Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 10 times
Been thanked: 137 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by Ma znas » 18 Dec 2021, 14:29

U Crnoj Gori se izgleda situacija smiruje. Kriva kapa ode. Nisam ocekivao ovakoo brz rasplet. Mislio sam da ce se situacija jos vise iskoplikovati. Na srecu nije tako

Sad je na redu BiH. Da li se sta iza brda valja, a posebno sta, ostaje da vidimo. Mislim da necemo dugo cekati da saznamo, da li ce ili nece biti rata u BiH.

Milorad ce tjerati svoje, pa sta bude da bude. Zeli ostati upisan u istoriji srpskog naroda kao osoba koja je pokusala i uspjela ili neudpjela u ostvarivanju stare srpske ideje.

:pivo

Jedno pitanje za generala. Da li si sa Ozrena ili nisi. :kafa

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25317 times
Been thanked: 6637 times
Status: Online

Post by Veca » 18 Dec 2021, 15:54

Srbi vicu da je propaganda, a nas narod se boji i planira kud' ce se skloniti! ...a ja im kazem ne planirajte plaho, nego se sklonite, zlu ne trebalo, lako se vratiti!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25317 times
Been thanked: 6637 times
Status: Online

Post by Veca » 18 Dec 2021, 15:56

General bi to trebao bolje znati od mene, al' se sprda! ...stanje je jako ozbiljno!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War » 18 Dec 2021, 16:07

Naseef Mushroom wrote: 18 Dec 2021, 14:01
Krokodil Behko wrote: 18 Dec 2021, 11:23 Optuži Vulićka jučer Bakira/Bošnjake, za progon Srba iz Sarajeva.
Ono baš bezobrazno vrijeđanje inteligencije. Krajišnik se sam hvalio (u svom zadnjem intervjuu) da je iselio 120.000 Srba iz SA regije. Ne kažem da je sve pod konac, ali zbilja je rasejlavanje Sarajeva dogovoreno u Daytonu. SA je trebao biti distrikt i svaki narod bi imao po trećinu vlasti.
Potom su Tuđman i Milošević rekli "koji smo q izazvali rat u Bosni, ako će narodi živiti zajedno?"
Daj da se to sve rašćera!
To je jedini razlog, zbog kojeg je Miloševič "velikodušno" prepustio okosarajevski teren Aliji. Naredio isejlavanje Srba, da se ne bi ko s kim družio. Taman se to završilo, u Sarajevo stiže šleper hrvatskih putovnica. Vadio ih je ko je stigao i katolik i musliman i pravoslavac, da pobjegnu od poratnog kokuzluka. itd
Zašto je vrijeđanje inteligencije?
Pa evo vidimo kako ovdje prolaze postovi Generala gdje je od toliko zločinaca koji hodaju slobodno i kojima nisu sopstveni ljudi presudili on se zakačio za Cacu i samo ponavlja Caco, Caco, Caco.
Ispade da je Vulić u pravu jer kako General predstavlja Sarajevo pod Cacinim terorom ispade da nije trebao krajišnik nikoga zvati da se iseli, Srbi bi ionako napustili od straha jer je Caco i poslije toga Zelene beretke i oni koji su mu došli na dženazu bili u rangu ratka mladiča a Sarajevo bilo kao Potočari tako da ispada vulić u pravu a da krajišnik bez veze sebi pripisuje zasluge.
Jedino šta vrijeđa inteligenciju ovdje je kao neko iznenađenje ili zgražavanje nad izjavom Vulićke dok neko ovdje postavlja iste komentare ako se čita između redova.

Pretpostavljam da bi i za Vulićku da živi u Federaciji i da izjavljuje da je djelila kurbane rekli da je kod nekih stvari u pravu isto kao što se pljuje Dodik kada kaže da je Armija bila muslimanska a kada Čika Pedja izjavi da je napustio ARBiH jer je se uveo selam kao pozdrav pokazuje se razumjevanje za njegove izjave
Ti do prije koju sedmicu nisi znao da se citulje godisnje izdaju Caci po novinama a sad nesto se ibretis sto ja to spominjem...hoces jos? Razlog je sto ga spominjem je najslikovitja cinjenica kako se fasisti preobucene u bosnjake mogu istjerati na vidjelo a ne da je Caco jedini...e sad sta cu ti ja sto ti to nije ekspertiza pa se na zamaras sa time, nego vrtis jednu te istu pricu pa kako se primi.

Ti si najslikovitija varijanta forumskog bosnjackog "Milanovica" koji bi da licitira zrtvama, sa malim zlocnima i velikim genocidima.

I naravno da se je armija Islamizirala sto mnogima nije bilo uredu a vala najvise bosnjacima ako se vec predstavljas kao Armija BiH...pusti ba tu suplju.
Ti ovdje predstavljas opste poznate cinjenice kao nesto novo, ako si ti lud, nigdje ne pise da to moraju i drugi biti.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26178 times
Been thanked: 26804 times

Post by ironman » 18 Dec 2021, 16:08

Ma znas wrote: 18 Dec 2021, 14:29 U Crnoj Gori se izgleda situacija smiruje. Kriva kapa ode. Nisam ocekivao ovakoo brz rasplet. Mislio sam da ce se situacija jos vise iskoplikovati. Na srecu nije tako

Sad je na redu BiH. Da li se sta iza brda valja, a posebno sta, ostaje da vidimo. Mislim da necemo dugo cekati da saznamo, da li ce ili nece biti rata u BiH.

Milorad ce tjerati svoje, pa sta bude da bude. Zeli ostati upisan u istoriji srpskog naroda kao osoba koja je pokusala i uspjela ili neudpjela u ostvarivanju stare srpske ideje.

:pivo

Samo da se podsjetimo..koja ono prvotna ideja bjese :D.
Moze bit po analogiji da ostanu bez Vojvodine i Saintjacka :ooo
dream of spring...

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 18 Dec 2021, 16:33

General War wrote: 18 Dec 2021, 16:07
Ti do prije koju sedmicu nisi znao da se citulje godisnje izdaju Caci po novinama a sad nesto se ibretis sto ja to spominjem...hoces jos? Razlog je sto ga spominjem je najslikovitja cinjenica kako se fasisti preobucene u bosnjake mogu istjerati na vidjelo a ne da je Caco jedini...e sad sta cu ti ja sto ti to nije ekspertiza pa se na zamaras sa time, nego vrtis jednu te istu pricu pa kako se primi.

Ti si najslikovitija varijanta forumskog bosnjackog "Milanovica" koji bi da licitira zrtvama, sa malim zlocnima i velikim genocidima.

I naravno da se je armija Islamizirala sto mnogima nije bilo uredu a vala najvise bosnjacima ako se vec predstavljas kao Armija BiH...pusti ba tu suplju.
Ti ovdje predstavljas opste poznate cinjenice kao nesto novo, ako si ti lud, nigdje ne pise da to moraju i drugi biti.
Ah Caco, pa Caco.
Ako ti je Caco vrh vrhova; to samo po sebi govori sve.

A i taj Caco, nije otisa nigdje iz svoje avlije da ubija, otima tudje. Osto u svojon avliji i branio je od onih koji su je napadali. Da na samom pocetku nije bilo tog Cace, sve bi bilo drugacije u njegovoj avliji.

Treba uzeti u obzir i mogucnost da neki ljudi u nesvakidasnjim situacijama i pod stalnim pritiscima, uz svakodnevnu konzumaciju narkotika popucaju po savovima tj puknu, pa postanu i zlocinci.

U svakom slucaju, ubijen je kao pas od zvanicnika i to se pika. A lokalni narod koji zna za njegove zasluge u odbrani njihovih mahala ce i dalje biti zahvalni za tu odbranu na samom pocetku, bez obzira sto ne odobravaju njegove kasnije zlocine.

Da, islamizacija armije je Alijina greska. S druge strane, i da se to nije desilo na terenu bi situacija bila ista. Vecina nebosnjaka je vec u prvoj godini napustila ABiH. Jbg imali gdje otici, Bosnjaci nisu imali gdje.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 18 Dec 2021, 18:10

Ma znas wrote: 18 Dec 2021, 14:29
Jesam, neki ga zovu Salines, ili planina na zrnu soli. :kafa

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 18 Dec 2021, 18:15

MunDzi wrote: 18 Dec 2021, 16:33

Ah Caco, pa Caco.
Ako ti je Caco vrh vrhova; to samo po sebi govori sve.

A i taj Caco, nije otisa nigdje iz svoje avlije da ubija, otima tudje. Osto u svojon avliji i branio je od onih koji su je napadali. Da na samom pocetku nije bilo tog Cace, sve bi bilo drugacije u njegovoj avliji.

Treba uzeti u obzir i mogucnost da neki ljudi u nesvakidasnjim situacijama i pod stalnim pritiscima, uz svakodnevnu konzumaciju narkotika popucaju po savovima tj puknu, pa postanu i zlocinci.

U svakom slucaju, ubijen je kao pas od zvanicnika i to se pika. A lokalni narod koji zna za njegove zasluge u odbrani njihovih mahala ce i dalje biti zahvalni za tu odbranu na samom pocetku, bez obzira sto ne odobravaju njegove kasnije zlocine.

Da, islamizacija armije je Alijina greska. S druge strane, i da se to nije desilo na terenu bi situacija bila ista. Vecina nebosnjaka je vec u prvoj godini napustila ABiH. Jbg imali gdje otici, Bosnjaci nisu imali gdje.
Ma jok, meni si ti i ova druzina vrh vrhova, kojoj je sasvim normalno u svojoj avliji ubiti ljude ha ja, i normalno je bit takvim likovima zahvalan...pa hajd ba sto je pobio par policajaca i vojnika...cojk bio pod pritiskom, jel tako?

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 18 Dec 2021, 18:27

General War wrote: 18 Dec 2021, 18:15
Ma jok, meni si ti i ova druzina vrh vrhova, kojoj je sasvim normalno u svojoj avliji ubiti ljude ha ja, i normalno je bit takvim likovima zahvalan...pa hajd ba sto je pobio par policajaca i vojnika...cojk bio pod pritiskom, jel tako?
Ja to nisam rekla.
A ti izvrci i lazi.
Ti i druzina ste poznati upravo po tome da lazete sve i svakog, a sebe ponajvise. :tjesi

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 18 Dec 2021, 19:06

MunDzi wrote: 18 Dec 2021, 18:27
General War wrote: 18 Dec 2021, 18:15
Ja to nisam rekla.
A ti izvrci i lazi.
Ti i druzina ste poznati upravo po tome da lazete sve i svakog, a sebe ponajvise. :tjesi
:aplauz

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 18 Dec 2021, 19:07

Naseef Mushroom wrote: 18 Dec 2021, 14:01
Zašto je vrijeđanje inteligencije?
Pa evo vidimo kako ovdje prolaze postovi Generala gdje je od toliko zločinaca koji hodaju slobodno i kojima nisu sopstveni ljudi presudili on se zakačio za Cacu i samo ponavlja Caco, Caco, Caco.
Ispade da je Vulić u pravu jer kako General predstavlja Sarajevo pod Cacinim terorom ispade da nije trebao krajišnik nikoga zvati da se iseli, Srbi bi ionako napustili od straha jer je Caco i poslije toga Zelene beretke i oni koji su mu došli na dženazu bili u rangu ratka mladiča a Sarajevo bilo kao Potočari tako da ispada vulić u pravu a da krajišnik bez veze sebi pripisuje zasluge.
Jedino šta vrijeđa inteligenciju ovdje je kao neko iznenađenje ili zgražavanje nad izjavom Vulićke dok neko ovdje postavlja iste komentare ako se čita između redova.

Pretpostavljam da bi i za Vulićku da živi u Federaciji i da izjavljuje da je djelila kurbane rekli da je kod nekih stvari u pravu isto kao što se pljuje Dodik kada kaže da je Armija bila muslimanska a kada Čika Pedja izjavi da je napustio ARBiH jer je se uveo selam kao pozdrav pokazuje se razumjevanje za njegove izjave

Nisam Sarajlija i nemam sve informacije šta se dešava u toj regiji ali kada već najpoznatiji BH portal izvještava za čitavu državu (zato i promjena sa sarajevo-x u Klix) i objavi članak da će biti obilježavanje godišnjice Caci i ne dostavi daljne informacije kao npr. fotografije ja imam pravo da sumnjam u istinitost te vijesti a ne da radim njihov posao i trošim sate na internetu dok ne nađem stranicu koja je objavila te fotografije.
U svakoj drugoj državi bi kod takvog novinarstva "novinar" dobio otkaz a portal propao samo se kod nas krivi čitaoc.

Ako si već tako bezobrazan i hinjski porediš Cacu i mladića (ne radi Cace lično već što stvara odmah nova poređenja: Caco=mladić/arkan, Sarajevo=Prijedor, način ratovanja ARBiH=način ratovanja vrs i mijenja sliku ratnih dešavanja u BiH) sa pričom da je svako ko ukaže na to u rangu Zorana Milanovića jer se licitira žrtvama onda bar ako ideš tim putem dokaži da imaš obraz i karakter i navedi kako je završio Caco a kako mladić i ostali.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 18 Dec 2021, 19:23

Naseef Mushroom wrote: 18 Dec 2021, 19:07

Nisam Sarajlija i nemam sve informacije šta se dešava u toj regiji ali kada već najpoznatiji BH portal izvještava za čitavu državu (zato i promjena sa sarajevo-x u Klix) i objavi članak da će biti obilježavanje godišnjice Caci i ne dostavi daljne informacije kao npr. fotografije ja imam pravo da sumnjam u istinitost te vijesti a ne da radim njihov posao i trošim sate na internetu dok ne nađem stranicu koja je objavila te fotografije.
U svakoj drugoj državi bi kod takvog novinarstva "novinar" dobio otkaz a portal propao samo se kod nas krivi čitaoc.

Ako si već tako bezobrazan i hinjski porediš Cacu i mladića (ne radi Cace lično već što stvara odmah nova poređenja: Caco=mladić/arkan, Sarajevo=Prijedor, način ratovanja ARBiH=način ratovanja vrs i mijenja sliku ratnih dešavanja u BiH) sa pričom da je svako ko ukaže na to u rangu Zorana Milanovića jer se licitira žrtvama onda bar ako ideš tim putem dokaži da imaš obraz i karakter i navedi kako je završio Caco a kako mladić i ostali.
Ne izmisljaj, ne licitiram ja sa zrtvama vec ti, nemoj se vadit tako ofirno.

A evo kad vec trazis:
Image
Vs
Image

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 18 Dec 2021, 19:24

Image

Image

I sada citulja za Cacu neki dokaz :D.
Ili komemoracija...ili dzenaza..

Odgovorni organ je u najteze vrijeme uradio svoj posao i kaznio sve koje je trebalo..

A pocetak agresije i stvari ,dobre stvari ljudi kojima je spasen zivot to pamte..
Znaci ,Armija se obracunala u najteze vrijeme..
Jesul se cetnici tako ponasali..
Pa njihova legitimna taktika je bio genocid i urbicid..bilo kakvo poredjenje casnog puta Armije BiH i unutasnjih i vanjskih agresora na BiH je hinjska provokacija..hinjska podmukla i poprilicno pizdunska..
dream of spring...

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 18 Dec 2021, 19:32

Image

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 18 Dec 2021, 19:48

Meh..kazem ti.
Pizdunski je bilo kakvo izjednacavanje..
Nemam prikladniji izraz..
Volim B.forum i fakat da postovi pomazu mi je bitan..
Ali argumentovano raspravljati o pokusaju izjednacavanja Armije BiH i njene casne borbe sa agresorima i domacim izdajnicima..svjesno necu jer to smatram izdajom..
...ostavljam zdravku mamicu da izgovori ono sto ja mislim o tome..
dream of spring...

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 18 Dec 2021, 20:08

Pizdunski je zlocince skrivati iza vojske a ne obratno...al hajd ako mislis da je to svrha nacional patriotizma ok.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 18 Dec 2021, 22:40

General War wrote: 18 Dec 2021, 19:23
Naseef Mushroom wrote: 18 Dec 2021, 19:07

Ne izmisljaj, ne licitiram ja sa zrtvama vec ti, nemoj se vadit tako ofirno.

A evo kad vec trazis:
Image
Vs
Image
E ništa onda, valja samo čekati i dočekati taj dan kada ćemo i mi ovako biti civilizacijski na nivou Srba pa da se i kod nas ovakve stvari krenu dešavati.
Jest da ima po Srbiji i entitetu rs stotine ovakvih murala koji se ne diraju, jest da je se ovaj mural više puta čistio i ponovo crtao da bude lijep kao prije i jest da upucati nekoga kada nam je trebao svaki čovjek nije impresivno kao politi mural farbom ali ne treba biti picajzla i kvariti tvoju poentu.

Ignorisat ćemo i ovo da ne kvarimo šta je pisac htio time da kaže
https://raport.ba/valentin-inzko-u-soku ... m-svijetu/
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 18 Dec 2021, 23:39

Evo suživotaša. Evo onih koji bi uoči rata nosali titine slike.
Skupština KS navodi kako je na osnovu člana 5. Odluke o obilježavanju ulica, trgova, parkova, mostova, institucija i ustanova imenima i zgrada brojevima na području KS na prijedlog Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti na posljednjoj sjednici, želi donijeti odluku da novoformiranoj ulici u naselju Nova Otoka da naziv Generala Mehmeda Alagića.

Stanari iz ovog dijela grada izrazili su nezadovoljstvo ovom odlukom, te su naveli kako se u predmetu odluke navodi neistina da je riječ o novoformiranoj ulici: "Ako je ulica tek formirana, zašto se stanari ulica Džemal Bijedića i Srđana Aleksića izjašnjavaju o promjeni naziva?".
Svi mi se morete obratit

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 19 Dec 2021, 00:10

yebo me sad citav forum ako ovom generalu nisu u ratu skakali po glavi pa otud ovaki postovi i ova poredjenja
🐽

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 19 Dec 2021, 00:18

Hannibal wrote: 19 Dec 2021, 00:10 yebo me sad citav forum ako ovom generalu nisu u ratu skakali po glavi pa otud ovaki postovi i ova poredjenja
Šta skakali po glavi?
Svi mi se morete obratit

Post Reply

Return to “Politika u BiH”