Jesam bio prevaren jednom, ali baš davno. Zato se još više osipam kad se ljudi upuštaju u tako nešto i još opravdavaju. Odlika beskarakternih osoba i teških kukavica. Kakvo ba podsvjesno privlačenje... eto i da ga ima i dalje ga možeš obuzdati i kontrolisati bez frke.Venera wrote: 20 Dec 2021, 11:00A kako znaš da nisi nikad bio prevaren? Mnogi ni ne žele to znati, već ostavljaju kao mogucnost, možda se uvijek može desiti.MarlboroGold wrote: 20 Dec 2021, 10:55
Iskušenje se nikad ne javlja kad se neko vrti oko tebe, spopada te, šalje ti poruke, a ti tu osobu otkačiš u sekundi.
Iskušenje je samo onda kad ti svjesno daješ vjetar u leđa drugoj strani da nastavi raditi to što radi.
Pa kažu nagoni, ovo ono... ljudi smo. Nismo životinje. Kad se ljudi počnu izvlačiti na to i kad prevare i ako su pomišljali na to meni to bude smiješno.
Ako je brak u krizi valjda bi trebalo riješavati krizu, a u konačnici tražiti razvod i ne tražiti belaj sa strane.
Da li ljudi koji se odluče da prevare drugu stranu ikad zapitaju da li bi oni htjeli da im se to isto desi? Ne znam da bi ijedna osoba to htjela osjetiti na vlastitoj koži.
Postoji i podsvijesnio dio privlačenja.
Ima milion uzrok i posljedica...
Ja sam se susretao sa x situacija kad su mi se ženske nabacivale. Sve sam to odbijao po kratkom postupku. Valjda postoje neki principi ako ti je stalo do osobe sa kojom si u vezi/braku. Druga priča je ipak kad je brak pakao, pa neko traži izlaz mada i tad postoje bolji načini od prevare. Sve ostalo su gluposti i izmišljanje opravdanja da bi osoba prevarila nevažno da li je u pitanju muškarac ili žena.
Doduše tebi nije strano da loviš oženjene muškarce ili da pristaješ na njihove prijedloge i avanture, pa otuda i ovoliko ublažavanje, razumijevanje i opravdanje za prevare. Doduše to je danas i trend, tako da se ne odnosi samo na tebe i tvoj svjetonazor. Pretpostavljam da bi sutra lako prevarila svog partnera prvom prilikom čim ti nešto ne bude po volji ili prilikom prve manje krize, kao i drugi koji imaju slične stavove.