Šta je seksizam?
Moderators: spacebound, Duminjo
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
- Status: Offline
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
Re: Uskoro zakon o spolnom uznemiravanju u FBiH
eh kad usvojimo ovaj zakon abd ide tuzba protiv mnogih forumasica 
dosta ste me seksualno uznemiravale...
dosta ste me seksualno uznemiravale...
🐽
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3983 times
- Been thanked: 3668 times
To nisam nikada napisao već da se žene osjećaju uznemirene ako muškarci primjete njihove atribute a sa druge strane ako muškarci pokažu svoje atribute onda se žene opet osjećaju ugroženo, kako god žene se osjećaju ugroženo a muškarci su krivi i onda moram čitati postove koji vrijeđaju inteligenciju kako se ovaj zakon ne odnosi samo na ugrožene žene već da će taj zakon štititi obe strane.Lavlje_srce wrote: 19 Dec 2021, 21:33 Pazi ovo, ka'e Nazif da je seksualno uznemiren i ako se zeni "naziru grudi ispod majice". Pa nista, mi cemo preventivno uraditi bilateralnu mastektomiju da ne budete vise uznemireni.
A Bome nije ni do Irana nemoguce doci, pa zivjeti medju onima kojima se nista ne nazire. Ali jok, on ce u Njemacku.
A nije dugo trebalo da krenu postovi nadahnuti islamofobijom i vječita diskusija da ako se neko ne slaže sa nekim Bošnjakom ili sa drugim muslimanima iz drugih naroda da im se odmah kaže "A što idete u Njemačku a ne u Iran i Afganistan?".
Ako to nije tako kako se nikada nekome ko se zove Franjo, Jovan, Hans, Jacques, George, Raul ili Björn kaže da ide sa takim razmišljanjem na neki drugi kontinent gdje je konzervativno kršćanstvo? Ali ne, Hans i Franjo mogu biti seksisti, mizoginisti i muške svinje ali im se nikada neće postaviti pitanje zašto su i dalje u Evropi.
Jesu li to Bošnjaci i drugi muslimani manje Evropljani pa im se uvijek postavlja pitanje što idemo u Njemačku a ne u Iran i Afganistan? Jesmo li mi to gosti na ovom kontinentu?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Jesam to napisao o njoj. Napisao sam i na istoj stranici teme da su uloge obrnute, da neki muškarac koji izgleda kao Sejo Kalač govori o zlostavljanju na poslu da bi ova tema imala bar 2 stranice više gdje bi ženski dio foruma ga ismijavalo sto baš on o tome govori ali naravno da feministički dio foruma taj post od mene ignoriše.Skin wrote: 19 Dec 2021, 20:15pomenula sam jer si dao nevjerovatan primjer, pa sam pretpostavila da ti nisi nikad dozivio spolno uznemiravanje na poslu. jer da jesi, znao bi kako si se osjecao i to lose iskustvo bi opisao. znao bi o cemu pises.Naseef Mushroom wrote: 19 Dec 2021, 16:29
Opet ponavljam, muškarac je uvijek donji, ne mora biti dekolte, mogu se i grudi ispod majice isticati.
Realnost je da žensko smije svoje atribute isticati a ne smije se u to pogledati jer ako je muško pogleda ona se osjeća da je uznemirava a ako muško istakne svoje atribute a žena pogleda onda je opet muško donji jer se ona opet osjeća da je muško uznemirava.
A ne znam zašto pominješ da ja nisam nikada doživio kada sam jasno napisao da pravim razliku između pravih problema na poslu i ovog trenda koji je krenuo sa woke kulturom.
a nisam primjetila da si ti to nesto razgranicio, iako ne znam ni zasto bi i to radio na ovoj temi... niti si zapravo pricao i tom nekom PRAVOM problemu, nego sam primjetila da si se javio prvim postom na temu u kojoj si komentarisao njen izgled i onako pogrdno u fazonu "vidi je kakva je, ko da ce nju neko zlostavljati". prilicno odvratno. i jos sam primjetila da izvrces stvari po obicaju. ali to ne bi trebala biti tema ove emisije..opet i opet.
Ako nije tako zašto se smatra humorom kada debeli Dino Mehmeda Mujkić se nabacuje atraktivnoj Selmi jer misli da je zgodan? Zašto u Hollywoodu i dalje snimaju komedije gdje neko debeo ili žgoljav sebe smatra Božjim darom za žene?
To je duhovito ali kada za ovu ili Vedranu Rudan se napiše da su zalutale u ovoj priči onda je to pogrdno

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Molim Boga da nikada neko moj ili neko od nekoga drugog pogotovo danas ne dođe u tu situaciju jer je otkad postoji čovječanstvo to uvijek bilo strašno ali nikada nije bilo gore nego danas jer danas ne moraju samo voditi bitku protiv muških svinja koje su ih napali već i protiv današnjih attention whore #metoo žena. Uzrok može biti neki muškarac ali je grupa danasnjih žena kriva što se nikada neće izboriti za pravdu i istinu.Chloe wrote: 20 Dec 2021, 08:35Prijedlog dopune, izmjene ili sasvim novog zakona da bi došao do Parlamenta ima cijelu proceduru, a ideja se radja, o njoj raspravlja na raznim tribinama, okruglim stolovima, i cijeli tim radi do krajnjeg prijedloga, a Parlamantu podnosi onaj ko ima mogućnost.Naseef Mushroom wrote: 19 Dec 2021, 13:26 Kako su uvijek najglasnije sto se tiče seksualnog uznemiravanja i zakonima o tome one žene na koje nikad niko ne bi pomislio da ih uznemirava?
Skoro pa nikada neće o tome govoriti neko sa izgledom za koju će reći "Zna ona kako joj je teško i neprijatno, gdje god dođe gledaju je kao objekat".
Ova više izgleda kao neka koja sa dvije atraktivne prijateljice izađe u kafić pa kada momci se okreću za prijateljicama ona kaže " Idemo odavde, ne možemo od toliko pogleda na miru piće popiti".
A možda hoće i ona kada joj neko kaže na poslu "Dobro jutro, kako si?" da se može žaliti da je neko uznemirava i da može svojim zgodnim prijateljicama pricati kako je i njoj neugodno na poslu.
Obzirom da su žene najvećim procentom žrtve, ovakvim pitanjima se najviše one bave.
Otrcana fraza ili pitanje, rodila te je žena, imaš li ženu, imaš li žensko dijete?!
Moli Boga da niko od tvojih bližnjih ne dodje u tu situaciju, u našem sistemu, pored dokaza, nerjetko žene ostaju donje.
Doduše, kad čitam vaše upise na ovoj temi vidim zašto je tako kod nas.
Kao što i danas ženama koje su seksualno uznemirene, zlostavljane ili silovane je teže dokazati istinitost, ne dobijaju dovoljno pažnje ili ne mogu doći na red od "žrtava" sa pričama poput "Producent me je silovao, onda sam išla još 10 puta kod njega i dobila 5 uloga pa sam se opet sjetila nakon 20 godina da me je silovao"
tako i žene na poslu koje su zlostavljane ili još gore, silovane, neće doći na red od koleginica koje se osjećaju seksualno uznemirene jer je kolega pred njima ispričao vic o Muji i Fati i svaka buduća prijava pravih žrtava će naići na kolutanje očiju i prije nego što čuju priču jer će misliti da se opet radi o nekim glupostima.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3901 times
- Been thanked: 2935 times
Taj sistem,da ga nazovem,jer nije nista drugo,ovde najbolje fercera.
Sve je razradjeno.
Najvise,haman sve,prijave su u administrativnim ustanovama,vecim polozajima....politika.
Zene,koje furaju karijeru,poslovnu,politicku...to dvoje je IN....
Iskoristavaju se stariji ljudi,koji su naravno direktori,drze kljucne pozicije,imaju jaku poziciju,rjec.
Cim dostigne napredovanje u sluzbi koje je zadovoljva,rejting,zvanje
odmah ide prijava bas za te ljude koji su ih izdigli,doveli na te pozicije.
To se vuce po sudovima....godinama.
Nikad nije bilo neke presude,cak su i povukle svoje tuzbe.
Vecinom se radi o udatim,mladjim zenama.
To je to uznemiravanje iz koristi.
Nekazem,vjerovatno oni koji to zaista dozive,ispastaju radi ovih,jer sudovi to vise ne uzimaju ozbiljno.
Sve je razradjeno.
Najvise,haman sve,prijave su u administrativnim ustanovama,vecim polozajima....politika.
Zene,koje furaju karijeru,poslovnu,politicku...to dvoje je IN....
Iskoristavaju se stariji ljudi,koji su naravno direktori,drze kljucne pozicije,imaju jaku poziciju,rjec.
Cim dostigne napredovanje u sluzbi koje je zadovoljva,rejting,zvanje
odmah ide prijava bas za te ljude koji su ih izdigli,doveli na te pozicije.
To se vuce po sudovima....godinama.
Nikad nije bilo neke presude,cak su i povukle svoje tuzbe.
Vecinom se radi o udatim,mladjim zenama.
To je to uznemiravanje iz koristi.
Nekazem,vjerovatno oni koji to zaista dozive,ispastaju radi ovih,jer sudovi to vise ne uzimaju ozbiljno.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4118 times
- Been thanked: 3084 times
Prvo, vase postove je izuzetno tesko citati, jer su vam recenice izrazito duge i bez interpunkcije. Sad sam stavila nekoliko zareza da bih uopce mogla uhvatiti smisao toga sto pisete.Naseef Mushroom wrote: 20 Dec 2021, 19:08To nisam nikada napisao već da se žene osjećaju uznemirene ako muškarci primjete njihove atribute, a sa druge strane ako muškarci pokažu svoje atribute, onda se žene opet osjećaju ugroženo, kako god žene se osjećaju ugroženo, a muškarci su krivi i onda moram čitati postove koji vrijeđaju inteligenciju kako se ovaj zakon ne odnosi samo na ugrožene žene, već da će taj zakon štititi obe strane.Lavlje_srce wrote: 19 Dec 2021, 21:33 Pazi ovo, ka'e Nazif da je seksualno uznemiren i ako se zeni "naziru grudi ispod majice". Pa nista, mi cemo preventivno uraditi bilateralnu mastektomiju da ne budete vise uznemireni.
A Bome nije ni do Irana nemoguce doci, pa zivjeti medju onima kojima se nista ne nazire. Ali jok, on ce u Njemacku.
A nije dugo trebalo da krenu postovi nadahnuti islamofobijom i vječita diskusija da ako se neko ne slaže sa nekim Bošnjakom ili sa drugim muslimanima iz drugih naroda da im se odmah kaže "A što idete u Njemačku a ne u Iran i Afganistan?".
Ako to nije tako kako se nikada nekome ko se zove Franjo, Jovan, Hans, Jacques, George, Raul ili Björn kaže da ide sa takim razmišljanjem na neki drugi kontinent gdje je konzervativno kršćanstvo? Ali ne, Hans i Franjo mogu biti seksisti, mizoginisti i muške svinje ali im se nikada neće postaviti pitanje zašto su i dalje u Evropi.
Jesu li to Bošnjaci i drugi muslimani manje Evropljani pa im se uvijek postavlja pitanje što idemo u Njemačku a ne u Iran i Afganistan? Jesmo li mi to gosti na ovom kontinentu?
Mi se ne osjecamo ugrozeno opcenito (ovo valjda samo vama nije poznato), mi se osjecamo ugrozeno kada neko zloupotrebljava poziciju da bi nas seksualno uznemiravao / kad nas neko seksualno uznemirava na ulici i slicno. Ukoliko vas neke zene seksualno uznemiravaju, imate moju punu podrsku da ih prijavite, potpuno isto kao i zene. Nadam se da smo to rascistili.
Sto se tice onoga sto ste napisali, napisali ste, citiram: "mogu se i grudi ispod majice isticati", sto je isto kao da ste napisali da se mogu nazirati ispod majice.
Sad najvaznije; vasa ponavljana paranoidna interpretacija savjeta da idete u islamsku sredinu, a ne u Njemacku. Nije to nikakva Islamofobija jer sam i sama muslimanka, nego briga za vas duhovni mir, jer vam i grudi koje se isticu ispod majice predstavljaju seksualno uznemiravanje. Meni ne smeta ni da muskarac prodje potpuno gol pored mene, jer cu ja za razliku od vas oboriti pogled ili okrenuti glavu na drugu stranu. Tacka. Moze i na poslu setkati gol ispred mene, opet ga necu gledati. Ja vladam sobom.
Kad vidim Franju, Jovana, Hansa itd. da iznosi stavove slicne vasim, i njemu cu posavjetovati da se preseli tamo gdje vlada konzervativno hriscanstvo/krscanstvo. Svi trebamo zivjeti tamo gdje nam je ugodno i gdje i ostali podrzavaju stavove koje imamo. Nema nista lose u tome (s vasim ocitim traumama koje vas navode na zakljucke koje niko nigdje nije napisao, nemam nista).
Sad mi jos 15 puta napisite da vas zene samim oblikom tijela seksualno ugrozavaju. Jos nesto; za mene kljucni dio datog clanka predstavlja "seksualno uznemiravanje maloljetnika" za koje bih 10-struko povecala predlozene kazne. Vi?
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
nazife brt znas da si ostariji kad ti na forumu pocnu persirat ☹
🐽
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 22035 times
- Been thanked: 20089 times
- Status: Online
Ma to kod vas tamo je klasična inkvizicija, tj. witch hunting. Idu u pretjerivanje i jednostavno trenutno nije zdrava sredina.Fuddo wrote: 19 Dec 2021, 16:16 Mi smo krivi samo zato sto je ovo proslo kao zakon.
Uvalili su nam ga na spavanju.
Mos misliti optuznice, u razgovoru sa drugim ljudima koristio je vokabular zbog kojeg su se zene koje su sjedile na sastanku osjecale spolno uznemirene?
Znaci, reko tamo nekom liku, ne njoj, ona je samo tu sjedila, fuck you!!! I ona bila spolno uznemirena?
Otkaz.
Pa vidis da nismo normalni![]()
Međutim, ovo što sam gore naveo je činjenica. Evo recimo da tebe uznemirava neka zbog koje ti je fakat neprijatno i zbog koje znaš da bi nadrljao samo tako ako bi nešto i uradio i ti to npr. ispričaš nekoj svojoj raji. Većina bi reagovala sa "ti si lud, nudi ti se a ti tako", "guzi to jarane ne budi budala ne mora ti žena ni znati" itd. i među njima ispadaš teški papak. Zato većina nas šuti o tome, jer najčešće postanemo predmet šprdnje od strane drugih muškaraca ako se fakat požalimo. Ili okrenemo priču u skroz drugom smjeru u macho fazonu sa "joj ima ova jedna bomba na poslu nabacuje mi se, joj sad bi ja nju ali..." a ustvari ti predstavlja veliki problem i htio bi da je neko izbriše gumicom koliko ti može napraviti problem. Ja ne znam da postoji muškarac bar u BiH, a da se ne bi suočio sa ovim bar od nekog od jarana, a da ne govorim o kojekakvim desetim ljudima ako bi iskreno progovorio. A nije da se i nama ne dešavaju svakakve stvari sa random ženama.
Dakle, tu smo ipak mi sebi prvo krivi. Zakon nama ostavlja mogućnost da i mi to prijavimo, tako da nije tačno da se odnosi samo na žene. To je pogrešna percepcija.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
To što si se nakon naše 20. međusobne komunikacije odlučila odjednom da me persiraš ne znači da si nakon 20. međusobne komunikacije odjednom postala superiornija u diskusiji ali ako time voliš tepati sebi jer ne znaš ništa drugo ponuditi onda bujrum, nastavi.Lavlje_srce wrote: 20 Dec 2021, 21:52Prvo, vase postove je izuzetno tesko citati, jer su vam recenice izrazito duge i bez interpunkcije. Sad sam stavila nekoliko zareza da bih uopce mogla uhvatiti smisao toga sto pisete.Naseef Mushroom wrote: 20 Dec 2021, 19:08
To nisam nikada napisao već da se žene osjećaju uznemirene ako muškarci primjete njihove atribute, a sa druge strane ako muškarci pokažu svoje atribute, onda se žene opet osjećaju ugroženo, kako god žene se osjećaju ugroženo, a muškarci su krivi i onda moram čitati postove koji vrijeđaju inteligenciju kako se ovaj zakon ne odnosi samo na ugrožene žene, već da će taj zakon štititi obe strane.
Mi se ne osjecamo ugrozeno opcenito (ovo valjda samo vama nije poznato), mi se osjecamo ugrozeno kada neko zloupotrebljava poziciju da bi nas seksualno uznemiravao / kad nas neko seksualno uznemirava na ulici i slicno. Ukoliko vas neke zene seksualno uznemiravaju, imate moju punu podrsku da ih prijavite, potpuno isto kao i zene. Nadam se da smo to rascistili.
Sto se tice onoga sto ste napisali, napisali ste, citiram: "mogu se i grudi ispod majice isticati", sto je isto kao da ste napisali da se mogu nazirati ispod majice.
Sad najvaznije; vasa ponavljana paranoidna interpretacija savjeta da idete u islamsku sredinu, a ne u Njemacku. Nije to nikakva Islamofobija jer sam i sama muslimanka, nego briga za vas duhovni mir, jer vam i grudi koje se isticu ispod majice predstavljaju seksualno uznemiravanje. Meni ne smeta ni da muskarac prodje potpuno gol pored mene, jer cu ja za razliku od vas oboriti pogled ili okrenuti glavu na drugu stranu. Tacka. Moze i na poslu setkati gol ispred mene, opet ga necu gledati. Ja vladam sobom.
Kad vidim Franju, Jovana, Hansa itd. da iznosi stavove slicne vasim, i njemu cu posavjetovati da se preseli tamo gdje vlada konzervativno hriscanstvo/krscanstvo. Svi trebamo zivjeti tamo gdje nam je ugodno i gdje i ostali podrzavaju stavove koje imamo. Nema nista lose u tome (s vasim ocitim traumama koje vas navode na zakljucke koje niko nigdje nije napisao, nemam nista).
Sad mi jos 15 puta napisite da vas zene samim oblikom tijela seksualno ugrozavaju. Jos nesto; za mene kljucni dio datog clanka predstavlja "seksualno uznemiravanje maloljetnika" za koje bih 10-struko povecala predlozene kazne. Vi?
Nisam nikada izigravao po forumu da sam Grammar Nazi i da nečije postove ne mogu čitati jer to rade samo osobe koje nemaju argumenata ali ako hoćeš već takvu igru igrati evo jedna kratka demonstracija kako si prepravila moj post
Ja ne znam u koju si školu išla i koliko si razreda završila ali si dokazala svoju polupismenost jer se zarez nikada ne stavlja prije "a", " onda" i "već". Činjenica da si stavila zarez gdje ne treba a ja nisam dokazuje da sam pismeniji od tebe. Kao što rekoh inače ne gledam na to ali ako već papanski koristiš Grammar Nazi metode pazi da ne ispadne ironično.To nisam nikada napisao već da se žene osjećaju uznemirene ako muškarci primjete njihove atribute, a sa druge strane ako muškarci pokažu svoje atribute, onda se žene opet osjećaju ugroženo, kako god žene se osjećaju ugroženo, a muškarci su krivi i onda moram čitati postove koji vrijeđaju inteligenciju kako se ovaj zakon ne odnosi samo na ugrožene žene, već da će taj zakon štititi obe strane.
Nikada nisam napisao da se muškarci osjećaju uznemireno nego da se žene osjećaju uznemireno ako muškarci primjete njihove atribute. Da sam to napisao je laž sa tvoje strane koju pokušavaš progurati više pita uzastopno.
Velika je razlika ako se Franji, Hansu i Jovanu ukaže da ako imaju određene stavove da idu u neku ruralnu sredinu a drugo je kada se nekom Nazifu, Osmanu i Mehi uvijek kontrira da idu u neke arapske pustinje a ne u Njemačku što je islamofobično jer je islam dio Evrope preko 1000 godina.
A mene zaboli hoću li imati tvoju podršku da te citiram na forumu a kamoli za svari vezane za pravi život.
Last edited by Naseef Mushroom on 20 Dec 2021, 22:57, edited 1 time in total.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13955 times
- Been thanked: 23040 times
Ja ne znam sto ste vi tolko emotivniMarlboroGold wrote: 20 Dec 2021, 22:39Ma to kod vas tamo je klasična inkvizicija, tj. witch hunting. Idu u pretjerivanje i jednostavno trenutno nije zdrava sredina.Fuddo wrote: 19 Dec 2021, 16:16 Mi smo krivi samo zato sto je ovo proslo kao zakon.
Uvalili su nam ga na spavanju.
Mos misliti optuznice, u razgovoru sa drugim ljudima koristio je vokabular zbog kojeg su se zene koje su sjedile na sastanku osjecale spolno uznemirene?
Znaci, reko tamo nekom liku, ne njoj, ona je samo tu sjedila, fuck you!!! I ona bila spolno uznemirena?
Otkaz.
Pa vidis da nismo normalni![]()
Međutim, ovo što sam gore naveo je činjenica. Evo recimo da tebe uznemirava neka zbog koje ti je fakat neprijatno i zbog koje znaš da bi nadrljao samo tako ako bi nešto i uradio i ti to npr. ispričaš nekoj svojoj raji. Većina bi reagovala sa "ti si lud, nudi ti se a ti tako", "guzi to jarane ne budi budala ne mora ti žena ni znati" itd. i među njima ispadaš teški papak. Zato većina nas šuti o tome, jer najčešće postanemo predmet šprdnje od strane drugih muškaraca ako se fakat požalimo. Ili okrenemo priču u skroz drugom smjeru u macho fazonu sa "joj ima ova jedna bomba na poslu nabacuje mi se, joj sad bi ja nju ali..." a ustvari ti predstavlja veliki problem i htio bi da je neko izbriše gumicom koliko ti može napraviti problem. Ja ne znam da postoji muškarac bar u BiH, a da se ne bi suočio sa ovim bar od nekog od jarana, a da ne govorim o kojekakvim desetim ljudima ako bi iskreno progovorio. A nije da se i nama ne dešavaju svakakve stvari sa random ženama.
Dakle, tu smo ipak mi sebi prvo krivi. Zakon nama ostavlja mogućnost da i mi to prijavimo, tako da nije tačno da se odnosi samo na žene. To je pogrešna percepcija.
Da mi se to desi nikad je ne bih prijavio
Jos bi mi bilo drago
Dozvolite da se obratimo
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1638 times
- Been thanked: 3063 times
Ta ce one.
Pa izjasnis ze ko transdjender I padaju sve optuzbe, jos je tuzis sto te napada ko LGBt osobu
U ovom dobu koji se zeli namettnuti jee ovako.
Muskarac < Zena
Zena < lgbt
Fini kqzes na sudu ja sam sude tradza pederskq I uznemirava me ova zena sto sam iz LGBTQ zajednice.
Pa izjasnis ze ko transdjender I padaju sve optuzbe, jos je tuzis sto te napada ko LGBt osobu
U ovom dobu koji se zeli namettnuti jee ovako.
Muskarac < Zena
Zena < lgbt
Fini kqzes na sudu ja sam sude tradza pederskq I uznemirava me ova zena sto sam iz LGBTQ zajednice.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
Muskarci koji pobjedjuje zene u zenskim sportovima

A i ovde im treba dohakat.
Znaci tako jel uznemiravam te e pa ja sam gospođice peder i ti mene uznemiravas.
Pala bi ko kruska na sudu

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4118 times
- Been thanked: 3084 times
Odustajem. To se samo moze ignorirati, svaki pokusaj da se krene u diskusiju moze samo i jedino zavrsiti dubljim muljem.
Btw, moje poznavanje gramatike je daleko iznad vasih osnovnoskolskih opaski, kao i vladanja istom.
Primjer: Zarez se stavlja ispred suprotnih veznika a, ali, nego, no, već:
Bila je sukrivac, a ne žrtva.
Već je dosta kasno, a ja još pišem.
Pospremam sobu, ali površno.
Za tebe trpi, ali se i raduje tvojoj sreći.
Preboljela je gripu, no osjećala se veoma loše.
Njegova je ljubav vatrena, no bez željena uspjeha.
Nije se odmarao, nego je odmah počeo raditi.
Nisu to bile molbe, nego pozivi.
U tome ne vidim problem, već mogućnost napretka.
Nema na cemu. Tu su bile potrebne i tacke, ali mi se nije dalo stavljati tacke pa jos velika slova.
Prijateljski savjet: Nemojte me vise citirati.

Btw, moje poznavanje gramatike je daleko iznad vasih osnovnoskolskih opaski, kao i vladanja istom.
Nema na cemu. Tu su bile potrebne i tacke, ali mi se nije dalo stavljati tacke pa jos velika slova.
Memento Mori
- Mutevelija
- Selonačelnik
NEmoj da bi me koja žena mrko pogledala danas se osjećam ko LGBT osoba.
Tuzit cu vas.
A ne mozete mi reci kako cu se ja osjecati
Tuzit cu vas.
A ne mozete mi reci kako cu se ja osjecati

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Nemaš se pravo obraćat bez dopuštenja onoga kome se obraćaš. To je uznemiravanje. 

Ne mereeee 

- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
Doduše, teška srca moram priznati, imaš pravo što se tiče žena dobrim dijelom.Naseef Mushroom wrote: 20 Dec 2021, 20:20Molim Boga da nikada neko moj ili neko od nekoga drugog pogotovo danas ne dođe u tu situaciju jer je otkad postoji čovječanstvo to uvijek bilo strašno ali nikada nije bilo gore nego danas jer danas ne moraju samo voditi bitku protiv muških svinja koje su ih napali već i protiv današnjih attention whore #metoo žena. Uzrok može biti neki muškarac ali je grupa danasnjih žena kriva što se nikada neće izboriti za pravdu i istinu.Chloe wrote: 20 Dec 2021, 08:35
Prijedlog dopune, izmjene ili sasvim novog zakona da bi došao do Parlamenta ima cijelu proceduru, a ideja se radja, o njoj raspravlja na raznim tribinama, okruglim stolovima, i cijeli tim radi do krajnjeg prijedloga, a Parlamantu podnosi onaj ko ima mogućnost.
Obzirom da su žene najvećim procentom žrtve, ovakvim pitanjima se najviše one bave.
Otrcana fraza ili pitanje, rodila te je žena, imaš li ženu, imaš li žensko dijete?!
Moli Boga da niko od tvojih bližnjih ne dodje u tu situaciju, u našem sistemu, pored dokaza, nerjetko žene ostaju donje.
Doduše, kad čitam vaše upise na ovoj temi vidim zašto je tako kod nas.
Kao što i danas ženama koje su seksualno uznemirene, zlostavljane ili silovane je teže dokazati istinitost, ne dobijaju dovoljno pažnje ili ne mogu doći na red od "žrtava" sa pričama poput "Producent me je silovao, onda sam išla još 10 puta kod njega i dobila 5 uloga pa sam se opet sjetila nakon 20 godina da me je silovao"
tako i žene na poslu koje su zlostavljane ili još gore, silovane, neće doći na red od koleginica koje se osjećaju seksualno uznemirene jer je kolega pred njima ispričao vic o Muji i Fati i svaka buduća prijava pravih žrtava će naići na kolutanje očiju i prije nego što čuju priču jer će misliti da se opet radi o nekim glupostima.

Ali neka, ima Boga. Jes' da je ona izreka istinita "dok dodje do Boga, dodje i do droba".
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ako nećeš da te ko citira piši blogove a ne na forumu.Lavlje_srce wrote: 20 Dec 2021, 23:55 Odustajem. To se samo moze ignorirati, svaki pokusaj da se krene u diskusiju moze samo i jedino zavrsiti dubljim muljem.![]()
Jesi li ozbiljna sa ovim primjerima?

Pa očigledno je da primjeri što si kopirala sa jedne stranice uopšte nemaju veze sa mojim postovima.
Svako će napisati "Pospremam sobu, ali površno" ali neće zarez kod "Pospremam sobu ali je neurednija nego što sam mislio".
Tako je kada se hvališ pismenošću a nisi u stanju sopstvenim riječima objasniti nešto šta je vezano za maternji jezik već moraš copy& paste i to sa hrvatskog portala gdje bukvalno prevodiš
https://pravopis.hr/pravilo/zarez/60/
Ali pošto si sama rekla da si iz loze skandinavskih muslimana oprašta ti se

I nemoj smarati više sa grammar nazi diskusijom, pogotovo na ovoj temi

I otkud ideja nakon toliko mjeseci na forumu da me odjednom persiraš?

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 22035 times
- Been thanked: 20089 times
Mozda tebi licno ne, a ni meni osim jedne situacije kad sam mogao ostati bez posla zbog budale, ali nismo svi isti. Isto kao sto ima zena kojima cak i imponuje kad muskarac nastupa tako sto nju seksualno uznemirava, ali to nisu sve zene niti je vecina. Kao sto rekoh zakon ostavlja tu mogucnost da osoba kojoj to smeta moze nesto poduzeti po tom pitanju. Tu nema nista sporno.Fuddo wrote: 20 Dec 2021, 22:57Ja ne znam sto ste vi tolko emotivniMarlboroGold wrote: 20 Dec 2021, 22:39
Ma to kod vas tamo je klasična inkvizicija, tj. witch hunting. Idu u pretjerivanje i jednostavno trenutno nije zdrava sredina.
Da mi se to desi nikad je ne bih prijavio
Jos bi mi bilo drago
- ironman
- sirius
- Has thanked: 25497 times
- Been thanked: 25999 times
U osnovi da svi odrade svoju smjenu ibave se svojim poslom problema izmedju kolega ne bi ni bilo..ali ybg ljudi nisu roboti a svacija granica je drugacija..
Zakon je nuzan..
Jer koliko ima slucajeva da se suti..radi posla radi sramote..
Goveda na pozicijama pogotovu u javnim ustanovama koriste taj fakat..
Zakon je nuzan..
Jer koliko ima slucajeva da se suti..radi posla radi sramote..
Goveda na pozicijama pogotovu u javnim ustanovama koriste taj fakat..
dream of spring...