Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
tuzlak1212 wrote: 13 Dec 2021, 19:35
Samo SIPA uz saglasnost drzavnih tuzitelja i OSBiH uz potpunu saglasnost predsjednistva mogu to uradit sto si ti napisao a da te ne optuze za gradjanski rat
Da, tako je u dejtonskoj bosni. Budući da je dejton srušen tj srpski politički predstavnici su ga stavili van snage, jedina legalna sila jeste ona republike bosne i hercegovine.
Ne vjerujem da bi došlo do građanskog rata.
Eto, ti i fudo mislite da bi.
Ja sam ubijeđen da oni ne bi pisnuli, nego bi uz obično kukanje i psovke prihvatili novu realnost.
otkud ti to da je dejton srusen, srbi da urade ikakav ozbiljan neustavni potez protiv dejtona znali bi da bi ih SIPA i tuzilastvo pohapsili, i ova sad NSRS nije nista konkretno neustavno donijela samo sto smo mi to preuvelicali jer i SDA ima interes u svemu ovome
pa da srbi imaju tolika muda pustili bi onaj privatni referendum u oglasnik
Naravno da mozemo, i nije to ulizivanje, to su osnovne civilizacijske norme. Pazi matere ti, da mu zabranis da velica genocid, njegovo demokratsko pravo?
Ozbiljno?
Slazem se s tobom u potpunosti, al moramo njih pustit nek idu niz vodu, ako im sad krenemo u kontru na pogresan nacin mi cemo u ocima svijeta bit isti ili gori od njih...
Sta god sad bosnjaci lose urade srbi ce reci "eto kakavi su oni i mi s njima zivimo i ne date nam da se odcjepimo od njih"
Sabur.
Izabrali su gubitnicku stranu, putina.
Pusti ih.
I smanjite sa talibanijom i sl glupostima.
moze se mile busat u prsa al on je bolje od svih svjestan da protiv drzave BiH ne moze meda, mada meni je zao sto federacija zivi u snovima da ce ikad ukinut RS
niko nista ovdje ne moze, samo ljudi kupe politicke poene i pokrenuli su kampanju
Mile ronhil je svjestan da u ustavnom sudu ima manjinu, taj sud pokrece i presudjuje svima unutar ovih 51k km2, sve dok su stranci u ustavnom sudu i imamo visokog predstavnika sa ovim ovlastima, Mile ne moze nista, drzava ce mu zapalit banja luku sasvim legalno i to uz pecat i saglasnost stranaca a ne bosnjaka
The 51st State wrote: 13 Dec 2021, 19:53
Jes, ali te moze decenijama ovako mrcvariti.
to je cijena borbe za slobodu, htjeli smo drzavu evo nam drzava, ni jedna drzava nije pala s neba savrsena, sve su one gorile u desetinama ratova vise od bosne i imali poginulih ko 800 bosni
1930-te hljeb u njemackoj je bio 150 miliona DM po nekim historijskim spisima
The 51st State wrote: 13 Dec 2021, 19:53
Jes, ali te moze decenijama ovako mrcvariti.
to je cijena borbe za slobodu, htjeli smo drzavu evo nam drzava, ni jedna drzava nije pala s neba savrsena, sve su one gorile u desetinama ratova vise od bosne i imali poginulih ko 800 bosni
Zvanicno, GB je na tvojoj strani, otvoreno, bez rukavica.
Ne znam kako se to desilo, i kojim trikovima, ovo ti je vise nego da imas atomsku boNbu u svom posjedu.
Opaki su to igraci.
Ne znam kako se to desilo, i kojim trikovima, ovo ti je vise nego da imas atomsku boNbu u svom posjedu. Opaki su to igraci.
hoce li se sta desit,poduzet sa njihove strane?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Ne znam kako se to desilo, i kojim trikovima, ovo ti je vise nego da imas atomsku boNbu u svom posjedu. Opaki su to igraci.
hoce li se sta desit,poduzet sa njihove strane?
Sve one smijesne mijenice sto je mile izdavao su u njihovom posjedu. Da, hoce.
Zakrvili su sa tim ostacima istocnog bloka, tipa debilni jansa i onaj madjarski kreten.
Svabe su se isto dozvale.
Ovo nije samo Bosna, puno je veca igra.
A Ameri su tu da to tradicionalno potaru, napalmom.
tuzlak1212 wrote: 13 Dec 2021, 19:43
Moramo ih pravno i ekonomski ujebat,
Oni su već ujebani na takav način. Informiraj se. Preko 70% privrednih aktivnosti u BiH, odnosi se na Bošnjake. Oni ovo i rade da ne bi bili potpuno ujebani. Znači sad trebaš da nam saopštiš, neki drugi plan.
Taare wrote: 13 Dec 2021, 19:43
Da, tako je u dejtonskoj bosni. Budući da je dejton srušen tj srpski politički predstavnici su ga stavili van snage, jedina legalna sila jeste ona republike bosne i hercegovine.
Ne vjerujem da bi došlo do građanskog rata.
Eto, ti i fudo mislite da bi.
Ja sam ubijeđen da oni ne bi pisnuli, nego bi uz obično kukanje i psovke prihvatili novu realnost.
otkud ti to da je dejton srusen, srbi da urade ikakav ozbiljan neustavni potez protiv dejtona znali bi da bi ih SIPA i tuzilastvo pohapsili, i ova sad NSRS nije nista konkretno neustavno donijela samo sto smo mi to preuvelicali jer i SDA ima interes u svemu ovome
samo provociraju i ne treba nasjedat
Znaš li šta su uradili u skupštini? Znaš li ti koji je jedini legalan način da vrate bilo koju od nadležnosti?
Ako znaš, onda znaš i to da je ovo što rade nelegalno pa samim tim i rušenje dejtona.
I, šta kaže kolega tuzkak, neka ih? Nije to ništa? Boriti se ekonomski?
Ugledni advokat i ekspert za ustavno pravo Nedim Ademović za portal Klix.ba rekao je da je država napadnuta, dok međunarodna zajednica nastoji uvesti srednjovjekovni princip legitimnog predstavljanja.
"Zvanični organi RS-e, putem javnih dužnosnika SNSD-a koji su izabrani u institucije tog entiteta, aktivno provode, davno i sistemski smišljen plan tihe secesije, odvajanje entiteta iz suverene vlasti države BiH. Nema slijedeće sedmice, nema za 10 dana, nema više šest mjeseci ili drugih rokova da vidimo šta će biti i da li će se preći neka 'crvena crta'. Ne!, secesija je u toku, država je napadnuta.
tuzlak1212 wrote: 13 Dec 2021, 19:43
Moramo ih pravno i ekonomski ujebat,
Oni su već ujebani na takav način. Informiraj se. Preko 70% privrednih aktivnosti u BiH, odnosi se na Bošnjake. Oni ovo i rade da ne bi bili potpuno ujebani. Znači sad trebaš da nam saopštiš, neki drugi plan.
plan je da gledamo svoja posla, nastavimo sutra gdje smo danas stali. a oni ne mogu nista, dovoljno si iskusan i pametan ne moram tebi objasnjavat sta bi im drzava sa strancima koje i hrvati moraju postovat uradila kad bi nesto neustavno donijeli kao zakon ili pravi akt kakav god
sad su samo price i najave da uplase javnost i skrenu paznju o korupciji, nezaposlenosti, losem zdravstvu, itd
sto ljudi nemaju cetverocifrenu penziju i sto minimalna zagarantovana penzija nije 700 KM, sto nama ne dolaze afrikanci nego mi zajedno s njima idemo u USA il Njemacku
samo provociraju i ne treba nasjedat
Znaš li šta su uradili u skupštini? Znaš li ti koji je jedini legalan način da vrate bilo koju od nadležnosti?
Ako znaš, onda znaš i to da je ovo što rade nelegalno pa samim tim i rušenje dejtona.
nisu nista uradili, samo sto ljudi ne znaju citat sta pise... najavili su za 6 mjeseci da ce oni kao nesto al nece oni nista nego ce za 5 mjeseci slozit bajku zasto nisu mogli, dic paniku vitalnog nacionalnog interesa i prisilit primitvnu neskolovanu grupu srba da moraju glasat za SNSD inace ce nestat
a s obzirom da se pametni skolovani srbi iseljavaju i ne zanimaju se pretjerano (kao sto si i ti neupucen u realnost) oni a i ti cete glasat svaki za svoj tor i za svoje pleme i hajmo jovo nanovo jos 4 godine samo jasi svi su nasi
evo da ti prevedem sta je cilj SNSDa, a takodjer sta im je i maksimalni domet
Realno, u poredjenju sa ‘92 kad su imali citavu vojnu silu iza ledja i Budimira koji je svima ostalima navuko embargo, to je danas saka jada.
Nasa najveca prednost je u tome sto Sarajevo vise nije opkoljeno, i Buzim je na vratima Prijedora.
Srednja Bosna je skoro pod potpunom kontrolom i nema smaranja sa bezveznjakovicima.
Na to dodaj milijarde dolara tesku dijasporu,
Cega se bojite?
nisu nista uradili, samo sto ljudi ne znaju citat sta pise... najavili su za 6 mjeseci da ce oni kao nesto al nece oni nista nego ce za 5 mjeseci slozit bajku zasto nisu mogli, dic paniku vitalnog nacionalnog interesa i prisilit primitvnu neskolovanu grupu srba da moraju glasat za SNSD inace ce nestat
a s obzirom da se pametni skolovani srbi iseljavaju i ne zanimaju se pretjerano (kao sto si i ti neupucen u realnost) oni a i ti cete glasat svaki za svoj tor i za svoje pleme i hajmo jovo nanovo jos 4 godine samo jasi svi su nasi
Eto, možda ne znamo mi forumaši, al pogledaj šta o ovome kaže ekspert za ustavno pravo.
Eto, možda ne znamo mi forumaši, al pogledaj šta o ovome kaže ekspert za ustavno pravo.
Može li on kao ekspert upravnog prava pokrenuti tužbu protiv organa RS-a za sve ovo što je rekao da krše?