Kako roditelji zene mogu zivot da ti uniste ?
Re: Kako roditelji zene mogu zivot da ti uniste ?
Ja mislim da ste oboje krivi. Normalno je da se cuje sa svojima nebitno koliko put jbg neko je vezan za roditelje manje a neko vise, i ti nemas pravo da joj to brojis i uskracujes. A ona isto tako ako nije zadovoljna nekim stvarima u braku treba da sjedne sa tobom i da ti kaze, a ne sa roditeljima bistriti mutnu vodu. A ti isto trebas da uradis, sjednes pa fino na tenane rijesite stvar po stvar, umjesto sto po forumu trazis odgovor. Jer nigdje sa strane neces naci rijesenje svog problema, jer niko od nas ne poznaje vasu situaciju,ne poznaje vas oboje (ko ste,sta ste i sl.). Jedino da smo vidoviti,mogli bi reci sta i kako a to nismo. Vec ti zenu i pitaj je kako da rijesite problem i da nadjete neki kompromis,unjesto sto jedno drugo tracate iza ledja.

Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Ahm...camargue wrote:Luna,zasto salim?...pa nesh ih valjda svaki dan vidjat..hajde telefonirat se moze cesce ali i to ne mora biti svaki dan..o cemu ces pricat s njima svaki dan?!

Kuc-kuc!kerimaga wrote: mislis da nemam nikakav prisan odnos mojim roditeljima i za to nisi upravu jel vidzam ih skoro svaki dan nakratko skoro svaki dan zive 50 metara od mene i uvjek i sretnem i odem ponekad njima

- Pasaga
- Hadžija 
- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2945 times
- Status: Offline
..hajde...bujrum....  

soba je topla....samo u tankoj haljinici.....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Pasaga wrote:..hajde...bujrum....

Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

- Jonas
- Aktivni forumaš 
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 449 times
Ostavite covjeka na miru...    

kerimaga,
jednostavno prestani se zamarati s time* (zamaranje uzrokuju prerano starenje), pocni je varat (a to je sasvim nova tema)... :jonas

kerimaga,
jednostavno prestani se zamarati s time* (zamaranje uzrokuju prerano starenje), pocni je varat (a to je sasvim nova tema)... :jonas
Kerimaga, pa sto ne rece odma da si konobar. Imas posao, kuci dolazis kasno, imas raju na poslu, a zena ne moze ni sa svojima da prica. Sta ce kad co'eka nema. Da sam ja ona ja bi te ostavila.

- Luna.
- Inventar foruma 
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
vidjat cu ih onoliko cesto, koliko ja za to osjecam potrebu... to moze biti svaki dan a moze biti i par puta u mjesecu... ali mi niko nece nikakve ultimatume postavljati!!!camargue wrote:Luna,zasto salim?...pa nesh ih valjda svaki dan vidjat..hajde telefonirat se moze cesce ali i to ne mora biti svaki dan..o cemu ces pricat s njima svaki dan?!
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Djole
- Julia-Klara
- Forum [Bot]![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png) 
- Has thanked: 14474 times
- Been thanked: 10010 times
to sestroLuna. wrote:vidjat cu ih onoliko cesto, koliko ja za to osjecam potrebu... to moze biti svaki dan a moze biti i par puta u mjesecu... ali mi niko nece nikakve ultimatume postavljati!!!camargue wrote:Luna,zasto salim?...pa nesh ih valjda svaki dan vidjat..hajde telefonirat se moze cesce ali i to ne mora biti svaki dan..o cemu ces pricat s njima svaki dan?!

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- STrendzer
- Inventar foruma 
- Been thanked: 1 time
Luna. wrote:vidjat cu ih onoliko cesto, koliko ja za to osjecam potrebu... to moze biti svaki dan a moze biti i par puta u mjesecu... ali mi niko nece nikakve ultimatume postavljati!!!camargue wrote:Luna,zasto salim?...pa nesh ih valjda svaki dan vidjat..hajde telefonirat se moze cesce ali i to ne mora biti svaki dan..o cemu ces pricat s njima svaki dan?!
ma Lunce tebi niko nista ne smije da zabrani!..
 ..a sad ozbiljno...to ti je bona sve ovisno od toga koliko daleko zivis od tvojih roditelja,ako su daleko naravno da ne mozes svaki dan tamo ici ali mosh telefonirat po potrebi kad pozelis a ako pogledam ovaj nas tempo zivota ovdje u D. iskreno da kazem nema se volju svaki dan nikog zvati jer je tempo zivota prebrz,ma ko to bio...
..a sad ozbiljno...to ti je bona sve ovisno od toga koliko daleko zivis od tvojih roditelja,ako su daleko naravno da ne mozes svaki dan tamo ici ali mosh telefonirat po potrebi kad pozelis a ako pogledam ovaj nas tempo zivota ovdje u D. iskreno da kazem nema se volju svaki dan nikog zvati jer je tempo zivota prebrz,ma ko to bio...a ako se zivi blizu roditelja onda nek zena ide cesce njima(pitanje je sta je cesto a sta nije),nema frke,sve dok je stan/kuca cista i djeca sita i cista nea frke...osim ako saznam da sam ja kao muz glavna tema razgovora zene i njenih roditelja u mom odsustvu...onda nema nista..
ustvari ima ono gore sto sam napisao na pocetku..
u takvoj situaciji se postavlja i pitanje:"sta se ima udavat ako ce non-stop visit kod roditelja"?!..
zar nije bolje da ostane kod oca i majke(i nek ih voli koliko hoce) i nadje sebi neku labavu vezu,ili vise njih...tako nece niko trpit?!
ima tu jos skakljivih pitanja..poslije mozda o tom..
- 
				Ruana
Ama ljudi nije bitno koliko cesto pricamo i koliko se vidjamo. Bitno je ne mjesati se u tudji zivot. Ja samo imam jednu rodicu u gradu u kome zivim, a muzeva komplet familija pa i sira rodbina je tu. Vidjamo se svaki dan kao i sa mojom rodicom. Svi jedni drugima idemo kao u svoju kucu, ali se nikad niko nikome ne mijesa u zivot.

- Julia-Klara
pretpostavljam da je ovo "zenski posao" po tvom vidjenju,jelda?camargue wrote:Luna. wrote:vidjat cu ih onoliko cesto, koliko ja za to osjecam potrebu... to moze biti svaki dan a moze biti i par puta u mjesecu... ali mi niko nece nikakve ultimatume postavljati!!!camargue wrote:Luna,zasto salim?...pa nesh ih valjda svaki dan vidjat..hajde telefonirat se moze cesce ali i to ne mora biti svaki dan..o cemu ces pricat s njima svaki dan?!
ma Lunce tebi niko nista ne smije da zabrani!....a sad ozbiljno...to ti je bona sve ovisno od toga koliko daleko zivis od tvojih roditelja,ako su daleko naravno da ne mozes svaki dan tamo ici ali mosh telefonirat po potrebi kad pozelis a ako pogledam ovaj nas tempo zivota ovdje u D. iskreno da kazem nema se volju svaki dan nikog zvati jer je tempo zivota prebrz,ma ko to bio...
a ako se zivi blizu roditelja onda nek zena ide cesce njima(pitanje je sta je cesto a sta nije),nema frke,sve dok je stan/kuca cista i djeca sita i cista nea frke...osim ako saznam da sam ja kao muz glavna tema razgovora zene i njenih roditelja u mom odsustvu...onda nema nista..
ustvari ima ono gore sto sam napisao na pocetku..
u takvoj situaciji se postavlja i pitanje:"sta se ima udavat ako ce non-stop visit kod roditelja"?!..
zar nije bolje da ostane kod oca i majke(i nek ih voli koliko hoce) i nadje sebi neku labavu vezu,ili vise njih...tako nece niko trpit?!
ima tu jos skakljivih pitanja..poslije mozda o tom..
I da, ima ovdje jos puno skakljivih pitanja...a iz patrijarhalnog doba, i robovlasnickog smo odavno izasli
Naravno, ti radis po 12 sati,i nemas vremena ni za sta, pa je tvoja zena odgovorna za sve kucanske poslove, pretpostavljam...
Sto se tice odnosa mene i mojih roditelja ne tice se nikoga, pa ni mog muza...Ako me nece ovakvu, ne mora nikako, i mirna Bosna. Uslovljavanje bilo cega tipa "Ako me volis nemoj ovo ili ono" nije ljubav i nije postovanje!

- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly 
- Has thanked: 8889 times
- Been thanked: 5649 times
Jonas wrote:Ostavite covjeka na miru...
kerimaga,

Mudro zboriš, samo bi te ispravio da je to zapravo stara tema

The Dark Side Of The Forum...

- STrendzer
- Inventar foruma 
demokratija u granicama i nije losa stvar...,ali previse demokratije donosi rasulo i probleme..kontraproduktivno je

- Julia-Klara
demokratija da,ako je zastupljena jednako na OBJE strane...
nego, nisi se izjasnio na jednoj mojoj temi, a bas me zanimalo sta ces reci, i kako bi se ponasao...
elem, demokratija koliko vidim, se podrazumjeva samo za muskarce, zene su tu da slusaju sta im "gazda" naredi, ciste kucu, odgajaju djecu, pustaju ih da hodaju,izlaze, svaleraju se,ali kada neko slucajno od zenine familije nazove, ili se ne daj boze najavi u goste,eh tu vec nastaje problem?

nego, nisi se izjasnio na jednoj mojoj temi, a bas me zanimalo sta ces reci, i kako bi se ponasao...
elem, demokratija koliko vidim, se podrazumjeva samo za muskarce, zene su tu da slusaju sta im "gazda" naredi, ciste kucu, odgajaju djecu, pustaju ih da hodaju,izlaze, svaleraju se,ali kada neko slucajno od zenine familije nazove, ili se ne daj boze najavi u goste,eh tu vec nastaje problem?

ama zene stante...sto se vazda bunite za ta njaka prava...ionako radite sta hoceta ...kad hocete i kako hocete...i jos nas ubijedite da mi to zelimo..... a kad nam mater kaze sine nije to to e ondak je problem..a i mater je zena valjda zna   

Our solution  mind revolution

- Julia-Klara
Tako je hojla... Sto prije priznaju sami sebi da ustvari rade ono sto  mi zelimo bice im lakse...Mi samo pokusavamo da vam olaksamo stvari... 

Kerimaga, ti k'o da si se ud'o a ne ozenio, a ja prema takvima nemam sazaljenje, niti razumijevanje.
Tebi bi jos i moglo svanuti zaposlis li tu svoju hanumu pod HITNO ; ne zaposlis li, ostaces otirac ispred vrata.
Dozvolio si da ti punac diriguje, mal ti ne rekoh da se ubijes, jer ... druga strana shanka nikakvo ti je rjesenje.

Tebi bi jos i moglo svanuti zaposlis li tu svoju hanumu pod HITNO ; ne zaposlis li, ostaces otirac ispred vrata.
Dozvolio si da ti punac diriguje, mal ti ne rekoh da se ubijes, jer ... druga strana shanka nikakvo ti je rjesenje.
E sad necu ni kako ja hocu

nista se nije promijenilo
hajde uzivajte

hajde uzivajte
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

- STrendzer
- Inventar foruma 
Julia-Klara wrote:demokratija da,ako je zastupljena jednako na OBJE strane...
polaHko ba Julija,nije tako i ti znas da niej tako...eno je hojla lijepo rekao kako to u stvarnosti hoda:
..i taman kad vam se daju sva moguca prava,kad shvatitet da bas sve smijete radit,ama sve, tek tada je sve otislo do vraga jer tada vas takav muskarac podsjeca na "podnu krpu" a to je lose pa se onda tako i najcesce ponasate prema njemu itd.,sledeci korak nakon toga je svalerisanje itd....zato kazem,mora muskarceva 1% biti jaca,bar u teskim situacijama kad ima problema neko mora da pukne sakom od sto...a poslije toga mora biti mir!!ama zene stante...sto se vazda bunite za ta njaka prava...ionako radite sta hoceta ...kad hocete i kako hocete...i jos nas ubijedite da mi to zelimo..... a kad nam mater kaze sine nije to to e ondak je problem..a i mater je zena valjda zna
to je tako i samo tako moze da funkcionise!