Julia-Klara wrote:neka izvine postavljac teme,ali ja ovdje vidim samo njegovo vidjenje stvari i problema, tako da se ne moze donijeti nikakav zakljucak...
Itekako je lako donijeti zakljucak. Kerimaga je zgazen covjek, otarak takoreci.Kerimaga se plasi punca pa suti i trpi dok mu se utroba trga.
Ne ide to tako, kerimaga. To se sjedne s puncem, s tim da odbacis facu plasljivka a nabacis facu ozbiljka. Ne pricas unezvijereno brzo, ono, kao kad jedva cekas da sto brze istreses to sto si naumio, ne ... ozbiljan, sa vidnim problemom, uljudno odbijas ponudjenu kafu, uljudno odbijas eventualnu ponudu ma kakvog pica, cak i kiselu vodu, ne dizes ton, ali nastupas tako da svaka tvoja rijec ostavlja tezinu a ne da se gubi vec u tvojoj bradi. Ne dozvoljavas da te prekida dok pricas. Nakon sto si iznio sve sto te opteretilo, nakon sto si rekao da je taj posjet, odnosno razgovor, iskljucivo radi spasa braka, koji moze biti sretan i uspjesan (to jedino ako si ubijedjen da moze, odnosno, ako si ubijedjen da te supruga voli), i ne zaboravis mu za kraj reci da vas brak nije ni sretan ni uspjesan jer vam on namece pravila.
To je to od tebe. Onda cekas reakciju, ako te vec nije odalamio prvim ishitrenim pokusajem prekida, ne mora znaciti da nece tvojom zavrsnicom. Al ako se to i desi, ta sljaga trebala bi biti nesto slabija od prvonaumske, naravno, ako zamahne, a ti mu ne uhvatis ruku i zavrnes tako jako da drekne od bola.
Ne mora znaciti da te to ceka, mozda prodjes samo sa neocekivano brzim ispracajem, gdje ti punac, bijesan k'o bizon, pokazuje gdje su vrata uz popratno "Mrs mi iz kuce".
A, opet, ne znaci da ne moze uslijediti i potpuno pribran odgovor. Pomenuh moguce situacije tek da znas s cim moras racunati.
Ako si licni problem pokuasao rijesiti sa suprugom pa nije pilo vode, onda, ja ne znam za drugi nacin do da se osmjelis i najavis dolazak puncu na MUSKI razgovor.
Ne zaboravi da MORAS IMATI MUSKU, OZBILJNU FACU .... nista kafa ... NE DAJ SE PREKINUTI.
sretno, u svakom slucaju!