Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by Taare »

Fuddo wrote: 13 Dec 2021, 19:20 Polako fufe, imaju i oni fanatika za krvljenje.
Bjeze samo kad bas dobro dobiju po nosu.
Misliš li da bi oni uzeli oružje kada bi federalna policija i snage mup-a ks, tk i usk uletili i pohapsili njihove političare?
Svi mi se morete obratit
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 845 times
Been thanked: 1275 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 »

Taare wrote: 13 Dec 2021, 19:30
Misliš li da bi oni uzeli oružje kada bi federalna policija i snage mup-a ks, tk i usk uletili i pohapsili njihove političare?
To je protuustavno i to je gradjanski rat, slat entitetsku policiju na drugi entitet. Oni i hoce takve ko tebe s ovakvim idejama
Last edited by tuzlak1212 on 13 Dec 2021, 19:31, edited 1 time in total.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9993 times
Been thanked: 11873 times

Post by Krokodil Behko »

GENERALI KOD KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA: "Stavljamo se na raspolaganje institucijama BiH"

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastali su se danas u Sarajevu s predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je o aktuelnim sigurnosnim i političkim izazovima u Bosni i Hercegovini, u vezi sa prijetnjama i unilateralnim postupcima iz entiteta RS.

Istaknuto je da odgovor na sigurnosnu prijetnju po državu Bosnu i Hercegovinu, u prvoj fazi, mora biti institucionalne prirode uz stavljanje naglaska na obaveze institucija međunarodne zajednice po Dejtonskom sporazumu.

Generali Bosne i Hercegovine su naglasili da se u punom kapacitetu stavljaju na raspolaganje institucijama Bosne i Hercegovine, odnosno Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Generali Bosne i Hercegovine istaknuli su nužnost da sve probosanski orijentisane snage uspostave patriotsko i političko jedinstvo u pitanjima koja se tiču bazične zaštite države Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja general Rizvo Pleh, te članovi - generali Vahid Karavelić, Ismet Hadžić, Sulejman Vranj, Nedžad Ajnadžić i Sadik Klinić.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14424 times
Been thanked: 24257 times

Post by Fuddo »

Dragi fufe, smatram te za ozbiljnog cojeka, privatnog poduzetnika, znaci, nisi budala.
Naravno da bi uzeli.
Dozvolite da se obratimo
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

tuzlak1212 wrote: 13 Dec 2021, 19:31
To je protuustavno i to je gradjanski rat, slat entitetsku policiju na drugi entitet. Oni i hoce takve ko tebe s ovakvim idejama
Pa spašavaš ustavnopravni poredak kojeg su srušile srpske snage :cudi
Svi mi se morete obratit
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Krokodil Behko wrote: 13 Dec 2021, 19:31 GENERALI KOD KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA: "Stavljamo se na raspolaganje institucijama BiH"

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastali su se danas u Sarajevu s predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je o aktuelnim sigurnosnim i političkim izazovima u Bosni i Hercegovini, u vezi sa prijetnjama i unilateralnim postupcima iz entiteta RS.

Istaknuto je da odgovor na sigurnosnu prijetnju po državu Bosnu i Hercegovinu, u prvoj fazi, mora biti institucionalne prirode uz stavljanje naglaska na obaveze institucija međunarodne zajednice po Dejtonskom sporazumu.

Generali Bosne i Hercegovine su naglasili da se u punom kapacitetu stavljaju na raspolaganje institucijama Bosne i Hercegovine, odnosno Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Generali Bosne i Hercegovine istaknuli su nužnost da sve probosanski orijentisane snage uspostave patriotsko i političko jedinstvo u pitanjima koja se tiču bazične zaštite države Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja general Rizvo Pleh, te članovi - generali Vahid Karavelić, Ismet Hadžić, Sulejman Vranj, Nedžad Ajnadžić i Sadik Klinić.
Makar su generali vojske bosnjaci kad vec nemamo sipu, osu, granicnu policiju itd
Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 10 times
Been thanked: 137 times

Post by Ma znas »

Bi sigurno. Za tako nesto uvijek ima fanatika. To je jedan od nacina kako poceti rat. :sjedi
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Fuddo wrote: 13 Dec 2021, 19:32 Dragi fufe, smatram te za ozbiljnog cojeka, privatnog poduzetnika, znaci, nisi budala.
Naravno da bi uzeli.
A ko bi ih organizovao ako bismo sasjekli njihovu vrhušku?
Da neko uhapsi dodika i članove vlade, kao i lukača, nemaju nikog ko bi organizovao narod.
Svi mi se morete obratit
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Taare wrote: 13 Dec 2021, 19:33
tuzlak1212 wrote: 13 Dec 2021, 19:31

Samo SIPA uz saglasnost drzavnih tuzitelja i OSBiH uz potpunu saglasnost predsjednistva mogu to uradit sto si ti napisao a da te ne optuze za gradjanski rat
Mozda bi vojska mogla uz dva predsjednika nesto nisam siguran, al uglavnom na tankoj si liniji da UN dodje i na nas se natovari umjesto na njih jer si prekrsio mirovni sporazum
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Moramo i mi shvatiti da moramo postovati demoktraski izbor srpske populacije, sve sto RS radi je rezultat njihove demokratije i sve sto vi kuhate o ratovima nije demokratski jer vi ne prihvatate vecinski glas konstitutivnog naroda i njihove ciljeve u ovoj drzavi

Ne mozemo se ulizivat americi i evropi a ne postovat njihova osnovna nacela
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

tuzlak1212 wrote: 13 Dec 2021, 19:35
Taare wrote: 13 Dec 2021, 19:33

Samo SIPA uz saglasnost drzavnih tuzitelja i OSBiH uz potpunu saglasnost predsjednistva mogu to uradit sto si ti napisao a da te ne optuze za gradjanski rat
Mozda bi vojska mogla uz dva predsjednika nesto nisam siguran, al uglavnom na tankoj si liniji da UN dodje i na nas se natovari umjesto na njih jer si prkrsio mirovni sporazume
niko nece prelaziti drzavnu granicu...
to sto kazes,nisam sigur da drzi vodu
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Pasaga wrote: 13 Dec 2021, 19:39
tuzlak1212 wrote: 13 Dec 2021, 19:35

Mozda bi vojska mogla uz dva predsjednika nesto nisam siguran, al uglavnom na tankoj si liniji da UN dodje i na nas se natovari umjesto na njih jer si prkrsio mirovni sporazume
niko nece prelaziti drzavnu granicu...
to sto kazes,nisam sigur da drzi vodu
UN ima pravo da se ovdje iskrca bilo kad da bi cuvao mir i smirio onog ko je mir prekrsio, oni su ti garnat drzave izmedju ostalog
Uostalom pravno gledano, mi smo i 90tih imali gradjanski rat, sluzbena Jugoslavija nije ovdje postojala, samo njen paravojni general Mladic

Moramo gledat zakon i ustav a ne rekla kazala mahalske price kako kome, to je nama problem jer Srbi redovno rade zadacu i znaju kako nam ga ucerat
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14424 times
Been thanked: 24257 times

Post by Fuddo »

tuzlak1212 wrote: 13 Dec 2021, 19:37 Moramo i mi shvatiti da moramo postovati demoktraski izbor srpske populacije, sve sto RS radi je rezultat njihove demokratije i sve sto vi kuhate o ratovima nije demokratski jer vi ne prihvatate vecinski glas konstitutivnog naroda i njihove ciljeve u ovoj drzavi

Naravno da mozemo, i nije to ulizivanje, to su osnovne civilizacijske norme. Pazi matere ti, da mu zabranis da velica genocid, njegovo demokratsko pravo?
Ozbiljno?
Dozvolite da se obratimo
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Moramo ih pravno i ekonomski ujebat, nema od nasilja nista dobro za nas bez obzira ko ima kolko dugih cijevi, ako dodje do rata necemo ga mi odlucit a ni oni nego vise sile...
Samo se bojim da bosnjaci nece puci po savovima i pocet sa losim potezima, al kad vidim za koga glasamo mislim da smo odavno pukli
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

tuzlak1212 wrote: 13 Dec 2021, 19:35 Samo SIPA uz saglasnost drzavnih tuzitelja i OSBiH uz potpunu saglasnost predsjednistva mogu to uradit sto si ti napisao a da te ne optuze za gradjanski rat
Da, tako je u dejtonskoj bosni. Budući da je dejton srušen tj srpski politički predstavnici su ga stavili van snage, jedina legalna sila jeste ona republike bosne i hercegovine.
Ne vjerujem da bi došlo do građanskog rata.
Eto, ti i fudo mislite da bi.
Ja sam ubijeđen da oni ne bi pisnuli, nego bi uz obično kukanje i psovke prihvatili novu realnost.
Svi mi se morete obratit
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

:D.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4457 times
Been thanked: 3433 times

Post by Melek »

Taare wrote: 13 Dec 2021, 19:35
Fuddo wrote: 13 Dec 2021, 19:32 Dragi fufe, smatram te za ozbiljnog cojeka, privatnog poduzetnika, znaci, nisi budala.
Naravno da bi uzeli.
Da neko uhapsi dodika i članove vlade, kao i lukača, nemaju nikog ko bi organizovao narod.
Ima Zmaj iz Šipova.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Fuddo wrote: 13 Dec 2021, 19:42
tuzlak1212 wrote: 13 Dec 2021, 19:37 Moramo i mi shvatiti da moramo postovati demoktraski izbor srpske populacije, sve sto RS radi je rezultat njihove demokratije i sve sto vi kuhate o ratovima nije demokratski jer vi ne prihvatate vecinski glas konstitutivnog naroda i njihove ciljeve u ovoj drzavi

Naravno da mozemo, i nije to ulizivanje, to su osnovne civilizacijske norme. Pazi matere ti, da mu zabranis da velica genocid, njegovo demokratsko pravo?
Ozbiljno?
Slazem se s tobom u potpunosti, al moramo njih pustit nek idu niz vodu, ako im sad krenemo u kontru na pogresan nacin mi cemo u ocima svijeta bit isti ili gori od njih...
Sta god sad bosnjaci lose urade srbi ce reci "eto kakavi su oni i mi s njima zivimo i ne date nam da se odcjepimo od njih"
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4457 times
Been thanked: 3433 times

Post by Melek »

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Melek wrote: 13 Dec 2021, 19:44
Taare wrote: 13 Dec 2021, 19:35
Ima Zmaj iz Šipova.
:haha
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Post Reply

Return to “Politika u BiH”