Etnički miješani brakovi smanjuju broj Bošnjaka
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- General War
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 139 times
- Status: Offline
Re: Etnički Mješani Brakovi Smanjuju Broj Bošnjaka
Hooj tito dragi, Bosanci grade sa srbima i Hrvatima utopiju 
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
A šta je ovdje za plakati?MarlboroGold wrote: 10 Dec 2021, 17:12Ma jedina osoba koja baš ima komplekse ovdje si ti.Naseef Mushroom wrote: 10 Dec 2021, 17:07
Ako nije islamofobija onda su neki kompleksi.
Kako inače objasniti da svugdje u svijetu u svakom narodu imaš onu urbaniju, liberalniju stranu koja nije religiozna i distancira se od toga jer se kosi sa njihovim uvjerenjima (homofobija, abortus) a nemaju problem i dalje pripadati tom narodu?
Ako imamo toliko ateista koji nemaju problem biti i dalje dio tog naroda iako je taj narod većinski katolički koji je onda problem sa FGR Bošnjacima da budu Bošnjaci ateisti osim ako nije islamofobija ili kompleksi jer pripadaju većinski muslimanskom narodu?
Hrvatski FGR npr. nema tih kompleksa iako znaju da su Hrvati većinski katolički narod.
Jedino za čime gubiš volju je sto moraš dati iskren odgovor a ne da ti se.Ali jok... ovakvi kao Nazif kad se naviju i još ubacuju islamofobiju kao argument je za plakati. Htjedoh mu odgovoriti na par postova, ali zbog ovog sam totalno izgubio volju i ne da mi se.
Znaš dobro da kada u kafiću sjede Tonči i Tina i gledaju na televiziji nekog ludog popa što govori da svaki pravi Hrvat mora doći u crkvu ili nije pravi Hrvat pa onda na drugom kanalu izjavu Čovića da je hapšenje tajkuna iz Čitluka i što se biraju nelegitimni udar na Hrvate da će i Tonči i Tina reći "Ateiste smo pa nas crkva ne zanima a i ne izlazimo na izbore pa nas HDZ ne zanima ali sreća da nema samo ludih Hrvata već i nas normalnih" znači i oni su i dalje Hrvati.
Dok se kod Ćamila i Selme koristi logika kada ludi hodža kaže da svako ko ne ide u džamiju nije pravi Bošnjak ili kada Bakir kaže da je hapšenje tajkuna iz Visokog udar na Bošnjake da će oni reći "Radi toga ja nisam Bošnjak".
To je zato jer se Hrvati kao i svaki drugi narod na svijetu od FGRovaca poštuje kao narod i znaju da će Tonči i Tina tako reagovati jer je Hrvatstvo starije i jače i od tog popa i od Čovića i od HDZa i od tog tajkuna iz Čitluka.
Kod Bošnjaka FGR glumi da ih poštuju kao narod a uvijek pominju SDA, Bakira i Mulahusića kao razlog i argument zašto se neki ne izjašnjavaju kao Bošnjaci iako tvrde da nije Bošnjaci=SDA i da Bošnjak nije projekat islamske zajednice. Malo je kontradiktorno.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Borivoje izvrno ceradu pri ispadu, a kamo li recenicu. Ne gradite vi nista nego prdite o tome....
- General War
- Aktivni forumaš

Burlamudin zavrnuo glavic kad je ispao, pa ne zna srocit vise ni recenicu...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24188 times
E ako ovaj gore ne izgura to bosanstvo,
Ja ne znam ko ce
Ja ne znam ko ce
Dozvolite da se obratimo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Šabović Adis wrote: 10 Dec 2021, 16:12Ni Dodik se ne izjašnjava Bosancem. Valjda umislio da je Srbijanac, ko Vučić, šta li. Al mu to nimalo ne smeta da bude u Predsjedništvu BiH. Jbt, ispada da u institucije BiH mogu svi samo ne Bosanci (i Hercegovci, da ne bude zabune).Krokodil Behko wrote: 10 Dec 2021, 15:49 Ne bi bilo loše, da imamo pravilo "Zabranjeno je vrijeđanje inteligencije"
U cijeloj BiH, Bosancima se ne bi izjasnilo ni 1000 Hrvata i Srba. Kraj priče.
Narod koji je 92-95, počinio najsistematskiji ratni zločin u hisotriji čovječanstva, a danas kolektivno odbija prihvaitti bilo kakvu, pa i moralnu odgovornost, pa msm, stvarno ovo doživljavam kao da mi neko psuje sve živo i mrtvo.
Za slučaj da se javi neko s ključnim "Respo-argumentom" tipa "Nije tako, poznajem ja ljude", to može postati argument, smao ako ih taj neko sve redom dovede ovdje, da se uvjerim i da ih usput prebrojim.![]()
Nego, šta reče za vrijeđanje inteligencije?![]()
Primitivan si i dosadan, razligu
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
U pravu si. Pobijedio si. Odustajem. Et nazovi me i Bošnjakom ak hoš. Izdominirao si kao Ajatolah bosanskog foruma.Naseef Mushroom wrote: 10 Dec 2021, 17:54A šta je ovdje za plakati?
Jedino za čime gubiš volju je sto moraš dati iskren odgovor a ne da ti se.Ali jok... ovakvi kao Nazif kad se naviju i još ubacuju islamofobiju kao argument je za plakati. Htjedoh mu odgovoriti na par postova, ali zbog ovog sam totalno izgubio volju i ne da mi se.
Znaš dobro da kada u kafiću sjede Tonči i Tina i gledaju na televiziji nekog ludog popa što govori da svaki pravi Hrvat mora doći u crkvu ili nije pravi Hrvat pa onda na drugom kanalu izjavu Čovića da je hapšenje tajkuna iz Čitluka i što se biraju nelegitimni udar na Hrvate da će i Tonči i Tina reći "Ateiste smo pa nas crkva ne zanima a i ne izlazimo na izbore pa nas HDZ ne zanima ali sreća da nema samo ludih Hrvata već i nas normalnih" znači i oni su i dalje Hrvati.
Dok se kod Ćamila i Selme koristi logika kada ludi hodža kaže da svako ko ne ide u džamiju nije pravi Bošnjak ili kada Bakir kaže da je hapšenje tajkuna iz Visokog udar na Bošnjake da će oni reći "Radi toga ja nisam Bošnjak".
To je zato jer se Hrvati kao i svaki drugi narod na svijetu od FGRovaca poštuje kao narod i znaju da će Tonči i Tina tako reagovati jer je Hrvatstvo starije i jače i od tog popa i od Čovića i od HDZa i od tog tajkuna iz Čitluka.
Kod Bošnjaka FGR glumi da ih poštuju kao narod a uvijek pominju SDA, Bakira i Mulahusića kao razlog i argument zašto se neki ne izjašnjavaju kao Bošnjaci iako tvrde da nije Bošnjaci=SDA i da Bošnjak nije projekat islamske zajednice. Malo je kontradiktorno.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Havana i ja ćemo ako Bog da zajedno na Bajram namaz
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Naseef Mushroom wrote: 10 Dec 2021, 16:30Pa imamo poznate primjere Jovana i Milana u političkom životu, pogotovo u strankama poput SDP i Njihovoj Stranci, pa onda heroje iz rata, pripadnike ARBiH, radnike u raznim udruženjima na relaciji Sarajevo-Zenica-Tuzla, komesare, doktore, humanitarce u većinski bošnjačkim sredinama koji dokazuju da im je država na prvom mjestu i onda im pogledaš u biografiji nacionalnost i 99.9% je se njih izjasnilo kao Srbi i Hrvati a ne Bosanci.Krokodil Behko wrote: 10 Dec 2021, 15:49 Ne bi bilo loše, da imamo pravilo "Zabranjeno je vrijeđanje inteligencije"
U cijeloj BiH, Bosancima se ne bi izjasnilo ni 1000 Hrvata i Srba. Kraj priče.
Narod koji je 92-95, počinio najsistematskiji ratni zločin u hisotriji čovječanstva, a danas kolektivno odbija prihvaitti bilo kakvu, pa i moralnu odgovornost, pa msm, stvarno ovo doživljavam kao da mi neko psuje sve živo i mrtvo.
Za slučaj da se javi neko s ključnim "Respo-argumentom" tipa "Nije tako, poznajem ja ljude", to može postati argument, smao ako ih taj neko sve redom dovede ovdje, da se uvjerim i da ih usput prebrojim.
Ako sam se uvjerio u toliko primjera od raznih ljudi, tih Jovana i Milana, koji su u duši Bosanci ili Hercegovci, što rade u korist države a ipak ne negiraju svoju nacionalnost i nisu se izjasnili kao Bosanci onda mi ne treba niko od iskompleksiranih FGRovaca navoditi primjere iz svog privatnog života gdje se sigurno u tom društvu podanički ponašaju da nesto dokažu. Pogotovo što Jovani i Milani dokazuju da možeš biti BH patriota a ne pljuvati svoj identitet za razliku od FGRa koji se nije oslobodio podaničkog mentaliteta iz onig sistema i misle da time dokazuju da su tolerantni, multi-kulti i antifašisti.
Sve u svoje vrijeme. Napisao sma najmanje 4 puta na ovoj i na onoj drugoj "bošnjačkoj temi".
Ja smao znam, kad se u pogrešno vrijeme neka priča lansira, to je ono baš kao kad guglaju po nosu, na sred nekog stadiona. Nema nikakve jebene šanse za to i svako ko to želi odmah, ili je sišao s uma ili je zlonamjeran i prema Bosancima i prema Bošnjacima, da sad ne nabrajam i teže kvalifikacije.
Prije nego se neko odluči da mi se kači za post, s nekim puno umnim komentarom, nek spremi odgovor na temu ujedinjenje Španije, Italije i UK. Šta nije jasno?
- General War
- Aktivni forumaš

Sa MuinDzom u Oslo abd 
- MunDzi
- Svadjalica

Povedi i djenerala, nek bude multikulti za Bajram.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa koristeći svoju sopstvenu logiku ne bi trebao imati ništa protiv toga što piše da je jedini Srbin dobar Srbin a evo zašto.HAVANA wrote: 10 Dec 2021, 17:17Ma ne gubim uopste,to samo ponekad.MarlboroGold wrote: 10 Dec 2021, 16:55
Htjedoh ti ranije reći. Ne gubi živce na prozivanje ove teme i prvog posta. Ja sam pisao apele bar 5 puta da ovo bude izbrisano jer vrijeđa, ali takva je klima na forumu pa je bolje sve okretati na zajebanciju ili ignorisati koliko je moguće.Stajalo je mjesecima i da je jedini dobar srbin mrtav srbin i tako svasta nesta.Ne vidjeh nakih zalbi.Sve je to normalno...
![]()
Ako po tvom Bošnjak nije narod čiji jesi automatski jer njemu pripadaš bio heroj ili zločinac već nešto čime se možes onako iz zajebancije izjasniti u rangu Klingonca i ako uvodiš u diskusiju Allahov put, islam, Bakira, Mulahusića i SDA kao argument zašto se mnogi Bošnjaci izjašnjavaju kao Bosanci
onda ću i ja uzeti sebi za pravo, koristeći tvoju logiku, da Srbe izjednačavam sa SDS, SNSD, rs-om, genocidom i ratkom mladićem i da su svi oni dobri BH pravoslavci koji su BH patriote od toga se distancirali se izjasnili kao vi Bosancima na Popisu pa se onda time oni i ne vrijeđaju jer nisu Srbi.
Ako ćeš ostati pri svojoj logici i inatu onda podržavam šta je Insomnia postavio da je svaki mrtav Srbin dobar Srbin jer svi su Srbi genocidaši i štovatelji radovana karadžića jer je onaj dobri pošteni dio BH pravoslavaca se izjasnio Bosancima pa i nisu Srbi jer se ne mogu identifiicrati sa karadžićem i genocidom kao što i ti i ostatak FGRa niste Bošnjaci jer se ne možete identificirati sa Allahovim putem i Mulahusićem.
Ukoliko si fer i priznaš da su svi pripadnici nekog naroda pa tako i ti onda ću umjesto tebe svaki dan administratorima slati zahtjev da se obriše taj post o mrtvim Srbima jer ima dobrih ljudi među njima koji to nisu zaslužili kao što i ima Bošnjaka koji su Bošnjaci bez obzira jesu li na Allahovom putu ili ne.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- General War
- Aktivni forumaš

Ja ne znam u cemu je problem ovdje, hoces da budes Bosnjak jel ti ko brani? Koja je poenta? Razgovaras sa disjasporom na temi smanjenja Bosnjaka u BiH putem braka...zar to nije smijesno?Krokodil Behko wrote: 10 Dec 2021, 18:25Naseef Mushroom wrote: 10 Dec 2021, 16:30
Pa imamo poznate primjere Jovana i Milana u političkom životu, pogotovo u strankama poput SDP i Njihovoj Stranci, pa onda heroje iz rata, pripadnike ARBiH, radnike u raznim udruženjima na relaciji Sarajevo-Zenica-Tuzla, komesare, doktore, humanitarce u većinski bošnjačkim sredinama koji dokazuju da im je država na prvom mjestu i onda im pogledaš u biografiji nacionalnost i 99.9% je se njih izjasnilo kao Srbi i Hrvati a ne Bosanci.
Ako sam se uvjerio u toliko primjera od raznih ljudi, tih Jovana i Milana, koji su u duši Bosanci ili Hercegovci, što rade u korist države a ipak ne negiraju svoju nacionalnost i nisu se izjasnili kao Bosanci onda mi ne treba niko od iskompleksiranih FGRovaca navoditi primjere iz svog privatnog života gdje se sigurno u tom društvu podanički ponašaju da nesto dokažu. Pogotovo što Jovani i Milani dokazuju da možeš biti BH patriota a ne pljuvati svoj identitet za razliku od FGRa koji se nije oslobodio podaničkog mentaliteta iz onig sistema i misle da time dokazuju da su tolerantni, multi-kulti i antifašisti.
Sve u svoje vrijeme. Napisao sma najmanje 4 puta na ovoj i na onoj drugoj "bošnjačkoj temi".
Ja smao znam, kad se u pogrešno vrijeme neka priča lansira, to je ono baš kao kad guglaju po nosu, na sred nekog stadiona. Nema nikakve jebene šanse za to i svako ko to želi odmah, ili je sišao s uma ili je zlonamjeran i prema Bosancima i prema Bošnjacima, da sad ne nabrajam i teže kvalifikacije.
Prije nego se neko odluči da mi se kači za post, s nekim puno umnim komentarom, nek spremi odgovor na temu ujedinjenje Španije, Italije i UK. Šta nije jasno?
- MunDzi
- Svadjalica

- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
A ti samo nastavi vuglom kroza zid, bosanska ti je ionako.Krokodil Behko wrote: 10 Dec 2021, 18:14Šabović Adis wrote: 10 Dec 2021, 16:12
Ni Dodik se ne izjašnjava Bosancem. Valjda umislio da je Srbijanac, ko Vučić, šta li. Al mu to nimalo ne smeta da bude u Predsjedništvu BiH. Jbt, ispada da u institucije BiH mogu svi samo ne Bosanci (i Hercegovci, da ne bude zabune).![]()
Nego, šta reče za vrijeđanje inteligencije?![]()
Primitivan si i dosadan, razligu
Ne mereeee 

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ma General je još u 2000. godini gdje je se sa pravom imala antipatija prema dijaspori jer je to bila grupa dezertera.
U 2021. godini je globalizacija, zahvaljujući tehnologiji ljudi u Americi su upoznati sa dešavanjima u selu kod Bugojna, zahvaljujući modernim putevima i transportnim sredstvima ljudi svaki vikend navraćaju u BiH, borci koji su branili državu čine današnju dijasporu, djeca koja nisu ni rođena kada je ona dijaspora sa pravom postala antipatična.
U 2021. nema familije da nema koga vani a on i dalje misli da pale komentari o ismijavanju dijaspore.
A najbolje je što on sam lajka videa dijasporca Salke koji isto govori o dešavanjima u Bosni i Hercegovini samo zato što mu godi šta on goovri
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

General War wrote: 10 Dec 2021, 18:37Ja ne znam u cemu je problem ovdje, hoces da budes Bosnjak jel ti ko brani? Koja je poenta? Razgovaras sa disjasporom na temi smanjenja Bosnjaka u BiH putem braka...zar to nije smijesno?Krokodil Behko wrote: 10 Dec 2021, 18:25
Poenta je u tome, da sam ja bio Kalajevista, pradavne 87. godine. jedva punoljetan bio.
To znači, svi u Bosni trebaju da budu Bošnjaci po nacionalnosti.
Međutim, na mojoj opštini, od mogućih 60-61% glasova, SDS je osvojio čak 58%.
Znači, to nije bilo moguće ni u predratnom preiodu. Bošnjak-Bosanac nebitno, nije bilo moguće.
Kad je 93. taj bošnjački sabor donio ovu odluku, nije baš da sam bio oduševljen, ali nije ni bilo nekog izbora. Bosanac nije bio opcija, ne znam iz kojih razloga, ali koji god da su razlozi bili, ne bi bilo ništa drugačije.
U vezi Španije, UK i Italije, u va tri slučaja, jedna je strana morala izdominirati i nametnuti kompromis.
Da je ovdje bil otako, imalo bi i veze i šanse za tom bosanskom nacijom, ali sve dok Cvetković-Maček politike pustoše ovu zemlju, to je nerealno. Mi u ovom trenutku (konkretno danas) osluškujemo jel se Dodik otcijepio, a nekome je veći problem to što neko ne želi biti Bosanac.
Uvijek isto sve. Na stranicama ovog foruma, do krajnjih granica su već cijelu deceniju, popljuvani Islam, Alija, Bosna, ARBiH, Bošnjaci, SDA, ama i sve ostale stranke i uvijek se na kraju dođe do zaključka kako je ovo diktatorski bošnjački forum, kako nema demokratije, kako ovo-kako ono itd.
Nadam se da je jasno, likovi poput Adisa, svugdje budu banovani i prije nego što napišu desetak (potpuno besmislenih) postova.