Etnički miješani brakovi smanjuju broj Bošnjaka

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times
Status: Offline

Re: Etnički Mješani Brakovi Smanjuju Broj Bošnjaka

Post by MorningStar »

bosnjakinja wrote: 09 Dec 2021, 23:50
Naseef Mushroom wrote: 09 Dec 2021, 23:49
Kakve to veze ima?
Bošnjaci kao i svi narodi na Balkanu i ostatku svijeta imaju svoju većinsku religiju.
Ako neko spomene da je Bošnjak svjesni smo da je velika vjerovatnoća da je musliman kao što što i kod Srba, Katalonaca, Rumuna, Izraelaca, Kurda i Bavaraca znamo koja je većinska religija i pretpostavljamo da pripadaju toj religiji ali opet nije pravilo
Kakvo je sad opet spinovanje? Koliko ima Srba i Hrvata da su ateisti (Jelena Karleuša) ili su promjenili religiju (Marijan Mijajlović) pa ih to ne čini manje Srbima i Hrvatima niti ko od njih očekuje, niti sami od sebe očekuju da se drugačije izjasne jer religija ili neka politička stranka nemaju nikakve veze sa definicijom naroda.
evo ovo ja pokusavam reci :djed
Ne vidim mu postove, pa sad procitah. Da samo ukratko - covjek kojem stoji "Ide Bosnjak do Bosnjaka,Allahu se svom klanjaju" ako sam dobro razumio hoce da kaze da Bosnjak nije obavezno i namjerno povezano sa vjerom ??? :D.
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

MorningStar wrote: 09 Dec 2021, 23:53

Ne vidim mu postove, pa sad procitah. Da samo ukratko - covjek kojem stoji "Ide Bosnjak do Bosnjaka,Allahu se svom klanjaju" ako sam dobro razumio hoce da kaze da Bosnjak nije obavezno i namjerno povezano sa vjerom ??? :D.
Pa ono think out of the box! to sto su bosnjaci u to vrijeme vezali se puno za vjeru ne znaci puno ,pa i npr italijani se smatraju kao pobozan narod sto ne znaci da ne postoje italijani ateisti pa cak i muslimani¨

turska vojska je sekularna sto ne znaci da turci nisu vecinom muslimani

ne znam razumijete li sta pokusavam reci,nije svaki narod isti,neki narodi vjeru stavljaju na vece mjesto dok neki na manje bitno mjesto
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

bosnjakinja wrote: 09 Dec 2021, 23:55

Pa ono think out of the box! to sto su bosnjaci u to vrijeme vezali se puno za vjeru ne znaci puno ,pa i npr italijani se smatraju kao pobozan narod sto ne znaci da ne postoje italijani ateisti pa cak i muslimani¨

ne znam razumijete li sta pokusavam reci,nije svaki narod isti,neki narodi vjeru stavljaju na vece mjesto dok neki na manje bitno mjesto
Talijan ima jedinstven jezik, kulturu distinktivnu , historiju strogo definisanu , pa ima i onu pizzu i esspreso i tako dalje - ako mu uzmes vjeru (koja je ista kao kod francuza svicarca austrijanca hrvata ) opet se razlikuje od drugih. Ako evo u Bosni - izuzmemo sve vjerske komponente / sta je to razlika u narodima u BiH ???????
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

MorningStar wrote: 10 Dec 2021, 00:01
bosnjakinja wrote: 09 Dec 2021, 23:55

Talijan ima jedinstven jezik, kulturu distinktivnu , historiju strogo definisanu , pa ima i onu pizzu i esspreso i tako dalje - ako mu uzmes vjeru (koja je ista kao kod francuza svicarca austrijanca hrvata ) opet se razlikuje od drugih. Ako evo u Bosni - izuzmemo sve vjerske komponente / sta je to razlika u narodima u BiH ???????
Ako ces tom logikom,otidji u Krajinu koji oduvijek gravitiraju Hrvatskoj,gdje je razlika veca :izmedju bosnjaka iz sarajeva i bosnjaka iz bihaca ili bosnjaka bihaca i hrvata iz Hrvatske?

ili npr odes u podrinje,bratunac,,,gdje se cak i ekavica zna cuti u pokojoj rijeci

zelim reci da je zapadni balkan specifican,i ako cemo tako sudit onda rusimo nacije skroz.jer razlike neke izmedju nas nema
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

bosnjakinja wrote: 10 Dec 2021, 00:03
MorningStar wrote: 10 Dec 2021, 00:01
Ako ces tom logikom,otidji u Krajinu koji oduvijek gravitiraju Hrvatskoj,koja je razlika veca izmedju bosnjaka sarajeva i bosnjaka bihaca ili bosnjaka bihaca i hrvata iz Hrvatske?

ili npr odes u podrinje,bratunac,,,gdje se cak i ekavica zna cuti u pokojoj rijeci

zelim reci da je zapadni balkan specifican,i ako cemo tako sudit onda rusimo nacije skroz.jer razlike neke izmedju nas nema
U sustini eto ti odgovora.... u jednom smo posebno isti - nismo normalni.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Naseef Mushroom wrote: 09 Dec 2021, 23:49
Kakve to veze ima?
Bošnjaci kao i svi narodi na Balkanu i ostatku svijeta imaju svoju većinsku religiju.
Ako neko spomene da je Bošnjak svjesni smo da je velika vjerovatnoća da je musliman kao što što i kod Srba, Katalonaca, Rumuna, Izraelaca, Kurda i Bavaraca znamo koja je većinska religija i pretpostavljamo da pripadaju toj religiji ali opet nije pravilo
Kakvo je sad opet spinovanje? Koliko ima Srba i Hrvata da su ateisti (Jelena Karleuša) ili su promjenili religiju (Marijan Mijajlović) pa ih to ne čini manje Srbima i Hrvatima niti ko od njih očekuje, niti sami od sebe očekuju da se drugačije izjasne jer religija ili neka politička stranka nemaju nikakve veze sa definicijom naroda.
Opet je problem sa islamom u Evropi.
Po čemu se razlikuju Bošnjaci od Iraca i Slovenaca? Sve evropski narodi koji imaju određenu religiju koja je većinska i dominira samo je razlika što je to kod Bošnjaka islam pa hajmo to problematizirati.
U istoj državi imamo Srbe i Hrvate pa nisam ni od koga čuo da neki bježe od svoje nacionalnosti bili oni vjernici, ateisti, agnostici ili satanisti.

Na žalost pojedinih ni Bošnjaci koji su vjernici, ateisti, agnostici i satanisti ne bježe od Bošnjanstva, to je samo spinovanje i izmišljanje onih koji još nisu prežalili rezultate Popisa.
Ali eto, neki dan je se na preko 10 stranica vodila diskusija kako će SDA ljudima ogaditi Bošnjanstvo iako ima crno na bijelo da samo 20% Bošnjaka simpatiše SDA a evo sada se slično pokušava i sa religijom iako su religija i narodi dvije potpuno različite kategorije.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Duša slatka, stavio me na ignore :oo
Pa imaju i milioni Amerikanaca koji viču "God bless America" pa opet imaju milioni ateista koji se ne smatraju manjim Amerikancima, Srbi sa Bože pravde ili Bog i Hrvati pa i tu ima ateista koji i dalje pripadaju tom narodu ali samo ti para oči stih iz jedne pjesme.
I bolje je što sam ti na ignore, ko će svaki put gluposti pravdati koje sam razbio sa samo jednim postom.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War »

Naseef Mushroom wrote: 10 Dec 2021, 00:18

Pa imaju i milioni Amerikanaca koji viču "God bless America" pa opet imaju milioni ateista koji se ne smatraju manjim Amerikancima, Srbi sa Bože pravde ili Bog i Hrvati pa i tu ima ateista koji i dalje pripadaju tom narodu ali samo ti para oči stih iz jedne pjesme.
I bolje je što sam ti na ignore, ko će svaki put gluposti pravdati koje sam razbio sa samo jednim postom.
Ma stavio te na ignore samo jer si Bosnjak moj nasife :oo
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

General War wrote: 10 Dec 2021, 00:22
Naseef Mushroom wrote: 10 Dec 2021, 00:18
Njemu jer sam Bošnjak može samo domet biti ignore funkcija dok se kod tebe već moram bojati šta bi mi uradio zbog toga ako zarati.
A ja nikada nisam bio tvoj niti ti moj niti ćeš ikada biti.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War »

Naseef Mushroom wrote: 10 Dec 2021, 00:27
General War wrote: 10 Dec 2021, 00:22
Njemu jer sam Bošnjak može samo domet biti ignore funkcija dok se kod tebe već moram bojati šta bi mi uradio zbog toga ako zarati.
A ja nikada nisam bio tvoj niti ti moj niti ćeš ikada biti.
Ne sikiraj se, hetero sam :oo
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Nama fali ta nacionalnost, imas ljudi koji ne mogu za sebe reci da su Bosnjaci jer ih vjera koci, a u biti jesu Bosnjaci.
I sad imamo situaciju gdje su ljudi stranci u svojoj drzavi.
Sad bi bilo svi pod jednim kosom
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Vrag wrote: 10 Dec 2021, 00:38 Nama fali ta nacionalnost, imas ljudi koji ne mogu za sebe reci da su Bosnjaci jer ih vjera koci, a u biti jesu Bosnjaci.
Ne bih rekla da je iko stranac u svojoj drzavi.
To sto je ustav sugav je posebna prica.
Bosnjaci ne sprecavaju ikog da se osjecaju kako god zele.
To sto medju Bosnjacima ima i dosta rligioznih ljudi islamske vjeroispovjesti nije za cuditi se uzimajuci istoriju u obzir.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

MunDzi wrote: 10 Dec 2021, 01:50
Vrag wrote: 10 Dec 2021, 00:38 Nama fali ta nacionalnost, imas ljudi koji ne mogu za sebe reci da su Bosnjaci jer ih vjera koci, a u biti jesu Bosnjaci.
Ne bih rekla da je iko stranac u svojoj drzavi.
To sto je ustav sugav je posebna prica.
Bosnjaci ne sprecavaju ikog da se osjecaju kako god zele.
To sto medju Bosnjacima ima i dosta rligioznih ljudi islamske vjeroispovjesti nije za cuditi se uzimajuci istoriju u obzir.
ubise supljom i kompleksaskom pricom, sto nije samo po sebi problem nego sto misle da prosipaju neku pamet i vizionarstvo, lice mi na ljude koji djevdjirom zaljevaju bastu, a inace kad malo dalje zagrebes u njihove motive to su vecinom porodicne okolnosti te iz te vizure pokusavaju svoje deluzije projektovati na cijeli kolektivitet.
imas recentan primjer sa ovim mulahusicem dvojica ovih poletila usplahireno da se slade sto je policija vrsila pretres, no nakon fijaska nijedan da se oglasi i pospe se pepelom ali to ih i dalje nece sprecavat da nastupaju iznad sebi zadate visine.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20837 times

Post by Masamune »

To hoće li ga neko skloniti ili neće nije bitno. Frajer je budala svoje vrste.

Problem je što se ljudi koji bi trebali ne ograđuju od takve budaletine, a tu mislim i na SDA. Nego još sjede s njim, grle se, pale selfije i slično. Naravno da to u takvim okolnostima jeste za čistu zajebanciju.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

ne vidim da je budala, obicni zabrinuti gradjanin koji ne zeli da suti i izrazava svoj stav. fgr takve zeli da usutka i da prostor ko nas bre zavadi individuama. posebno je degutantno da je on kao takav prioritet tuzilastva pored mnogo radikalnijih i ekstremnijih primjera koji kolaju javnim prostorom.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

:valja

Pa eto neka vas onda i dalje otvoreno bruka.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

mene ne bruika ali vas, rsove i hercegbosnase nervira, samo neka nastavi tako.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Ja ja.

Ako bi priznao da te bruka automatski bi ti bio manji Bošnjak. Tako to fercera kod vas.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

zasto bi me bruko uopste? covjek o sebi pri sebi, patriota, porodicno orjentisan koji je kad je trebo i tvoje guzove branio iako nije moro, sad sto njegova prica nervira fgr i separatiste to mu je samo plus.
a kako kod bosanaca fercera vidimo svaki dan, sto vise saginjanja susjedima, sto vise unizavanja bosnjaka, to veci bosanac,
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Mene lično ne nervira. Ja mu se samo smijem zbog toga što je budaletina :oo

Pa ako ne smatraš da te bruka onda je to još gore :oo
Post Reply