Da li je ARBiH 1995. bila pred pobjedom?
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9245 times
- Been thanked: 10980 times
- Status: Offline
Re: Da li je ARBiH 1995. bila pred pobjedom?
Sve što mogu izvesti iz tog tvog posta jeste ono što sam rekao. Puke pretpostavke i tvoje lično i ničim utemeljeno vidjenje situacje.
Nas je koncem 93. na Teočaku napao čitav korpus sa Mladićem na čelu pa ništa. I ne preuveličavaj te NATO udare. Na Majevici su samo srušili relej i ništa više. I to bez obzira na to što se nisu ni vodile borbe u tom reonu zar ne?? Možda se možeš prisjetiti još nekih udara u z/o 2. korpusa? Baš bih ti bio zahvalan na tome. HV nije bilo u blizini Prijedora i to nije čak ni pretpostavka. Ama tek su bili 80 kilometara dalje i to samo u pokušaju da zauzmu Gradišku. Dole na južnoj strani bili su tek u Mrkonjiću koji je još udaljeniji od Prijedora a ako mi ne vjeruješ nije problem pronaći neku kartu BiH. Vrlo dobro znam kako je prestala naša ofanziva na Čeliću u jesen 95. jer sam po službenoj dužnosti, pročitao taj dokument koji mi je bio smiješan. Pa prema tome, ja vidio crno na bijelo a ti pretpostavljaj i dalje.
Nas je koncem 93. na Teočaku napao čitav korpus sa Mladićem na čelu pa ništa. I ne preuveličavaj te NATO udare. Na Majevici su samo srušili relej i ništa više. I to bez obzira na to što se nisu ni vodile borbe u tom reonu zar ne?? Možda se možeš prisjetiti još nekih udara u z/o 2. korpusa? Baš bih ti bio zahvalan na tome. HV nije bilo u blizini Prijedora i to nije čak ni pretpostavka. Ama tek su bili 80 kilometara dalje i to samo u pokušaju da zauzmu Gradišku. Dole na južnoj strani bili su tek u Mrkonjiću koji je još udaljeniji od Prijedora a ako mi ne vjeruješ nije problem pronaći neku kartu BiH. Vrlo dobro znam kako je prestala naša ofanziva na Čeliću u jesen 95. jer sam po službenoj dužnosti, pročitao taj dokument koji mi je bio smiješan. Pa prema tome, ja vidio crno na bijelo a ti pretpostavljaj i dalje.
" Pa prema tome, ja vidio crno na bijelo a ti pretpostavljaj i dalje."
to sto si ti "vidio" nama nije dokaz. ima li nesto crno na bijelo.
ja mogu reci da sam vidio zmaja i sumnjam da cete mi vjerovati
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
Pustimo mastu kraju.
Manje vise svi imalo upuceniji i koji su bili ucesnici
znaju realno stanje,kako i zbog cega se nije moglo vise uraditi.
Nedavno je na Senadovoj TV,bio onaj sad penzionisani general
Karavelic,ako se nevaram,ispravite ako grjesim,i covjek je jasno
i glasno objasnio do u detalje i unutrasnje probleme,bolje receno
sabotaze,od strane KOS-a.To nam govori da se ta tek stasala Armija nije mogla nositi sa
4-5 neprijatelja.Tu bi poklekle i mnogo jace armije.
Manje vise svi imalo upuceniji i koji su bili ucesnici
znaju realno stanje,kako i zbog cega se nije moglo vise uraditi.
Nedavno je na Senadovoj TV,bio onaj sad penzionisani general
Karavelic,ako se nevaram,ispravite ako grjesim,i covjek je jasno
i glasno objasnio do u detalje i unutrasnje probleme,bolje receno
sabotaze,od strane KOS-a.To nam govori da se ta tek stasala Armija nije mogla nositi sa
4-5 neprijatelja.Tu bi poklekle i mnogo jace armije.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ti si onaj koji je otvorio dvije teme o JNA koja je počinila herojsko djelo dizanja mosta u Brčkom u zrak. A o 108. brigadi nisi ništa otvorio. Nikada je nisi ni pomenuo. U ovom slučaju, riječ je o Armijskom dokumentu kojeg tebi kao takvome ne želim ni prepričavati.blento59 wrote:" Pa prema tome, ja vidio crno na bijelo a ti pretpostavljaj i dalje."
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8695 times
- Been thanked: 5454 times
- Status: Online
Srušili su i na Ozrenu a razlog je prekidanje normalne komunikacije. Ušla je HV i u Drvar i svo to dole šire zaleđe a da bi oslobodli Knin, odnosna RSK prije svega. Oslobođenje Bihaća je nus produkt te akcije i bez Hrvatske vojske A BiH to sama ne bi mogla učiniti nikad.
I napredovanje 7. korpusa prema S. Mostu je samo rezultat te akcije i nekakvog sadejstva sa njima. Ja ti navodim činjenice ti lupetaš o pretpostavkama.
Gubitkom podrške (vojne, materijalne i svake druge) SAD-ea 95. a ozbiljno su zaprijetili da ćemo je izgubiti, ostali bi i bez podrške vojske R. Hrvatske.
Na koncu oni su i "ubijedili" Hrvatsku da potpšiše Wašingtonski sporazum i dali im zeleno svjetlo da uđu na teritorij BiH radi oslobođenja krajine. Sva ta oslobađanja, koja ti želiš da pripišeš samo A BiH, ne bi bila moguća bez Hrvata i SAD-ea, jer da nije tako ne bi A BiH kontrolisala do 95. samo oko 25% teritorije države.
Ja na osnovu činjenica zaključujem da nije bilo SAD-ea (vojno, a jos više politički) da ne bi bilo ni nas, a ti maštaj o hrabrim ljiljanima i dalje.
I napredovanje 7. korpusa prema S. Mostu je samo rezultat te akcije i nekakvog sadejstva sa njima. Ja ti navodim činjenice ti lupetaš o pretpostavkama.
Gubitkom podrške (vojne, materijalne i svake druge) SAD-ea 95. a ozbiljno su zaprijetili da ćemo je izgubiti, ostali bi i bez podrške vojske R. Hrvatske.
Na koncu oni su i "ubijedili" Hrvatsku da potpšiše Wašingtonski sporazum i dali im zeleno svjetlo da uđu na teritorij BiH radi oslobođenja krajine. Sva ta oslobađanja, koja ti želiš da pripišeš samo A BiH, ne bi bila moguća bez Hrvata i SAD-ea, jer da nije tako ne bi A BiH kontrolisala do 95. samo oko 25% teritorije države.
Ja na osnovu činjenica zaključujem da nije bilo SAD-ea (vojno, a jos više politički) da ne bi bilo ni nas, a ti maštaj o hrabrim ljiljanima i dalje.
The Dark Side Of The Forum...
dizes tenzije bez razloga
108 nije dio ove teme i pocinjes da vrijedjas kada kazes " kojeg tebi kao takvome ne želim ni prepričavati"
ako bas hoces da znas gospodine iz bijeljine, bio sam tamo i nismo pali tako lako, ustvari nismo pali nikako, za razliku od nasih komsija iz bijeljine
108 nije dio ove teme i pocinjes da vrijedjas kada kazes " kojeg tebi kao takvome ne želim ni prepričavati"
ako bas hoces da znas gospodine iz bijeljine, bio sam tamo i nismo pali tako lako, ustvari nismo pali nikako, za razliku od nasih komsija iz bijeljine
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ono što znamo jeste da si upravo ti poznat po tome što želiš biti dio svake svadje. Pa prema tome zato si se i pojavio na ovoj temi mada svadje nema ali ti si tu da je izazoveš. Dakle, šta god da se desi na ovoj temi, ti letiš u banoviće pa tamo nastavi pričati o uvredama.
djelimicno se slazemMister No wrote:Srušili su i na Ozrenu a razlog je prekidanje normalne komunikacije. Ušla je HV i u Drvar i svo to dole šire zaleđe a da bi oslobodli Knin, odnosna RSK prije svega. Oslobođenje Bihaća je nus produkt te akcije i bez Hrvatske vojske A BiH to sama ne bi mogla učiniti nikad.
zaista si u pravu kad si napisao da bez sad-a ne bi bilo ni bosne
medjutim ima jedna stvar koju moramo da shvatimo
nisu to oni uradili zato sto vole bosanske muslimane(a da mrze sve ostale u citavom svijetu) nego sto je trebalo slomiti jugoslaviju
- Mister No
I ne mislim da su to uradili što nas kao "vole", pa 99% njih ne zna ni gdje se nalazimo.blento59 wrote:djelimicno se slazemMister No wrote:Srušili su i na Ozrenu a razlog je prekidanje normalne komunikacije. Ušla je HV i u Drvar i svo to dole šire zaleđe a da bi oslobodli Knin, odnosna RSK prije svega. Oslobođenje Bihaća je nus produkt te akcije i bez Hrvatske vojske A BiH to sama ne bi mogla učiniti nikad.
zaista si u pravu kad si napisao da bez sad-a ne bi bilo ni bosne
medjutim ima jedna stvar koju moramo da shvatimo
nisu to oni uradili zato sto vole bosanske muslimane(a da mrze sve ostale u citavom svijetu) nego sto je trebalo slomiti jugoslaviju
O stvarnim razlozima bi se dalo diskutovati ali to bi već bila nagađanja, za razliku od ranije navedenog.
bas tako, ne znaju ni gdje smo
mnogi ameri ,ovi sa kojima kontaktiram, misle da smo mi u ruskom komsiluku
mnogi ameri ,ovi sa kojima kontaktiram, misle da smo mi u ruskom komsiluku
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Tema nije namjenjena za žalbe te su iste brisane!
Majko moja mila, jopet moram pisati; dakle , sama Armija BiH je postojala al nije smjela po komandi ratno djelovati, bar ne onako kako su mogli al niu smjeli jer Alija nije dozvolio.
Jedno je bilo ratovati a drugo je bilo kako su se voždovi iza zatvorenih vrata dogovorili.
Najočitiji primjer je sa petim korpusom,........ kao nije mogao ratno dejstvovati protiv Srba a mogli su protiv Vikretovaca.
Tako je i sa Podrinjem , Posavinom i većim dijelom Hercegovine.
Sve je to dogovor al na štetu države.
Jedno je bilo ratovati a drugo je bilo kako su se voždovi iza zatvorenih vrata dogovorili.
Najočitiji primjer je sa petim korpusom,........ kao nije mogao ratno dejstvovati protiv Srba a mogli su protiv Vikretovaca.
Tako je i sa Podrinjem , Posavinom i većim dijelom Hercegovine.
Sve je to dogovor al na štetu države.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- Mister No
Majko mila, tek sad pročitahmrki62 wrote:Majko moja mila, jopet moram pisati; dakle , sama Armija BiH je postojala al nije smjela po komandi ratno djelovati, bar ne onako kako su mogli al niu smjeli jer Alija nije dozvolio.

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7510 times
- Been thanked: 17557 times
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22441 times
- Been thanked: 5963 times
...ma,nek dodje!
...meni se cini da se nasa ABiH plaho potcjenjuje i to nije fer,a i grehota je!...vi se muski,sigurno razumijete bolje od mene u ratovanje,ali nemojte zaboraviti na embargo i sve moguce izdaje od tkz-nih "nasih"...ma,sa svih strana su nas kurisali...da je taj rat iole bio fer,imali bi mi nasu Bosnu itekako!...izdaja,izdaja,izdaja...koja vojska bi to napravila bolje?!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
-
Tako je to kad covjek izda usi pod kiriju a dusu proda djavolu.
pa armija je pobijedila koliko ja znam......svi sto se kurcite zaboravljate da je opstala BiH zahvaljujuci armiji...i najveci dusmani uredno dolaze po place koje im je omogucila ta ista armija.....i sto je najgore kazu nejma ba drzave koja mi isplacuje dnevnice i placu...e vidis to ti je visak demokracije....ne fermas drzavu koja ti leba daje.....jer nista drugo ne znas radit ...a rat presto pa nemeres ni otimat...
ja vam kazem armija je osvjetlala obraz...i svim ucesnicima armije skidam kapu.....i nadam se da ce dovest ove hajvane u red....
ja vam kazem armija je osvjetlala obraz...i svim ucesnicima armije skidam kapu.....i nadam se da ce dovest ove hajvane u red....
Our solution mind revolution
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22441 times
- Been thanked: 5963 times
hojla wrote:pa armija je pobijedila koliko ja znam......svi sto se kurcite zaboravljate da je opstala BiH zahvaljujuci armiji...i najveci dusmani uredno dolaze po place koje im je omogucila ta ista armija.....i sto je najgore kazu nejma ba drzave koja mi isplacuje dnevnice i placu...e vidis to ti je visak demokracije....ne fermas drzavu koja ti leba daje.....jer nista drugo ne znas radit ...a rat presto pa nemeres ni otimat...

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
Madam se da novo moje pisanje neće biti
brisano.
Pišem preko telefona pa ipak,......armija BiH je
izdajnickim potpisom prestala iliti zabranjena pa ustav pa zastava pa i sama R BiH al zato imademo Republiku Srpsku. Dakle, gdje je država i armija R BiH???
brisano.
Pišem preko telefona pa ipak,......armija BiH je
izdajnickim potpisom prestala iliti zabranjena pa ustav pa zastava pa i sama R BiH al zato imademo Republiku Srpsku. Dakle, gdje je država i armija R BiH???
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!

-
Tako je hojla.hojla wrote:pa armija je pobijedila koliko ja znam......svi sto se kurcite zaboravljate da je opstala BiH zahvaljujuci armiji...i najveci dusmani uredno dolaze po place koje im je omogucila ta ista armija.....i sto je najgore kazu nejma ba drzave koja mi isplacuje dnevnice i placu...e vidis to ti je visak demokracije....ne fermas drzavu koja ti leba daje.....jer nista drugo ne znas radit ...a rat presto pa nemeres ni otimat...