Borba za 'cjelovitu i suverenu' BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 10 times
Been thanked: 137 times
Status: Offline

Re: Borba za 'cjelovitu i suverenu' BiH

Post by Ma znas »

Dovoljno da u biblioteci ili knjizari nadjes ono sto sam ti preporucio. :sjedi :sjedi
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Ma znas wrote: 16 Dec 2021, 20:57 Dovoljno da u biblioteci ili knjizari nadjes ono sto sam ti preporucio. :sjedi :sjedi
Evo nadji ti ovu u biblioteci i predji na satanizam.

Image :D.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22096 times
Been thanked: 20165 times

Post by Masamune »

Ako je tebi Ivan Jurić neki faktor hajde da ti samo kažem da ga i hrvatska intelektualna zajednica ismijava. On ti je malo manja verzija srpskog Jovana Deretića.

Dobro ti je rekao. To što čitaš možeš slobodno zapaliti.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

Ma znas wrote: 16 Dec 2021, 20:46 Behko je na strani 59 napisao " Da smo svi iliri ili Vlasi".

Tvojev zlobne skonosti odma trazi nesto zasto bi se mogla zakaciti i istresti svoju zlobu.

Da znas logicki razmisljat, vratila bi se i pokusala saznati, kako je doslo do toga da se pomenu " geneticka istrazivana".

Dakle, moj tekst koji sam napisao bio je odgovor na Behkovu tvdnju "da smo svi Iliri i Vlasi"

POZNATO JE DA SVI NARIDI NISU PODJEDNSKO TOLERANTNI. Neko mozev zivjeti sa drugim narodima razlicitih vjera, a neko se opet odmh osjeca ugrozrnim i pocne galamu u smislu " Ne mozemo zivjeti zajedno nego samo jedni pored drugih", pa prvom zgodnom prilikom ide da ubije komsiju druge narodnisti ili vjere "itd.

Zasto je to tako. U predhodnim komentarima sam to opcenito naglasio ali nisam objasnjavao, jer mi se ne tipka na telefon koji mi sluzi samo da nazovem prijatrlja i svoje najblize i da oni nazivu mene.

Eto naucila si jos ponesto, kao i ono ranije, do kada su tvoji preci bili Bosnjaci a kad su i kako postali ono sto nisu. Nije to bilo tako davno.

:kafa
De mi to malo poblize obrazlozi. j... ga, ne kontam. U par crtica onako po seljacki, da i mi obicni smrtnici mozemo sta nauciti.
Uvijek su me ucili da nije sramota pitati.
Dakle, geneticka istrazivanja su dokazala i pokazala sta?
Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Ma znas »

Svi naucimo citati i pisati ali svi ne razumijemo procitano. Da ne ulazim u razlog zasto.

Odgovor na postavljeno pitanje imas u prezentiranom tekstu a pocinje velikim slovoma. Zasto bas velikim pokusaj zakljuciti sama.

Zasto nek narodi mogu zivjeti sa drugim narodima a neki opet ne mogu. Od cega to zavisi, nasljedja - genetike i cega sve jos ? ? ? ?

:zid :zid
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9681 times
Been thanked: 11423 times

Post by Krokodil Behko »

Ma znas wrote: 16 Dec 2021, 20:46 Behko je na strani 59 napisao " Da smo svi iliri ili Vlasi".

Tvojev zlobne skonosti odma trazi nesto zasto bi se mogla zakaciti i istresti svoju zlobu.

Da znas logicki razmisljat, vratila bi se i pokusala saznati, kako je doslo do toga da se pomenu " geneticka istrazivana".

Dakle, moj tekst koji sam napisao bio je odgovor na Behkovu tvdnju "da smo svi Iliri i Vlasi"

POZNATO JE DA SVI NARIDI NISU PODJEDNSKO TOLERANTNI. Neko mozev zivjeti sa drugim narodima razlicitih vjera, a neko se opet odmh osjeca ugrozrnim i pocne galamu u smislu " Ne mozemo zivjeti zajedno nego samo jedni pored drugih", pa prvom zgodnom prilikom ide da ubije komsiju druge narodnisti ili vjere "itd.

Zasto je to tako. U predhodnim komentarima sam to opcenito naglasio ali nisam objasnjavao, jer mi se ne tipka na telefon koji mi sluzi samo da nazovem prijatrlja i svoje najblize i da oni nazivu mene.

Eto naucila si jos ponesto, kao i ono ranije, do kada su tvoji preci bili Bosnjaci a kad su i kako postali ono sto nisu. Nije to bilo tako davno.

:kafa

Ništa ti nisi ni naglasio ni objasnio. Veze ti nemaš s objašnjavanjem.

Znači, haplogrupe su starije od 10.000 godina. Dovoljna je samo jedna ćelija u glavi, da se prisjetiš kako su starije od bilo kakve nacije i rase, religije, pm, itd. O čemu bulazniš?

Nisi arijevac, vjeruj. Arijevac nije niko. Svi su ljudi na planeti mješanci. :tjesi
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Gluposti.
Niti mješanci niti križanci niti kakvi polutani, to se na životinjski svijet odnosi. Ljudi su vrsta za sebe.
Ne mereeee 👉👌
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Šabović Adis wrote: 16 Dec 2021, 22:38 Gluposti.
Niti mješanci niti križanci niti kakvi polutani, to se na životinjski svijet odnosi. Ljudi su vrsta za sebe.

Glup si baš.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Mda, tebi je opreka arijevcu mješanac...a ja glup?
Ne mereeee 👉👌
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

Pa hoće li ko objasniti o čemu čovjek priča?
Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Ma znas »

Neki svoje neznanje pokusavaju u prodati za znanje ili kako u narodu kazu " pokusavaju prodati muda za bubrege".

To sto neki ne razumiju procitano, nije moj nego njihov problrm.

Evo jedan konkretan primjer.

U logici se pojam definise kao " misaoni odraz sustine stvari nekog procesa ili odnosa".

To je nsjjednostavnija definicija ali onj ko ne razumije tu probmematiku nece moci navesti praktican primjer.

Zbog toga ce drugom reci, da je neznslica ili da nema pojma o onome sta prica. Konkretno tako je veceras postupio jedan ugledni forumas.

Zamislite komentatora koji izvrce cunjenice. NIKO NIJE TVRDIO DA LJUDI NISU MJESANCI . Kave gluposti valjaju da bi ispali znalci.

U genetici se govori o dominantnim genima. Svaki narad ima vise rzlicitih gena ali kod Slavena je dominantan slavenski gen, kod Germana germanski gen itd.

Zar nije interesantno da Srbi imaju svedskih i uzbekistsnskih ali nsvise slavenskih gena ( prije ali ne i sad). To nam govori skojim su se sve narodima susretali i mijesali u toku svog selidbenog puta koji je trajao stotinama godina.

:sjedi :sjedi
Last edited by Ma znas on 16 Dec 2021, 23:46, edited 1 time in total.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Mirelam wrote: 16 Dec 2021, 23:18 Pa hoće li ko objasniti o čemu čovjek priča?
Kako kad ni covjek koji prica ne zna o cemu prica :D.
Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Ma znas »

Najobicnija konstatcija neznalice. Onaj komentator koji nije razumio procitano, treba da se zapita zasto ne moze razumjeti procitano. :sjedi
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Šabović Adis je tvrdio, a tvrdi i dalje, da ljudi nisu mješanci.
Prestani lagati!
Ne mereeee 👉👌
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22096 times
Been thanked: 20165 times

Post by Masamune »

Mirelam wrote: 16 Dec 2021, 23:18 Pa hoće li ko objasniti o čemu čovjek priča?
Ma gubi se i on. Fanatično se uhvatio knjige koja je besmislena u bilo kakvom kontekstu o kojem je ovdje riječ, a uz to je našao samo takvog autora. Bolje da nije ni spomenuo ni djelo niti ko ga je napisao.

A onda kad mu više ljudi kaže halo, de stani malo to nema veze s vezom onda se hvata pametovanja tako što počne kopirati kojekakve definicije sa google-a da bi ispao pametan, a onda opet lupa gluposti.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ma znas wrote: 16 Dec 2021, 23:43 Najobicnija konstatcija neznalice. Onaj komentator koji nije razumio procitano, treba da se zapita zasto ne moze razumjeti procitano. :sjedi
Šabović Adis wrote: 16 Dec 2021, 23:45 Šabović Adis je tvrdio, a tvrdi i dalje, da ljudi nisu mješanci.
Prestani lagati!

Vi ste smiješni.
Svaki je čovjek mješavina svega i svačega. Nisam siguran ni za indijance u Amazonu, da ih je miješanje zaobišlo. Ojebote tiito, pa mi u sebi nosimo čak 4% genetike neandertalaca, a kako ne bismo razne haplogrupe iz raznih dijelova svijeta ? :grana
I šta smo, ako nismo mješanci?
Nacije, nacionalizmi, fašizmi itd, sve je to nastalo tek u moderno doba, u vezi je s okolnostima stasavanja neke nacije, nekim religijama, itd... ali ništa od svega toga jebeno nije u vezi s genetikom.

De primjetite, genetika je materijalna, a nacija nije.
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

nasa lavlje je norvezanka ☹
🐽
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Krokodil Behko wrote: 17 Dec 2021, 00:01
Ma znas wrote: 16 Dec 2021, 23:43 Najobicnija konstatcija neznalice. Onaj komentator koji nije razumio procitano, treba da se zapita zasto ne moze razumjeti procitano. :sjedi
Šabović Adis wrote: 16 Dec 2021, 23:45 Šabović Adis je tvrdio, a tvrdi i dalje, da ljudi nisu mješanci.
Prestani lagati!

Vi ste smiješni.
Svaki je čovjek mješavina svega i svačega. Nisam siguran ni za indijance u Amazonu, da ih je miješanje zaobišlo. Ojebote tiito, pa mi u sebi nosimo čak 4% genetike neandertalaca, a kako ne bismo razne haplogrupe iz raznih dijelova svijeta ? :grana
I šta smo, ako nismo mješanci?
Neka ste mješanci, ko vam brani. To vam i ne sporim.

Ti nikako da shvatiš da ne postoji sinonim za ljudi. Nema! Dalje, ne shvataš ni to da ljudi nisu vrsta mješanaca kao što ni mješanci nisu vrsta ljudi. Isto se odnosi i na arijevce. Ljudi su vrsta za sebe. Ne vrsta a ni podvrsta nečeg drugog. A ni trećeg.
I ne zovu se ni arijevci ni indijanci ni amazonci...
Nacije, nacionalizmi, fašizmi itd, sve je to nastalo tek u moderno doba, u vezi je s okolnostima stasavanja neke nacije, nekim religijama, itd... ali ništa od svega toga jebeno nije u vezi s genetikom.
Vidi, Behko, nisi jedini koji tiktaka po dihotomiji arijevci-mješanci. Meni je to simptomatično, a ovo ti izokola išaretim samo zato što ne želim da ti zalijepim etiketu poserd čela. Shvatićeš koju, pametan si. Nisi glup ko ja.
De primjetite, genetika je materijalna, a nacija nije.
Primjećujem ja.
A tebi bi ispravnije bilo da se koristiš frazama poput prirodne tvorevine i društvene tvorevine, priroda i društvo, jer je ova smijurija od debate upravo tog ranga. Lik navalio da poveže nacionalnost s genetikom, ne vodeći primjerice računa o tome da se svaka promjena nacionalnosti mora odraziti i genetski (da ne kažem mutacijom) a ona genetska ujedno promjenom nacionalnog tipa - što se ne dešava. Ja dnevno petput promijenim nacionalnost, češće je nego čarape mijenjam, al genetski kod ostaje indentičan.
Mengele na aparatima...
Ne mereeee 👉👌
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Na odlicnom ste putu za cjelovitu i suverenu BiH.

Hajte jos malo o genetici.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40825 times
Been thanked: 27286 times
Status: Online

Post by Rum »

Image
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”