Nije problem neznanje. Imas bruku ljudi koji ne znaju i kazu "ja ne znam". Ode covjek nekome ko zna, ko je ucio skole za to i prihvati savjet, prijedlog.. Svi sretni.Zagorka wrote: 10 Dec 2021, 17:44Krokodil Behko wrote: 08 Dec 2021, 17:13
Ti si državna službenica i moram sad da prijavim što širiš antivakserske teorije.
Dobor, možda ih ne širiš, mrsko mi da pročitam ovoliko postova, ali izgleda da jeste![]()
Meni je tragičan nivo neznanja. Tragičan. Uopće nemam volje da se objašnjavam. Osnove se nisu naučile za dvije godine.
Takva apatija prema znanju i sklonost paranoji je porazna.
Nikad nismo ni imali neku intelektualnu radoznalost, ali sad smo bogme pali dobro.
Za ove sto ne vole nikako ići u biblioteku, nego im se sve "znanja" sto imaju nakupilo preko interneta, predlazem FB grupe tipa Nauka. Čak ne morate biti ni član, otvoreno je za čitanje.
U njoj neke članove znam lično i ponosna sam na ta poznanstva, izuzetni ljudi. Vrijedi ih poslušati, ko voli znati.
Moze se i pitanje postaviti.
Ima takvih grupa jedno 5-6.
Na engleskom jeziku takođe izuzetnih članaka i stranica.
Pojednostavljeno dosta.
Takođe grupa cjepljeni. Isto ima doktora koji odgovaraju na upite.
Sve ljudi objasne, samo narodu mrsko čitati.
Lakše je odgledati video clip.
Znaju to ovi sto ih snimaju i zarađuju.
Ko nas jebe kad nismo i sami prodavali kape od folije i snimali sranja.
Problem su oni sto znaju malo ili samo malo više od vecine. Takvi obicno znaju sve i najglasniji su kad se prica o bilo cemu. Nebitno, ekonomija, sport, nauka, politika, historija, moda, poljoprivreda, ishrana, zdravstvo, zivotinje, bijela tehnika, svemirci, klima.. SVE ONI ZNAJU. E takvi su problem.