Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Predložite ankete koje želite vidjeti na portalu

Moderator: Krokodil Behko

Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Ne
46
42%
Da
24
22%
Jos razmisljam
6
5%
Vec sam se vakcinisao
34
31%

Total votes: 110

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2681 times
Been thanked: 8286 times
Status: Offline

Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Post by Duminjo » 11 Dec 2021, 13:59

Zagorka wrote: 10 Dec 2021, 17:44
Krokodil Behko wrote: 08 Dec 2021, 17:13

Ti si državna službenica i moram sad da prijavim što širiš antivakserske teorije.
Dobor, možda ih ne širiš, mrsko mi da pročitam ovoliko postova, ali izgleda da jeste :hm

Meni je tragičan nivo neznanja. Tragičan. Uopće nemam volje da se objašnjavam. Osnove se nisu naučile za dvije godine.
Takva apatija prema znanju i sklonost paranoji je porazna.
Nikad nismo ni imali neku intelektualnu radoznalost, ali sad smo bogme pali dobro.
Za ove sto ne vole nikako ići u biblioteku, nego im se sve "znanja" sto imaju nakupilo preko interneta, predlazem FB grupe tipa Nauka. Čak ne morate biti ni član, otvoreno je za čitanje.
U njoj neke članove znam lično i ponosna sam na ta poznanstva, izuzetni ljudi. Vrijedi ih poslušati, ko voli znati.
Moze se i pitanje postaviti.
Ima takvih grupa jedno 5-6.
Na engleskom jeziku takođe izuzetnih članaka i stranica.
Pojednostavljeno dosta.
Takođe grupa cjepljeni. Isto ima doktora koji odgovaraju na upite.
Sve ljudi objasne, samo narodu mrsko čitati.
Lakše je odgledati video clip.
Znaju to ovi sto ih snimaju i zarađuju.
Ko nas jebe kad nismo i sami prodavali kape od folije i snimali sranja.
Nije problem neznanje. Imas bruku ljudi koji ne znaju i kazu "ja ne znam". Ode covjek nekome ko zna, ko je ucio skole za to i prihvati savjet, prijedlog.. Svi sretni.
Problem su oni sto znaju malo ili samo malo više od vecine. Takvi obicno znaju sve i najglasniji su kad se prica o bilo cemu. Nebitno, ekonomija, sport, nauka, politika, historija, moda, poljoprivreda, ishrana, zdravstvo, zivotinje, bijela tehnika, svemirci, klima.. SVE ONI ZNAJU. E takvi su problem.

Dunjaa
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 497 times
Been thanked: 1124 times

Post by Dunjaa » 11 Dec 2021, 15:08

U januaru treća doza :arzo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times

Post by Pasaga » 11 Dec 2021, 16:27

:place
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2764 times
Been thanked: 22841 times

Post by HAVANA » 11 Dec 2021, 16:41

Duminjo wrote: 11 Dec 2021, 13:59
Zagorka wrote: 10 Dec 2021, 17:44

Meni je tragičan nivo neznanja. Tragičan. Uopće nemam volje da se objašnjavam. Osnove se nisu naučile za dvije godine.
Takva apatija prema znanju i sklonost paranoji je porazna.
Nikad nismo ni imali neku intelektualnu radoznalost, ali sad smo bogme pali dobro.
Za ove sto ne vole nikako ići u biblioteku, nego im se sve "znanja" sto imaju nakupilo preko interneta, predlazem FB grupe tipa Nauka. Čak ne morate biti ni član, otvoreno je za čitanje.
U njoj neke članove znam lično i ponosna sam na ta poznanstva, izuzetni ljudi. Vrijedi ih poslušati, ko voli znati.
Moze se i pitanje postaviti.
Ima takvih grupa jedno 5-6.
Na engleskom jeziku takođe izuzetnih članaka i stranica.
Pojednostavljeno dosta.
Takođe grupa cjepljeni. Isto ima doktora koji odgovaraju na upite.
Sve ljudi objasne, samo narodu mrsko čitati.
Lakše je odgledati video clip.
Znaju to ovi sto ih snimaju i zarađuju.
Ko nas jebe kad nismo i sami prodavali kape od folije i snimali sranja.
Nije problem neznanje. Imas bruku ljudi koji ne znaju i kazu "ja ne znam". Ode covjek nekome ko zna, ko je ucio skole za to i prihvati savjet, prijedlog.. Svi sretni.
Problem su oni sto znaju malo ili samo malo više od vecine. Takvi obicno znaju sve i najglasniji su kad se prica o bilo cemu. Nebitno, ekonomija, sport, nauka, politika, historija, moda, poljoprivreda, ishrana, zdravstvo, zivotinje, bijela tehnika, svemirci, klima.. SVE ONI ZNAJU. E takvi su problem.
Ja vazda kazem, par stvari znam u zivotu i u tome sam dobar.Ostalo veze nemam.I sto znam,znam ofrlje.Raditi rukama i trgovati autima i nekretninama, svirati i pjevati.Za ostalo postoje ljudi koji su skole za to ucili i njih slusam i placam od ostvarenog profita na onome sto ja znam i od cega zaradjujem.Nije se rodio ko zna vise od par stvari.I ako zna,povrsno je i frljavo.A o medicini, suvisno je i pricati.Upises brate pa se skolujes i ucis...Januar treca,reko doktor. :cudi
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22830 times

Post by Fuddo » 11 Dec 2021, 16:47

HAVANA wrote: 11 Dec 2021, 16:41
Duminjo wrote: 11 Dec 2021, 13:59

Ja vazda kazem, par stvari znam u zivotu i u tome sam dobar.Ostalo veze nemam.I sto znam,znam ofrlje.Raditi rukama i trgovati autima i nekretninama, svirati i pjevati.Za ostalo postoje ljudi koji su skole za to ucili i njih slusam i placam od ostvarenog profita na onome sto ja znam i od cega zaradjujem.Nije se rodio ko zna vise od par stvari.I ako zna,povrsno je i frljavo.A o medicini, suvisno je i pricati.Upises brate pa se skolujes i ucis...Januar treca,reko doktor. :cudi
Sve to pada u vodu, decenije skolovanja, prakse, nespavanja, ucenja, citanja…dodje prosjecan Himzo, pogleda youtube i zakljuci, pojjjmaaaa oniii nemajuuuu. Metni bokvice, vici elham.
Dozvolite da se obratimo

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23305 times
Been thanked: 6142 times

Post by Veca » 11 Dec 2021, 16:47

Pasaga wrote: 11 Dec 2021, 16:27:place

...drz' se Pasaga! :D.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 11 Dec 2021, 16:51

Fuddo wrote: 11 Dec 2021, 16:47
HAVANA wrote: 11 Dec 2021, 16:41

Sve to pada u vodu, decenije skolovanja, prakse, nespavanja, ucenja, citanja…dodje prosjecan Himzo, pogleda youtube i zakljuci, pojjjmaaaa oniii nemajuuuu. Metni bokvice, vici elham.
Ojjjj slago sam.Ne znam ni svirat.Jebo ih youtube :place

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 11 Dec 2021, 16:53

Svjeze izbrisano sa kl ixa .

Pandemijski debakl u BiH ili kako smo tri puta gori od liberalne Švedske
O tome kako se loše naša zemlja suočila s pandemijom koronavirusa govorit će se u vremenu koje dolazi, ali sasvim je sigurno da će svaka naredna analiza biti sve gora. Današnja poređenja osnovnih brojeva s evropskim zemljama su porazna.

Prema zvaničnim statistikama u našoj zemlji, do sada je bilo 277 hiljada zaraženih koronavirusom, a 12.687 građana je preminulo od posljedica te bolesti.

U Švedskoj, koja ima najmanje tri puta više stanovnika (10,35 miliona) nego BiH, do sada je registrovano 1,21 milion zaraženih, a preminulo je 15.170 građana.

Znači, švedske zdravstvene vlasti prijavile su skoro 4,5 puta više zaraženih, ali je broj preminulih veći za samo 19 posto u odnosu na BiH, iako Šveđana ima najmanje tri puta više nego stanovnika u našoj zemlji. Švedska je, sjećate se to sigurno, primjenjivala liberalniji model suočavanja sa širenjem zaraze, izbjegavala lockdown i sve oblike potpunog zatvaranja.

Kako loše stoji naša zemlja plastično ilustrira i podatak da je dnevni prosjek umrlih od ove zaraze u posljednjem periodu kod nas 33, a kod Šveđana 4.

Na sve ove brojeve sigurno utječe i procenat vakcinisanih, koji kod nas nikako da odmakne od sumornih 22 posto, dok je Švedska na ogromnih 70 posto.

Za razliku od drugih zemalja, Švedska nikada nije ušla u lockdown i samo je preporučila korištenje maski u iznimnim situacijama, poput špica u javnom prijevozu i prilikom pristupa zdravstvenim uslugama.

Broj umrlih od korone u Švedskoj je oko evropskog prosjeka, kako je za AFP kazao Anders Tegnell, glavni švedski epidemiolog, naglašavajući da su Šveđani ipak lošiji od ostalih nordijskih zemalja.

Iako Švedska nikada nije “zaključana”, vlasti su zabranile posjete staračkim domovima i ograničile broj ljudi koji su dopušteni na javnim događanjima te u barovima i restoranima, gdje je radno vrijeme bilo skraćeno.

“Učinci švedskih mjera nisu se toliko razlikovali od učinaka mjera u toliko drugih zemalja”, rekao je Tegnell podržavajući svoj liberalniji pristup borbi protiv pandemije.

S druge strane, u Bosni i Hercegovini vlasti i dalje prebacuju odgovornost s jednog nivoa na drugi, a posebno je to vidljivo u odluci Vlade FBiH da uvođenje “VPT” mjera spuste na kantonalni nivo.

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1475 times
Been thanked: 1389 times

Post by Tokmak » 11 Dec 2021, 17:10

A što bi točno bila booster doza? :123
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 26985 times
Been thanked: 30952 times

Post by Zanki » 11 Dec 2021, 17:11

Tokmak wrote: 11 Dec 2021, 17:10 A što bi točno bila booster doza? :123
pojacivac zastite
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis » 11 Dec 2021, 17:13

HAVANA wrote: 11 Dec 2021, 16:51
Fuddo wrote: 11 Dec 2021, 16:47

Ojjjj slago sam.Ne znam ni svirat.Jebo ih youtube :place

E haj nek ovo is Es odsvira ja qrac siječem. Mogo bi iz F, samo kapodaster prituri, al iz Es nemere nea šanse. :valja
Ne mereeee 👉👌

Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 344 times
Been thanked: 870 times

Post by Sheval » 11 Dec 2021, 17:19

Cekajuci booster, dobih i onu protiv sezonske gripe.
Znaci, 3X uboden
Bice insallah i 4X
Ne bih dao onog dozivljaja na aerodromu kad im pokazes passport i vakcine code...pa ko paun prolazis i svi glavom klimaju...ko ono ok si.
Obrijan, osisan, imas code i smijesak.

Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 344 times
Been thanked: 870 times

Post by Sheval » 11 Dec 2021, 17:21

U pravu je bio Insomnia

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 11 Dec 2021, 20:10

Sheval wrote: 11 Dec 2021, 17:19 Cekajuci booster, dobih i onu protiv sezonske gripe.
Znaci, 3X uboden
Bice insallah i 4X
Ne bih dao onog dozivljaja na aerodromu kad im pokazes passport i vakcine code...pa ko paun prolazis i svi glavom klimaju...ko ono ok si.
Obrijan, osisan, imas code i smijesak.
Meni je najteze kad se bocnu neki meni dragi ljudi. O rodbini ne trebam govoriti, mada i tu ima onih gdje mi je tesko uopce razmisljati o tome (da ne kazem nemoguce) i nekih kod kojih racionalno mogu prihvatiti da su to njihove odluke. Tako je i na forumu. Kad procitam ovako sto od tebe i Julie, kidam se. Sta me samo ona zivaca kostala. Eto, bas mi je tesko, valjda vas znam duze nego forumasa vulgaris i drazi ste mi. Mozda/vjerovatno i ja vas nerviram. Ali opet vas volim. Zato mi i jeste tesko.

Mrzim 2020 i 2021. :zid
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 11 Dec 2021, 20:14

Sheval wrote: 11 Dec 2021, 17:21 U pravu je bio Insomnia
Jeste. Narocito na ovoj temi.
Memento Mori

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 11 Dec 2021, 20:14

Ja se bogme iskido za onim sto im po sahranama i dzenazama hodah.Sto cu se za njih kidat.Nista im ne fali.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 11 Dec 2021, 20:16

Nisam te nista pitala. :ljut
Memento Mori

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 11 Dec 2021, 20:23

Punica mi primila sa jedno 5 bolesti plus kuk operisala,delirijum od narkoze,organizam katastrofa,81 godina...Kad je izasla mislio sam nece ni 5 dana ostat ziva.Eno danas u scc isle na kafu i kod frizera,ni 2 mjeseca od operacije.Moja mama sa anginom i pritiskom od 200 i hrpom lijekova,sestra,zena,djeca,prijatelji,komsije,pola svijeta...Pa gdje su ti problemi,koliko je to u procentima? Da su se toliki ljudi u isto vrijeme prase najeli vise bi ih procentualno imalo problema nego od ovoga ...Svaki ali bas svaki lijek ima nus pojave i moze doci do odredjenih problema ...Ne znam uopste sta je cudo sto je umrla jedna u sloveniji,jedna u paragvaju pa povazdan po internetu...Nek popije milion ljudi voltaren jebeni nekom ce se nesta iskomplikovat...

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 11 Dec 2021, 20:23

Lavlje_srce wrote: 11 Dec 2021, 20:16 Nisam te nista pitala. :ljut
:ples

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 11 Dec 2021, 20:29

HAVANA wrote: 11 Dec 2021, 20:23:ples
Za trolanje nadji drugu zrtvu. Ali ponovicu, samo tebi "za ljubav".

Prezivljavanje od kovida je preko 99%. <--- Koji dio ti nije jasan?

Vladini medicinski eksperti sirom svijeta (to su oni kojim ti vjerujes) su masu puta ponovili da ogromna vecina populacije nije u opasnosti od kovida.

Gotovo sve dostupne sudije su pokazale da je Stopa smrtnosti od (ove) infekcije izmedju 0.04% i 0.05% U prijevodu to znaci da je prezivljavanje od iste minimum 99.5%.

Sto se tebe tice, primi ih 20. ;)
Memento Mori

Post Reply

Return to “Ankete”