Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Moderator: Krokodil Behko

Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Ne
46
42%
Da
24
22%
Jos razmisljam
6
5%
Vec sam se vakcinisao
34
31%

Total votes: 110

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14877 times
Status: Offline

Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Post by Dori »

MorningStar wrote: 16 Dec 2021, 14:26
Dori wrote: 16 Dec 2021, 14:25

Saljem ti pp...
Nema potrebe , pisemo forum - diskutujemo postavi ovdje.
Ne kopiram kilometarske clanke po forumima....zao mi je...
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
bosanski migrant
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 12 times
Been thanked: 69 times

Post by bosanski migrant »

Treba vratiti obavezno nosenje maske pri izlasku iz kuce, u skole i na radno mjesto jer ovakve mjere nemaju smisla i prave se propusti i diskriminacije, samo nas zbunjuju. Ffp3 maske za sve
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Dori wrote: 16 Dec 2021, 14:25
MorningStar wrote: 16 Dec 2021, 14:22

Pa neku priznatu studiju, stav naucnika koji kaze da te citiram:

.

I recimo da li prirodno steceni imunitet ima isti rezultat ?

I ne vidim razlog za nekim emotivnim nastupima uzrujavanjem "uzimanjem strana" (dobro to psihologija diktira) - pricamo diskutujemo na forumu sto je i namjena foruma - i o ovim stvarima se diskutuje na sve strane te je ocito da su misljenja razlicita / ali bitno je ne ulaziti u dijalog sa stavom branim svoje misljenje nego diskusija - dijeljenje informacija i "analiza" istih.
Saljem ti pp...

EDIT: Ne saljem, nemas ga.... :D.
Evo citam tvoj link i ne nalazim spomenuto nego ovo:
Equitable access to safe and effective vaccines is critical to ending the COVID-19 pandemic, so it is hugely encouraging to see so many vaccines proving and going into development. WHO is working tirelessly with partners to develop, manufacture and deploy safe and effective vaccines.

Safe and effective vaccines are a game-changing tool: but for the foreseeable future we must continue wearing masks, cleaning our hands, ensuring good ventilation indoors, physically distancing and avoiding crowds.

Being vaccinated does not mean that we can throw caution to the wind and put ourselves and others at risk, particularly because research is still ongoing into how much vaccines protect not only against disease but also against infection and transmission
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14187 times
Been thanked: 23601 times

Post by Fuddo »

MarlboroGold wrote: 16 Dec 2021, 14:21 Jakog internet borca 😁

Da se uistinu boris za to sto govoris organizovala bi nesto konkretno.
Pa organizuje.
Ode sa Zumrom iz Pofalica na cevape, i et, pricaju o vakcinama.
Dozvolite da se obratimo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22447 times
Been thanked: 20538 times

Post by Masamune »

Fuddo wrote: 16 Dec 2021, 14:30
MarlboroGold wrote: 16 Dec 2021, 14:21 Jakog internet borca 😁

Da se uistinu boris za to sto govoris organizovala bi nesto konkretno.
Pa organizuje.
Ode sa Zumrom iz Pofalica na cevape, i et, pricaju o vakcinama.
Kao i svi oni koji kukaju na stanje u BiH, a čekaju da neko drugi nešto pokrene.

Samo što sebi ljudi umišljaju da su nekakvi borci kad vrište na društvenim mrežama i forumima, pa mogu proširiti ili kupe tuđe zasluge i stavljaju sebe u grupu ljudi koji jesu poduzimali nešto konkretno.
Last edited by Masamune on 16 Dec 2021, 14:33, edited 1 time in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2751 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo »

Venera wrote: 16 Dec 2021, 14:24
Duminjo wrote: 16 Dec 2021, 14:14

Boldano nije istina.

Za propuste se slazemo. Bilo ih je
Danska je npr. samo ljetos zadrzala maske na aerodromu i bolnicama tokom ljeta. Naravno da nije bilo potpunog ukidanja maski, ali su maske znatno više korištene u prodavnicama, restoranima u zatvorenom, javnim službenim objektima, skolama. Distanca na godišnjim odmorima se brzo promjenila ili nestala.

U Zagrebu necijepljeni studenti na Filozofskom ne mogu na nastavu, osim online. Na nekom drugom faksu u istom gradu mogu. Te parcijalne i selektivne zabrane nemaju smisla. Eto to je primjer propusta u društvu.

U školama su negdje zadržane maske, negdje su ukinute, pa ponovo vracene u upotrebu, iako je mnogo tinejdzera cijepljeno.
Vidis koliko ti se ovaj upis razlikuje od onoga napisanog kako su svi vrlo brzo ukinuli maske nakon nekoliko mjeseci vakcinisanja.

Koliko znam, maloljetnici su se tek od nedavno poceli vakcinisati a ne nekad na proljece. Tako da to nema veze sa ukidanjem ili nosenjem maski po skolama. Ispravi me ako grijesim. I taj procenat vakcinisanih maloljetnika je jos uvijek mali, nedovoljan za bilo kakvo ukidanje mjera u skolama. Ovo "mnogo" nije nikakva mjera :cudi
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera »

Lavlje_srce wrote: 16 Dec 2021, 14:19
Venera wrote: 16 Dec 2021, 13:37

Lavlje, da li to znaci da ce poslije tog datuma u 2023 biti pod marketing authorisation pod fazom pandemije.

Marketing authorisation se daje lijekovima za dugotrajnu upotrebu, a ovaj je odobren zbog pandemije. :hm
Ne razumijem pitanje. Ovo znaci da se ljudima protuzakonito cijepljenjem uslovljavljaju poslovi i gube poslove, jer je odobrenje koje su dobili za cjepivo uvjetno (zbog pandemije).

Jucer sam gledala doktora u LA, kog obezbjedjenje izvodi iz bolnice u kojoj je radio 7 godina jer se nije cijepio. U Hrvatskoj uciteljicama i nastavnicama ne daju da udju u skole iz istog razloga. Jucer im je Sabor izglasao promjene zakona u pandemijskim uvjetima, dakle vlasti mogu raditi sto im volja prema necjepljenima. Plenkovic je otvoreno izjavio da im je neophodna veca procijepljenost da bi dobili novac za budzet iz EU. U medjuvremenu je u Americi u vecini zemalja palo obavezno cijepljenje, ali eto u Kaliforniji nije.

Tu se pisalo kako smo mi koji se ovom protivimo "pametni" pa cekamo da vidimo sta ce biti ostalim. Ne, mi smo oni koji se bore i za njihovu djecu.
Sa dešavanjima u HR sam dnevno uvezana, i jeste kaos, jer se mjere ne primjenjuju po propisima ravnopravno ka svima.

Nedavno su bili prestali testirati cijepljene radnike bolnice, no nako širenja zaraze na druge odjele iste bolnice, vrlo brzo su ponovo uveli redovno testiranje svih radnika. ali uNjemačkoj ne vidim takav propust.

Cijepljenje zdrastvenih radnika podržavam, a ako su odbili mRNA, trebali su i mogli su uzeti vektorsko ili klasićno.

Osobno samo sam skepticna ka mRNA cijepivu jer tehnika istog nije korištena na ljudima, dok vektorsko jeste.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce »

Venera wrote: 16 Dec 2021, 14:24Danska je npr. samo ljetos zadrzala maske na aerodromu i bolnicama tokom ljeta. Naravno da nije bilo potpunog ukidanja maski, ali su maske znatno više korištene u prodavnicama, restoranima u zatvorenom, javnim službenim objektima, skolama. Distanca na godišnjim odmorima se brzo promjenila ili nestala.

U Zagrebu necijepljeni studenti na Filozofskom ne mogu na nastavu, osim online. Na nekom drugom faksu u istom gradu mogu. Te parcijalne i selektivne zabrane nemaju smisla. Eto to je primjer propusta u društvu.

U školama su negdje zadržane maske, negdje su ukinute, pa ponovo vracene u upotrebu, iako je mnogo tinejdzera cijepljeno.
Tako je.:ok Raspad sistema. Razlog sto se to desava je sto je hrvatska vlada doo tvrtka. Republika Hrvatska doo. Tako je i sa vecinom zapadnih zemalja. Nemaju oni nista sa gradjanima.

Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

MorningStar wrote: 16 Dec 2021, 14:25
Duminjo wrote: 16 Dec 2021, 14:14

Boldano nije istina.

Za propuste se slazemo. Bilo ih je
Stav CDC a je da i vakcinisane osobe trebaju nositi maske i pridrzavati se socijalne distance (postavit cu link - koji je dori postavila u replici meni).
Imaju ljudi pravo na stav. Nase je, hocemo li ga podrzati ili negodovati.
I ja sam za to da vakcinisani i dalje nose maske jer mogu prenositi virus.
Iako imas zimske gume, ne mozes po poledici voziti isto kao po suhom asfaltu. Usporedba je haos 😅
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Calla wrote: 16 Dec 2021, 14:28
Venera wrote: 16 Dec 2021, 10:07

Ozbiljno :lupa Zašto se primjenjuju takve nelogične odluke?
Zato sto ljudi na razlicitim pozicijima I u razlicitim zemljama, imaju razlicita iskustva I samo prema tome se I ravnaju.
A to me jako ljuti. :ljut
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Duminjo wrote: 16 Dec 2021, 14:33
Venera wrote: 16 Dec 2021, 14:24

Danska je npr. samo ljetos zadrzala maske na aerodromu i bolnicama tokom ljeta. Naravno da nije bilo potpunog ukidanja maski, ali su maske znatno više korištene u prodavnicama, restoranima u zatvorenom, javnim službenim objektima, skolama. Distanca na godišnjim odmorima se brzo promjenila ili nestala.

Vidis koliko ti se ovaj upis razlikuje od onoga napisanog kako su svi vrlo brzo ukinuli maske nakon nekoliko mjeseci vakcinisanja.

Koliko znam, maloljetnici su se tek od nedavno poceli vakcinisati a ne nekad na proljece. Tako da to nema veze sa ukidanjem ili nosenjem maski po skolama. Ispravi me ako grijesim. I taj procenat vakcinisanih maloljetnika je jos uvijek mali, nedovoljan za bilo kakvo ukidanje mjera u skolama. Ovo "mnogo" nije nikakva mjera :cudi
Moja rodaka radi kao nastavnica u skoli, nosili maske 2020, pocelo cijepljenje osoblja 2021, pocetkom skolske godine, skinu se maske, nakon dva tjedna, vracanje na maske (moja rodaka cijepljena). :valja
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Lavlje_srce wrote: 16 Dec 2021, 14:37
Venera wrote: 16 Dec 2021, 14:24Danska je npr. samo ljetos zadrzala maske na aerodromu i bolnicama tokom ljeta. Naravno da nije bilo potpunog ukidanja maski, ali su maske znatno više korištene u prodavnicama, restoranima u zatvorenom, javnim službenim objektima, skolama. Distanca na godišnjim odmorima se brzo promjenila ili nestala.

Tako je.:ok Raspad sistema. Razlog sto se to desava je sto je hrvatska vlada doo tvrtka. Republika Hrvatska doo. Tako je i sa vecinom zapadnih zemalja. Nemaju oni nista sa gradjanima.

Sve države su manje ili više se pokakile po svojim građanima, cijepljeni, necijepljeni, nije više važno, na žalost.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

Venera wrote: 16 Dec 2021, 14:38
Calla wrote: 16 Dec 2021, 14:28

Zato sto ljudi na razlicitim pozicijima I u razlicitim zemljama, imaju razlicita iskustva I samo prema tome se I ravnaju.
Mene ne, navika,
po razlicitim zemljama morala sam prihvatit razlicita pravila I tako se trebamo svi ponasati. Informacije unaprijed prolistam, gdje idem, I sta mi treba za ulazak na tude teritorije, pripremim se I to je to.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Venera wrote: 16 Dec 2021, 14:42
Duminjo wrote: 16 Dec 2021, 14:33

Moja rodaka radi kao nastavnica u skoli, nosili maske 2020, pocelo cijepljenje osoblja 2021, pocetkom skolske godine, skinu se maske, nakon dva tjedna, vracanje na maske (moja rodaka cijepljena). :valja
I mi smo nosili maske na proljece. Pa na ljeto/jesen nismo, pa zadnji mjesec opet nosimo.
Riktaju nam pravila na osnovu broja novozarazenih u opstinama. Jbga.. sta ces sad.. Ako je broj novozarazenih u okolini veci, nosi..Ako opada, skidaj
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović »

Lavlje piše o slučaju iz Hrvatske. Riječ je o učiteljici Bernardi Jug. Pa eto, kome nije mrsko neka gugla o liku i djelu dotične, koja brani našu djecu od cjepiva.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Calla wrote: 16 Dec 2021, 14:45
Venera wrote: 16 Dec 2021, 14:38

Mene ne, navika,
po razlicitim zemljama morala sam prihvatit razlicita pravila I tako se trebamo svi ponasati. Informacije unaprijed prolistam, gdje idem, I sta mi treba za ulazak na tude teritorije, pripremim se I to je to.
Ali to nije isto, evo u Turskoj uzimaju treću i četvrtu dozu Pfizer jer su cijepljeni Kinezom.

Kako se moglo unaprijed znati o tome u vezi cijepiva? Mnogi nisu imali izbora, a drugi su birali.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Duminjo wrote: 16 Dec 2021, 14:47
Venera wrote: 16 Dec 2021, 14:42

I mi smo nosili maske na proljece. Pa na ljeto/jesen nismo, pa zadnji mjesec opet nosimo.
Riktaju nam pravila na osnovu broja novozarazenih u opstinama. Jbga.. sta ces sad.. Ako je broj novozarazenih u okolini veci, nosi..Ako opada, skidaj
Ma znam, ljud zbunjenog i zbunjen ludog. :valja

Mjere primjenjuju po krivulji rasta i pada zaraženih, znaci po posljedicama, a ne sa ciljem sprijecavanja istih.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Venera wrote: 16 Dec 2021, 14:51
Duminjo wrote: 16 Dec 2021, 14:47

Ma znam, ljud zbunjenog i zbunjen ludog. :valja

Mjere primjenjuju po krivulji rasta i pada zaraženih, znaci po posljedicama, a ne sa ciljem sprijecavanja istih.
Ne moze se ovo sprijeciti. Vakcinacija nije odradjena kako treba.
Pitanje je samo kako ce ko plivati u svemu ovome
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22447 times
Been thanked: 20538 times

Post by Masamune »

dadojović wrote: 16 Dec 2021, 14:47 Lavlje piše o slučaju iz Hrvatske. Riječ je o učiteljici Bernardi Jug. Pa eto, kome nije mrsko neka gugla o liku i djelu dotične, koja brani našu djecu od cjepiva.
Ih to je ona youtuberka 😁

Koliko se sjecam neistomisljenike je nazivala sotonama ili je bilo nesto slicno
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Duminjo wrote: 16 Dec 2021, 14:37
MorningStar wrote: 16 Dec 2021, 14:25

Stav CDC a je da i vakcinisane osobe trebaju nositi maske i pridrzavati se socijalne distance (postavit cu link - koji je dori postavila u replici meni).
Imaju ljudi pravo na stav. Nase je, hocemo li ga podrzati ili negodovati.
I ja sam za to da vakcinisani i dalje nose maske jer mogu prenositi virus.
Iako imas zimske gume, ne mozes po poledici voziti isto kao po suhom asfaltu. Usporedba je haos 😅
Ako je CDC rekao tako, zato su države odgovorne, a ne naši privatni stavovi.
Post Reply

Return to “Stare ankete”