Šta je seksizam?

Slatko ćoše.....

Moderators: spacebound, Duminjo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3893 times
Been thanked: 3591 times
Status: Offline

Re: Uskoro zakon o spolnom uznemiravanju u FBiH

Post by Naseef Mushroom »

Pa evo poređenje, dva scenarija.
Radnica sjedi za računarom, stane pored nje kolega tako da je njegov šlic iste visine kao njena glava i namjerno joj unosi se u lice više puta. Radnica bi imala puno pravo da ga prijavi za seksualno uznemiravanje.
Drugi scenarij, uloge su obratne. Sjedi radnik za stolom i koleginica se sagne tako da su njene grudi iste visine kao njegova glava i unosi mu se u lice. Svaka žalba od strane muškog radnika će se protumačiti kao seksualno uznemiravanje sa njegove strane jer joj je gledao i grudi.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1632 times
Been thanked: 3039 times

Post by Mutevelija »

Reklq je feministkinja jedna nije sex zlostavljanje ako to radi zgpdan I lijep muskarac..
Dakle prosjecan se javi ona ga prijavi, a onaj je ufati za guzicy samo se nasmije jer je zgodan.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

"If you are handsome, it's flirt. If you are ugly, it's harassment

Zato ovaj zakon treba oboriti jer je licemjeran
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25189 times
Been thanked: 25608 times

Post by ironman »

Dress code postoji u svakoj normalnoj firmi..
A svi se znaju ponasat kad moraju..
I zakon u stvari treba stitti uposlene od viserangiranih ili klijenata..i obrnuto..
Kolege..ybo to ako ce se uposleni medjusobno optuzivati a svaki dan se radi..to je onda patologija u glavama..
dream of spring...
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21797 times
Been thanked: 19845 times

Post by Masamune »

Naseef Mushroom wrote: 21 Dec 2021, 13:15 Pa evo poređenje, dva scenarija.
Radnica sjedi za računarom, stane pored nje kolega tako da je njegov šlic iste visine kao njena glava i namjerno joj unosi se u lice više puta. Radnica bi imala puno pravo da ga prijavi za seksualno uznemiravanje.
Drugi scenarij, uloge su obratne. Sjedi radnik za stolom i koleginica se sagne tako da su njene grudi iste visine kao njegova glava i unosi mu se u lice. Svaka žalba od strane muškog radnika će se protumačiti kao seksualno uznemiravanje sa njegove strane jer joj je gledao i grudi.
Ne mora značiti.

Mi smo imali slučaj kad je čovjek prijavio kolegicu zbog toga što ne poštuje dress code, a koji je jasan i što se baš tako i ponašala. Žalba mu je bila usvojena, pa su odmah "odozgo" sijevali mailovi sa instrukcijama da se mora poštovati, jer bi inače snosili posljedice. Naravno da su to mnoge kolege okrenule na smijeh, šegu i kako to njima ne bi smetalo (joj sise mu smetaju kakva budala meni ne bi smetalo huhahahu), ali čovjek je principijelan. Ima ženu i troje djece i uopšte neće da dolazi u takvu situaciju. A ta ženska baš nije poštovala dress code... dolazila je kao da ide na neki show od Pink Televizije i često sa dubokim dekolteom.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3893 times
Been thanked: 3591 times

Post by Naseef Mushroom »

MarlboroGold wrote: 21 Dec 2021, 13:35
Naseef Mushroom wrote: 21 Dec 2021, 13:15 Pa evo poređenje, dva scenarija.
Ne mora značiti.

Mi smo imali slučaj kad je čovjek prijavio kolegicu zbog toga što ne poštuje dress code, a koji je jasan i što se baš tako i ponašala. Žalba mu je bila usvojena, pa su odmah "odozgo" sijevali mailovi sa instrukcijama da se mora poštovati, jer bi inače snosili posljedice. Naravno da su to mnoge kolege okrenule na smijeh, šegu i kako to njima ne bi smetalo (joj sise mu smetaju kakva budala meni ne bi smetalo huhahahu), ali čovjek je principijelan. Ima ženu i troje djece i uopšte neće da dolazi u takvu situaciju. A ta ženska baš nije poštovala dress code... dolazila je kao da ide na neki show od Pink Televizije i često sa dubokim dekolteom.
OK ali u tom slučaju ne mora značiti da je dobio podršku jer je se kao muškarac osjećao uznemiren već zato što je kao radnik prijavio nepoštovanje dress code-a, tako bi isto dobio podršku da je dress code košulja ili bluza a koleginica je došla sa starom Adidas majicom.
Pitanje je kako bi izgledalo da ne postoji dress code?

I opet, i kod tvog bezazlenog posta gdje razumijem 100% šta si time mislio mogle bi neke žene okrenuti na priču da ti pravdaš silovanje i seksualno uznemiravanje i da taj radnik iz primjera traži alibi ako bi slučajno napao koleginicu jer on je prijavio kao što ti kažeš "da ne želi dolaziti u situaciju" i feministkinje bi te razapele pitanjima
"A u kakvoj situaciji govoriš?", "Je li to ona kriva što se tako oblači pa mu daje povoda?", " Ko nije manijak i ko ne želi varati ženu ona može ispred njega i gola hodati", "Je li to kao situacija kada neku djevojku siluju da je ona to tražila jer se tako obukla?

Samo da napomenem šta god da napišeš može se okrenuti da kao pripadnik muškog roda pravdaš uznemiravanje i tu je kao što sam više puta pomenuo muškarac uvijek donji.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Naseef Mushroom wrote: 21 Dec 2021, 15:26
MarlboroGold wrote: 21 Dec 2021, 13:35
Ne mora značiti.

OK ali u tom slučaju ne mora značiti da je dobio podršku jer je se kao muškarac osjećao uznemiren već zato što je kao radnik prijavio nepoštovanje dress code-a, tako bi isto dobio podršku da je dress code košulja ili bluza a koleginica je došla sa starom Adidas majicom.
Pitanje je kako bi izgledalo da ne postoji dress code?

I opet, i kod tvog bezazlenog posta gdje razumijem 100% šta si time mislio mogle bi neke žene okrenuti na priču da ti pravdaš silovanje i seksualno uznemiravanje i da taj radnik iz primjera traži alibi ako bi slučajno napao koleginicu jer on je prijavio kao što ti kažeš "da ne želi dolaziti u situaciju" i feministkinje bi te razapele pitanjima
"A u kakvoj situaciji govoriš?", "Je li to ona kriva što se tako oblači pa mu daje povoda?", " Ko nije manijak i ko ne želi varati ženu ona može ispred njega i gola hodati", "Je li to kao situacija kada neku djevojku siluju da je ona to tražila jer se tako obukla?

Samo da napomenem šta god da napišeš može se okrenuti da kao pripadnik muškog roda pravdaš uznemiravanje i tu je kao što sam više puta pomenuo muškarac uvijek donji.
Boldirano me plaho ne zanima, a pogotovo kojekakve nebuloze kad žene konstantno od sebe prave žrtve u svemu. Dress code uglavnom postoji, a ako ne postoji onda postoje neka nepisana pravila i kad tad će ti neko skrenuti pažnju na to u slučaju da konstantno "štrčiš" u odnosu na ostale po nečemu.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2764 times
Been thanked: 22840 times

Post by HAVANA »

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Nema šanse da ima 33 godine ako je ono ona na slici...
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Re: Šta je seksizam?

Post by Mutevelija »

Sjwti se ne nevezano za temu bila neka bajka prica sta li djevojcica promijenila spol u skoli bilo ili kao mastala da peomijeni sta li.

I sad na kraju pita naa nastavnica jeste li vi mastali da budete suprotonog spola.

Mi ovako :sok iskolacili oci na nju, jesmo se posrali na nastavnicu.
Gledamo ko u budalu, niko ne idgovara nista,aasad nakon nekoliko godina shvatam da je to bila agenda LGbt a u nastavnom olanu I programu, ali tad smo bili 6-7 razred.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9529 times
Been thanked: 11268 times

Dvije godine zatvora zbog neželjenog slanja slika polnog organa

Post by Krokodil Behko »

Image

Cyberflashing - je pojam slanja neželjenih golih slika putem društvenih mreža. Upravo će ovo uskoro u Velikoj Britaniji postati krivično djelo, a za one koji budu proglašeni krivima - prijeti im kazna zatvora do dvije godine.

Prema podacima profesorice sociologije Jessice Ringrose iz 2020. godine, 76 posto djevojčica od 12 do 18 godina dobilo je neželjene gole slike dječaka ili muškaraca.

Istraživanje YouGova iz 2018. tvrdi da je skoro polovina mladih žena u dobi od 18 do 34 godine dobila neželjene seksualne slike.

Zakon koji zabranjuje ovu praksu dio je vladinog zakona o sigurnosti na internetu, usred širokih reformi osmišljenih da zaštite ljude na internetu, piše Metro.co.uk.

Nacrt zakona će postaviti veću zakonsku odgovornost na platforme društvenih medija, pretraživače i druge web stranice u borbi protiv niza ilegalnih i štetnih sadržaja na njihovim uslugama.

(rsa)
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2764 times
Been thanked: 22840 times

Re: Dvije godine zatvora zbog neželjenog slanja slika polnog organa

Post by HAVANA »

E ne poslo ga ja vise.Ne trazite.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Auh
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Kad igras igrice na materinom telefonu a babo posalje kurac
Image
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3718 times
Been thanked: 6793 times

Post by Matan »

A sta je sa zastitom nas muskaraca od slanja zenski polni organa..
pluca, mokracni organa i sl..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

A nista. Suti i trpi
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1475 times
Been thanked: 1389 times
Status: Online

Post by Tokmak »

:place

Hoče li i kod nas stupiti na snagu taj zakonj? :jutarnja
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22830 times

Post by Fuddo »

insomnia wrote: 20 Mar 2022, 11:22 Kad igras igrice na materinom telefonu a babo posalje kurac
Image
:D.
Ojebote
Dozvolite da se obratimo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Suti. Ima i gore 😂
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22830 times

Post by Fuddo »

insomnia wrote: 20 Mar 2022, 12:36 Suti. Ima i gore 😂
Ima jebote
Prico sam kad je moj jaran snimo kako tare naku, i dao malom telefon da se igra, a ovaj kasnije materi pokazo
Kae, nije me sramota sto smo se rastali, al sramota me malog sto je gledo…
I mali supak, izdajnik, odmah da mama vidi
Tctctc
Dozvolite da se obratimo
Post Reply

Return to “Sex”