Kako roditelji zene mogu zivot da ti uniste ?

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Kako roditelji zene mogu zivot da ti uniste ?

24 Mar 2013, 12:49

camargue wrote:
..i taman kad vam se daju sva moguca prava,kad shvatitet da bas sve smijete radit,ama sve, tek tada je sve otislo do vraga jer tada vas takav muskarac podsjeca na "podnu krpu" a to je lose pa se onda tako i najcesce ponasate prema njemu itd.,sledeci korak nakon toga je svalerisanje itd....zato kazem,mora muskarceva 1% biti jaca,bar u teskim situacijama kad ima problema neko mora da pukne sakom od sto...a poslije toga mora biti mir!!
to je tako i samo tako moze da funkcionise!
:ok
Slažem se da je na muškom da pukne šakom o stol. Naime, još nisam vidjela tako blentavu ženu da udara po stolu i bezveze si ozlijeđuje ruku... :cudi

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25293 times
Been thanked: 6634 times

24 Mar 2013, 14:02

camargue wrote:
Julia-Klara wrote:demokratija da,ako je zastupljena jednako na OBJE strane...
nego, nisi se izjasnio na jednoj mojoj temi, a bas me zanimalo sta ces reci, i kako bi se ponasao...

elem, demokratija koliko vidim, se podrazumjeva samo za muskarce, zene su tu da slusaju sta im "gazda" naredi, ciste kucu, odgajaju djecu, pustaju ih da hodaju,izlaze, svaleraju se,ali kada neko slucajno od zenine familije nazove, ili se ne daj boze najavi u goste,eh tu vec nastaje problem?

polaHko ba Julija,nije tako i ti znas da niej tako...eno je hojla lijepo rekao kako to u stvarnosti hoda:
ama zene stante...sto se vazda bunite za ta njaka prava...ionako radite sta hoceta ...kad hocete i kako hocete...i jos nas ubijedite da mi to zelimo..... a kad nam mater kaze sine nije to to e ondak je problem..a i mater je zena valjda zna :valja
..i taman kad vam se daju sva moguca prava,kad shvatitet da bas sve smijete radit,ama sve, tek tada je sve otislo do vraga jer tada vas takav muskarac podsjeca na "podnu krpu" a to je lose pa se onda tako i najcesce ponasate prema njemu itd.,sledeci korak nakon toga je svalerisanje itd....zato kazem,mora muskarceva 1% biti jaca,bar u teskim situacijama kad ima problema neko mora da pukne sakom od sto...a poslije toga mora biti mir!!

...tako je,burek! :ok ;)
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

24 Mar 2013, 14:27

Slažem se da je na muškom da pukne šakom o stol. Naime, još nisam vidjela tako blentavu ženu da udara po stolu i bezveze si ozlijeđuje ruku... :cudi
ma da,ali i muskarac nije bas tolika budala i postavi u sekundi sam sebi pitanje dok ga ruka kojom je trenutno puko od sto nesnosno boli:"ko je kriv da je on morao sakom od sto"?!..
pa mu ti budi u blizini dok ga boli ruka!...i jos bolje,dobaci mu jos koju rijec!.. :oo ;)
:ooo

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

24 Mar 2013, 14:27

Katja wrote:
camargue wrote:
legendo :cool
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

24 Mar 2013, 14:29

ma znam ja da je tako...nije dragi Bog dao zenama dzaba dug jezik a muskima malo vise snage!.. :oo :hihi
evolucija ima najjacu logiku uopsteno i to bi to bilo!.. :ooo :plavi

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

24 Mar 2013, 14:37

ode tema u helać :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

24 Mar 2013, 14:39

[ytube][/ytube]

;)
cijela tajna je u tome:
"ne pricaj mnogo moja ljubavi,samo me cvrsto,cvrsto zagrli2!
;)

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

24 Mar 2013, 18:49

..nesto je splasnula tema...
Image
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10237 times

24 Mar 2013, 18:56

camargue wrote:
ma znam ja da je tako...nije dragi Bog dao zenama dzaba dug jezik a muskima malo vise snage!.. :oo :hihi
evolucija ima najjacu logiku uopsteno i to bi to bilo!.. :ooo :plavi
da, evolucija je cudo...vi ste snazni :srce
a poznato je da UM CARUJE, ZNAGA KLADE VALJA :kafa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

24 Mar 2013, 19:09

kerimaga wrote:
Julia-Klara wrote:Kerimaga, rekoh CINI MI SE da si takav, ne rekoh da te znam i da znam kakav si...

A zamislila sam sebe u pozociji tvoje zene, i nema teorije da bi mi neko mogao utjecati u moj odnos sa roditeljima...To je sve
A stavi se malo i na moje mjesto, sve sto ja moram da trpim, da mi neko manipulise zenu, da je stavlja u neke situacije kao ovu za posao, nedaju joj da radi, kazu to nema smisla, a poslje nemozes ni biti sama tako ces biti nesretna svaki dan sa djecom kod kuce, samo da bi je sebi privukli da njima sto vise dolazi, i plus nezanima ih sto mozda moja plata nije dovoljna da bi mogli isplatiti sve racune i nesto usparati da mozemo sebi nesto uzeti ili otici na odmor, mogu joj dati podrsku nemora raditi puno radno vrjeme ali makar par sati na dan svaki dinar vise je dobro dosao ...
I reko sam ako se nisam budio sto se cuje snjima to je sto sam ih postovo i smatro ko fine ljude, ali kad vidim sta mi cine, da danas moram trpiti svasta, ako sta kazem i za zenu bicu kriv sto uzbijam sta mi govore i sto su oni ljuti na mene, sto mozda nece ceti dolaziti nam, a i za nji cu biti najgori i ako se samo branim i nedozvoljavam da mi ko komandaju, mjesa u zivot ili me vrjedza ...
Njeni roditelji vise nemaju nijednog prijatelja, cak rodzeni brat od njenog oca nece da snjima kontaktira i ode im jednom u godini a 20 minuta ih djeli, sto ? Zato sto njen otac i rodzenom bratu mjesa se u zivot, i govori svasta o njegovoj djeci i kako bi on morao da zivi, i sad kad nema vise kome da pametuje, naso je rodzenu cerku, jel zna da ona se boji njega, a i previse je vezana za mater i nama mozak ispija a nije svjestan da nam i brak unistava .
Ti si u pravu ja nebi zelio da utjecam u odnos moje zene sa roditeljima, jos jednom kaze da su normalni ljudi i da nam ne nanose problema u braku, ali kad mi imamo problema zbog nji, kad sam ja haman puko i malo fali da postanem depresivan, kad strahujem da nece me ko rastaviti od moje djece, kad vidim da u vakoj situaciji nema nam zivota zajedno, eh onda mislim u sebi da bi red bio da ona sama skonta da manje treba snjima da komunicira ako zeli naravno imati ljep i sretan brak . Tu je razlika !

Ja ne vidim ovdje da ovi roditelji uopste zele da vide sretnu svoju kcerku..dok god se budu ovako ponasati mjesati vam se u brak..nikada kod vas nece biti mira u kuci ,,nek ja ona bliska sa svojom majkom..mislim sve tu ima svoje granice,,porodica treba da je na prvom mjestu.Nabolje ako ikako imate mogucnosti da se udaljite od njih..ako to zaista vasa zena zeli,,ja mislim ako vas voli i stalo joj do vas da ce sve napustiti i otici,Nista gore nema kad se neko mjesa u neciji brak pogotovo roditelji bez obzira dali njegovi ili njeni,,nemoze covejk ni protiv svojih roditelja a ni dozvoliti da se rusi vasa sreca,
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

24 Mar 2013, 19:13

neka izvine postavljac teme,ali ja ovdje vidim samo njegovo vidjenje stvari i problema, tako da se ne moze donijeti nikakav zakljucak...

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

24 Mar 2013, 19:25

Procitao sam prvi komentar autora ove teme i jos par odgovora i zakljucujem da svako ima pravo na svoje misljenje sto ne stvara nikome obavezu da to mora i prihvatiti
Svaki slucaj je poseban i ne treba generalizovati
Sto se tice roditelja jedne i druge strane misljenja sam da niko nema pravo da se mijesa u neciji brak osim ako malednci zatraze neku pomoc, savjet
Nikada nikome nisam dao da mi se mijesa jer koji se ku... zenim ako necu zajednicki sve probleme rjesavati sa svojom suprugom
nikada nisam bio protiv da supruga ode posjetiti roditelje, sestre, brata ali ako bi to bilo svaki dan tada se narusava mir u kuci
Koji ce k.... svaki dan da toroka sa sestrama npr.
Da ponovim, nisam protiv ali da tu ima neke mjere jer treba znati da stupanjem u brak se gubi odredjen dio slobode koje smo imali dok smo bili slobodni i tada nastupaju neke obaveze kojih se trebamo pridrzavati inace ode mast u propast
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

24 Mar 2013, 22:35

Julia-Klara wrote:neka izvine postavljac teme,ali ja ovdje vidim samo njegovo vidjenje stvari i problema, tako da se ne moze donijeti nikakav zakljucak...
Itekako je lako donijeti zakljucak. Kerimaga je zgazen covjek, otarak takoreci.Kerimaga se plasi punca pa suti i trpi dok mu se utroba trga.

Ne ide to tako, kerimaga. To se sjedne s puncem, s tim da odbacis facu plasljivka a nabacis facu ozbiljka. Ne pricas unezvijereno brzo, ono, kao kad jedva cekas da sto brze istreses to sto si naumio, ne ... ozbiljan, sa vidnim problemom, uljudno odbijas ponudjenu kafu, uljudno odbijas eventualnu ponudu ma kakvog pica, cak i kiselu vodu, ne dizes ton, ali nastupas tako da svaka tvoja rijec ostavlja tezinu a ne da se gubi vec u tvojoj bradi. Ne dozvoljavas da te prekida dok pricas. Nakon sto si iznio sve sto te opteretilo, nakon sto si rekao da je taj posjet, odnosno razgovor, iskljucivo radi spasa braka, koji moze biti sretan i uspjesan (to jedino ako si ubijedjen da moze, odnosno, ako si ubijedjen da te supruga voli), i ne zaboravis mu za kraj reci da vas brak nije ni sretan ni uspjesan jer vam on namece pravila.
To je to od tebe. Onda cekas reakciju, ako te vec nije odalamio prvim ishitrenim pokusajem prekida, ne mora znaciti da nece tvojom zavrsnicom. Al ako se to i desi, ta sljaga trebala bi biti nesto slabija od prvonaumske, naravno, ako zamahne, a ti mu ne uhvatis ruku i zavrnes tako jako da drekne od bola.
Ne mora znaciti da te to ceka, mozda prodjes samo sa neocekivano brzim ispracajem, gdje ti punac, bijesan k'o bizon, pokazuje gdje su vrata uz popratno "Mrs mi iz kuce".
A, opet, ne znaci da ne moze uslijediti i potpuno pribran odgovor. Pomenuh moguce situacije tek da znas s cim moras racunati.
Ako si licni problem pokuasao rijesiti sa suprugom pa nije pilo vode, onda, ja ne znam za drugi nacin do da se osmjelis i najavis dolazak puncu na MUSKI razgovor.
Ne zaboravi da MORAS IMATI MUSKU, OZBILJNU FACU .... nista kafa ... NE DAJ SE PREKINUTI.
sretno, u svakom slucaju!
E sad necu ni kako ja hocu

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

25 Mar 2013, 10:09

Imex---,imadoh licno to vrlo tesko iskustvo.Trpio,upozoravao,prvo zenu...nije islo.
Kad mi je bilo bas ono previse,nazovem punca...i ko sto kazes,izbiflas lagano ono sto imas.
Posto su tu bile umjesane i 3 svastike,nazovem i jednu od njih koja je bila
najaktivnija.Jedino sam tako mogao presjeci situaciju i okrenuti da bude u nasu korist,da imam mir.
Sad taj punac i svastike mnogo vise pokazuju respekta i opreza u svim kontaktima.
Tako sam isto odrzao predavanje i rodjenoj materi.Takvi ljudi nemaju obraza,nerazumiju da ako si im nesto odobrio..
da nisi p.i.cka od covjeka,vec to krivo tumace.Dok ovaj Kerimaga nece iz pristojnosti da dize tenzije,mozda u nadi da
ce se urazumit.Ne,nece se urazumit bit ce jos agresivniji.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 374 times

25 Mar 2013, 10:11

cuj kako :cudi
pa lako,cim su napravili kcerku koja ce postat mojom zenom znaci da su me sjebali :kafa

Ruana

25 Mar 2013, 10:42

Ovo je sve kriva Kerimagina zena, prvo sto je dozvolila roditeljima da se mijesaju a drugo sto je dozvolila muzu da se mijesa koliko i kako ce pricati sa roditeljima.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

25 Mar 2013, 10:43

za sve je kriv kerimov pristup internetu... treba reci puncu da mu zabrani :hihi

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

25 Mar 2013, 12:42

a ima i ova solucija,vec vidjena..

kad se kcerka kao uda,da li vako,nako,ljubav,qu.ac,palac..nebitno..ali se desavalo da neke udate kcerke,glumeci ogromnu ljubav i privrzenost ka roditeljima i sluzeci se time kao paravanom bi odlazile cesce kod roditelja i sretale se sa nekim svojim nepreboljenim bivsim ljubavima...a roditelji su sve znali..kod mene dole koliko puta se to desilo...jer zene se uglavnom udaju(recimo najcesce) za one koji imaju nesto u dzepu...a ceznu za onima koji imaju nesto izmedju dzepova..:ooo..

kerimaga,ne bih da te prepadam ali rekoh,samo da napomenem..

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25293 times
Been thanked: 6634 times

25 Mar 2013, 12:50

camargue wrote:a ima i ova solucija,vec vidjena..

kad se kcerka kao uda,da li vako,nako,ljubav,qu.ac,palac..nebitno..ali se desavalo da neke udate kcerke,glumeci ogromnu ljubav i privrzenost ka roditeljima i sluzeci se time kao paravanom bi odlazile cesce kod roditelja i sretale se sa nekim svojim nepreboljenim bivsim ljubavima...a roditelji su sve znali..kod mene dole koliko puta se to desilo...jer zene se uglavnom udaju(recimo najcesce) za one koji imaju nesto u dzepu...a ceznu za onima koji imaju nesto izmedju dzepova..:ooo..

...eh,odjek se ti,ukakijo! :plavi
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Ruana

25 Mar 2013, 12:52

camargue wrote:a ima i ova solucija,vec vidjena..

Ne prepadaj Kerima, vidis da mu je doslo do zivota.

Locked

Return to “Kontejner”