- Alienka
To je relativno. Nekome je jedan covjek cijeli svijet, a ogromnoj vecini majki je to njeno dijete.
U Americi se ovim cijepe djeca od 5-12 godina za koje rizik od ovoga gotovo da i ne postoji. U Austriji i Njemackoj se prijeti obaveznim (citaj prisilnim) cijepljenjem kompletnog stanovnistva. Zasto?
Strah je zao gospodar. Umjesto brojanja mrtvih, trebali smo brojati one koji su dobili ovu bolest i prezivjeli. Sjecas se da je u medjuvremenu od karcinoma umrlo barem 2.5x vise ljudi nego od ove bolesti, samo o tome MSM ne pisu jer za karcinom nemamo injekcije.
Zivimo u vremenu jedne bolesti.

Memento Mori
- Taare
- greatest
I tu se slažem.
Prvo su krenuli sa pričom kako treba vakcinisati djecu kako ista ne bi zarazila djedove i nene.
Priča se da u školama vrše pritisak na djecu, pa onda mediji i tako.
Kada su vakcinisali djedove i nene, izgubili su taj argument.
Sad vrše pritisak da ih vakcinišu zbog same djece.
glupost na kub koja mi vrijeđa inteligenciju.
Svake godine preko tri miliona djece mlađe od pet godina umre od gladi.
Jedan jedini bogati amerikanac može iskorijeniti tu glad.
Hoće li?
Naravno da neće. Zaboli ih kar.
Njemačka slovi za bogatu zemlju, no ipak imaju stotine hiljada djece koja gladna i željna svega idu u krevet.
Prvo su krenuli sa pričom kako treba vakcinisati djecu kako ista ne bi zarazila djedove i nene.
Priča se da u školama vrše pritisak na djecu, pa onda mediji i tako.
Kada su vakcinisali djedove i nene, izgubili su taj argument.
Sad vrše pritisak da ih vakcinišu zbog same djece.
glupost na kub koja mi vrijeđa inteligenciju.
Svake godine preko tri miliona djece mlađe od pet godina umre od gladi.
Jedan jedini bogati amerikanac može iskorijeniti tu glad.
Hoće li?
Naravno da neće. Zaboli ih kar.
Njemačka slovi za bogatu zemlju, no ipak imaju stotine hiljada djece koja gladna i željna svega idu u krevet.
Svi mi se morete obratit
- Lavlje_srce
- Alienka
Nisam znala da tri milona djece godisnje umre od gladi. Boze, Boze...
Da sam mogla, 100 lajkova bih ti dala za gornji post btw. Sokirala sam se nedavno kad sam cula da je u Jemenu 84 700 (mahom djece) umrlo od gladi.
Amise su prosle godine pitali kako to da kod njih nema kovida. Odgovor je bio jednostavan. "Ne gledamo TV". Pametnom dosta.

Da sam mogla, 100 lajkova bih ti dala za gornji post btw. Sokirala sam se nedavno kad sam cula da je u Jemenu 84 700 (mahom djece) umrlo od gladi.
Amise su prosle godine pitali kako to da kod njih nema kovida. Odgovor je bio jednostavan. "Ne gledamo TV". Pametnom dosta.
Memento Mori
- Taare
- greatest
To su djeca mlađa od pet godina.
A ako malo podignemo starosnu granicu, recimo do 15 godina, onda taj broj raste na preko šest miliona.
iz godine u godinu.
Zamisli da za godinu dana hrvatska i bosna izgube kompletno stanovništvo.
Jedan musk, il jedan bezos, il jedan gates bez problema mogu spasiti tu djecu. Ništa im se to bogatstvo ne bi umanjilo jer iz godine u godinu bilježe veće i veće zarade.
Da jedan musk godišnje uloži samo desetinu svoje zarade, nijedno od te djece ne bi bilo gladno.
Šta njemu znači hoće li godišnje zaraditi 15 ili "samo" 13 milijardi?
Ako zaradi "samo" 13 milijardi, znači li da će sa putera morati preći na margarin? Nešto ne vjerujem.
bill gates isto tako.
Al im nije bitno. Kao što rekoh, zaboli ih kar. I onda takva bezosjećajna đubrad dođu i kažu kako treba spasiti djecu i to vakcinom. Pa majku im jbm bolesnu.
A ovo, ovaj osmijeh, vrijedi više nego svi njihovi dolari.

Svi mi se morete obratit
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 22050 times
- Been thanked: 20105 times
Eh et rodjacima treceg koljena je umro otac sad za vikend od korone. Nije bio vakcinisan. Opirao se vakcinaciji, a oba sina su mu doktori u inostranstvu koji su ga pokusavali ubijediti da se vakcinise, ali dzaba. Zena mu je prelezala istu prije par mjeseci bez nekih posebnih simptoma, a bila je vakcinisana fajzerom. Samo on pametan od svih njih i eto kako zavrsi...