Misliš korisnici

Ma ne mora tako biti. Ja volim narodnjake.

Moderator: spacebound
Misliš korisnici
Nisam Marinko, musliman sam.
Svi smo tako zaključili.Laser wrote: 20 Dec 2021, 09:53Nisam Marinko, musliman sam.Venera wrote: 20 Dec 2021, 09:36
Marinko Rokvić, jesi li to ti
Iz oka ti citam
da potajno zelis
jednu noc neverstva
sa mnom da podelis
Ajme koliko je narodnjaka pjesama o nevjerstvu![]()
![]()
Uglavnom, Zaga neće dat i zauvijek će se pitat jel možda trebala dat. Nije ro ništa strašno.
Strašno bi bilo kad bi dala pa se pokajala. Ako dovoljno dobro kužim Zagu, uništio bi je samoprezir.
Nije to za svačiji želudac.
Ne bih. U pravu si. Samo ima druga stvar.Lavlje_srce wrote: 20 Dec 2021, 00:40Da li bi smatrala da tvoj muz nije los covjek da radi ovo sto radi on?Zagorka wrote: 19 Dec 2021, 23:24Ma nije loš čovjek, znam sav krug ljudi kojima je okružen.
Načisto smo da se niko nikom ne bi miješao u odnos.
Nema onog ko bi mi mogao ponuditi brak novi, pa da uđem.
Ikad. Za brak, opet bih birala istog.
Samo smo eto, na momenat neko ludilo osjetili.
Ali nije zdravo i ne može izdobriti.
I ta njegova osjeca sta se desava, i tvoj muz najvjerovatnije. Naravno da nije zdravo i da ne moze izdobriti.
Nije strogi off. Vijest je nevjerstvo. Tu smo. Zavrsice svakako tema uskoro. Napisacu sta sam odlucila jer im dugujem.spacebound wrote: 20 Dec 2021, 09:47 Ja mislm da je 20 stranica offtopica dosta, ha? Sta vi mislite?
Nije strogi off na pocetku, ali se razvuklo na dosta strana, pa trazim na koju temu ovo prebacit. Nastavite pisati.Zagorka wrote: 20 Dec 2021, 10:20Nije strogi off. Vijest je nevjerstvo. Tu smo. Zavrsice svakako tema uskoro. Napisacu sta sam odlucila jer im dugujem.spacebound wrote: 20 Dec 2021, 09:47 Ja mislm da je 20 stranica offtopica dosta, ha? Sta vi mislite?
Ako mozes cekati, cekaj i neka teme. Ili je preimenuj, zamolila sam moderaciju ako hoce da i to uradi.
Ako je golem problem, a ti brisi, kljucaj, radi sto te volja.
Napisat cu drugdje. Na trosjedu isl.
Eto. U zdravlje. A sad kako rekoh odoh raditi da razbistrim um.
moras imati neki moralni okvir nematerijalisticki inspirisan da bi to shvatio, a naucnjaci bi tekli disturbanicija bio hemijskih reakcija, pa odaberi koji ti vise odgovara.
spacebound wrote: 20 Dec 2021, 10:22Nije strogi off na pocetku, ali se razvuklo na dosta strana, pa trazim na koju temu ovo prebacit. Nastavite pisati.Zagorka wrote: 20 Dec 2021, 10:20
Nije strogi off. Vijest je nevjerstvo. Tu smo. Zavrsice svakako tema uskoro. Napisacu sta sam odlucila jer im dugujem.
Ako mozes cekati, cekaj i neka teme. Ili je preimenuj, zamolila sam moderaciju ako hoce da i to uradi.
Ako je golem problem, a ti brisi, kljucaj, radi sto te volja.
Napisat cu drugdje. Na trosjedu isl.
Eto. U zdravlje. A sad kako rekoh odoh raditi da razbistrim um.
Nema, ali ima - Primjecujete li drugeKrokodil Behko wrote: 20 Dec 2021, 10:28spacebound wrote: 20 Dec 2021, 10:22
Nije strogi off na pocetku, ali se razvuklo na dosta strana, pa trazim na koju temu ovo prebacit. Nastavite pisati.
Vidi ima li nešta tipa "Prevariti ili ne"
Zaboravi na moral, jer je isti cesto licemjerno primjenjen.The 51st State wrote: 20 Dec 2021, 10:28moras imati neki moralni okvir nematerijalisticki inspirisan da bi to shvatio, a naucnjaci bi tekli disturbanicija bio hemijskih reakcija, pa odaberi koji ti vise odgovara.
Iskušenje se nikad ne javlja kad se neko vrti oko tebe, spopada te, šalje ti poruke, a ti tu osobu otkačiš u sekundi.
A kako znaš da nisi nikad bio prevaren? Mnogi ni ne žele to znati, već ostavljaju kao mogucnost, možda se uvijek može desiti.MarlboroGold wrote: 20 Dec 2021, 10:55Iskušenje se nikad ne javlja kad se neko vrti oko tebe, spopada te, šalje ti poruke, a ti tu osobu otkačiš u sekundi.
Iskušenje je samo onda kad ti svjesno daješ vjetar u leđa drugoj strani da nastavi raditi to što radi.
Pa kažu nagoni, ovo ono... ljudi smo. Nismo životinje. Kad se ljudi počnu izvlačiti na to i kad prevare i ako su pomišljali na to meni to bude smiješno.
Ako je brak u krizi valjda bi trebalo riješavati krizu, a u konačnici tražiti razvod i ne tražiti belaj sa strane.
Da li ljudi koji se odluče da prevare drugu stranu ikad zapitaju da li bi oni htjeli da im se to isto desi? Ne znam da bi ijedna osoba to htjela osjetiti na vlastitoj koži.
Jašta jeThe 51st State wrote: 20 Dec 2021, 10:59to je tvoje neko iskustveno simplificirano razmisljanje koje bas i nema uporista u nekoj obimnijoj antropoloskoj opservaciji. a za sake of argument sto bi rekli da je to tako sto govoris onda je pad civilizacije neminovan.Venera wrote: 20 Dec 2021, 10:55
Ma muški ni blizu nisu razvili kao žene, težnju da budu savršene, jer ih je društvo tako odgojilo, zato žene imaju višu razinu savjesti. Kad su skontale da i savršene budu prevarene, eh sad dolazi iz gujce u glavu. Zašto bi muškarci bili samo pošteđeni osuda i kritika društva.
ono sto radi ne treba popravljatiVenera wrote: 20 Dec 2021, 11:02Jašta jeThe 51st State wrote: 20 Dec 2021, 10:59
to je tvoje neko iskustveno simplificirano razmisljanje koje bas i nema uporista u nekoj obimnijoj antropoloskoj opservaciji. a za sake of argument sto bi rekli da je to tako sto govoris onda je pad civilizacije neminovan.
Žene šute stoljećima, a vi se lravite da ne kužite, a neki stvarno ne kuže.![]()
meh, kao dan i noc, valja i posljedice istih spomenuti. mada sama rijec prevara je interesantna za razmotriti ko koga i sta vara uopste.Venera wrote: 20 Dec 2021, 11:20Zato je ova tema potrebna, shvati, od kad postoji ljudska civilizacija, postoje i prevare.![]()
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests