Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Moderator: Krokodil Behko

Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Ne
46
42%
Da
24
22%
Jos razmisljam
6
5%
Vec sam se vakcinisao
34
31%

Total votes: 110

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 502 times
Been thanked: 1546 times
Status: Offline

Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Post by edo_79 » 15 Dec 2021, 11:56

Beni wrote: 15 Dec 2021, 11:46
MarlboroGold wrote: 15 Dec 2021, 11:46 Limun, narandža, prirodni lijekovi :oo
beli luk :rumenko
Zdžigericom :bali
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 15 Dec 2021, 11:57

MarlboroGold wrote: 15 Dec 2021, 11:48 Pogotovo religiozni ljudi :oo
gori su nereligozni tj. ovi sto vjeruju u sajentologiju/ateizam, oni bas puse sve sto im se servira.

evo ovaj predlaze da zrtvujes svoje potomstvo za nauku i buduce generacije.

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar » 15 Dec 2021, 11:59

shark-attack wrote: 15 Dec 2021, 11:54 najzadnje da se djeca vakcinishu
a shto egoisti nece pa misle samo na svoju guzicu...to je drugo

e sad ce doci do tog da ce i djecu obavezno vakcinisati (mora da nemaju djece pa im svejedno nema shta drugo bit)

zrtvujte se za nauku i za buduce generacije...
Nije problem ali neka kazu treba da se testira vakcina,kako ce virus mutirati/evolvuirati al ne nekako da govore aa ubijate druge ako se ne vakcinisete (a valjda ti drugi su zasticeni vakcinom) :kafa
Last edited by MorningStar on 15 Dec 2021, 12:06, edited 1 time in total.

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 403 times

Post by shark-attack » 15 Dec 2021, 12:01

MorningStar wrote: 15 Dec 2021, 11:52 Sharki , sta mislis o mojoj logici - vakcina je ok nije stetna ali ocito ne daje veliku zastitu niti sprjecava prenosenje (pogledati pod zemlje sa 60%+ stepenom vakcinacije)
Korona ubija ali u relativno malom procentu u to pretezno ranjive populacije.
Zasto prisiljavati na vakcinisanje ?

Opet da ne shvatis pogresno ja sam vakcinisan na ne znam ni ja vise sta (imam karton ne znam gdje mi je) ukljucujuci antrax (a sigurno znas potencijalne nuspojave) / jednostavno kad izvagam korist vakcine/opasnost od korone / ne vidim razlog za prisilu (soft) za sada.
ja nikog ne prisiljavam..daleko od tog
samo mi smeta shto protivnici sve znaju..osim kako da se rijeshi problem
neshto drugo osim vakcinacije

i sam se suocavam sa glupostima koje drzava namece kao "mjere zashtite"
jedna od zadnjih je:
ne mozesh imati ni "telehealth" s apacijentima ako nissmo vakcinisani ni ja kao dr. ni pacijent haha
ako dodje u ordninaciju a nije vakcinisan..moram da platim kaznu i zovem policiju//

poshaljem e-mail :mogu li pacijente vidjati u obliznjem parku , ako nose masku?
cekam odgovor
KIAORA

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 25163 times
Been thanked: 23139 times

Post by Masamune » 15 Dec 2021, 12:01

The 51st State wrote: 15 Dec 2021, 11:57
MarlboroGold wrote: 15 Dec 2021, 11:48 Pogotovo religiozni ljudi :oo
gori su nereligozni, oni bas puse sve sto im se servira.

Previše je očekivati žrtvovanje potomstva, ali itekako ima smisla da čovjek u srednjim godinama žrtvuje sebe za buduće generacije.
Gotovo svi sadašnji antivakseri će na kraju primiti vakcine, a do tad će biti dovedene do savršenstva ili blizu na osnovu sadašnjih vaksera. Tu je u pitanju čisti egoizam... de neka oni prvi, pa kad to bude savršeno onda ću ja.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 15 Dec 2021, 12:04

Pa doktore, rekla bih kad je covid19 u pitanju tvoje znanje nije nista vece od znanja protivnika. Ne znam zasto se ljutis na njih.

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 15 Dec 2021, 12:04

Venera wrote: 15 Dec 2021, 11:22
Krokodil Behko wrote: 15 Dec 2021, 10:27 Jasna Đuričić, nije mogla u Berlin po nagradu, jer se vakcinisala vakcinom čajniza.
Neki ozbiljno shvataju i vakcine i nadri-vakcine.
Ozbiljno :lupa
Ponavljam post sa razlogom:

Zašto kineska i ruska cijepiva nisu prihvaćena u EU QR covid potvrdama?

Žena nije mogla otići u Berlin zbog takve birokratsme odluke.

Francuz su trenutno u fazi tesiranja klasićnog i jedinog cijepiva u EU. Da li je isto zaista drugaćije od Ruskog i Kinezkog.

U EU osobe nisu imale izbora za klasićnu, sad će imati francusku.

:123

:123
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 15 Dec 2021, 12:06

MarlboroGold wrote: 15 Dec 2021, 12:01

Previše je očekivati žrtvovanje potomstva, ali itekako ima smisla da čovjek u srednjim godinama žrtvuje sebe za buduće generacije.
Gotovo svi sadašnji antivakseri će na kraju primiti vakcine, a do tad će biti dovedene do savršenstva ili blizu na osnovu sadašnjih vaksera. Tu je u pitanju čisti egoizam... de neka oni prvi, pa kad to bude savršeno onda ću ja.
Cigareto, uskoro izlazi Sputnik Light.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 15 Dec 2021, 12:08

to su dvije odvojene stvari, a ovo sto za "antivaksere" (sirok pojam) govoris isto je diskutabilno ako se sagledaju dostupni podaci i informacije o procentu vakcinisanih i kolanju epidemije,

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 15 Dec 2021, 12:14

The 51st State wrote: 15 Dec 2021, 12:08
to su dvije odvojene stvari, a ovo sto za "antivaksere" (sirok pojam) govoris isto je diskutabilno ako se sagledaju dostupni podaci i informacije o procentu vakcinisanih i kolanju epidemije,
Sve zavisi od izvora informacija. Obje strane znaju biti poprilično slijepe, ali kao što rekoh, fanaticizam i količina gluposti su bez ikakve sumnje veći u taboru antivaksera.

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by shark-attack » 15 Dec 2021, 12:15

MunDzi wrote: 15 Dec 2021, 12:04 Pa doktore, rekla bih kad je covid19 u pitanju tvoje znanje nije nista vece od znanja protivnika. Ne znam zasto se ljutis na njih.
ja nemam protivnika po tom pitanju..
.moje znanje je generalno u toj oblasti medicine(nisam specijalizirao tako neshto) , ali ipak mnogo "jace" nego nekog ko nema "sekunde "znanja ni osnova shta da pishe/prepisuje....osim internet istrazivanja

neka antivakseri (pro)nadju neshto drugo efikasnije, ja cu ih podrzati iste sec
do tada..samo su oopzicija kritikuju, a nemaju rjeshenje..
KIAORA

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 15 Dec 2021, 12:17

Venera wrote: 15 Dec 2021, 12:06
Džaba mi kad evropski debili istu i dalje ne priznaju, a primio sam dvije i u januaru bih trebao treću dozu.
Zato ću najvjerovatnije primiti fajzera u BiH, jer je prošlo više od 6 mjeseci od druge duze Sputnika. To će se računati kao da sam tek primio prvu dozu...
Last edited by Masamune on 15 Dec 2021, 12:18, edited 1 time in total.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 15 Dec 2021, 12:18

MarlboroGold wrote: 15 Dec 2021, 12:14
The 51st State wrote: 15 Dec 2021, 12:08

Sve zavisi od izvora informacija. Obje strane znaju biti poprilično slijepe, ali kao što rekoh, fanaticizam i količina gluposti su bez ikakve sumnje veći u taboru antivaksera.
to je prevazidjena prica koja je donekle imala smisla pocetkom pandemije, sad su drugi paremetri i validna pitanja neodgovorena za koje ne mozes kriviti "antivaksere" ilustracija toga su ovi skoro pa redovni dogadjaji kao ovaj u Becu

Last edited by The 51st State on 15 Dec 2021, 12:20, edited 1 time in total.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41974 times
Been thanked: 28826 times

Post by Rum » 15 Dec 2021, 12:20

Beni wrote: 14 Dec 2021, 11:58 Ja sam svoj unistio drogom :oo
Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 15 Dec 2021, 12:26

MarlboroGold wrote: 15 Dec 2021, 12:17
Venera wrote: 15 Dec 2021, 12:06

Džaba mi kad evropski debili istu i dalje ne priznaju, a primio sam dvije i u januaru bih trebao treću dozu.
Zato ću najvjerovatnije primiti fajzera u BiH, jer je prošlo više od 6 mjeseci od druge duze Sputnika. To će se računati kao da sam tek primio prvu dozu...
Ozbiljno, to nije fer, i eto, stručnjaci odlučili tako, to je diskriminacija cijepljenih.

Kako će netko iz Moskve otići na službeni put u EU 2022. godine? Meni ovo nema logike kao riješenje ni za ovu, ni za narednu godinu.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 15 Dec 2021, 12:26

The 51st State wrote: 15 Dec 2021, 12:18
MarlboroGold wrote: 15 Dec 2021, 12:14
to je prevazidjena prica koja je donekle imala smisla pocetkom pandemije, sad su drugi paremetri i validna pitanja neodgovorena za koje ne mozes kriviti "antivaksere"
Stručni kadrovi i organizacije koje rade na vakcinama bi trebale biti transparentnije, jer bi tako ugasili više od pola antivakserskih gluposti i dali bi odgovore na mnoga pitanja. To većini opet ne bi bilo dovoljno, već bi izmislili nešto deseto to keep the attention and money flowing.

Na početku pandemije su tvrdili 100 različitih scenarija, a uspjehom smatraju 5 koja su se ispostavila tačnim. Dijete od 15 godina može navesti 100 scenarija od kojih bi 5 vrlo lako moglo da se obistini. Tako oni razmišljaju.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 15 Dec 2021, 12:27

shark-attack wrote: 15 Dec 2021, 12:15
MunDzi wrote: 15 Dec 2021, 12:04 Pa doktore, rekla bih kad je covid19 u pitanju tvoje znanje nije nista vece od znanja protivnika. Ne znam zasto se ljutis na njih.
.moje znanje je generalno u toj oblasti medicine(nisam specijalizirao tako neshto) , ali ipak mnogo "jace" nego nekog ko nema "sekunde "znanja ni osnova shta da pishe/prepisuje....osim internet istrazivanja

Pa ti rece kako ti smeta sto protivnici sve znaju......osim kako da rijese problem.

A ja primjetih da ni tvoje znanje kad je covid19 u pitanju nije nista bolje od njihovog, bez obzira sto si medicinski skolovan.

A nisi ni jedini. I nije sramota priznati, jer ipak je ovo novi virus o kojem se jos uvijek ne zna dovoljno.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 15 Dec 2021, 12:31

Venera wrote: 15 Dec 2021, 12:26
MarlboroGold wrote: 15 Dec 2021, 12:17
Ozbiljno, to nije fer, i eto, stručnjaci odlučili tako, to je diskriminacija cijepljenih.

Kako će netko iz Moskve otići na službeni put u EU 2022. godine? Meni ovo nema logike kao riješenje ni za ovu, ni za narednu godinu.
To je jedna stvar u vezi koje sam i ja sam ljut pored određenih bezveznih restrikcija koje ne volim tipa maske na otvorenom što je bilo ranije i slično.
Sve dok su Rusija i Kina trn u oku situacija po pitanju sinofarma i sputnika i njihovom nepriznavanju u EU se neće mijenjati.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 15 Dec 2021, 12:32

MarlboroGold wrote: 15 Dec 2021, 12:26
The 51st State wrote: 15 Dec 2021, 12:18

to je prevazidjena prica koja je donekle imala smisla pocetkom pandemije, sad su drugi paremetri i validna pitanja neodgovorena za koje ne mozes kriviti "antivaksere"
Stručni kadrovi i organizacije koje rade na vakcinama bi trebale biti transparentnije, jer bi tako ugasili više od pola antivakserskih gluposti i dali bi odgovore na mnoga pitanja. To većini opet ne bi bilo dovoljno, već bi izmislili nešto deseto to keep the attention and money flowing.

Na početku pandemije su tvrdili 100 različitih scenarija, a uspjehom smatraju 5 koja su se ispostavila tačnim. Dijete od 15 godina može navesti 100 scenarija od kojih bi 5 vrlo lako moglo da se obistini. Tako oni razmišljaju.
sve ja to bacam na stranu kao dio prohujalog vihora, ok pandemija, mjere, vakcine, relativno visoki postoci vakcinisanih sve udure, no ipak pandemija i dalje pristutna, dakle vakcinacija ne rjesava problem kao sto su govorili, jasno da daje damage control i to je sasvim uredu. problem su restrikcije, diskriminacija i jos veca kontrola nad gradjanima bez validnog utemljenja da ce to rezultirati krajem pandemije uz sve nebuloznije i nebuloznije administrativne mjere, to je neprihvatljivo velikom broju ljudi ali se njihovi protesti i glasove ignorisu.

shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by shark-attack » 15 Dec 2021, 12:35

MunDzi wrote: 15 Dec 2021, 12:27
shark-attack wrote: 15 Dec 2021, 12:15

Pa ti rece kako ti smeta sto protivnici sve znaju......osim kako da rijese problem.

A ja primjetih da ni tvoje znanje kad je covid19 u pitanju nije nista bolje od njihovog, bez obzira sto si medicinski skolovan.

A nisi ni jedini. I nije sramota priznati, jer ipak je ovo novi virus o kojem se jos uvijek ne zna dovoljno.
a kako si to primijetila, intuicijom, ili znash o kovidu neshto vishe, pa cesh da presudish?
ili trebam objashnjavati, a ti ne raZumijesh ni osnove medicine da bi me mogla "pratiti"?
shta cemo sad?
KIAORA

Post Reply

Return to “Stare ankete”