Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Evo nadji ti ovu u biblioteci i predji na satanizam.Ma znas wrote: 16 Dec 2021, 20:57 Dovoljno da u biblioteci ili knjizari nadjes ono sto sam ti preporucio.![]()
![]()
De mi to malo poblize obrazlozi. j... ga, ne kontam. U par crtica onako po seljacki, da i mi obicni smrtnici mozemo sta nauciti.Ma znas wrote: 16 Dec 2021, 20:46 Behko je na strani 59 napisao " Da smo svi iliri ili Vlasi".
Tvojev zlobne skonosti odma trazi nesto zasto bi se mogla zakaciti i istresti svoju zlobu.
Da znas logicki razmisljat, vratila bi se i pokusala saznati, kako je doslo do toga da se pomenu " geneticka istrazivana".
Dakle, moj tekst koji sam napisao bio je odgovor na Behkovu tvdnju "da smo svi Iliri i Vlasi"
POZNATO JE DA SVI NARIDI NISU PODJEDNSKO TOLERANTNI. Neko mozev zivjeti sa drugim narodima razlicitih vjera, a neko se opet odmh osjeca ugrozrnim i pocne galamu u smislu " Ne mozemo zivjeti zajedno nego samo jedni pored drugih", pa prvom zgodnom prilikom ide da ubije komsiju druge narodnisti ili vjere "itd.
Zasto je to tako. U predhodnim komentarima sam to opcenito naglasio ali nisam objasnjavao, jer mi se ne tipka na telefon koji mi sluzi samo da nazovem prijatrlja i svoje najblize i da oni nazivu mene.
Eto naucila si jos ponesto, kao i ono ranije, do kada su tvoji preci bili Bosnjaci a kad su i kako postali ono sto nisu. Nije to bilo tako davno.
![]()
Ma znas wrote: 16 Dec 2021, 20:46 Behko je na strani 59 napisao " Da smo svi iliri ili Vlasi".
Tvojev zlobne skonosti odma trazi nesto zasto bi se mogla zakaciti i istresti svoju zlobu.
Da znas logicki razmisljat, vratila bi se i pokusala saznati, kako je doslo do toga da se pomenu " geneticka istrazivana".
Dakle, moj tekst koji sam napisao bio je odgovor na Behkovu tvdnju "da smo svi Iliri i Vlasi"
POZNATO JE DA SVI NARIDI NISU PODJEDNSKO TOLERANTNI. Neko mozev zivjeti sa drugim narodima razlicitih vjera, a neko se opet odmh osjeca ugrozrnim i pocne galamu u smislu " Ne mozemo zivjeti zajedno nego samo jedni pored drugih", pa prvom zgodnom prilikom ide da ubije komsiju druge narodnisti ili vjere "itd.
Zasto je to tako. U predhodnim komentarima sam to opcenito naglasio ali nisam objasnjavao, jer mi se ne tipka na telefon koji mi sluzi samo da nazovem prijatrlja i svoje najblize i da oni nazivu mene.
Eto naucila si jos ponesto, kao i ono ranije, do kada su tvoji preci bili Bosnjaci a kad su i kako postali ono sto nisu. Nije to bilo tako davno.
![]()
Šabović Adis wrote: 16 Dec 2021, 22:38 Gluposti.
Niti mješanci niti križanci niti kakvi polutani, to se na životinjski svijet odnosi. Ljudi su vrsta za sebe.
Ma gubi se i on. Fanatično se uhvatio knjige koja je besmislena u bilo kakvom kontekstu o kojem je ovdje riječ, a uz to je našao samo takvog autora. Bolje da nije ni spomenuo ni djelo niti ko ga je napisao.
Ma znas wrote: 16 Dec 2021, 23:43 Najobicnija konstatcija neznalice. Onaj komentator koji nije razumio procitano, treba da se zapita zasto ne moze razumjeti procitano.![]()
Šabović Adis wrote: 16 Dec 2021, 23:45 Šabović Adis je tvrdio, a tvrdi i dalje, da ljudi nisu mješanci.
Prestani lagati!
Neka ste mješanci, ko vam brani. To vam i ne sporim.Krokodil Behko wrote: 17 Dec 2021, 00:01Ma znas wrote: 16 Dec 2021, 23:43 Najobicnija konstatcija neznalice. Onaj komentator koji nije razumio procitano, treba da se zapita zasto ne moze razumjeti procitano.
Šabović Adis wrote: 16 Dec 2021, 23:45 Šabović Adis je tvrdio, a tvrdi i dalje, da ljudi nisu mješanci.
Prestani lagati!
Vi ste smiješni.
Svaki je čovjek mješavina svega i svačega. Nisam siguran ni za indijance u Amazonu, da ih je miješanje zaobišlo. Ojebote tiito, pa mi u sebi nosimo čak 4% genetike neandertalaca, a kako ne bismo razne haplogrupe iz raznih dijelova svijeta ?
I šta smo, ako nismo mješanci?
Vidi, Behko, nisi jedini koji tiktaka po dihotomiji arijevci-mješanci. Meni je to simptomatično, a ovo ti izokola išaretim samo zato što ne želim da ti zalijepim etiketu poserd čela. Shvatićeš koju, pametan si. Nisi glup ko ja.Nacije, nacionalizmi, fašizmi itd, sve je to nastalo tek u moderno doba, u vezi je s okolnostima stasavanja neke nacije, nekim religijama, itd... ali ništa od svega toga jebeno nije u vezi s genetikom.
Primjećujem ja.De primjetite, genetika je materijalna, a nacija nije.