Zar onda to ne bi trebali i oni koji su vakcinisani, jer su isto zarazni kao i nevakcinisani?
Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 10673 times
- Been thanked: 9082 times
- Status: Offline
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14880 times
Apsolutno. Eno uzela sam primjer moje mame koja je alergična na penicilin…I još dosta toga. Plus sti je isprepadana toliko da me smije jagodu pojesti ili Paracetamol popiti. Plus sto je onkološki pacijent. Sve joj se sastavilo.Zizi505 wrote: 15 Dec 2021, 02:59 Nije besmislen razlog ako ti i sam liječnik kaže da ti ne prporučuje vakcinaciju zbog nekih zdravstvenih problema ili primanje druge doze zbog nastalih nuspojava od prve vakcine.
Ali konsultovala se sa svojim ljekarom i bez problema primila obe doze.
Mnogi su se ovdje izjasnili da se ne žele vakcinisati. Ok, takva i jeste anketa.
Ali ne smijemo ići dalje od toga i uzeti na sebe da mj nekome nešto preporučujemo ili ne. Jednostavno nismo dovoljno stručni za takvo nešto.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 3063 times
- Been thanked: 2658 times
Upravo tako, ja tri puta vakcinu primila I dva puta sedmicno na poslu se moram testirati. Sva djeca u skoli nisu vakcinisana I dva puta sedmicno se moraju testirati I nose svoje rezultate u sveskicama sa sobom pa ako zele na hobije gdje se vise djece sastaje kao sto je fudball, ples, jahanje konja, sviranje instrumenata ili samo uci na bazen ili posjetiti zooloski vrt.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Slazem se da bi se svi trebali testirati....Ne slazem se da su isto zarazni....
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 10673 times
- Been thanked: 9082 times
Naravno, svako za sebe treba odlučiti želi li se vakcinisati ili ne.Dori wrote: 15 Dec 2021, 09:49Apsolutno. Eno uzela sam primjer moje mame koja je alergična na penicilin…I još dosta toga. Plus sti je isprepadana toliko da me smije jagodu pojesti ili Paracetamol popiti. Plus sto je onkološki pacijent. Sve joj se sastavilo.Zizi505 wrote: 15 Dec 2021, 02:59 Nije besmislen razlog ako ti i sam liječnik kaže da ti ne prporučuje vakcinaciju zbog nekih zdravstvenih problema ili primanje druge doze zbog nastalih nuspojava od prve vakcine.
Mnogi su se ovdje izjasnili da se ne žele vakcinisati. Ok, takva i jeste anketa.
Ali ne smijemo ići dalje od toga i uzeti na sebe da mj nekome nešto preporučujemo ili ne. Jednostavno nismo dovoljno stručni za takvo nešto.
Samo meni smetaju ove nelogičnosti u vezi kovd pasoša. Po informacijama koje sam do sada pročitala o COVID-19, jedino bi bilo smisleno testiranje za sve, jer podjednako zarazu mogu prenositi i vakcinisani i nevakcinisani. Plus period koji je se računa za one koji su preboljeli koronu je samo šest mjeseci, a npr. kod nekih su i šest mjeseci nakon bolesti visoka antitijela. Zbog čega onda institiranje da se i oni vakcinišu?
Ili kod nekoga se nakon jedne doze vakcine stvorilo toliko antitijela da su liječnici zabranili primanje druge doze jer bi se loše odrazilo na zdravlje. I sada ta osoba ne bi mogla dobiti covid pasoš zbog nepotpune vakcinacije.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Ih ima tu i previse nelogicnosti....Nama nisu uopste skenirali Covid potvrde ljetos....Samo pogledao papir sa QR kodom i pustio nas na prodjemo na granici...Zizi505 wrote: 15 Dec 2021, 10:05Naravno, svako za sebe treba odlučiti želi li se vakcinisati ili ne.Dori wrote: 15 Dec 2021, 09:49
Apsolutno. Eno uzela sam primjer moje mame koja je alergična na penicilin…I još dosta toga. Plus sti je isprepadana toliko da me smije jagodu pojesti ili Paracetamol popiti. Plus sto je onkološki pacijent. Sve joj se sastavilo.
Samo meni smetaju ove nelogičnosti u vezi kovd pasoša. Po informacijama koje sam do sada pročitala o COVID-19, jedino bi bilo smisleno testiranje za sve, jer podjednako zarazu mogu prenositi i vakcinisani i nevakcinisani. Plus period koji je se računa za one koji su preboljeli koronu je samo šest mjeseci, a npr. kod nekih su i šest mjeseci nakon bolesti visoka antitijela. Zbog čega onda institiranje da se i oni vakcinišu?
Ili kod nekoga se nakon jedne doze vakcine stvorilo toliko antitijela da su liječnici zabranili primanje druge doze jer bi se loše odrazilo na zdravlje. I sada ta osoba ne bi mogla dobiti covid pasoš zbog nepotpune vakcinacije.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Zizi505 wrote: 15 Dec 2021, 10:05Naravno, svako za sebe treba odlučiti želi li se vakcinisati ili ne.Dori wrote: 15 Dec 2021, 09:49
Apsolutno. Eno uzela sam primjer moje mame koja je alergična na penicilin…I još dosta toga. Plus sti je isprepadana toliko da me smije jagodu pojesti ili Paracetamol popiti. Plus sto je onkološki pacijent. Sve joj se sastavilo.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10948 times
- Been thanked: 12843 times
- Status: Online
Jasna Đuričić, nije mogla u Berlin po nagradu, jer se vakcinisala vakcinom čajniza.
Neki ozbiljno shvataju i vakcine i nadri-vakcine.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 502 times
- Been thanked: 1545 times
What if, let's say, my child becomes permanently incapacitated or dies due to side effects of the vaccine??? Who is to be blamed or responsible?shark-attack wrote: 15 Dec 2021, 01:34 Vaccination is safe and the most effective way to lower your child’s chance of becoming seriously ill or hospitalised from vaccine-preventable diseases. By keeping your child up-to-date with their vaccinations, you’re also helping out the community by protecting the more vulnerable people from becoming infected.
Vaccinations listed in the National Immunisation Program (NIP) are free, and include vaccination at birth, two months, four months, six months, 12 months, and 18 months. The schedule then resumes at four years, and again at adolescence.
The vaccinations recommended for children at four years of age are polio, diphtheria, tetanus, and pertussis (whooping cough). This is given as a single combined injection.
ako su vas folirali, ne dajte da vam djecu vakcinishu..radite svoja internet istrazivanja
Most effective?!
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4511 times
- Been thanked: 3309 times
Dobro Calla, pametna si zena, zar upravo to nije dokaz da cijepljenje ne funkcionira? Da funkcionira bila bi zasticena od ove infekcije, ali nisi i to tebi nije cudno? Cemu prisila na cijepljenje, kad se svi i dalje testiraju? Tako je i kod mene, i cijepljeni i necijepljeni (svi bez simptoma) se moraju dva puta sedmicno testirati - testom koji se 31/12 u USA napusta jer ne moze diferencirati izmedju gripa i kovida.Calla wrote: 15 Dec 2021, 09:54Upravo tako, ja tri puta vakcinu primila I dva puta sedmicno na poslu se moram testirati.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2931 times
- Been thanked: 9303 times
-
bosanski migrant
- Sitna buranija

- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 69 times
Mozda je logika iza toga da su, u teoriji ako hoćete, možemo pričati i tako, vakcine krajnje sredstvo olakšavanja situacije. Ako vas dijelom zaštiti od infekcije, ako vas dijelom zaštiti od bolesti, ako svi imaju barem kakvu takvu zaštitu situacija bi u teoriji trebala biti lakša za sve. Mislim da nikom ne odgovara da se testira stalno, da ide u izolaciju ako je pozitivan. Ako virus postoji vakcina je najbolji način za borbu sa njim. Ako virus postoji i ako je istina ono što su pričali o njemu nismo mogli čekati 30 ili 10 godina za testiranje vakcine. Ako vakcina ne valja ili nedajbože ako planiraju nas ubiti aktivacijom nečega u vakcini za 5 godina ili koliko već kažete da joj treba vremena onda smo svi najebali jer će nam početi stavljati to i u paracetamol, kafu ili Nutellu.
Ako su budale možda napravile vakcinu za nepostojeći virus koji se ipak širi i ubija unatoč vakcini i svjesno dovode i svoje živote i bogatstvo u pitanje onda ni meni ništa više nije jasno...
Ako su budale možda napravile vakcinu za nepostojeći virus koji se ipak širi i ubija unatoč vakcini i svjesno dovode i svoje živote i bogatstvo u pitanje onda ni meni ništa više nije jasno...
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4511 times
- Been thanked: 3309 times
Osim toga, nema dodira s pacijentima jer je decenijama u politici. Ima preko 80 godina.Taare wrote: 15 Dec 2021, 09:30Jes, završi čkole... Kad završiš, postaneš novi fauči, akademska zajednica aplaudira...
i onda se negdje u japanu pojavi neki novi virus, il pobjegne iz laboratorije. nazovimo ga kamikaza69
Oči cijelog svijeta uperene u tebe, vunderkinda. Gostuješ na tv-u, daješ intervjue, pišeš kolumne, a o tom novom virusu ne znaš niš više od mog komšije mehe jarca, inače profesionalnog kopača grobova.
Pun internet faučijevih fulova.
Nije to nista kakva se PsyOp odvija na forumu. Stavis najrelevantnije moguce izvore tipa NEJM, Lanceta, navodis ono sto izjavljuju vrhunski strucnjaci i Nobelovci (svi cenzurirani), ali onda je prica - "otkud tebi pravo da glumis strucnjaka" pracen cijelim nizom degutantnog trolanja. Ako izneses samo vlastito misljenje, "argumentacija" je identicna - "'ta ces ti nama pricati? Imamo mi Faucija." Kult.
Zavrtace rukav svaka 3 mjeseca do kraja zivota i istovremeno raditi testove da dokazu poslodavcima da nisu zarazeni infekcijom protiv koje su se cijepili, pritom gotovo unifromno nazivajuci "glupacima i ludjacima" one koji misle drugacije. Nevjerovatno.
Last edited by Lavlje_srce on 15 Dec 2021, 10:54, edited 1 time in total.
Memento Mori
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 25077 times
- Been thanked: 23051 times
Natalitet svakako opada u razvijenim zemljama i još trebaju da pobiju dodatne ljude vakcinama... te teorije su apsurdne.bosanski migrant wrote: 15 Dec 2021, 10:38 Mozda je logika iza toga da su, u teoriji ako hoćete, možemo pričati i tako, vakcine krajnje sredstvo olakšavanja situacije. Ako vas dijelom zaštiti od infekcije, ako vas dijelom zaštiti od bolesti, ako svi imaju barem kakvu takvu zaštitu situacija bi u teoriji trebala biti lakša za sve. Mislim da nikom ne odgovara da se testira stalno, da ide u izolaciju ako je pozitivan. Ako virus postoji vakcina je najbolji način za borbu sa njim. Ako virus postoji i ako je istina ono što su pričali o njemu nismo mogli čekati 30 ili 10 godina za testiranje vakcine. Ako vakcina ne valja ili nedajbože ako planiraju nas ubiti aktivacijom nečega u vakcini za 5 godina ili koliko već kažete da joj treba vremena onda smo svi najebali jer će nam početi stavljati to i u paracetamol, kafu ili Nutellu.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Ali odkud to pravo?!Lavlje_srce wrote: 15 Dec 2021, 10:46
Nije to nista kakva se PsyOp odvija na forumu. Stavis najrelevantnije moguce izvore tipa NEJM, Lanceta, navodis ono sto izjavljuju vrhunski strucnjaci i Nobelovci (svi cenzurirani), ali onda je prica - "otkud tebi pravo da glumis strucnjaka" pracen cijelim nizom degutantnog trolanja. Ako izneses samo vlastito misljenje, "argumentacija" je identicna - "'ta ces ti nama pricati? Imamo mi Faucija." Kult.
Tebi, meni, Taaretu, Marlboru, bilo kome, da preporucuje bilo sta vezano za ovako nesto? Po cemu smo mi strucni? Sa kojim ciljem preporucivati bilo sta, bilo kome? Ne razumijem?
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 502 times
- Been thanked: 1545 times
Dori wrote: 15 Dec 2021, 11:10Ali odkud to pravo?!Lavlje_srce wrote: 15 Dec 2021, 10:46
Tebi, meni, Taaretu, Marlboru, bilo kome, da preporucuje bilo sta vezano za ovako nesto? Po cemu smo mi strucni? Sa kojim ciljem preporucivati bilo sta, bilo kome? Ne razumijem?
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Ne sad Edo
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
OzbiljnoKrokodil Behko wrote: 15 Dec 2021, 10:27 Jasna Đuričić, nije mogla u Berlin po nagradu, jer se vakcinisala vakcinom čajniza.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
- shark-attack
- Inventar foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
jes moj fufe, dok je interneta, bit ce i "faucija"Taare wrote: 15 Dec 2021, 09:30Jes, završi čkole... Kad završiš, postaneš novi fauči, akademska zajednica aplaudira...shark-attack wrote: 15 Dec 2021, 02:09
toplo preporucujem da zavrshish /specijalizirash neshto iz te oblasti epidemiologija/ imunologija/virologija..da ne gubish vrijeme na internetu bez veze d ti neko ne formira mishljenje..
ostali aspekti ko je milijarder etc..nije bitno
i dijeljenje dijagnoza forumashima (kao fuadu) nije bash prihvatljivo' sa "profesionalne" tacke gledishta/etike/morala..
i onda se negdje u japanu pojavi neki novi virus, il pobjegne iz laboratorije. nazovimo ga kamikaza69
Oči cijelog svijeta uperene u tebe, vunderkinda. Gostuješ na tv-u, daješ intervjue, pišeš kolumne, a o tom novom virusu ne znaš niš više od mog komšije mehe jarca, inače profesionalnog kopača grobova.
Pun internet faučijevih fulova.
a ovaj, bar neshto zna (ako je vjerovati internetu):
Fauci then attended Cornell University's Medical College (now Weill Cornell Medicine), graduating first in his class with a Doctor of Medicine degree in 1966.[9] He then did an internship and residency in internal medicine at New York Hospital-Cornell Medical Center (now Weill Cornell Medical Center).
[2]From 1983 to 2002, Fauci was one of the world's most frequently-cited scientists across all scientific journals.
'ta ce dzeko, ja mu kroz noge probaciv'o na malim pred zgradom.." tako nekako "strucnjaci" ocijenjuju
eeee
KIAORA
- shark-attack
- Inventar foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
znash neshto da bolje preventivno djeluje od vakcinacije djece?edo_79 wrote: 15 Dec 2021, 10:30What if, let's say, my child becomes permanently incapacitated or dies due to side effects of the vaccine??? Who is to be blamed or responsible?shark-attack wrote: 15 Dec 2021, 01:34 Vaccination is safe and the most effective way to lower your child’s chance of becoming seriously ill or hospitalised from vaccine-preventable diseases. By keeping your child up-to-date with their vaccinations, you’re also helping out the community by protecting the more vulnerable people from becoming infected.
Vaccinations listed in the National Immunisation Program (NIP) are free, and include vaccination at birth, two months, four months, six months, 12 months, and 18 months. The schedule then resumes at four years, and again at adolescence.
The vaccinations recommended for children at four years of age are polio, diphtheria, tetanus, and pertussis (whooping cough). This is given as a single combined injection.
ako su vas folirali, ne dajte da vam djecu vakcinishu..radite svoja internet istrazivanja
Most effective?!![]()
![]()
![]()
![]()
Jel me zajebavaš
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
napishi da se i ja nasmijem...
KIAORA