Samo da pitam
Moderator: VIP
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
- Status: Offline
Re: Samo da pitam
A koliko sam skontala prodajete voce i povrće? Je li to šta registrirano? Može li se napraviti kao “dodatna djelatnost” uz to? Da izbjegnes registraciju firme i sve iz početka 
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1644 times
- Been thanked: 3082 times
Ma slazi da si u karanteni svaki put kad nalete I vozdrq
Kyx kuc.
Dobar dan.
Maja
Ekh ekh kasljem nesto.
Dobro dovidjenja
Kyx kuc.
Dobar dan.
Maja
Ekh ekh kasljem nesto.
Dobro dovidjenja
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7886 times
- Been thanked: 18643 times
I meni je pala na pamet plava koverta kao dokaz da sam imala koronugreeneyes wrote: 12 Dec 2021, 21:05 Isgo je i u Ze. Neki dan djevojci dosli na kucnu adresu, a isto pravila kolace i torte. I tamo vamo ona netom prije toga imala neku povredu i nalaze vezane za to i oni napisu da nije bila sposobna obavljati taj posao i upisali joj "nije uhvacena u radu"![]()
Ma sanse su 1 promil da mi dodju.
Da me kazne, promil promila jer nemam posebnu radionu, pravim u kuhinji, na fb nemam adresu i prezime itd. Tri godine sam pravila za slasticarnu, nit je njemu dolaz inspekcija zbog kolaca, ni meni.
Bice dobro.
- Maja
- Administrator

Ne, to se ne registruje. Trebali bi onda kazniti cijelu BiH zbog poljoprivrede, stoke, pcela, rakije i vina, ovih kucnih prodaja itd.Dori wrote: 12 Dec 2021, 21:09 A koliko sam skontala prodajete voce i povrće? Je li to šta registrirano? Može li se napraviti kao “dodatna djelatnost” uz to? Da izbjegnes registraciju firme i sve iz početka![]()
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Moze se kao "obrt" registrovati za par dana. Jednostavno je i nema nikakvih komplikovanih stvari kao za d.o.o.Maja wrote: 12 Dec 2021, 21:15Ne, to se ne registruje. Trebali bi onda kazniti cijelu BiH zbog poljoprivrede, stoke, pcela, rakije i vina, ovih kucnih prodaja itd.Dori wrote: 12 Dec 2021, 21:09 A koliko sam skontala prodajete voce i povrće? Je li to šta registrirano? Može li se napraviti kao “dodatna djelatnost” uz to? Da izbjegnes registraciju firme i sve iz početka![]()
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22159 times
- Been thanked: 20228 times
- Status: Online
Može i d.o.o. ali da svi počnemo raditi za Maju 
Od slatka znam napraviti samo sladoled i palačinke
Od slatka znam napraviti samo sladoled i palačinke
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Ja znam sutliju i onaj keks suhi sa mlijekom sto se zalije , pa cak i puding (al instant)MarlboroGold wrote: 12 Dec 2021, 21:25 Može i d.o.o. ali da svi počnemo raditi za Maju
Od slatka znam napraviti samo sladoled i palačinke![]()
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2810 times
- Been thanked: 23264 times
Sve ce to doci na red i registraciju ,budi sigurna...Bolje misli na vrijeme.Nema sanse da ovako ostane crno trziste.Sto prije uskocis ,lakse ce ti poslije biti.Maja wrote: 12 Dec 2021, 21:15Ne, to se ne registruje. Trebali bi onda kazniti cijelu BiH zbog poljoprivrede, stoke, pcela, rakije i vina, ovih kucnih prodaja itd.Dori wrote: 12 Dec 2021, 21:09 A koliko sam skontala prodajete voce i povrće? Je li to šta registrirano? Može li se napraviti kao “dodatna djelatnost” uz to? Da izbjegnes registraciju firme i sve iz početka![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine

Za doo u ovakvoj zemlji moras dobro lud i tvrdoglav bit.Jok to.MarlboroGold wrote: 12 Dec 2021, 21:25 Može i d.o.o. ali da svi počnemo raditi za Maju
- HAVANA
- Forumaš godine

Ja znam pojest.MorningStar wrote: 12 Dec 2021, 21:26Ja znam sutliju i onaj keks suhi sa mlijekom sto se zalije , pa cak i puding (al instant)MarlboroGold wrote: 12 Dec 2021, 21:25 Može i d.o.o. ali da svi počnemo raditi za Maju
![]()
- Maja
- Administrator

Onda cemo svi pokrepat od gladiHAVANA wrote: 12 Dec 2021, 21:31Sve ce to doci na red i registraciju ,budi sigurna...Bolje misli na vrijeme.Nema sanse da ovako ostane crno trziste.Sto prije uskocis ,lakse ce ti poslije biti.Maja wrote: 12 Dec 2021, 21:15
Ne, to se ne registruje. Trebali bi onda kazniti cijelu BiH zbog poljoprivrede, stoke, pcela, rakije i vina, ovih kucnih prodaja itd.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3773 times
- Been thanked: 6934 times
Moras podici cijene, nema djabe torta vise..
ovdje jedna zena pravi ko i ti na crno..
torta 120 eura, a onaj princes krofne, ili kako se vec zove 2 eura komad..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- HAVANA
- Forumaš godine

Cini ti se majo.Ne postoji drzava na svijetu gdje ovo moze ovako.I ako moze,za qrac je.Sve nam je naopako ali da bi bilo bolje sistem,red i zakon mora da postoji.Crno trziste ne spada ni u jednu od ove 3.Ne mjeri prema sebi i sitnom prometu.Postoje ljudi sa dnevnim pazarima od hiljade maraka koji rade na crno godinama.Tek sad su poceli osjecati probleme.Nema kud sa novcem,porijeklo,ne moze kupiti stan,auto...Sve je manje prostora a sve se vise zna.Kad se krene uvoditi red ide se na sve.U svakoj zemlji ima crno trziste i pametni ljudi su izracunali do kojeg procenta se to moze izdrzati i ne moze sprijeciti.Kod nas je procentualno ogromno crno trziste Uvijek ce ga biti ali ovo je ludilo.Govorim ti iz najbolje namjere.Ovako ostati ne moze.Koga ce potkacit to niko ne zna.Par drugova sam navratio da predju iz crne zone u regularnu i svih 5 su jako vrijedni i uspjeli su,bore se,zive ...Proguglaj podsticaje,registracija firme,skidanje sa biroa...Drug mi je dobio 10000 km i 6 mjeseci doprinosa...Taman mu dobro doslo za pocetak i dok krene i razradi.Radi ko konj ali i ima za nase uslove vise nego dobra primanja.
- Maja
- Administrator

Drug mi je dobio 10000 km i 6 mjeseci doprinosa...
A kako je dobio. Preko veze ili na posten nacin. Pitam jer ovdje uvijek jedni te isti dobivaju
Jesi li ti u svoj sadasnji biznis ulozio novac koji si zaradio u BiH ili u Belgiji, gdje li si bio. Al posteno reci. Bi li imao to sto imas da se nisi zaletio vani i zaradio. I to jest super stvar. Ali hocu da kazem da BiH nije Belgija.
A kako je dobio. Preko veze ili na posten nacin. Pitam jer ovdje uvijek jedni te isti dobivaju
Jesi li ti u svoj sadasnji biznis ulozio novac koji si zaradio u BiH ili u Belgiji, gdje li si bio. Al posteno reci. Bi li imao to sto imas da se nisi zaletio vani i zaradio. I to jest super stvar. Ali hocu da kazem da BiH nije Belgija.
- Maja
- Administrator

Ma, ustvari, nemoj mi odgovarati. Ovo je kompleksna i zajebana tema i ne da mi se o tome...
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4349 times
- Been thanked: 3286 times
Ako imaš briljantnu ideju i kredit će ti pomoći.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1644 times
- Been thanked: 3082 times
BiI Majo pusti ih sjedi sa mirom
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Maja
- Administrator

Evo lezim. Kore se peku. Narucena mi ovakva torta pa se pitam kakvo ce mi ovo pašče ispast.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- HAVANA
- Forumaš godine

Pa vidi,moja osnova u zivotu i dan danas je sto hocu,znam i smijem.Vratio sam se sa zenom,djetetom od 5 godina i bebom od 3 mjeseca.Sve ostavili i vratili se.Kad smo uselili u svoj stan,dok smo namjestili itd ostalo mi 36000 km.Za doo i djelatnost kojom se bavim to je isto nista.Stan pod hipoteku i udri.Preko 20 godina nema dana da nisam bio u kreditu ogromnom.Mislim da bi mozda i gore prosao da sam imao puno para.Veci je pogon dala porodica i obaveze,roditeljstvo nego jebenih 36000 km...Neko i od milje napravi svasta a neko od miliona nista.Pisem ti iz najbolje namjere a ja ti nisam teren za price i trazenje problema,opravdanja...Vise sam za trazenje rjesenja...Sretno ti sta god odlucila.Nisam mislio da o meni pricamo.Maja wrote: 12 Dec 2021, 22:05 Drug mi je dobio 10000 km i 6 mjeseci doprinosa...
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3773 times
- Been thanked: 6934 times