Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26112 times
- Been thanked: 26753 times
- Status: Offline
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25216 times
- Been thanked: 27975 times
- Status: Online
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Re: Samo da kažem.......
Razumije li se iko u kucne biljke. HELP.
Izbacila sam vani neku biljku sto izgleda kao palmica, ali nije palmica. U ranu jesen sam joj promijenila zemlju i razdvojila je u dvije saksije jer je bila velika. Ne sjecam se da li sam u obje saksije mijenjala zemlju, ali u ovu vecu koju sam kupila sam definitivno stavila novu zemlju. I tu su mi se odjednom pojavile nekakve male sitne bubice koje mogu i da skacu/lete. Kao neke malecne musice. Totalno infestirale. Ne idu one toliko na stablo i liske, koliko idu na zid ili okolo saksije ili u vazduhu ih sakama lijepim. Zakljucila sam da iz zemlje izlaze.
Evo me u dvoristu. Izbacila svu zemlju. Oprat cu saksiju. Kupila sam novu zemlju. Biljku s korijenom cu ostaviti vani jedan dan, umotat cu je necim da ne smrzne.
Elem, mene interesuje sta su ove baje i cime ja njih mogu ubiti ako se ponovo pojave a de ne steti biljki ili mackama.
Izbacila sam vani neku biljku sto izgleda kao palmica, ali nije palmica. U ranu jesen sam joj promijenila zemlju i razdvojila je u dvije saksije jer je bila velika. Ne sjecam se da li sam u obje saksije mijenjala zemlju, ali u ovu vecu koju sam kupila sam definitivno stavila novu zemlju. I tu su mi se odjednom pojavile nekakve male sitne bubice koje mogu i da skacu/lete. Kao neke malecne musice. Totalno infestirale. Ne idu one toliko na stablo i liske, koliko idu na zid ili okolo saksije ili u vazduhu ih sakama lijepim. Zakljucila sam da iz zemlje izlaze.
Evo me u dvoristu. Izbacila svu zemlju. Oprat cu saksiju. Kupila sam novu zemlju. Biljku s korijenom cu ostaviti vani jedan dan, umotat cu je necim da ne smrzne.
Elem, mene interesuje sta su ove baje i cime ja njih mogu ubiti ako se ponovo pojave a de ne steti biljki ili mackama.
- MunDzi
- Svadjalica

Evo ih letaju po kuci. Lete na ekran. Samo ih ubijam.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
Imala sam isti problem po povratku sa odmora.
Previse si zaljevala, nakotile se te musice, i uglacnom polazu larve u zemlju.
Pokusavala sam neke prirodne "mjere", ali nije pomagalo - preporuka je bila da se sibice zabodu u zemlju, onaj fosfor (ako je fosfor) u zemlju, onda prskanje zemlje mjesavinom sodebikarbone, vode i deterdzenta za sudje - nista.
Imas u cvjecarama tecno djubrivo za sobno cvijece SA dodatkom protiv tih musica. Ja sam dva puta zalila time (lijepo i mirise, na narandze) i pobila ih sve.
Sretno!
Pokusavala sam neke prirodne "mjere", ali nije pomagalo - preporuka je bila da se sibice zabodu u zemlju, onaj fosfor (ako je fosfor) u zemlju, onda prskanje zemlje mjesavinom sodebikarbone, vode i deterdzenta za sudje - nista.
Imas u cvjecarama tecno djubrivo za sobno cvijece SA dodatkom protiv tih musica. Ja sam dva puta zalila time (lijepo i mirise, na narandze) i pobila ih sve.
Sretno!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3945 times
- Been thanked: 7279 times
Ja ih usisavao, i nestale kao sto su se i pojavile..MunDzi wrote: 10 Dec 2021, 18:37Ima li ko da zna kako da ih poubijam odjednom a ne pojedinacno.
Evo ih letaju po kuci. Lete na ekran. Samo ih ubijam.
oko voca se sakupljaju i oko kave, tj. kave masine..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Nisu to iste musice animal, ovo su druge
- MunDzi
- Svadjalica

Kako se zove taj dodatak protiv musica u tecnom djubrivu?Julia-Klara wrote: 10 Dec 2021, 18:42 Imala sam isti problem po povratku sa odmora.
Sretno!
Kad sam uzimala novu zemlju gledala sam preparate na sekciji za kucne biljke i sve su bile neke prskalice, ali to je za neke druge bube koje napadaju biljku. Tako da to nisam ni uzela.
- MunDzi
- Svadjalica

Izgledaju bas tako kao one sto se oko voca motaju. Ali ne moze se to usisati koliko ih je.
Biljku sam kompletno sa saksijom izbacila iz dnevne u trpezariju, da bude blize izlaznim vratima za bastu pa da joj jednog dana tamo promijenim zemlju i zaboravila na nju, tj kontam na vikend cu.
Jutros drobi Olaf i sprica zid sa obicnim dezinfektantom. Kad sam pogledala saksija ih puna, a zid pored kojeg sam stavila saksiju pun tackica. Odmah je to letilo vani i svu sam zemlju prosula, biljku sa korijenom ostavila u supu preko noci. Saksiju oprala. Ali vidim da jos uvijek lete po kuci.
Bojim se da i kad vratim biljku s novom zemljom da ce mi ove baje ponovo unistiti i ostale biljke. Zato mi treba nesto efikasno da ih u zraku poubijam ali i u samoj saksiji.
- Matan
- Sila nečista

Ja sam ih cekao da slete na zid i usisavao..MunDzi wrote: 10 Dec 2021, 19:00Izgledaju bas tako kao one sto se oko voca motaju. Ali ne moze se to usisati koliko ih je.animals wrote: 10 Dec 2021, 18:44
Ja ih usisavao, i nestale kao sto su se i pojavile..
oko voca se sakupljaju i oko kave, tj. kave masine..
Biljku sam kompletno sa saksijom izbacila iz dnevne u trpezariju, da bude blize izlaznim vratima za bastu pa da joj jednog dana tamo promijenim zemlju i zaboravila na nju, tj kontam na vikend cu.
Jutros drobi Olaf i sprica zid sa obicnim dezinfektantom. Kad sam pogledala saksija ih puna, a zid pored kojeg sam stavila saksiju pun tackica. Odmah je to letilo vani i svu sam zemlju prosula, biljku sa korijenom ostavila u supu preko noci. Saksiju oprala. Ali vidim da jos uvijek lete po kuci.
Bojim se da i kad vratim biljku s novom zemljom da ce mi ove baje ponovo unistiti i ostale biljke. Zato mi treba nesto efikasno da ih u zraku poubijam ali i u samoj saksiji.
i nakon par dana vise ih nije bilo..
vjerovatno su u zemlji dosle, i mi smo imali neko cvijece, mozda je sa tim doslo..
ko ce ga znati..isle mi stvarno na zivce.
sad ih vise nema..
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Ovo sam sipala u vodu, jedan cep u dvije litre vode, to je ono sto rekoh da lijepo mirise, znaci klasicno neko djubrivo koje onemogucava stvaranje tih musica
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Mon
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4034 times
- Been thanked: 5180 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
A ovo je prskalica, sa sve te stetocine - usi, musice, svasta nesto. Oba su ceska, tako da ti ne mogu bas puno pomovi, ali sam oba nasla u sekciji sa djubrivom i "buhacima" (OBI)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- MunDzi
- Svadjalica

I ja mislim da su dosle u zemlji.animals wrote: 10 Dec 2021, 19:04
Ja sam ih cekao da slete na zid i usisavao..
vjerovatno su u zemlji dosle, i mi smo imali neko cvijece, mozda je sa tim doslo..
sad ih vise nema..
Jutros sam sjedila na stolicici pored zida i kaziprstom ih.
Svakako taj zid treba kreciti.
- Matan
- Sila nečista

E zato sam ja usisavao..MunDzi wrote: 10 Dec 2021, 19:10I ja mislim da su dosle u zemlji.animals wrote: 10 Dec 2021, 19:04
Ja sam ih cekao da slete na zid i usisavao..
sad ih vise nema..
Jutros sam sjedila na stolicici pored zida i kaziprstom ih.![]()
Svakako taj zid treba kreciti.![]()
nema mi nista gore kad onom muholovkom razlipi musicu..
usisas i nista ne ostaje, sve cisto..
- Matan
- Sila nečista

MunDzi wrote: 10 Dec 2021, 19:10
Jutros sam sjedila na stolicici pored zida i kaziprstom ih.![]()
I zamisljas Fudu..
- MunDzi
- Svadjalica

Bilo je kojekakvih prskalica ali ni jedna buba navedena na etiketi nije bila nalik ovim musicama, zato nisam ni uzela.Julia-Klara wrote: 10 Dec 2021, 19:08 A ovo je prskalica, sa sve te stetocine - usi, musice, svasta nesto. Oba su ceska, tako da ti ne mogu bas puno pomovi, ali sam oba nasla u sekciji sa djubrivom i "buhacima" (OBI)
Ma moram otici ponovo u neku vecu sa vise izbora pa pitati uposlenike.
- MunDzi
- Svadjalica

Ne kukaj Hani sto ti nisu dali da budes na glasackom spisku.
Meni su cak ukinuli pristup temi.
Meni su cak ukinuli pristup temi.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24180 times
To su tzv, vinske musice
Obicno se pojave ako se okolo ostavlja voce i sl
Casa jabukovog ocata se ostavi i sve se podave
Stara zena, a nije naucila osnovne stvari
Tctctc
Obicno se pojave ako se okolo ostavlja voce i sl
Casa jabukovog ocata se ostavi i sve se podave
Stara zena, a nije naucila osnovne stvari
Tctctc
Dozvolite da se obratimo
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
a sto te banovaseMunDzi wrote: 10 Dec 2021, 19:41 Ne kukaj Hani sto ti nisu dali da budes na glasackom spisku.
Meni su cak ukinuli pristup temi.![]()
🐽