Crna hronika
Moderator: Krokodil Behko
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
- Status: Offline
Re: Idemo na mjesec: Posljednja objava youtuberke kao da je naslutila tragediju
Opasni su to poslovi, influenser i jutjuber. Biti rudar je mila majka u usporedbi 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Zao mi je mladog zivota, no sve je to posljedica poremecenog drustva zasicenog hiper informacijama i koje nekriticki promovise materijalisticki narcizam i odsustvo bilo koje druge svrhe.
- TheCount
- Sitna buranija

- Mood:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 3 times
Ne mogu da vjerujem da je umrla
Ako ne znaš da lažeš, ne znaš ni da prepoznaš kada te lažu.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4123 times
- Been thanked: 3091 times
Zlostavljanje je mnogim Balkancima stil (mizernog) zivota. Da se na stotine ubije, taj olos i sljam ne bi promijenio nista.
Neka joj je laka crna zemlja.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Nazalost djeca su nam psihicki sve slabija i slabija i malo im fali da puknu i dignu ruku na sebe
Rahmet joj dusi
Rahmet joj dusi
Samo sabura
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Sada kada su prijatelji preminule djevojke negirali informaciju da se ubila zbog internet nasilja imaM samo jedno pitanje za sve influensere, pjevače i poznate ličnosti uopšteno… Jel vas sramota zato što ste širili lažne informacije? Iskoristili ste priliku da skrenete pažnju na sebe jer ste vi inače žrtve internet nasilja. Vidjeli ste priliku kako da ljudima skrenete pažnju, ali ovo nije ispravan način.. Sada možete da shvatite zašto ljudi i o vama pričaju i šire lažne informacije… Bio javna ličnost ili ne prije nego što nešto kažeš, zapitaj se koliko znaš o tome – glasila je poruka Ane Blagojević, piše Srbija danas.
Samo sabura
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Ja za nju nikad nisam cuo nit me zanima. Ali znam da dode glave sindrom sto vise lajkova.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Ti izgleda sa internetom nisi dalje od Balkana pomjerilaLavlje_srce wrote: 11 Dec 2021, 08:46 Zlostavljanje je mnogim Balkancima stil (mizernog) zivota. Da se na stotine ubije, taj olos i sljam ne bi promijenio nista.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Suicide_of_Amanda_Todd
I ovakvih priča ima na stotine od kada je intermet uveden a i naravno prije toga.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Bosnje vize znaju o komsijama nego o sebiCikCikCikPogodi wrote: 11 Dec 2021, 11:22 Ja za nju nikad nisam cuo nit me zanima. Ali znam da dode glave sindrom sto vise lajkova.
- Vjetar
- Forum [Bot]
- Been thanked: 24 times

Dokle joj grudi idu (su išle
Ove linije su tako zbunjujuće
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
I to je to sto imas reci na temu 
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9803 times
- Been thanked: 8428 times
Nažalost, ovdje je izgleda zakazala i adekvatna roditeljska podrška u tokom odrastanja.
Roditelji su ti uz koje mi trebamo kao djeca steći snagu da se možemo nositi sa vanjskim izazovima.
Tuga je golema da je dotle došlo da si oduzme život.
Roditelji su ti uz koje mi trebamo kao djeca steći snagu da se možemo nositi sa vanjskim izazovima.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Moja mladja kćerkica je izuzetno kreativna, ti jutjuberski fazoni joj pravo leže, nisam dozvolila da napravi kanal, mada sam se nekad pitala da li je sputavam, kako je vrijeme odmicalo, pratila sam s njom neke kanale, čisto da vidim šta prati, kako to funkcionira, i uvijek je više minusa nego pluseva, i baš kod ove male mi se sve zgadilo, ali nisam očeekivala da će je odvesti u smrt.Zizi505 wrote: 11 Dec 2021, 12:26 Nažalost, ovdje je izgleda zakazala i adekvatna roditeljska podrška u tokom odrastanja.
I kad mi kažu, šta se brineš kad je dijete 20 + godina, a nedavno je sinov prijatelj iz djetinjstva, oduzeo sebi život, evo ova djevojka... Pa de se ne brini.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Vidi se nekako tuga u ocima ....
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Sad cemo reci do youtberstva je ali se omladina i prije ubijala nazalost mozda cak I vise.Nekoj omladini je youtube i sve to pomoglo i mozda cak i sprijecilo tragican kraj
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Na temu:
Samoubistvo djevojke je samo posljedica ove današnje narcisoidno-labilne generacije.
Ja sam najkasnije u 1. razredu osnovne shvatio da svijet nije kao moji roditelji, da me ne vole svi kao oni, da nisam svakom simpatičan, lijep, sladak a siguran sam da su to i ostali vrlo rano shvatili.
I u naše je vrijeme bilo samoubistava zbog bullyinga (nije se tada tako zvalo), ako se rugaju nekome sa tjelesnom manom, ako se pumo osramoti pred društvom, ako se izda neka tajna ili ako momak djevojku iskoristi ali ovdje imamo generaciju koja pada u depresiju i misli o samoubistvu ako dobije više dislajkova nego lajkova.
Sada neko ima 10 miliona pratioca i dovoljno je samo 200 negativnih komentara, može snimiti pjesmu sa 2 miliona pregleda i milion i po lajkova i dovoljno je 100 komentara kako je pjesma bez veze i odmah se snima novi video gdje se šalje poruka "hejterima".
Narcisoidno-labilna generacija koja ima potrebu da svaki dan dobija potvrdu da vrijede nečemu, koji očekuju 100% lajkova i 100% pozitivnih komentara i da ih čitav svijet voli.
Koji bi kada iskorače iz svog mini-svijeta dobili napad plača ako im neko na ulici ne odgovori na Dobar dan i ako je žena na šalteru odvratna prema njima.
Samoubistvo djevojke je samo posljedica ove današnje narcisoidno-labilne generacije.
Ja sam najkasnije u 1. razredu osnovne shvatio da svijet nije kao moji roditelji, da me ne vole svi kao oni, da nisam svakom simpatičan, lijep, sladak a siguran sam da su to i ostali vrlo rano shvatili.
I u naše je vrijeme bilo samoubistava zbog bullyinga (nije se tada tako zvalo), ako se rugaju nekome sa tjelesnom manom, ako se pumo osramoti pred društvom, ako se izda neka tajna ili ako momak djevojku iskoristi ali ovdje imamo generaciju koja pada u depresiju i misli o samoubistvu ako dobije više dislajkova nego lajkova.
Sada neko ima 10 miliona pratioca i dovoljno je samo 200 negativnih komentara, može snimiti pjesmu sa 2 miliona pregleda i milion i po lajkova i dovoljno je 100 komentara kako je pjesma bez veze i odmah se snima novi video gdje se šalje poruka "hejterima".
Narcisoidno-labilna generacija koja ima potrebu da svaki dan dobija potvrdu da vrijede nečemu, koji očekuju 100% lajkova i 100% pozitivnih komentara i da ih čitav svijet voli.
Koji bi kada iskorače iz svog mini-svijeta dobili napad plača ako im neko na ulici ne odgovori na Dobar dan i ako je žena na šalteru odvratna prema njima.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Ne bih poredila nekakvo naše anonimno odrastanje sa ovim današnjim, kao ni činjenicu na nedostatak empatije i razumjevanja u dnašnjem vaktu.
Okrutni smo postali, veoma okrutni.
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9803 times
- Been thanked: 8428 times
Nemam dojam da smo okrutniji u odnosu na prethodne generacije, nego je sada ekspanzijom online svijeta sve postalo vidljivije.Chloe wrote: 11 Dec 2021, 12:57 Ne bih poredila nekakvo naše anonimno odrastanje sa ovim današnjim, kao ni činjenicu na nedostatak empatije i razumjevanja u dnašnjem vaktu.
Nas dvije smo generacija koju je rat zahvatio u adolescenciji, imale smo priliku da se sretnemo direktno sa najgorom okrutnošću.
Nažalost, mnogo toga lošeg se transgeneracijski prenosi, a sistemski se ne radi dovoljno na razrješavanju generacijski nakupljenih trauma.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1245 times
- Been thanked: 3998 times
Cura se ubila u 21 godini života. Negdje sam pročitao da je imala 700 000 pratilaca. Nije ih mogla prikupit za jedan dan, što bi značilo da je dosta ranije ušla u taj svijet lajkova ili dislajkova koji tim mozgićima znače život. Lajk ili dislajk je ono što ih ispunjava ili poražava. Pozitivan komentar im daje infuziju, a svaka kritika im je cijanid.
Naravno, ne svima koji su u tom svijetu ali nekima očitito da.
Tako ih je taj zvjerinjak oblikovao.
Tako mladoj osobi, koja se tako grčevito bori za svaki lajk, za svakog pratioca, takvo okruženje nije ništa driugo do zvjerinjak.
Vjerovatno je najveći dio svog vremena posvećivala pripremama i uvježbavanjima za što više lajkova, umjesto da troši vrijeme kao i ostala mladež u svim vremenima.
Teško je razumjeti njen svijet, sva te procese u njenoj glavici i sve njene doživljaje svakog pojedinačnog negativnog komentara ili dislajka.
Naravno, ne svima koji su u tom svijetu ali nekima očitito da.
Tako ih je taj zvjerinjak oblikovao.
Tako mladoj osobi, koja se tako grčevito bori za svaki lajk, za svakog pratioca, takvo okruženje nije ništa driugo do zvjerinjak.
Vjerovatno je najveći dio svog vremena posvećivala pripremama i uvježbavanjima za što više lajkova, umjesto da troši vrijeme kao i ostala mladež u svim vremenima.
Teško je razumjeti njen svijet, sva te procese u njenoj glavici i sve njene doživljaje svakog pojedinačnog negativnog komentara ili dislajka.
Klanjam džematile po parkovima.