Zovi. Volim ja raditi kod drugoga kad se ima pojest i popit a ne mora se poso ni uraditi. Bitno se zajebavat

Al prvo zovi onu dvojicu

Moderator: Krokodil Behko
Zovi. Volim ja raditi kod drugoga kad se ima pojest i popit a ne mora se poso ni uraditi. Bitno se zajebavat
Tad si mogo vise kupiti za tih 20 keka nego sada za joju.animals wrote: 23 Sep 2021, 23:16Ma zivota ti, ja sam radio za tadasnji Njemacki 20 maraka, i
jos bio sretan kad sam moga da radim..
danas nece ni za 100 km..
zato i jeste drzava tu i gdje je..
cuj djabe..meni ne treba niko da radi, jer ne gradim nista dole niti me interesuje..
a ti si bas duhovit..isto kao nasi politicari dzabalebarosi..
Znas koliko sam mogao kupiti..Duminjo wrote: 23 Sep 2021, 23:18Tad si mogo vise kupiti za tih 20 keka nego sada za joju.animals wrote: 23 Sep 2021, 23:16
Ma zivota ti, ja sam radio za tadasnji Njemacki 20 maraka, i
jos bio sretan kad sam moga da radim..
danas nece ni za 100 km..
zato i jeste drzava tu i gdje je..
cuj djabe..meni ne treba niko da radi, jer ne gradim nista dole niti me interesuje..
a ti si bas duhovit..isto kao nasi politicari dzabalebarosi..
I ja se sjecam dojc maraka.., ne zajebavajanimals wrote: 23 Sep 2021, 23:20Znas koliko sam mogao kupiti..
radio 5 dana, od 7h ujuto do 7h uvecer i izasao subotom i sve spickao za jednu noc..
a nisam ni uceifio..eto toliko je bila vrijednost ti para..
znaci pet dana 100 maraka, a toliko su kostale lewisice u ta doba..
Pa danas nema nikoga, i onog koga ima, nece da radi..Duminjo wrote: 23 Sep 2021, 23:28I ja se sjecam dojc maraka.., ne zajebavajanimals wrote: 23 Sep 2021, 23:20
Znas koliko sam mogao kupiti..
radio 5 dana, od 7h ujuto do 7h uvecer i izasao subotom i sve spickao za jednu noc..
a nisam ni uceifio..eto toliko je bila vrijednost ti para..
znaci pet dana 100 maraka, a toliko su kostale lewisice u ta doba..
Pa, bolan, ne mozes danas dvije kile limuna kupiti za tu cvaju a da valja.
Cevape ni primirsati.. A nekad su bili 3 marke
Doveze mi pelet momak iz lokalnog skladista. Tamo ga upoznao dok mi je objasnjavao neke stvari. Radi kao fizikaner, utovari-istovari.HAVANA wrote: 23 Sep 2021, 22:32Kako to, kazu da je plata 500km?amidza idriz wrote: 23 Sep 2021, 22:24 Ko bude zadnji neka ugasi svjetlo.
Ljetos ne mozes naci fizickog radnika da ti nesto uradi. Ili ih nema ili traze 70-100KM za dnevnicu.
Jarane, ni u Njemackoj neces vise zaraditi.![]()
Poskupljenje traje godinama u nazad bez povecanja plataamidza idriz wrote: 23 Sep 2021, 23:30Doveze mi pelet momak iz lokalnog skladista. Tamo ga upoznao dok mi je objasnjavao neke stvari. Radi kao fizikaner, utovari-istovari.
Ponudim ga picem da se osvjezi i otvoreno ga pitam ''kolika ti je plata ako moze iskreno''. Kaze, 1050KM izadje plus sto sam regularno prijavljen. Ja se bas iznenadio jer znam o kojem se skladistu radi a i fizikaner pa jos price 450-500KM.
Mislim da je krajnje vrijeme da poslodavci dignu place svojim uposlenicima ako ih zele zadrzati. To naravno povlaci poskupljenje robe i usluga.
Pa sta te briga sta voza gazda..Duminjo wrote: 23 Sep 2021, 23:33 Problem je sto gazda voza porše a radnik ima platu 500-600 marki..
Ne može, ne ide to tako. Nije ni normalno ni realno
[katilmodeon]Duminjo wrote: 23 Sep 2021, 23:33 Problem je sto gazda voza porše a radnik ima platu 500-600 marki..
Tako nekako, gazdama vazda malo.Duminjo wrote: 23 Sep 2021, 23:33 Problem je sto gazda voza porše a radnik ima platu 500-600 marki..
Ne bi imali da placaju radnike adekvatno.animals wrote: 23 Sep 2021, 23:37Pa sta te briga sta voza gazda..Duminjo wrote: 23 Sep 2021, 23:33 Problem je sto gazda voza porše a radnik ima platu 500-600 marki..
njegova stvar..
u Austriji gazda ima par miliona najmanje..., a radnik 1500 eura..
pa koga briga koliko ima gazda, ako je sposoban nek ima milione..
pa glavni menadzeri banaka imaju godisnje oko 5 miliona eura u Austriji..
moje gazde imaju milijrde, pa sta da radim, da trazim porsche i ja..
Nisu oni krivi, vec drzava..amidza idriz wrote: 23 Sep 2021, 23:41Ne bi imali da placaju radnike adekvatno.animals wrote: 23 Sep 2021, 23:37
Pa sta te briga sta voza gazda..
njegova stvar..
u Austriji gazda ima par miliona najmanje..., a radnik 1500 eura..
pa koga briga koliko ima gazda, ako je sposoban nek ima milione..
pa glavni menadzeri banaka imaju godisnje oko 5 miliona eura u Austriji..
moje gazde imaju milijrde, pa sta da radim, da trazim porsche i ja..
Ja ne znam nikog da ima platu 500,600 km u sarajevu. Usluzne djelatnosti su lose placene, ostalo, ko ista zna i hoce dosta vise... Cerka mi student pa 1400 izadje. Najmanje je imala u fitnesu, 600km.Realno ne znam i to kako joj je placao koliki je promet i cijena mjesecne karte...A kome se voza sta gazda voza bujrum... Ja sam po 2 posla radio, materin stan pod hipoteku dao i poceo... Niko im ne brani. Radi od jutra do mraka, skupi sta, zalozi, posudi i pocni sa idejom.... Bude i on gazdaDuminjo wrote: 23 Sep 2021, 23:33 Problem je sto gazda voza porše a radnik ima platu 500-600 marki..
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests