Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3879 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

16 Dec 2021, 19:21

General War wrote: 16 Dec 2021, 13:21
Naseef Mushroom wrote: 16 Dec 2021, 10:36
Ne govorim o SDA nego o tipi političara ili političarke iz SDPa što će vući poteze kao Benjamina Karić a ti si shvatio to kao preuzimanje od strane SDA. Naravno kada je dovoljno da gospođa Karić ne dozvoli na spomeniku na Kazanima da se cijela Armija i jedinica generalizuju ona za tebe postaje SDAovka,
džaba 25 godina gdje je SDP u Sarajevu i ostatku entiteta Federacija bio najžešći protivnik SDAu, dovoljno je u momentu gdje Dodik kopira Karadžića i čitav svijet upozorava na eskalacije da SDP pokaže političku zrelost bez emocija "Kada su takve stvari u pitanju svi se trebamo ujediniti, čak i sa Bakirom pa kada sve prođe opet ćemo ga i stranku mu prozivati zbog korupcije" i oni za tebe postaju odmah lijevo krilo SDA.

Fino kako si počeo konačno koristiti izraz političko Sarajevo i hzhb a vidim poštuješ Draškovo i Dodiko i koristiš ćirilicu za taj entitet, je li to imaš zapisano odmah pored "23% teritorije"?
Karicka, ne smatram ja nju SDA vec pravu patriJotkinju, nece ona da kalja " svoje" ali zato anam njihove ce rado reci kako stvari stoje, evo sad i sa svrljanjem po stanu katolicke porodice...tipicno politicko sarajevo, "jedno pricaj drugo radi" nevezano kako se stranka zove.
Rado bi SDP sa SDA ali ne mogu biti toliko ofirni, ipak glasaci odose od SDPa ne SDA vec NS...ali tu je uskocio Hadjikadija...ali se izlanuo prije vremena...pa ispade ofiiran
Ti i ta tvoja raja mislite da su stranci blesavi...de ba.
Naravno da koristim cirilicu, nemam zapisano ali da, 23% teritorije je gdje vlada "gradjanski" princip vrijednosti kako ti objasni u predhodnom postu...znam nekad zapisati i pola rezervoara u golfu i predjes sve, kad me pocnu vuci za rukav patriJote ko ti....samo neka te Bakir brani protiv fgr, i kao i dosada rezultati nece izostati...nisam se ja sastajao sa draskom i onim u mostaru vec tvoja princeza Karicka...ali bas me zasmijes svojim mentalnim akrobacijama. Hvala ti.
Tako je, ne da na svoje i tako će ubuduče biti a ti nastavi sa postovima o 23% koje se sa pola rezervara obiđe, pominjanjem hzhb iako to ne postoji i pisanjem entiteta rs na ćirilici dok ti je ostatak teksta na latinici da se ispoštuje.

I na tvoju žalost stranci koje pominješ neće da hapse bijelu Al-Kaidu već je drugačija politika od one koju si očigledno očekivao
https://www.klix.ba/vijesti/bih/njemack ... /211216096
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

16 Dec 2021, 20:00

General War wrote: 16 Dec 2021, 17:57
Naseef Mushroom wrote: 16 Dec 2021, 13:12
Hvala Bogu da postoje i druge stranke da jedni drugima udaraju po prstima i opominju, zato je važno jedinstvo koje su sve stranke prvi put pokazale i zato će i HDZ i Dodik dobiti šipak.
Najlakše je bilo kao do sada pustiti jednog čovjeka da se sam bori protiv Srbije, Hrvatske, BH Srba i Hrvata i hinjskog Zapada i onda kada popusti pod pritiskom vikati da je izdajica
Srećom sada je situacija prvi put nakon rata da su svi ujedinjeni.

A meni ne pada na pamet da kada je država pod ovakvom prijetnjom i na ovoj temi se sa drugim Bošnjakom raspravljati dok forumaši poput Generala jedu kokice i smiju nam se, kao što su se i 1992. tako smijali i gledali isto i na onog Bošnjaka koji je glasao za SDA i na onog ko je bio reformista.
To je više način Senada Hadžifejzovića koji ti izgleda bolje leži da u momentu dok Dodik daje izjave koje liče na karadžićeve i dok SAD i UK upozoravaju na novi rat on viče u studiu "O Sebijaaaa! O Mulahusiću!!!!!!"
Kada se ako Bog da slegne situacija onda ćemo se opet svađati, raspravljati i djeliti ali kako vidim nemamo svi iste prioritete.
Nemam se ja sta smijati, niti jedem kokice...ti po starom obicaju sve ces oko sebe okriviti samo da tvoja guzica bude cista...e pa nije jarane, ovo je tvoj neuspjeh i samo sebe mozes kriviti, ljude za koje ces ruku dati i koje branis su te izdali, i izdat ce te do kraja. Ta sorta ljidi su te nazvali bosnjakom ne radi tebe vec radi njih da znaju koja je vuna njihova
Evo ga, nakon 23% koji se obiđe sa pola rezervara, pominjanjem hzhb-a iako ne postoji, rs na ćirilici sada dodajemo i da Bošnjaci nisu narod već da je određena sorta ljudi nas tako nazvala da bi ostvarili svoje ciljeve i narod napravili ovcama.
Samo guslaj, sada mi je samo interesantno dokle daleko ćeš da ideš jer si sada očigledno u "I don't give a fuck" raspoloženju a i ne krivim te uzimajući u obzir situaciju u BH društvu i politici o kojoj smo pisali u prijašnjim postovima koja je suprotno od onoga šta si ti očekivao

Još ako se na to doda da ne posjeduješ smirenost u diskusijama koju ja imam, da možeš o tome samo sanjati i da su ti domet fazoni iz 1999. poput "LOL dijaspora" vjerujem da što budeš dalje pisao da ćeš još više stvari napisati za koje ionako unaprijed znamo da tako razmišljaš.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

16 Dec 2021, 20:05

Naseef Mushroom wrote: 16 Dec 2021, 19:21
General War wrote: 16 Dec 2021, 13:21
Karicka, ne smatram ja nju SDA vec pravu patriJotkinju, nece ona da kalja " svoje" ali zato anam njihove ce rado reci kako stvari stoje, evo sad i sa svrljanjem po stanu katolicke porodice...tipicno politicko sarajevo, "jedno pricaj drugo radi" nevezano kako se stranka zove.
Rado bi SDP sa SDA ali ne mogu biti toliko ofirni, ipak glasaci odose od SDPa ne SDA vec NS...ali tu je uskocio Hadjikadija...ali se izlanuo prije vremena...pa ispade ofiiran
Ti i ta tvoja raja mislite da su stranci blesavi...de ba.
Naravno da koristim cirilicu, nemam zapisano ali da, 23% teritorije je gdje vlada "gradjanski" princip vrijednosti kako ti objasni u predhodnom postu...znam nekad zapisati i pola rezervoara u golfu i predjes sve, kad me pocnu vuci za rukav patriJote ko ti....samo neka te Bakir brani protiv fgr, i kao i dosada rezultati nece izostati...nisam se ja sastajao sa draskom i onim u mostaru vec tvoja princeza Karicka...ali bas me zasmijes svojim mentalnim akrobacijama. Hvala ti.
Tako je, ne da na svoje i tako će ubuduče biti a ti nastavi sa postovima o 23% koje se sa pola rezervara obiđe, pominjanjem hzhb iako to ne postoji i pisanjem entiteta rs na ćirilici dok ti je ostatak teksta na latinici da se ispoštuje.

I na tvoju žalost stranci koje pominješ neće da hapse bijelu Al-Kaidu već je drugačija politika od one koju si očigledno očekivao
Pa super,ne znam sta se onda zalis pc su tvoji potpisali, hzhb se prave blesavi da ne postoji ko i ti...nigdje nema mene tu...ti si i objasnio zasto.
Eto odlicno, znaci dosli smo do prijedloga, extra.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3918 times
Been thanked: 2950 times

16 Dec 2021, 20:13

dje je onaj buljooki ....

citali,osluhujeli ista

https://avaz.ba/vijesti/bih/704120/rasp ... mo-genocid
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

16 Dec 2021, 22:52

Naseef Mushroom wrote: 16 Dec 2021, 20:00
General War wrote: 16 Dec 2021, 17:57
Nemam se ja sta smijati, niti jedem kokice...ti po starom obicaju sve ces oko sebe okriviti samo da tvoja guzica bude cista...e pa nije jarane, ovo je tvoj neuspjeh i samo sebe mozes kriviti, ljude za koje ces ruku dati i koje branis su te izdali, i izdat ce te do kraja. Ta sorta ljidi su te nazvali bosnjakom ne radi tebe vec radi njih da znaju koja je vuna njihova
Evo ga, nakon 23% koji se obiđe sa pola rezervara, pominjanjem hzhb-a iako ne postoji, rs na ćirilici sada dodajemo i da Bošnjaci nisu narod već da je određena sorta ljudi nas tako nazvala da bi ostvarili svoje ciljeve i narod napravili ovcama.
Samo guslaj, sada mi je samo interesantno dokle daleko ćeš da ideš jer si sada očigledno u "I don't give a fuck" raspoloženju a i ne krivim te uzimajući u obzir situaciju u BH društvu i politici o kojoj smo pisali u prijašnjim postovima koja je suprotno od onoga šta si ti očekivao

Još ako se na to doda da ne posjeduješ smirenost u diskusijama koju ja imam, da možeš o tome samo sanjati i da su ti domet fazoni iz 1999. poput "LOL dijaspora" vjerujem da što budeš dalje pisao da ćeš još više stvari napisati za koje ionako unaprijed znamo da tako razmišljaš.
Tito dragi :123
Ti si san svakog politicara kakvog bi glasaca volio imati :oo
Tebi je bitno da nisi obicna ovca, vec Melino...a to sto ces biti odran svejedno...tako treba, pa mora i pastir nesto jest, jel tako?...on te cuva od vuka, tako ja zamisljam kako kod tebe rade ti tockici u mozgu.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

16 Dec 2021, 23:05

General War wrote: 16 Dec 2021, 20:05
Naseef Mushroom wrote: 16 Dec 2021, 19:21

Pa super,ne znam sta se onda zalis pc su tvoji potpisali, hzhb se prave blesavi da ne postoji ko i ti...nigdje nema mene tu...ti si i objasnio zasto.
Super logika, rs ćemo prihvatiti kao realnost jer je potpisano (ne bi ti to inače ali se držiš činjenica) a kod hzhb gdje nije nigdje potpisano i ne postoji to ćemo isto prihvatiti kao realnost i dati toj teritoriji ime i tretirati kao isključivo hrvatsku teritoriju (jer koga interesuju činjenice, jel tako?).

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

16 Dec 2021, 23:18

Naseef Mushroom wrote: 16 Dec 2021, 23:05
General War wrote: 16 Dec 2021, 20:05
Super logika, rs ćemo prihvatiti kao realnost jer je potpisano (ne bi ti to inače ali se držiš činjenica) a kod hzhb gdje nije nigdje potpisano i ne postoji to ćemo isto prihvatiti kao realnost i dati toj teritoriji ime i tretirati kao isključivo hrvatsku teritoriju (jer koga interesuju činjenice, jel tako?).
:grana

https://www.ephzhb.ba/
https://www.post.ba/

Kako rekoh tipicna ovca za sisanje :123

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

17 Dec 2021, 12:05

General War wrote: 16 Dec 2021, 23:18
Naseef Mushroom wrote: 16 Dec 2021, 23:05

https://www.ephzhb.ba/
https://www.post.ba/

Kako rekoh tipicna ovca za sisanje :123
Bosniaks are an ethnic group living in the Southeastern part of Europe, mainly in Bosnia and Herzegovina. It is proposed that their 'genetic roots' are reflective of numerous pre-historic components, especially signatures thought to be 'autochthonous' to the Dinaric region, where the historical Illyrians later appeared.
General War wrote: 16 Dec 2021, 17:57 ljude za koje ces ruku dati i koje branis su te izdali, i izdat ce te do kraja. Ta sorta ljidi su te nazvali bosnjakom ne radi tebe vec radi njih da znaju koja je vuna njihova

Što se tiče tih naziva, Ustavni sud Federacije BiH je ime hercegbosna i sve što sadrži to govno u svom nazivu proglasio neustavnim i to je jedno od fašističkih tačaka na teritoriji Bosne i Hercegovine koje još stvaraju problem.

Ali pretpostavljam pošto to prihvataš kao činjenicu da i ostale fašističke tačke na određenim BH teritorijama prihvataš kao činjenice kao npr. da ne postoji bosanski jezik, da granični prijelaz nije BH granični prijelaz jer tamo visi srbijanska zastava umjesto bosanskohercegovačke zastave, mogu i ja postaviti razne web-stranice određenih gradova i opština u Bosni i Hercegovini gdje nema BH zastave već samo entitetske što se uklapa u njihovu priču da to nije BiH ili da jeste BiH ali da postoji kao unija rs-a i Federacije.

Pretpostavljam da i tu ne trebamo biti ovce i prihvatiti to kao činjenicu jer sve su činjenice čak i gdje negdje nije potvrđeno kao činjenica, samo bošnjački narod nije činjenica, to je nešto šta je neka sorta ljudi za nekoga izmislila da bi imali svoju vunu.
Nastavi guslati.

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

17 Dec 2021, 12:11

juce sam imo pacijenta kojeg su cetnici zarobili u ratu na 10 dana i udarali ga mlinom za kafu zbog cega danas ima problema sa kicmom i koljenom i zube su mu porazbijali ☹ zavarili mlin za metalnu sipku i tako ga udarali... reko samo polako brt, doslo je vrijeme da im vratimo
konstruiso je neku roru, dedovu roru cini mi se, kaze to nam je bas pomoglo u ratu
🐽

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

17 Dec 2021, 12:15

Cuj mlinom za kafu. :D.
Lazes ba.

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

17 Dec 2021, 12:16

bgm tako mi isprico
🐽

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

17 Dec 2021, 12:30

Hannibal wrote: 17 Dec 2021, 12:11 juce sam imo pacijenta kojeg su cetnici zarobili u ratu na 10 dana i udarali ga mlinom za kafu zbog cega danas ima problema sa kicmom i koljenom i zube su mu porazbijali ☹ zavarili mlin za metalnu sipku i tako ga udarali... reko samo polako brt, doslo je vrijeme da im vratimo
konstruiso je neku roru, dedovu roru cini mi se, kaze to nam je bas pomoglo u ratu
A kome da vrati?

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

17 Dec 2021, 12:59

General War wrote: 17 Dec 2021, 12:30
Hannibal wrote: 17 Dec 2021, 12:11 juce sam imo pacijenta kojeg su cetnici zarobili u ratu na 10 dana i udarali ga mlinom za kafu zbog cega danas ima problema sa kicmom i koljenom i zube su mu porazbijali ☹ zavarili mlin za metalnu sipku i tako ga udarali... reko samo polako brt, doslo je vrijeme da im vratimo
A kome da vrati?
tvojim cetnicima brt
🐽

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

17 Dec 2021, 15:50

Hannibal wrote: 17 Dec 2021, 12:59
General War wrote: 17 Dec 2021, 12:30

A kome da vrati?
tvojim cetnicima brt
A ko su moji cetnici brt? Oni koji su njega mucili, ili Caco model?

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

17 Dec 2021, 21:10

Može li neko ovog izdajnika zatjerat u stotinu pm :bua
Izetbegović: Probali smo pružiti ruku, ali bojim se da će Dodik vući konopac dok ne pukne
Pizda mu materina, vazda je pružao ruke svakom mogućem neprijatelju bosne i hercegovine.
Svi mi se morete obratit

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

17 Dec 2021, 21:21

Trube mjesec dana o sankcijama i onda mu hladno odobre kredit od milijardu, a mi pozivam eu zajednicu

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22475 times
Been thanked: 20588 times
Status: Online

18 Dec 2021, 02:30

Tačno... apsurd.

Imam osjećaj da je većina onih osuda iz Evrope zasnovano samo na priči za javnost, jer ne bi ovaj divljao samo zato što ga Putin i Kinezi guraju. Ima tu u pozadini i većih igrača od Mađarske i sličnih.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

18 Dec 2021, 02:50

Dobrojutro svakom Columbu.
Pocelo se kontati da ima tu i zapadnih rucica upetljanih.
Napredujete.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4400 times
Been thanked: 3348 times

18 Dec 2021, 07:10

Ma realno se ložimo na novinarski populizam i bombastične oglase. Malo nas može uopšte i imati realnu sliku odvijanja situacije na terenu jer smo prepušteni tim i takvim publicističkim shanerima.

No, trenutno najbitnije da je Tuta preminio, jedan manje i idemo dalje :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22475 times
Been thanked: 20588 times
Status: Online

18 Dec 2021, 07:19

Dok ne vidim neke konkretne poteze Evrope nek se jebu svi skupa.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”