Imati romanticnu/seksualnu vezu sa nekim i zivjeti skupa s nekim uz romanticnu/seksualnu vezu su nebo i zemlja.
Koliko god mislis da nekoga poznajes u dusu, ne poznajes ga sve dok ne pocnes zivjeti s tim nekim.
Tako da, mislim da je preporucljivo prvo zivjeti skupa sa izabranikom/izabranicom svog srca prije nego ono nesto u glavi klikne da ti kaze to je to - hocu ovako i s ovom osobom do kraja svog zivota. Kad ti klikne onda se zeni/udaji, pravi djecu ili nastavi skupa i bez zenidbe ako ti papiric vec nista ne znaci.......
Meni je taj papiric/prosidba ipak nesto znacila, iako sam znala da je to to svakako i bez papirica. Nekako mi to bilo kao da je ozvanicio misao da je to to za zivota. A sad sta zivot nosi, to niko ne zna.....Ali tog momenta, osjecanja "forever" su znacila nesto.
Znam i parova kojima papiric nije nista znacio pa se nakom 8-9 godina razisli, a oboje onda u rekordnom vremenu nasli nove partnere i gle cuda jos se vjencali za nove partnere.
A znam i one koji su skupa vec 30+ godina, nevjencani, djeca vec odrasla i otisla od kuce.
Dale, svega i svacega. Neka svako po svome cini sta mu je ciniti. Sreca je subjektivna stvar. Na kraju krajeva, pika se samo ono kako neki par osjeca i misli o svojoj vezi. Sva ostala misljenja su nebitna.