Kako roditelji zene mogu zivot da ti uniste ?
Kako roditelji zene mogu zivot da ti uniste ?
E ovako, konobar sam vec 8 godina i radio sam uvjek po " balkanskim " kafanama, kad si konobar budes mnogima i prijatelj a i ponekad imas ulogu psihologa, vidio sam mnogo ljudi koji su se opijali, a nekad bili jaki ljudi, imali firme, dobar poso, da ih neznam ili nisam upozno reko bi ovo su ljudi primjer drugima kako se moze uspjeti u zivotu, ali vec kad take ljude vidis za sankom i opijaju se uz tuzne ljubavne pjesme, svatis da sreca nije u uspjehu, parama, vec u braku i ljubavi, da je to jedna stvar zbog koje covjek moze da mnogo pati i cak da odustane od svega i da mu nikakvo bogastvo vise nista neznaci .
Zelim da napomenem da pricam o dobrim ljudima, a ne o pjandurama i alkolicarima ...
Sa vremenom sve i jedan od nji otvorio mi se, svakog sam posluso, i na kraju uvjek sam primjetio da svaki taj covjek ima problema sa zenom i da su uvjek roditelji zene umjesani, ili podrzavaju cerku umjesto da joj dadnu dobar savjet, ili se roditelji zene mjesaju u brak, ima jedan primjer koji me je sokirao, nakon 20 godina braka covjek sazno da ga zena vara sa covjekom 10 godina mladzi koji joj moze biti i sin, i roditelji te zene umjesto da savjetuju cerku kako to nije ljepo, kako je to sramota, da treba misliti na djecu njenu, da se izvine covjeku svome i pokusa se ispravati da nastave zivjeti zajedno, njeni roditelji su joj rekli ako nisi sretna svojim covjekom ostavi ga ...
Jedni su od tuge i problema pokusali i da se ubiju, drugi postali alkolicari i sve izgubili nakon rastanka, a ti ljudi su oni koji su bili naj posteni i koji su postovali zene i bili za ljep zivot, covjek kome je sve jedno nece patiti otjerace zenu i brzo je zamjenuti ...
Jednog dana doso je na mene red da se zenim, protiv moje zene stvarno nemam sta da kazes, pokazala mi je da me voli, postovala me a i moju familiju .
Sve je bilo ljepo dok njeni roditelji i sestre nisu poceli nakon par mjeseci braka, da je zovu po 3,4 puta na dan, nakon nekoliko vremena reko sam joj da nemrzim njene roditelje, da ih postujem i da mora i ona ih postovati i javljati ali da nevalja previse biti u kontaktu snjima, jel jednog dana moze da bude problema, i ako se oni naljute na mene ili ja na nji to ce da utjece na nas brak ... Ona mi je odgovorila nista ruzno nepricamo ... Reko sam joj OK al pricacemo sjetices se moji rjeci jednog dana ... I taj dan je doso vrlo brzo, kad su njeni roditelji poceli da nam se mjesaju u zivot, nevalja im ovo, nevalja im ono, morate vako nako, reko sam zeni da moji roditelji nam negovore sta trebamo raditi i da ja nisam duzan da slusam njene, punoljetan sam, covjek sam i meni niko nista netreba govoriti .
Ali i ako su meni prestali govoriti, nastavili su njoj, ona ima veliku strah oca posto je to covjek stariji, malo zajeban, za njega svako koja mladzi treba da poslusa i postuje starijeg covjeka, zna se naljutiti i postati jako haladan, tako da je ona sve to trpjela, ali kad su njeni roditelji vidjeli da se ona odaljiva od nji, onda su poceli igrati se emociama, i plakati pred njom kad odlazimo od nji, zaliti se kako im ona nedostaje, kako su zeljni unucadi, kako bi voljeli da smo vise zajedno, kako su bolesni imaju problema ovim onim, i moja je zena od tad je postala nerazdvojna, nisu trebali vise oni da zovu ona ih je zvala vise puta na dan, kad izracunam pozive u jednom danu, ona se javi roditeljima makar 2 put, nazove sestru 1, nju roditelji nazovu po 2 put na dan isto, sms poruke od drugi sestara da nebrojim, za mene je to previse .
Samo sto je problem sto njeni roditelji sad kad znaju da ih ona zali i slusa, mene krive za sve, kako njihova cerka nemoze biti sretna kad nevidza vise puta sedmicno roditelje, kako je uvjek sama u kuci, ali kad spomene da bi radila oni kazu da nema govora mala nam djeca, ona treba da bude djecom kod kuce a covjek da radi, znaci ja ako radim nevaljam ona cesto sama kod kuce i trebala bi onda da kod nji bude svaki dan .
Danas sa zenom nemogu vise da pricam o toj temi, ja moram da trpim da se njeni roditelji mjesaju u moj brak i da ga zele upravljati, ako sta kazem ja ispadam kriv i odma misli da ja njene roditelje mrzim .
Ako cu nekog kriviti, to cu sam sebe, trebo sam odma kad su poceli ti razgovori zabraniti da se toliko cuju, tad me je i postovala i sigurno bi me poslusala, danas je kasno vise nista nemogu promjenuti, svatio sam da imaju roditelji koji nezele da prihvate da im djeca, nisu bas vise djeca, nego ljudi, zene, majke, ti roditelji su oni koji mnogu da rasture brak njihove djece, a zaboravljaju da su i oni jednog dana osli od roditelja da bi i oni stekli porodicu .
Ali vidite nismo svi isti danas ima zena da kazem koje imaju jak karakter, i koje nece dozvoliti da im roditelji mjesaju se u brak i nece osjecati potrebu da se cuju svaki dan snjima, ja sam od oni koji je naletio na zenu koja mozda nije dovoljno zrela, i danas i meni dodze da predzem sa druge strane sanka, jel i ovo sto sam vam isprico je samo sitnica, dozivio sam i trpio sam do sad mnogo stvari .
Zelim da napomenem da pricam o dobrim ljudima, a ne o pjandurama i alkolicarima ...
Sa vremenom sve i jedan od nji otvorio mi se, svakog sam posluso, i na kraju uvjek sam primjetio da svaki taj covjek ima problema sa zenom i da su uvjek roditelji zene umjesani, ili podrzavaju cerku umjesto da joj dadnu dobar savjet, ili se roditelji zene mjesaju u brak, ima jedan primjer koji me je sokirao, nakon 20 godina braka covjek sazno da ga zena vara sa covjekom 10 godina mladzi koji joj moze biti i sin, i roditelji te zene umjesto da savjetuju cerku kako to nije ljepo, kako je to sramota, da treba misliti na djecu njenu, da se izvine covjeku svome i pokusa se ispravati da nastave zivjeti zajedno, njeni roditelji su joj rekli ako nisi sretna svojim covjekom ostavi ga ...
Jedni su od tuge i problema pokusali i da se ubiju, drugi postali alkolicari i sve izgubili nakon rastanka, a ti ljudi su oni koji su bili naj posteni i koji su postovali zene i bili za ljep zivot, covjek kome je sve jedno nece patiti otjerace zenu i brzo je zamjenuti ...
Jednog dana doso je na mene red da se zenim, protiv moje zene stvarno nemam sta da kazes, pokazala mi je da me voli, postovala me a i moju familiju .
Sve je bilo ljepo dok njeni roditelji i sestre nisu poceli nakon par mjeseci braka, da je zovu po 3,4 puta na dan, nakon nekoliko vremena reko sam joj da nemrzim njene roditelje, da ih postujem i da mora i ona ih postovati i javljati ali da nevalja previse biti u kontaktu snjima, jel jednog dana moze da bude problema, i ako se oni naljute na mene ili ja na nji to ce da utjece na nas brak ... Ona mi je odgovorila nista ruzno nepricamo ... Reko sam joj OK al pricacemo sjetices se moji rjeci jednog dana ... I taj dan je doso vrlo brzo, kad su njeni roditelji poceli da nam se mjesaju u zivot, nevalja im ovo, nevalja im ono, morate vako nako, reko sam zeni da moji roditelji nam negovore sta trebamo raditi i da ja nisam duzan da slusam njene, punoljetan sam, covjek sam i meni niko nista netreba govoriti .
Ali i ako su meni prestali govoriti, nastavili su njoj, ona ima veliku strah oca posto je to covjek stariji, malo zajeban, za njega svako koja mladzi treba da poslusa i postuje starijeg covjeka, zna se naljutiti i postati jako haladan, tako da je ona sve to trpjela, ali kad su njeni roditelji vidjeli da se ona odaljiva od nji, onda su poceli igrati se emociama, i plakati pred njom kad odlazimo od nji, zaliti se kako im ona nedostaje, kako su zeljni unucadi, kako bi voljeli da smo vise zajedno, kako su bolesni imaju problema ovim onim, i moja je zena od tad je postala nerazdvojna, nisu trebali vise oni da zovu ona ih je zvala vise puta na dan, kad izracunam pozive u jednom danu, ona se javi roditeljima makar 2 put, nazove sestru 1, nju roditelji nazovu po 2 put na dan isto, sms poruke od drugi sestara da nebrojim, za mene je to previse .
Samo sto je problem sto njeni roditelji sad kad znaju da ih ona zali i slusa, mene krive za sve, kako njihova cerka nemoze biti sretna kad nevidza vise puta sedmicno roditelje, kako je uvjek sama u kuci, ali kad spomene da bi radila oni kazu da nema govora mala nam djeca, ona treba da bude djecom kod kuce a covjek da radi, znaci ja ako radim nevaljam ona cesto sama kod kuce i trebala bi onda da kod nji bude svaki dan .
Danas sa zenom nemogu vise da pricam o toj temi, ja moram da trpim da se njeni roditelji mjesaju u moj brak i da ga zele upravljati, ako sta kazem ja ispadam kriv i odma misli da ja njene roditelje mrzim .
Ako cu nekog kriviti, to cu sam sebe, trebo sam odma kad su poceli ti razgovori zabraniti da se toliko cuju, tad me je i postovala i sigurno bi me poslusala, danas je kasno vise nista nemogu promjenuti, svatio sam da imaju roditelji koji nezele da prihvate da im djeca, nisu bas vise djeca, nego ljudi, zene, majke, ti roditelji su oni koji mnogu da rasture brak njihove djece, a zaboravljaju da su i oni jednog dana osli od roditelja da bi i oni stekli porodicu .
Ali vidite nismo svi isti danas ima zena da kazem koje imaju jak karakter, i koje nece dozvoliti da im roditelji mjesaju se u brak i nece osjecati potrebu da se cuju svaki dan snjima, ja sam od oni koji je naletio na zenu koja mozda nije dovoljno zrela, i danas i meni dodze da predzem sa druge strane sanka, jel i ovo sto sam vam isprico je samo sitnica, dozivio sam i trpio sam do sad mnogo stvari .
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9621 times
- Been thanked: 11359 times
- Status: Online
Re: Kako roditelji zene mogu zivot da ti uniste ?
Možda prelazak na drugu stranu šanka i nije tako loša ideja. Kad nju nije briga za vaš brak, zašto bi tebe bilo briga. Možda će se nekim čudom zabrinuti pa te pitati u čemu je štos. Valjda shvati da se malo zanijela sa poštovanjem svojih roditelja. Već što se tih njenih roditelja tiče, nisam siguran da su iskreni kad joj govore kako im nedostaje. Možda ni ti nisu u pravu kad misliš da je ne žele prihvatit kao zrelu osobu nego je još uvijek tretiraju kao svoje dijete. Možda im je potrebna da bi jednostavno lakše živjeli. Kako u emotivnom tako i u bilo kom drugom smislu.
Na žalost, toga je puno u BiH. Siromašan smo narod pa se i najmanji gubitak poteško doživljava i proživljava. O "gubitku" djeteta da i ne govorimo. Ali najprije mislim da su njeni roditelji oni koji su dobar dio svojih života, potrošili na uvjeravanje rodbine i komšiluka da je njihov stil života najbolji.
Na žalost, toga je puno u BiH. Siromašan smo narod pa se i najmanji gubitak poteško doživljava i proživljava. O "gubitku" djeteta da i ne govorimo. Ali najprije mislim da su njeni roditelji oni koji su dobar dio svojih života, potrošili na uvjeravanje rodbine i komšiluka da je njihov stil života najbolji.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14407 times
- Been thanked: 9963 times
- Status: Offline
Vala, ne slazem se ni sa jednim od vas dvojice.
PRVO-Ja se mogu udati, vogu voljeti moga muza, postovati ga,ali da mi brani da se cujem svaki dan sa sestrom i roditeljima? Zajebi!
Po ovome sto Kerimaga isprica cimi se da je on malo vise posesivan, i zeli biti gazda, prvi na njenom mjestu, ultimativni izvor njene srece, i jedini za koga se ona brine. Jok tako, dragi kerimaga! Postoje razliciti oblici ljubavi i postovanja, i ljubav prema roditeljima nema nikakve veze sa ljubavlju koja tvoja zena osjeca prema tebi, i glupo je i porediti kruske i jabuke.
DRUGO-Ti si trebao na pocetku reci sta i kako? Pa sto nisi? Vjerovatno si se bojao da bi je izgubio, ili da ne bi pristala udati se za tebe?
TRECE-To sto ti nemas nekakav prisan odnos sa svojim roditeljima/rodbinom ne znaci da ga drugi nemaju, ili ne smiju imati. Ako ne razumijes toliku vezanost za sestru, brata, roditelje, nije to do tvoje zene nego do tebe.
CETVRTO-Za probleme u braku je uvijek potrebno dvoje, kao i u svemu u zivotu, uzrocno-posljedicna veza.
PRVO-Ja se mogu udati, vogu voljeti moga muza, postovati ga,ali da mi brani da se cujem svaki dan sa sestrom i roditeljima? Zajebi!
Po ovome sto Kerimaga isprica cimi se da je on malo vise posesivan, i zeli biti gazda, prvi na njenom mjestu, ultimativni izvor njene srece, i jedini za koga se ona brine. Jok tako, dragi kerimaga! Postoje razliciti oblici ljubavi i postovanja, i ljubav prema roditeljima nema nikakve veze sa ljubavlju koja tvoja zena osjeca prema tebi, i glupo je i porediti kruske i jabuke.
DRUGO-Ti si trebao na pocetku reci sta i kako? Pa sto nisi? Vjerovatno si se bojao da bi je izgubio, ili da ne bi pristala udati se za tebe?
TRECE-To sto ti nemas nekakav prisan odnos sa svojim roditeljima/rodbinom ne znaci da ga drugi nemaju, ili ne smiju imati. Ako ne razumijes toliku vezanost za sestru, brata, roditelje, nije to do tvoje zene nego do tebe.
CETVRTO-Za probleme u braku je uvijek potrebno dvoje, kao i u svemu u zivotu, uzrocno-posljedicna veza.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Krokodil Behko svaka cast sve sto si reko istina je, preso bi ja sa te druge strane sanka, vjeruj mi mozda bi mi bilo lakse ali samo nekoliko sati, mene sto najvise boli i sto me tjera da trpim ovo, to su samo moja djeca, sto nebi mogo zamisliti dana da ustanem a nema mi djece u kuci tad mislim da bi puko . Ma bas za sve si upravu, i kad odemo kod njeni roditelja bez veze sjedimo u salonu niko nikom nista pametno neprica, gledamo jedne u druge i niko nikom nepokazuje ni Lj od ljubavi, njena mati iskoristi priliku da se zatvori malo sa njom i da se zali o sestrama o ocu, i to je to, cak ni djecu toliko neuzbijaju, kad dodzemo malo tepaju i svaki put igrackama ili bonbonima ih docekaju i to je to, po mome dobro si reko nevjerujem ni ja da su iskreni kad kazu da im nedostaje, oni samo zele eto da ima neko snjima, da nisu sami, i ako imaju jos 2 djece pod krovom, istina je da im je moja zena pomagala najvise u svemu i dan danas uvjek nas zovu kad nesto treba a za vecinu ti stvari mogu im i ta djeca sto zive snjima pomoci . I jos jednu stvar si pogodio snjima malo ko da se druzi jel njen otac je poznat po tome da koga god upozna ili zna, svakom se mjesa u zivot i nemoze bit da nekaze nekom da nesto u njihovom zivotu nevalja i da mora raditi kao on, jel smatra da on sve zna i kao sto kazes da je njegov stil zivota najbolji ...
Izvini ali se neslazem ni ja sa tobom, neznas me a govoris da sam posesivan, da zelim biti gazda, i mislis da nemam nikakav prisan odnos mojim roditeljima i za to nisi upravu jel vidzam ih skoro svaki dan nakratko skoro svaki dan zive 50 metara od mene i uvjek i sretnem i odem ponekad njima, samo sto ja nemam sta da pricam uvjek, i kad bi lago izmisljo neke stvari nebi imo sta pricati niskim koliko moja zena prica snjenim roditeljima i sestrama svaki dan .Julia-Klara wrote:Vala, ne slazem se ni sa jednim od vas dvojice.
Ja moju zenu postujem, od prvog dana kako mi je dosla u kucu rjesio sam se i drustva, da nebi bas izlazio snjima, pio, da nebi se ona brinula gdje sam skim sam, zivot mi je posto kuca poso i familija, mnogo sam se promjeno da ona bude sretna i ocekivo sam od nje da i ona me postuje ko sto ja nju, zato joj nisam nista branio jel postovo sam i njenu familiju i mislio sam da mozda grjesim ako joj zabranim da se toliko cujem, smatro sam ih kao fine ljude, da ce dobre savjete davati cerki kako bi bila zena i dobra majka, a ne igrati se emociama, osjecajima i ubjedzivati je da je nesretna ako je kod kuce sa njenom djecom da bi sto vise vremena kod nji provodila, i zabranjivati joj da nadze sebi poso, mjesati joj se u zivot, i moj a i moje familije nacin zivota ucjenjivati misleci da oni znaju da zive ako kad god imaju slobodnog vremena idu kod familije, cerki, prijatelja, ili njima neko dolazi, i mi se obilazimo ali manje jel svak ima svoj zivot, poso, pa nije ti svakog dana ili sedmice do hodanju . Ja sam prihvatio njihov nacin zivot i odem im kad mogu, ali kad bi zivio kako oni zele moro bi ja preseliti kod nji, da bi non stop bili snjima . I ja imam i brace i sestre, i bilo ko od moje familije postuje moju zenu, i dive se snjom, niko nam se nikad nije mjeso u zivot, a njena sestra znala je i prenositi poruke bivseg moje zene nebil se ona vratila njemu a ja je primo kao svoju sestru i jela i pila je kao sto sam i ja u mojoj kuci . Ja neznam sta sam mogo skriviti da ovo zasluzim, mozda zato sto su zeljeli zeta iz njihovog komsiluka, familije neke skojom su dobri, bogatijeg neznam, ali od prvog dana sam ih postovo i cak stanlo obilazijo ali kad sam vidio da njihovom bezobrazluku nema granica posto sam hladan, a vjeruj te mi da neko drugi nebi trpio to ni sekunde i da bi ukino skrojz kontakt stakom familiom, ali ja mislim na svoju djecu, i mislim na zenu nezelim da joj tesko bude sto nepricam njenima, a i kad bi doslo do toga na sta bi onda bili spremni oni da nas rastave boga pitaj ! A vjeruj te mi nikad mi cilj nije bio da zeni zabranim bilo sta, treba postovati familiju a ne dopustati da ti unistavaju brak, ja od nje sam ocekivo da svati neke stvari, da rjesi ona neke stvari na nju se nece ljutiti kao sto mogu na mene, njoj ce oprostiti a meni mozda ne ...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Kako mozes pricati tako nesto??? Sad si rekao da bi puko da ti nema tvoje djece-i to su njeni roditelji, razmisljaju o njoj isto kao i ti o svojoj djeci
U svom prvom postu kazes:
Da, ako nije sretna i treba da se razidju,a ne da se mrze ili tolerisu do kraja zivota, varajau sebe, djecu ostale, jedno drugo...
Pravo roditelj uvijek zeli najbolje za svoje dijete, ane da mu dijete bude nesretno radi svijeta, jer je sramota, sta svijet reci...
U svom prvom postu kazes:
Da, ako nije sretna i treba da se razidju,a ne da se mrze ili tolerisu do kraja zivota, varajau sebe, djecu ostale, jedno drugo...
Pravo roditelj uvijek zeli najbolje za svoje dijete, ane da mu dijete bude nesretno radi svijeta, jer je sramota, sta svijet reci...

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Kerimaga, rekoh CINI MI SE da si takav, ne rekoh da te znam i da znam kakav si...
A zamislila sam sebe u pozociji tvoje zene, i nema teorije da bi mi neko mogao utjecati u moj odnos sa roditeljima...To je sve
A zamislila sam sebe u pozociji tvoje zene, i nema teorije da bi mi neko mogao utjecati u moj odnos sa roditeljima...To je sve

A stavi se malo i na moje mjesto, sve sto ja moram da trpim, da mi neko manipulise zenu, da je stavlja u neke situacije kao ovu za posao, nedaju joj da radi, kazu to nema smisla, a poslje nemozes ni biti sama tako ces biti nesretna svaki dan sa djecom kod kuce, samo da bi je sebi privukli da njima sto vise dolazi, i plus nezanima ih sto mozda moja plata nije dovoljna da bi mogli isplatiti sve racune i nesto usparati da mozemo sebi nesto uzeti ili otici na odmor, mogu joj dati podrsku nemora raditi puno radno vrjeme ali makar par sati na dan svaki dinar vise je dobro dosao ...Julia-Klara wrote:Kerimaga, rekoh CINI MI SE da si takav, ne rekoh da te znam i da znam kakav si...
I reko sam ako se nisam budio sto se cuje snjima to je sto sam ih postovo i smatro ko fine ljude, ali kad vidim sta mi cine, da danas moram trpiti svasta, ako sta kazem i za zenu bicu kriv sto uzbijam sta mi govore i sto su oni ljuti na mene, sto mozda nece ceti dolaziti nam, a i za nji cu biti najgori i ako se samo branim i nedozvoljavam da mi ko komandaju, mjesa u zivot ili me vrjedza ...
Njeni roditelji vise nemaju nijednog prijatelja, cak rodzeni brat od njenog oca nece da snjima kontaktira i ode im jednom u godini a 20 minuta ih djeli, sto ? Zato sto njen otac i rodzenom bratu mjesa se u zivot, i govori svasta o njegovoj djeci i kako bi on morao da zivi, i sad kad nema vise kome da pametuje, naso je rodzenu cerku, jel zna da ona se boji njega, a i previse je vezana za mater i nama mozak ispija a nije svjestan da nam i brak unistava .
Ti si u pravu ja nebi zelio da utjecam u odnos moje zene sa roditeljima, jos jednom kaze da su normalni ljudi i da nam ne nanose problema u braku, ali kad mi imamo problema zbog nji, kad sam ja haman puko i malo fali da postanem depresivan, kad strahujem da nece me ko rastaviti od moje djece, kad vidim da u vakoj situaciji nema nam zivota zajedno, eh onda mislim u sebi da bi red bio da ona sama skonta da manje treba snjima da komunicira ako zeli naravno imati ljep i sretan brak . Tu je razlika !
Kerimaga, pokusaj naci vremena samo za vas dvoje. bar jednom sedmicno odvoji nekoliko sati samo za vas. Djecu odvedite kod roditelja i posvetite se jedno drugom. Nadji povoljan trenutak, kad znas da te nesto nece prekidati i razgovaraj sa njom. Mozda ti je lakse kad nama ispricas svoju muku ali to nece rijesiti tvoj problem.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
...
Last edited by Zagorka on 24 Mar 2013, 14:31, edited 1 time in total.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Jonas
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 449 times
To je bio jedan od razloga zašto njezin brak nije uspio.kerimaga wrote:Izvini ali se neslazem ni ja sa tobom...

kerimaga,
dio odgovornosti je i na tebi. A na zeni je da shvati da se nije udala za svoje roditelje, nego za tebe. Objasni zeni da su te njezini roditelji stjerala u sami kut... nemoj biti grub. Njezini roditelji razvili su neku vrstu pretjeranog vezivanja uz kćerku.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
? ciji brak,Jonas?Jonas wrote:To je bio jedan od razloga zašto njezin brak nije uspio.kerimaga wrote:Izvini ali se neslazem ni ja sa tobom...![]()
kerimaga,
dio odgovornosti je i na tebi. A na zeni je da shvati da se nije udala za svoje roditelje, nego za tebe. Objasni zeni da su te njezini roditelji stjerala u sami kut... nemoj biti grub. Njezini roditelji razvili su neku vrstu pretjeranog vezivanja uz kćerku.

Odi gledaj nogomet, odi na pikado, nešto..... samo prestani stalno gnjaviti tu ženu. 

Jel' ovo onaj Jasmin iz Francuske?
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
ko bogZagorka wrote:Ovo Jasmin ponovo tita mi
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
onaj nick,kerimAGA ne pase ti cini mi se jer AGE su gazde uglavnom svugdje pa i zenama..
dzaba si ti bio konobar ako nisi naucio te neke zivotne skole...kad si se zenio,zenio si se sebi u prvom i najglavnijem planu,a ne tvom ocu i majci ili njenom ocu i majci..,druze,vrlo jednostavno joj kazes:slusaj zeno,fino da imas roditelje i da ih postujes i da se s njima vidjas ponekad..ali ne svaki dan i non-stop telefoniranje!..
bude li potrebno to joj jos jednom ponovis ali da malo bolje cuje i to ultimativno...,jer ako te ne poslusa na tome onda od tog braka,prije svega od tebe nema nista jer te ona ne sljivi ni jedan posto!...e sad,ako nju boli ona stvar za brak-a boli je ako te i nakon drugi puta ne poslusa-onda ti tu nemas vise sta spasavat...
dalje zna se,haj ti draga moja tvojima...ha ja,kad ih toliko volis bolje da si im onda skroz na usluzi!
..
u mojoj kuci sam ja gazda!..i zena je,naravno!..ali sve dok ide kako treba,ali ja sam 1% vise kad dodju makovi na konac,odnosno kad dodju frke i problemi oko vaznijih zivotnih pitanja svih pocev od opstanka pa do svih ostalih!...vrlo jednostavno
dzaba si ti bio konobar ako nisi naucio te neke zivotne skole...kad si se zenio,zenio si se sebi u prvom i najglavnijem planu,a ne tvom ocu i majci ili njenom ocu i majci..,druze,vrlo jednostavno joj kazes:slusaj zeno,fino da imas roditelje i da ih postujes i da se s njima vidjas ponekad..ali ne svaki dan i non-stop telefoniranje!..
bude li potrebno to joj jos jednom ponovis ali da malo bolje cuje i to ultimativno...,jer ako te ne poslusa na tome onda od tog braka,prije svega od tebe nema nista jer te ona ne sljivi ni jedan posto!...e sad,ako nju boli ona stvar za brak-a boli je ako te i nakon drugi puta ne poslusa-onda ti tu nemas vise sta spasavat...
dalje zna se,haj ti draga moja tvojima...ha ja,kad ih toliko volis bolje da si im onda skroz na usluzi!

u mojoj kuci sam ja gazda!..i zena je,naravno!..ali sve dok ide kako treba,ali ja sam 1% vise kad dodju makovi na konac,odnosno kad dodju frke i problemi oko vaznijih zivotnih pitanja svih pocev od opstanka pa do svih ostalih!...vrlo jednostavno
- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
de reci da se saliscamargue wrote:onaj nick,kerimAGA ne pase ti cini mi se jer AGE su gazde uglavnom svugdje pa i zenama..
dalje zna se,haj ti draga moja tvojima...ha ja,kad ih toliko volis bolje da si im onda skroz na usluzi!..

Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Luna,zasto salim?...pa nesh ih valjda svaki dan vidjat..hajde telefonirat se moze cesce ali i to ne mora biti svaki dan..o cemu ces pricat s njima svaki dan?!

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3894 times
- Been thanked: 2929 times
nije,nije...nesali se....Luna. wrote:de reci da se saliscamargue wrote:onaj nick,kerimAGA ne pase ti cini mi se jer AGE su gazde uglavnom svugdje pa i zenama..
dalje zna se,haj ti draga moja tvojima...ha ja,kad ih toliko volis bolje da si im onda skroz na usluzi!..

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
camargue wrote:onaj nick,kerimAGA ne pase ti cini mi se jer AGE su gazde uglavnom svugdje pa i zenama..
joj kamaro,kamaro

Gledam te nekim drugim ocima