Da, a imaju puno starijih pilota koji još lete, jer već nekoliko decenija je manje mlađih u većim avio kompanijama iz raznih razloga.bosanski migrant wrote: 18 Dec 2021, 14:49da se malo razbacamo slikama, sa oficijelnog twiter accounta, haman lazu nasVenera wrote: 18 Dec 2021, 14:29
Bez članarine, magazin je ograničen
Sve za covid
https://www.alpa.org/en/resources/coronavirus
Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
- Status: Offline
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
Dokaz da osoba pod nickom Fuddo laze da je na forumasa AR utjecao neko s foruma:
Do slijedece gnusne optuzbe lp.
Do slijedece gnusne optuzbe lp.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
-
Venera
- Seksologinja

Ne razumijem poveznicu postavljene liste sa pandemijom.
-
Venera
- Seksologinja

Redovna testiranja kompletne populacije je poželjna, znamo da i asimptomaticne osobe mogu širiti zarazu.Julia-Klara wrote: 18 Dec 2021, 14:47Ne vidim problemRudolph wrote: 18 Dec 2021, 12:57 Nova pravila za ulazak u Austriju. Uvode se korona-putovnice za djecu, evo detalja
AUSTRIJA s početkom skijaške sezone uvodi takozvane ninja-putovnice za djecu.
Ninja-putovnice vrijede za djecu od 12 do 15 godina koja se još nisu cijepila ili nisu preboljela virus, pojasnila je austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger na današnjoj presici.
Ninja-putovnica podrazumijeva režim više testiranja, vrijedi i za djecu iz inozemstva koja s roditeljima dođu na odmor u Austriju
Ninja-putovnica podrazumijeva režim od više testiranja, vrlo je sličan onome koji se u Austriji provodi za škole, a na presici je potvrđeno da odluka vrijedi i za djecu iz inozemstva koja će s roditeljima doći na odmor.
"Za djecu iz inozemstva teže je provoditi 2G pravilo pa će ovo olakšati stvar", rekla je ministrica Köstinger.
Putovnica je ekvivalent 2G potvrdi (u Austriji se priznaje samo cijepljenje ili preboljenje) pa će djeca s ninja-putovnicom moći ići na sva ona mjesta na koju smiju samo oni koji su cijepljeni ili su preboljeli virus.
Djeca se u 5 dana moraju testirati tri puta
Djeca se moraju testirati tri puta u razdoblju od pet dana, s time da dva od ta tri testa moraju biti PCR. Pod uvjetom da u pet dana djeca obave tri testa, šesti i sedmi dan boravka više se ne moraju obavljati testovi. PCR test je inače već i sada uvjet za ulazak u Austriju za djecu iznad 12 godina koja nisu cijepljena ili preboljela.
Podaci o testovima se upisuju u karticu koja se skida na službenim stranicama austrijskog ministarstva turizma, a treba imati i potvrde o obavljenim testovima, u papirnatom ili digitalnom obliku.
Da bi ninja-putovnica bila valjana, treba predočiti i identifikacijski dokument sa slikom.
Na što treba paziti i kada se iznimno priznaje antigenski test umjesto PCR-a
Austrijanci upozoravaju da, ako ciklus započne više dana prije dolaska, za boravak od sedam dana možda neće biti dovoljan jedan ciklus od tri testiranja.
U slučaju da netko iz objektivnih razloga u roku 24 sata ne dobije rezultat PCR testa (posjetimo još jednom da dva od tri testa moraju biti PCR), iznimno vrijedi i brzi antigenski test.
Sve informacije o ninja-putovnici mogu se pronaći na ovom linku, a prije putovanja je dobro provjeriti i informacije za ulazak u Austriju na stranicama našeg Ministarstva vanjskih poslova.Djeca se u AT testiraju od prosle godine, znam, jer rodjakov sin ide u sportsku gimnaziju, imali su redovne treninge/utakmice na razlicitim lokacijama, tako da se morao testirati i prije svakog treninga. Mislim da je i kcerka testirana minimalno jednom.
Do sada su oboje vakcinisani, i da, roditelji su im visoko obrazovani.
Sto se vakcinacije djece tice uvijek cujem da se preporucuje vakcinacija visokorizicne grupe (hronicna oboljenja), ali opet vjerujem da ni jedan roditelj nece tek tako vakcinisati dijete, bez prethodne detaljne analize sa odgovornim doktorom.
Radije i redovna testiranja nego da se dijete razboli i ne reaguje se na vrijeme.
Zato su maska i distanca jednako poželjna.
Cijepljene također.
Sve gornje mjere opreznosti moraj istovremeno funkcionirati, ali ni narod ni mnoge države se ne pridržavaju toga.
- Lavlje_srce
- Alienka

Nije ti cudno sto je toliko pilota umrlo u ovoj godini? Nista onda.
Tu su pokusali nesto poreci, ali smrti nisu porekli: https://www.usasupreme.com/photos-pilot ... over-2020/
Postoji grobar iz Engleske koji tvrdi da je prosle godine imao mnogo manje ukopa nego ove, bas zato je odlucio da progovori. Javila se i zena svecenika koji ne moze da se obrani od poziva na sprovode, a prosle godine gotovo nije imao posla. Ovo kazu oni, ne ja. Bice da lazu, da su gladni medijske paznje i (izmisljene) zarade.
Idem, imam pametnijeg posla od specijalnog rata s vakserima.
Memento Mori
-
bosanski migrant
- Sitna buranija

- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 69 times
Sta ti piše na dnu tog članka, čitaš li ti išta uopšte? Vama stvarno treba zabraniti internet...
I ako znaš čitati tu nisu pokušali nešto poreći, šta je tebi, znaš li ti čitati sa razumijevanjem, prepoznati kada neko ima negativno ili afirmativno mišljenje, koji mu je cilj i tako to?
(This post may contain disputed claims. We make no assertions as to the validity of the information presented by our Opinion Columnist. This is an opinion article, and this post should be treated as such. Enjoy.)
I ako znaš čitati tu nisu pokušali nešto poreći, šta je tebi, znaš li ti čitati sa razumijevanjem, prepoznati kada neko ima negativno ili afirmativno mišljenje, koji mu je cilj i tako to?
(This post may contain disputed claims. We make no assertions as to the validity of the information presented by our Opinion Columnist. This is an opinion article, and this post should be treated as such. Enjoy.)
-
Venera
- Seksologinja

Kako tad objasniti 2018. godinuLavlje_srce wrote: 18 Dec 2021, 15:18Nije ti cudno sto je toliko pilota umrlo u ovoj godini? Nista onda.
Tu su pokusali nesto poreci, ali smrti nisu porekli: https://www.usasupreme.com/photos-pilot ... over-2020/
Postoji grobar iz Engleske koji tvrdi da je prosle godine imao mnogo manje ukopa nego ove, bas zato je odlucio da progovori. Javila se i zena svecenika koji ne moze da se obrani od poziva na sprovode, a prosle godine gotovo nije imao posla. Ovo kazu oni, ne ja. Bice da lazu, da su gladni medijske paznje i (izmisljene) zarade.![]()
Idem, imam pametnijeg posla od specijalnog rata s vakserima.![]()
- Lavlje_srce
- Alienka

Oprosti, ali nekako mi je validniji post direktno s linka koji sam stavila:Venera wrote: 18 Dec 2021, 15:29Kako tad objasniti 2018. godinu
https://pbs.twimg.com/media/FGK4B1UVIAI ... me=900x900
We found a better picture and some more data on previous years. Comes from their membership department, so not a rock-solid dataset, but still noteworthy IMO.
2013: 1
2014: 0
2015: 1
2016: 2
2017: 28
2018: 1
2019: 1
2020: 6
2021: 111 in first 9 months
S druge strane, prihvatam da je u ovom slucaju manipulacija moguca i izbrisacu dati post.
Memento Mori
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Imaju njegovi postovi u kojima piše kako je išao na neki parti.Lavlje_srce wrote: 18 Dec 2021, 15:04 Dokaz da osoba pod nickom Fuddo laze da je na forumasa AR utjecao neko s foruma:
Na istom se haman i zarazio.
Svi mi se morete obratit
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41043 times
- Been thanked: 27623 times
Sta kaze kevica
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
To Remzo zna.Lavlje_srce wrote: 18 Dec 2021, 13:12Nema ih ni kod Bucka u Sjevernoj Koreji.Rudolph wrote: 18 Dec 2021, 13:01 Zemlje bez zabeleženih slučajeva Kovida-19
Palau
Mikronezija
Maršalska Ostrva
Nauru
Kiribati
Solomonska Ostrva
Tuvalu
Samoa
Vanuatu
TongaU Japanu nema prisile, ja cu tamo traziti azil.
![]()
Ne znam samo sta ce biti s onim asteroidom u maju.![]()
Ne mereeee 

- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Neko na forumu pise jedno u stvarnosti radi drugo. A neko ne.Taare wrote: 18 Dec 2021, 18:47Imaju njegovi postovi u kojima piše kako je išao na neki parti.Lavlje_srce wrote: 18 Dec 2021, 15:04 Dokaz da osoba pod nickom Fuddo laze da je na forumasa AR utjecao neko s foruma:
Na istom se haman i zarazio.
I tesko je znati sta je istina.
U svakom slucaju, izjaviti kako su neciji postovi direktno uticali na neciju smrt moze izjaviti samo izuzetno bezobrazna osoba.
U to doba (odlicno se sjecam) je i Havana mrtav hladan pricao kako je slavio rodjendane po kafani sa djasporom, sa kompletnom porodicom. Distana i maske zdravooooo. Grlili se i ljubili. Rahatluk i ljepota. I odlicno se sjecam kako je imao vrlo relaksirajuci pogled na virus. On je imao srece velike. Na njega virus haman nece. Ali se ubrzo uvjerio da je vrag odnio salu kad je poceo poznanicima i prijateljima hodati po dzenazama/sahranama. A da je kojim slucajem dobio virus i podlego, garant bi antivakseri opet bili krivi.
Svi smo odrasli ljudi i svako donosi svoje odluke.
Kako Havani na forumu nije niko kriv sto se ponasao nonsalantno tokom svjetske pandemije, tako ni AR ne moze biti niko kriv na forumu sto se nazalost zarazio i preminuo.
- MunDzi
- Svadjalica

To je supruga jednog forumasa kojeg je covid19 ubio na pocetku godine.
Dajte malo povedite racuna kako pricate.
A ima veze s Fudom, jer ga je Fudo spomenuo u svom postu, pa mu je lavlje replicirala.
- MunDzi
- Svadjalica

- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
jos je u zalostivila wrote: 18 Dec 2021, 19:18 Pa snimak je jos "tragicniji" ako je supruga u pitanju
Nije hani puno pogrijesio
vidi se
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- MunDzi
- Svadjalica

Zena na videu samo objasnjava da je vodio racuna o sopstvenoj zastiti od korone, tj da je koristio masku, itd.
A vasi komentari veze s vezom nemaju.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9772 times
- Been thanked: 11516 times
- Status: Online
A koji je to forumaš AR pobogu?
Umro je Prog i to znam.
Umro je Prog i to znam.