Poslaću ti u pp.Funkinbeats wrote: 12 Dec 2021, 22:45Zizi505 wrote: 12 Dec 2021, 22:39
Pitala sam ga može li sebi priuštiti da ide privatno kod psihoterapeuta, nije mi ništa odgovorio. Mogu mu preporučiti veoma dobre psihoterapeute u Sa.
Ako ne može, neka ode u Centar za mentalno zdravlje ili Porodično savjetovalište i tu može dobiti besplatnu psihoterapiju.
Moze reci?
Anksioznost
Moderator: Krokodil Behko
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9622 times
- Been thanked: 8302 times
- Status: Offline
Re: Anksioznost.
- shark-attack
- Inventar foruma
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
pa ako ti je vec pomogao, nastavi kod istog.Funkinbeats wrote: 12 Dec 2021, 21:32 Zdravo, novi sam ovdje.
Imao sam anksioznost i napade panike, isao psihologu, olaksalo mi sa simptomima i bolje sam.Medjutim imam neke strshove da cu oboliti ili da mi se nesto nece desiti.To je vjerovatnoo neki lazni strah, a ustvar imam strah od neceg drugog ali ga moram odgonetnuti i izbaciti to iz sebe.Treba mi dobra preporuka za nekog iz Sarajeva ko mi moze pomoci u oslobadjanju straha iz sebe.Ili da idem na hipnozu..
i psiholog moze uspostaviti dijagnozu
KIAORA
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
negdje mogu cak i ljekari opste prakse.shark-attack wrote: 12 Dec 2021, 23:49pa ako ti je vec pomogao, nastavi kod istog.Funkinbeats wrote: 12 Dec 2021, 21:32 Zdravo, novi sam ovdje.
Imao sam anksioznost i napade panike, isao psihologu, olaksalo mi sa simptomima i bolje sam.Medjutim imam neke strshove da cu oboliti ili da mi se nesto nece desiti.To je vjerovatnoo neki lazni strah, a ustvar imam strah od neceg drugog ali ga moram odgonetnuti i izbaciti to iz sebe.Treba mi dobra preporuka za nekog iz Sarajeva ko mi moze pomoci u oslobadjanju straha iz sebe.Ili da idem na hipnozu..
- shark-attack
- Inventar foruma
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
ljekar opshte prakse upucuje psihijatru ili psihologu po procjeni ne uspostavlja dijagnozu...MunDzi wrote: 12 Dec 2021, 23:53negdje mogu cak i ljekari opste prakse.shark-attack wrote: 12 Dec 2021, 23:49
pa ako ti je vec pomogao, nastavi kod istog.
KIAORA
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9790 times
- Been thanked: 16439 times
- Status: Online
Sram te bilo. Dao Bog da nikad ne osjetis kako je, niti neko tebi blizak, pa da sa njim prolazis kroz te muke.Melek wrote: 12 Dec 2021, 22:16Vrlo dobro. Anksiozničari su prevelike kukavice da se odluče na samoubijstvo.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4313 times
- Been thanked: 3238 times
Pa nisam ja to ni sa kakvim prezirom ili sarkazmom ustvrdio. Cinjenica je da su anksiozni ljudi strasljivi.spacebound wrote: 13 Dec 2021, 06:27Sram te bilo. Dao Bog da nikad ne osjetis kako je, niti neko tebi blizak, pa da sa njim prolazis kroz te muke.Melek wrote: 12 Dec 2021, 22:16
Vrlo dobro. Anksiozničari su prevelike kukavice da se odluče na samoubijstvo.
Dovoljno hrabra i pragmaticna osoba nikad nije anksiozna. Odnosno, hocu reci da treba mnogo stosta da
se desi da se nervno slomi jedna takva osoba. Medjutim, danas imamo trend da se mladi ljudi doslovno
svega boje, nemaju snage uhvatiti se u kostac ni sa cim i sve im je nepremostiva prepreka. To je neki novi
fenomen danasnjice. Naravno, ne govorim o ljudima koji su dozivjeli uzasne neke traume pa su postali
anksiozni vec bas o ovoj cudnoj pojavi danasnjice.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21764 times
- Been thanked: 19800 times
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4313 times
- Been thanked: 3238 times
E jbg, more omladine koju poznajem oko mene, bilo svedske bilo nase - svi pod kojekakvim tabletama 

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Nije tačno da je to fenomen današnjice.Melek wrote: 13 Dec 2021, 07:18 E jbg, more omladine koju poznajem oko mene, bilo svedske bilo nase - svi pod kojekakvim tabletama![]()
Jedina razlika u odnosu na neka prošla vremena je ta što današnje generacije otvoreno o tome govore i više to nije ni tabu iako je još uvijek neka vrsta slabosti u očima mnogih drugih, pa otuda i osude. Pa samo si u BiH prije 100 godina imao situaciju da su ljudi bolesnike krili u kućama kako ih drugi ne bi vidjeli, jer je bilo sramota da ih neko vidi. Jednostavno danas je svijest o tome mnogo drugačija, ali i bolja i profesionalnija. Isto tako i u vezi anksioznosti.
Čim neko krene sa "kako moja nena, mati, sestra, brat ovo ono" nema tu dalje prostora za priču. Anksioznost je zajebana jer nikad ne znaš kako će se manifestirati kod osobe, jer nismo svi isti. Trigger nekad može biti sitnica koji izazove panični napad i sve ostalo.
Ne vrijedi više ona "man up" i slično. To je guranje problema pod tepih i to je uvijek bio slučaj. Masa je raznih studija u vezi toga koje ukazuju na štetnost naprijed navedenog.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Bas tako,isto tako je bilo i sa trazenjem profesionalne pomoci..stav je medju mnogim zaostalim bosnjama i dan danas "pa nisam ja budala teska da idem psihologu" ...na zapadu je to drugacije,ljudi idu pricaju o svim problemimaMarlboroGold wrote: 13 Dec 2021, 08:11Nije tačno da je to fenomen današnjice.Melek wrote: 13 Dec 2021, 07:18 E jbg, more omladine koju poznajem oko mene, bilo svedske bilo nase - svi pod kojekakvim tabletama![]()
Jedina razlika u odnosu na neka prošla vremena je ta što današnje generacije otvoreno o tome govore i više to nije ni tabu iako je još uvijek neka vrsta slabosti u očima mnogih drugih, pa otuda i osude. Pa samo si u BiH prije 100 godina imao situaciju da su ljudi bolesnike krili u kućama kako ih drugi ne bi vidjeli, jer je bilo sramota da ih neko vidi. Jednostavno danas je svijest o tome mnogo drugačija, ali i bolja i profesionalnija. Isto tako i u vezi anksioznosti.
Čim neko krene sa "kako moja nena, mati, sestra, brat ovo ono" nema tu dalje prostora za priču. Anksioznost je zajebana jer nikad ne znaš kako će se manifestirati kod osobe, jer nismo svi isti. Trigger nekad može biti sitnica koji izazove panični napad i sve ostalo.
Ne vrijedi više ona "man up" i slično. To je guranje problema pod tepih i to je uvijek bio slučaj. Masa je raznih studija u vezi toga koje ukazuju na štetnost naprijed navedenog.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Nije to ni na Zapadu bilo mnogo drugacije prije stotinjak godina, ali je tacno da danas kod nas imaju ti ostaci od ranije.
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Svedska je u samom svjetskom vrhu po rokanju antidepresivima, to je new normal-Melek wrote: 13 Dec 2021, 07:18 E jbg, more omladine koju poznajem oko mene, bilo svedske bilo nase - svi pod kojekakvim tabletama![]()
-
- Inventar foruma
s ovim se ne slazem, korijeni psiholoske prakse i pomoci sezu u 9 vijek, tretirale se manje vise sve bolesti koje su i danas poznate, a i na zapadu se lakse borilo tokom stoljeca jer su ljudi imali svrhu i prilicno jasnu sliku o zivotu, sa pojavom materijalizma kao dominantne drustvene sile i setovanje ciljeva pred pojedinca da je uspjesan onoliko koliko ostvari use nase podase i izbacivanjem etabliranih obrazaca o zivotu opcenito dolazi do eksplozije raznih devijacija jer se ljudi nisu striktno materijalna bica lisena metafizickih predispozicija, odgovor modernog drustva na taj fenomen je hemija.MarlboroGold wrote: 13 Dec 2021, 08:11Nije tačno da je to fenomen današnjice.Melek wrote: 13 Dec 2021, 07:18 E jbg, more omladine koju poznajem oko mene, bilo svedske bilo nase - svi pod kojekakvim tabletama![]()
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ne moraš se slagati, ali to je tako. To nikad nije ni bio fenomen današnjice.
To što je globalizacija dovela do toga da sad iz kuće vidiš neku Shanique-u u Americi koja smatra da je muškarac, pa iz toga povlačiš određene paralele je druga priča. Prije su ljudi uglavnom znali samo šta se dešava u komšiluku, pa nisi ni imao dodira sa određenim fenomenima izvan tog društva. A i ono što se dešavalo u komšiluku ljudi su krili od svijeta, pa je generalno vladala slika "meda i mlijeka".
Anksioznost je uvijek bila prisutna. Ljudi su oduvijek ganjali da budu dio grupe ili grupa i da ne budu škartirani od većine, a otuda i razni pritisci pod kojima su pucali.
To što je globalizacija dovela do toga da sad iz kuće vidiš neku Shanique-u u Americi koja smatra da je muškarac, pa iz toga povlačiš određene paralele je druga priča. Prije su ljudi uglavnom znali samo šta se dešava u komšiluku, pa nisi ni imao dodira sa određenim fenomenima izvan tog društva. A i ono što se dešavalo u komšiluku ljudi su krili od svijeta, pa je generalno vladala slika "meda i mlijeka".
Anksioznost je uvijek bila prisutna. Ljudi su oduvijek ganjali da budu dio grupe ili grupa i da ne budu škartirani od većine, a otuda i razni pritisci pod kojima su pucali.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
U pravu si Bosanski mentalitet je u rangu zapada 1940ihMarlboroGold wrote: 13 Dec 2021, 08:36 Nije to ni na Zapadu bilo mnogo drugacije prije stotinjak godina, ali je tacno da danas kod nas imaju ti ostaci od ranije.

- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1470 times
- Been thanked: 1384 times
Kako da ne budem anksiozan,majke ti ,kad uvijek završim na drugome mjestu...

ćetri sata ćamim ćekajući,ko budala mahnita...

ćetri sata ćamim ćekajući,ko budala mahnita...
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
-
- Inventar foruma
izvini, ali to su spekulacije, ne mozes unazad hejbet godina davati medicinske dijagnoze.MarlboroGold wrote: 13 Dec 2021, 09:50 Ne moraš se slagati, ali to je tako. To nikad nije ni bio fenomen današnjice.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
To je relevantnije od tvojih stavova kad anksioznost posmatraš isključivo kroz prizmu dekadencije zapada i njihove kulture, a što je nonsens.The 51st State wrote: 13 Dec 2021, 10:16izvini, ali to su spekulacije, ne mozes unazad hejbet godina davati medicinske dijagnoze.MarlboroGold wrote: 13 Dec 2021, 09:50 Ne moraš se slagati, ali to je tako. To nikad nije ni bio fenomen današnjice.
-
- Inventar foruma
nije, a i ne mozes demonstrirati zasto. a sto se tice zapada oni se sami namecu kao sampioni jer je kod njih pandemija psihickih bolesti najizrazenija, nemoj meni kmecati sto je to tako. nonsens je tvrditi drugacije iako svi empirijski dokazi ukazuju suprotno.MarlboroGold wrote: 13 Dec 2021, 11:05To je relevantnije od tvojih stavova kad anksioznost posmatraš isključivo kroz prizmu dekadencije zapada i njihove kulture, a što je nonsens.The 51st State wrote: 13 Dec 2021, 10:16
izvini, ali to su spekulacije, ne mozes unazad hejbet godina davati medicinske dijagnoze.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by The 51st State on 13 Dec 2021, 11:26, edited 1 time in total.