pa da. haman eksperimentisu na vaksovanima.Ovo što sad predlažu nije unaprijed planirano, ovo je sve u procesu pokušaja i pogrešaka.

Moderator: Krokodil Behko
pa da. haman eksperimentisu na vaksovanima.Ovo što sad predlažu nije unaprijed planirano, ovo je sve u procesu pokušaja i pogrešaka.
I kod mene su bile 2 Pfizera, a i booster je bio od Pfizera.Hurija wrote: 07 Dec 2021, 15:54 Dobila sam 2 doze Pfizera .
Smatram da je dobra vakcina koja se prizna u EU i po svijetu .
Šta ću Kineske ili Ruske.
Ma sve su vakcine I po struci dobre I sluze zastiti.
Zaštita da, ali sa rizikom.Calla wrote: 07 Dec 2021, 16:17Ma sve su vakcine I po struci dobre I sluze zastiti.Venera wrote: 07 Dec 2021, 15:59
Novavax i Valneva izlaze u 2022, zavrćem rukav, ne sumnjam da će biti manje dobre o prethodnih (koje ne želim, obrazložila na prethodne tri stranicel.![]()
Samo neke djeluju malo duze a neke malo krace.
Trenutno je tako.
Tako je svugdje. U mojoj okolini je nedavno 8 bilo pozitivno na kovid. 5 nakon 2 injekcije, 3 bez injekcija. Tezina simptoma se nije razlikovala, niko nije zavrsio u bolnici. Zanimljivo je da je jedna od pozitivnih osoba imala upalu uha, nista drugo, a test joj je bio pozitivan. To samo govori o "pouzdanosti" datog testa.spacebound wrote: 07 Dec 2021, 17:24 Nego kod seke na poslu, jedna zarazena radnica odradila smjenu, sad im je haos. Svaki dan po 5, 6 novih slucajeva, za sad oko 30 zarazenih, svi su primili i trecu dozu. Do duse, za sad nijedan tezi slucaj, ali ovo opet nije bas neki ohrabrujuci podatak.
Naravno. Lipidne nanopartikle koje nose spike protein (koje su ti i u Novovaxu btw) su po misljenju nekih uvazenih strucnjaka one koje napadaju srcani misic kod miokarditisa. Isti je uzgred budi receno daleko tezi po klinickim manifestacijama i laboratorijskim parametrima od onog koji je ranije bio poznat. Dakle ne zuri s Novovaxom.Venera wrote: 07 Dec 2021, 16:29Trenutno je tako.
Prvi put dvije nove tehnologije primjenjene na ljudima, doslovno. Naučnici ni ne znaju sve još o istim.
Zato što su vlastodršci izbezumljeni majmuni.spacebound wrote: 07 Dec 2021, 17:24 Nego kod seke na poslu, jedna zarazena radnica odradila smjenu, sad im je haos. Svaki dan po 5, 6 novih slucajeva, za sad oko 30 zarazenih, svi su primili i trecu dozu. Do duse, za sad nijedan tezi slucaj, ali ovo opet nije bas neki ohrabrujuci podatak.
Nauka to nije rekla jer nije bilo Peer review studies. To su rekle upitne studije proizvodjaca.MunDzi wrote: 07 Dec 2021, 17:48 Pa znaci za sada bas onako kako je nauka i rekla.
A to je, vakcina te nece spreciti da se zarazis tj razbolis, ali ce spreciti da zavrsis na respiratoru tj dobijes tesku klinicku sliku, a samim time i umres.
Moguce da si i u pravu.Lavlje_srce wrote: 07 Dec 2021, 17:55Nauka to nije rekla jer nije bilo Peer review studies. To su rekle upitne studije proizvodjaca.MunDzi wrote: 07 Dec 2021, 17:48 Pa znaci za sada bas onako kako je nauka i rekla.
A to je, vakcina te nece spreciti da se zarazis tj razbolis, ali ce spreciti da zavrsis na respiratoru tj dobijes tesku klinicku sliku, a samim time i umres.
Prezivljavanje kod svih je 99.7%, samo da potsjetim. Da nije bilo mass-propagande straha, vecina te prizvode nikad ne bi uzela. U svijetu je svake godine umiralo izmedju 250 000 i 650 000 ljudi od gripe prije ovoga, samo nas time niko nije plasio pa ih nismo ni brojali. Znamo za razliku "umro sa kovidom" i "umro od kovida", ista je drasticna.
Nazalost ne citas. Bolnice su sada daleko punije nego prosle godine, a ako si u UK, tamo su ti vlasti u martu ili aprilu objavile da ce vecina onih koji ce oboljevati i umirati od korone na zimu (60-70%) biti dvostruko vakcinisani. Plot twist: Oni kazu da je to zato sto su se najugrozenije skupine najvise cijepile. Zar ne bi trebalo biti obrnuto da cjepiva ferceraju? Voljela bih zbog meni predragih da nisam u pravu, kao i da oni nisu u pravu.MunDzi wrote: 07 Dec 2021, 18:29Moguce da si i u pravu.
Gledam malo brojeve kod sebe.
Ocekivala bih znatno manji broj umrlih od korone u zadnje vrijeme zbog vakcinacija, pa ne vidim neku drasticnu razliku ukoliko ne citam pogresno podatke.
Naprotiv. Valjda ih citam dobro jer sam zakljucila da i pored vakcinacije brojevi umrlih nisu spali, zato i rekoh da si mozda u pravu.Lavlje_srce wrote: 07 Dec 2021, 18:54Nazalost ne citas. Bolnice su sada daleko punije nego prosle godine, a ako si u UK, tamo su ti vlasti u martu ili aprilu objavile da ce vecina onih koji ce oboljevati i umirati od korone na zimu (60-70%) biti dvostruko vakcinisani. Plot twist: Oni kazu da je to zato sto su se najugrozenije skupine najvise cijepile. Zar ne bi trebalo biti obrnuto da cjepiva ferceraju? Voljela bih zbog meni predragih da nisam u pravu, kao i da oni nisu u pravu.MunDzi wrote: 07 Dec 2021, 18:29Moguce da si i u pravu.
Gledam malo brojeve kod sebe.
Ocekivala bih znatno manji broj umrlih od korone u zadnje vrijeme zbog vakcinacija, pa ne vidim neku drasticnu razliku ukoliko ne citam pogresno podatke.
Ti se dobro cuvaj, procitala sam da si primila i pojacivac.
To sam i mislila. Nazalost ne citas pogresno.MunDzi wrote: 07 Dec 2021, 19:03Naprotiv. Valjda ih citam dobro jer sam zakljucila da i pored vakcinacije brojevi umrlih nisu spali, zato i rekoh da si mozda u pravu.
sorry. ne rade mi bubrezi.Lavlje_srce wrote: 07 Dec 2021, 19:06To sam i mislila. Nazalost ne citas pogresno.MunDzi wrote: 07 Dec 2021, 19:03Naprotiv. Valjda ih citam dobro jer sam zakljucila da i pored vakcinacije brojevi umrlih nisu spali, zato i rekoh da si mozda u pravu.
Davno sam shvatila da je ovo Ruski rulet. Djece je i meni najvise zao naravno. I depresija i suicidalnost su u porastu, a ustanovljeno je da im je i kognitivni razvoj u zaostatku zbog maskiranja i idiotske socijalne distance. Ne razvijaju veze s drugom djecom, ne znaju citati izraze lica, izlozeni su visku CO2 ispod maski koje su djeca prisiljena nositi po cijeli dan u nekim zemljama. Normalna vrijednost CO2 u zraku je 400-700 ppm (parts per million). Iznad 5000 ppm izaziva glavobolju, vrtoglavicu, manjak kisika u krvi, ostecenje mozga. Mozes kupiti CO2 meter i izmjeriti kojom brzinom ugljicni dioksid skoci do opasne razine.MunDzi wrote: 07 Dec 2021, 19:15sorry. ne rade mi bubrezi.![]()
Ma joj, vise mi je ove korone puna kapa.
Izgleda da cuvao se, ne cuvao se, lutrija nekakva.
Izludismo vise svi.
Najvise mi zao djece.
Skoluju se po vanrednim mjerama, djetinjstvo i njima prolazi kroz restrikcije.
Kod mladih je depresija u primjetnom porastu.
A i mi odrasli smo zeljni normaliteta.
Lavlje, hvala, obratit ću pažnju, kao i na drugu opciju predloženog cijepiva od strane FufetaLavlje_srce wrote: 07 Dec 2021, 17:46Naravno. Lipidne nanopartikle koje nose spike protein (koje su ti i u Novovaxu btw) su po misljenju nekih uvazenih strucnjaka one koje napadaju srcani misic kod miokarditisa. Isti je uzgred budi receno daleko tezi po klinickim manifestacijama i laboratorijskim parametrima od onog koji je ranije bio poznat. Dakle ne zuri s Novovaxom.Venera wrote: 07 Dec 2021, 16:29Trenutno je tako.
Prvi put dvije nove tehnologije primjenjene na ljudima, doslovno. Naučnici ni ne znaju sve još o istim.
Moguce je da su lipidne nanopartikle (s enzimom veselog naziva Luciferaza) odgovorne za kratkorocne nus-pojave, a mRNA ako/kad je reverznom transkripcijom ugradjena u genom, za dugorocne (tipa mutacija i karcinogeneze). <--- Ovo je samo moje misljenje, nisam to nigdje procitala, samo da upozorim.
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests