MarlboroGold wrote: 10 Dec 2021, 16:51
Fuddo wrote: 10 Dec 2021, 16:46
To nije islamofobija, sto se neko identificira sa Islamom.
Ali jeste kad tamo neka, jel ono bijese Colovic se preziva, pod krinkom straha od Islama i terora kojeg kao prezivljava, preko noci postane hanlber kutija mracnjaka na Zapadu.
Sve je pocelo sa nekim poredjenjem dilda i hidzaba…
A ima tih primjera koliko hoces.
Ok. Govorimo u ovom kontekstu, a to šta pojedinci misle zbog nekakvog njima poznatog straha i slično je druga priča, kao i mainstream antiislamski narativi koji su prisutni i u svijetu.
Ovdje konkretno govorimo o ostalima koji se ne idenfiticiraju sa Islamom jer ne žele i u tome se ne pronalaze dok istovremeno od devedesetih do danas bošnjačka intelektualna elita bošnjaštvo agresivno veže za Islam. Neće ljudi i kraj priče. To ne znači da ne podnose Bošnjake, da mrze državu i slično, već naprotiv. Jedni tamo drugi ovamo. Fer i pošteno.
Ali jok... ovakvi kao Nazif kad se naviju i još ubacuju islamofobiju kao argument je za plakati. Htjedoh mu odgovoriti na par postova, ali zbog ovog sam totalno izgubio volju i ne da mi se.
Nema niko pristojan nikakav problem sa tvojim izborom.
Uopste nije bitan ni razlog.
Ja samo imam problem kad ti, ili ne ti, vec neko iz tog 1% upire prstom u mene i optuzuje me da zbog mene Bosna nije moguca, i svodi u istu ravan sa onima koji je jednostavno ne zele.
Pri tome se koristeci nekim budibogsnama teorijama, tipa, da vi kao nemate veze sa Islamom bilo bi svima bolje, dodik i njegovi istomisljenici bi preko noci zavolili Bosnu, doslo bi do integracije u jedan nacionalni korpus…i sl.
Dovoljno si inteligentan da znas kako je to besmisleno.