U tom slucaju se izvinjavam.rocko wrote: 08 Dec 2021, 04:46KAMICANI DOBILI ULICU 17. VITEŠKE KRAJIŠKE BRIGADEThe 51st State wrote: 07 Dec 2021, 11:49
prica gluposti, cuj ulica 17 viteske kraijske brigade u prijedoru, tezak prenos.
KOZARAC - Kad je otprilike prije godinu dana Šerif Jaskic, poznatiji po nadimku Hifo, kazao ovom reporetru da ce se uskoro ulica u Kamicanima kod Kozarca zvati ul. 17. Viteške Krajiške brigade, znajuci ovog covjeka, ništa drugo nije preostalo no povjerovati mu. S malom dozom rezerve, ali vjerovati. Rijec je o bivšem pripadniku 17. Viteške Krajiške brigade koji živi i radi u Kamicanima zajedno sa još dvadesetsedam svojih suboraca.
Etnički miješani brakovi smanjuju broj Bošnjaka
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- Status: Offline
Re: Etnički Mješani Brakovi Smanjuju Broj Bošnjaka
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Nevezano toliko za temu ali mene zanima kakvi to bosnjaci upisuju dijete u katolicku skolu? gledam spisak prvacica i pola razreda su bosnjacka imena,i ne neka neutralna vec hamza,ajsa,alija itd..dakle ocigledno od roditelja koji su u islamskoj tradiciji.Kako razmisljaju kada upisuju dijete u ovakvu skolu? evo kako izgleda djeda mraz u KSC u sarajevu
http://www.ksc-sarajevo.com/index.php
da li oni svijesno svoju djecu katoliciziraju?
http://www.ksc-sarajevo.com/index.php
da li oni svijesno svoju djecu katoliciziraju?
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
To je aktivno zavedeno/provodjeno tako sistematski i planski. Te koliko god govorili i pricali - da se ne lazemo cim se spomene Bosnjak odma znamo i koje je vjere jer neki su odlucili da treba formirati etno-religijsku nacionalnost.I onda ne znam kako neko ocekuje da se ljudi koji nisu muslimani izjasne Bosnjacima.Vrag wrote: 09 Dec 2021, 23:05 najveca greska bosnjaka sto su dopustili da se bosnjak povezuje sa islamom
- bosnjakinja
- Inventar foruma
Nismo mi to nista dopustili vec je prosto tako,isto ako sto se hrvat veze za katolicanstvo,svedjanin za protestantizam,japanac za budizamVrag wrote: 09 Dec 2021, 23:05 najveca greska bosnjaka sto su dopustili da se bosnjak povezuje sa islamom
- bosnjakinja
- Inventar foruma
ja to pak i ne ocekujem niti zelim,cak i u vrijeme kada nismo imali ime bili smo Muslimani ateisti ,ali se znalo kojeg smo backgrounda! postojala su bosnjacka sela ,mahale mjesta,gradovi,,neku su bili ateisti ali se znalo ko su sta su i da nemaju veze sa susjednim katolickim selom/gdje takodjer moglo biti ateista itdMorningStar wrote: 09 Dec 2021, 23:11To je aktivno zavedeno/provodjeno tako sistematski i planski. Te koliko god govorili i pricali - da se ne lazemo cim se spomene Bosnjak odma znamo i koje je vjere jer neki su odlucili da treba formirati etno-religijsku nacionalnost.I onda ne znam kako neko ocekuje da se ljudi koji nisu muslimani izjasne Bosnjacima.Vrag wrote: 09 Dec 2021, 23:05 najveca greska bosnjaka sto su dopustili da se bosnjak povezuje sa islamom
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Pa eto sve okej - lijepo je da ne ocekujes.bosnjakinja wrote: 09 Dec 2021, 23:12ja to pak i ne ocekujem niti zelim,cak i u vrijeme kada nismo imali ime bili smo Muslimani ateisti ,ali se znalo kojeg smo backgrounda! postojala su bosnjacka sela ,mahale mjesta,gradovi,,neku su bili ateisti ali se znalo ko su sta su i da nemaju veze sa susjednim katolickim selom/gdje takodjer moglo biti ateista itdMorningStar wrote: 09 Dec 2021, 23:11
To je aktivno zavedeno/provodjeno tako sistematski i planski. Te koliko god govorili i pricali - da se ne lazemo cim se spomene Bosnjak odma znamo i koje je vjere jer neki su odlucili da treba formirati etno-religijsku nacionalnost.I onda ne znam kako neko ocekuje da se ljudi koji nisu muslimani izjasne Bosnjacima.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
problem je u tome sto neki ljudi koji ideaiziraju proslost zele da vrate nesto sto je bilo prije 600 godina.Bosnjaci kao nacija su se razvijali punih 500 godina i danas veze nema sa islamom ali je islam oblikovao,neki Mujo je i prije rata mogao da jede svinjetinu psuje Boga i govori ateista sam ali je opet govorio "ja sam Musliman"...sta je to ukazivalo? da je postajala potreba za nekim identitetom mimo tog "bosanac"MorningStar wrote: 09 Dec 2021, 23:13Pa eto sve okej - lijepo je da ne ocekujes.bosnjakinja wrote: 09 Dec 2021, 23:12
ja to pak i ne ocekujem niti zelim,cak i u vrijeme kada nismo imali ime bili smo Muslimani ateisti ,ali se znalo kojeg smo backgrounda! postojala su bosnjacka sela ,mahale mjesta,gradovi,,neku su bili ateisti ali se znalo ko su sta su i da nemaju veze sa susjednim katolickim selom/gdje takodjer moglo biti ateista itd
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Cekaj pa post prije si napisala jedno - sad pises drugo.. kad se dogovoris onda javibosnjakinja wrote: 09 Dec 2021, 23:17problem je u tome sto neki ljudi koji ideaiziraju proslost zele da vrate nesto sto je bilo prije 600 godina.Bosnjaci kao nacija su se razvijali punih 500 godina i danas veze nema sa islamom ali je islam oblikovao,neki Mujo je i prije rata mogao da jede svinjetinu psuje Boga i govori ateista sam ali je opet govorio "ja sam Musliman"...sta je to ukazivalo? da je postajala potreba za nekim identitetom mimo tog "bosanac"

- bosnjakinja
- Inventar foruma
sta sam rekla u ovom postu sto nisam u prvom? danas su bosnjaci narod koji ima svoju tradiciju i obicaje,nazive i imena...vecinom razvijano uz islam,sto ne znaci da su svi muslimani,moze biti ateista takodjer..ali i taj ateista slavi bajram i vjerovatno ima u porodici muslimanaMorningStar wrote: 09 Dec 2021, 23:23Cekaj pa post prije si napisala jedno - sad pises drugo.. kad se dogovoris onda javibosnjakinja wrote: 09 Dec 2021, 23:17
problem je u tome sto neki ljudi koji ideaiziraju proslost zele da vrate nesto sto je bilo prije 600 godina.Bosnjaci kao nacija su se razvijali punih 500 godina i danas veze nema sa islamom ali je islam oblikovao,neki Mujo je i prije rata mogao da jede svinjetinu psuje Boga i govori ateista sam ali je opet govorio "ja sam Musliman"...sta je to ukazivalo? da je postajala potreba za nekim identitetom mimo tog "bosanac"![]()
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Koje su to tradicije koje ih razlikuju od srba i hrvata u BiH a da nisu vjerske ?bosnjakinja wrote: 09 Dec 2021, 23:25sta sam rekla u ovom postu sto nisam u prvom? danas su bosnjaci narod koji ima svoju tradiciju i obicaje,nazive i imena...vecinom razvijano uz islam,sto ne znaci da su svi muslimani,moze biti ateista takodjer..ali i taj ateista slavi bajram i vjerovatno ima u porodici muslimanaMorningStar wrote: 09 Dec 2021, 23:23
Cekaj pa post prije si napisala jedno - sad pises drugo.. kad se dogovoris onda javi![]()
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2763 times
- Been thanked: 22836 times
Najbolje bosnjakinjo sjedite ti nazif i jos par njih pa se dogovorite sta hocete i jel il nije...Kad ja kazem vezu za islam, jok.Kad kazes ne treba vezati,treba.De malo se organizujte.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
pa provedi par dana u bosnjackom selu pa onda odes do nekog srpskog ili hrvatskog,uoci razlikuMorningStar wrote: 09 Dec 2021, 23:28Koje su to tradicije koje ih razlikuju od srba i hrvata u BiH a da nisu vjerske ?bosnjakinja wrote: 09 Dec 2021, 23:25
sta sam rekla u ovom postu sto nisam u prvom? danas su bosnjaci narod koji ima svoju tradiciju i obicaje,nazive i imena...vecinom razvijano uz islam,sto ne znaci da su svi muslimani,moze biti ateista takodjer..ali i taj ateista slavi bajram i vjerovatno ima u porodici muslimana
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
Ne znam ja u sarajevu sjednem kafu u kaficu, odem u lukavicu kafa u kaficu sve isto nekako, dok kad odputujem u Srbiju ili Hrvatsku nekako osjetim razliku , a jos dalje tamo u Austriju kad udjes onda tek vidim skroz drugacije.bosnjakinja wrote: 09 Dec 2021, 23:32pa provedi par dana u bosnjackom selu pa onda odes do nekog srpskog ili hrvatskog,uoci razlikuMorningStar wrote: 09 Dec 2021, 23:28
Koje su to tradicije koje ih razlikuju od srba i hrvata u BiH a da nisu vjerske ?
Last edited by MorningStar on 09 Dec 2021, 23:34, edited 1 time in total.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
Bosnjaci su vecinom muslimani to je cinjenica,Bosanci i Hercegovci nisu ...ali Bosnjaci jesuHAVANA wrote: 09 Dec 2021, 23:30 Najbolje bosnjakinjo sjedite ti nazif i jos par njih pa se dogovorite sta hocete i jel il nije...Kad ja kazem vezu za islam, jok.Kad kazes ne treba vezati,treba.De malo se organizujte.
´´
- bosnjakinja
- Inventar foruma
MorningStar wrote: 09 Dec 2021, 23:33Ne znam ja u sarajevu sjednem kafu u kaficu, odem u lukavicu kafa u kaficu sve isto nekako, dok kad odputujem u Srbiju ili Hrvatsku nekako osjetim razliku , a jos dalje tamo u Austriju kad udjes onda tek vidim skroz drugacije.bosnjakinja wrote: 09 Dec 2021, 23:32
pa provedi par dana u bosnjackom selu pa onda odes do nekog srpskog ili hrvatskog,uoci razliku
Ja sjednem u Bec na kafu slicno kao i u Stockholmu,sto opet ne znaci da su isti narod
zamisli Beograd i aSarajevo..isti svijet ,doduse,cak i jezik osim naglaska
prave tradicije i narodnosti vidjas u selu
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3893 times
- Been thanked: 3591 times
Kakve to veze ima?MorningStar wrote: 09 Dec 2021, 23:11To je aktivno zavedeno/provodjeno tako sistematski i planski. Te koliko god govorili i pricali - da se ne lazemo cim se spomene Bosnjak odma znamo i koje je vjere jer neki su odlucili da treba formirati etno-religijsku nacionalnost.I onda ne znam kako neko ocekuje da se ljudi koji nisu muslimani izjasne Bosnjacima.Vrag wrote: 09 Dec 2021, 23:05 najveca greska bosnjaka sto su dopustili da se bosnjak povezuje sa islamom
Bošnjaci kao i svi narodi na Balkanu i ostatku svijeta imaju svoju većinsku religiju.
Ako neko spomene da je Bošnjak svjesni smo da je velika vjerovatnoća da je musliman kao što što i kod Srba, Katalonaca, Rumuna, Izraelaca, Kurda i Bavaraca znamo koja je većinska religija i pretpostavljamo da pripadaju toj religiji ali opet nije pravilo
Kakvo je sad opet spinovanje? Koliko ima Srba i Hrvata da su ateisti (Jelena Karleuša) ili su promjenili religiju (Marijan Mijajlović) pa ih to ne čini manje Srbima i Hrvatima niti ko od njih očekuje, niti sami od sebe očekuju da se drugačije izjasne jer religija ili neka politička stranka nemaju nikakve veze sa definicijom naroda.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
evo ovo ja pokusavam reciNaseef Mushroom wrote: 09 Dec 2021, 23:49Kakve to veze ima?MorningStar wrote: 09 Dec 2021, 23:11
To je aktivno zavedeno/provodjeno tako sistematski i planski. Te koliko god govorili i pricali - da se ne lazemo cim se spomene Bosnjak odma znamo i koje je vjere jer neki su odlucili da treba formirati etno-religijsku nacionalnost.I onda ne znam kako neko ocekuje da se ljudi koji nisu muslimani izjasne Bosnjacima.
Bošnjaci kao i svi narodi na Balkanu i ostatku svijeta imaju svoju većinsku religiju.
Ako neko spomene da je Bošnjak svjesni smo da je velika vjerovatnoća da je musliman kao što što i kod Srba, Katalonaca, Rumuna, Izraelaca, Kurda i Bavaraca znamo koja je većinska religija i pretpostavljamo da pripadaju toj religiji ali opet nije pravilo
Kakvo je sad opet spinovanje? Koliko ima Srba i Hrvata da su ateisti (Jelena Karleuša) ili su promjenili religiju (Marijan Mijajlović) pa ih to ne čini manje Srbima i Hrvatima niti ko od njih očekuje, niti sami od sebe očekuju da se drugačije izjasne jer religija ili neka politička stranka nemaju nikakve veze sa definicijom naroda.

- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Jel narod ima veze s religijom il nema?
Ne mereeee