u obicnim trgovinama su ljubazni ko i vani..
sve je to isto, u pet deka..
i na zapadu mrze svoj posao, jer svakom covjeku dosadi jedno te isto, svaki dan..
i da jebes svaki dan, dosadilo bi..

Moderator: Krokodil Behko
Ma ima toga i u Austriji..HAVANA wrote: 23 Dec 2021, 15:24 Ima i ona druga strana price.Ja vecih budala od ovdasnjih klijenata nisam vidio.Par puta u banci recimo hoce kreten pare a nema licne karte ili hoce novac od majke a nema punomoci,to nadrkano,galami na one zene jadne,svi bi sve brzo,preko reda,dobro su normalne ikako...Ima ih mahnitih al i klijenata ima gluho bilo...
Na svakom izvjestaju za platu, u svakoj americkoj firmi pise,HAVANA wrote: 23 Dec 2021, 15:24 Ima i ona druga strana price.Ja vecih budala od ovdasnjih klijenata nisam vidio.Par puta u banci recimo hoce kreten pare a nema licne karte ili hoce novac od majke a nema punomoci,to nadrkano,galami na one zene jadne,svi bi sve brzo,preko reda,dobro su normalne ikako...Ima ih mahnitih al i klijenata ima gluho bilo...
To je biznis, ne vodis kulturno umjetnicko drustvo, jebogaja.HAVANA wrote: 23 Dec 2021, 15:55 Ko god vjeruje u onu musterija je uvijek u pravu, neka otvori firmu pa nek pravduje.Bogme i ja njemu trebam,da mu ne trebam ne bi mi dosao.Sve moze ali jebavat me neces,podcjenjivat,galamit...Sto puta mi se desilo haj sad neces nikako kupiti .Dovidjenja.A i ja sam negdje musterija,zna se kako se ponasa...Bahatost i bezobrazluk nigdje ne prolazi.A takvih je ovde mnooogooo...
Fuddo wrote: 23 Dec 2021, 14:32 Ne mozes ti nasim ljudima nista reci, odmah nos dignu.
A u pravu je frajer, to sto isto u Kanadi ima masa koja mrzi svoj posao i nema neke veze sa ovom pricom, oni to ne ispoljavaju prema musterijama, ili mu je noga.
Nasmije se, i svi znamo da je fake, ali je i to puno bolje nego da na meni lijeci svoje frustracije kad koristim njihive usluge.
Kod nas je to stvarno ruzan obicaj, ko da sam mu ja kriv sto on radi za salterom i sl, i sto mrzi to sto radi.
Evo baš situacije kod mene... išao sam taksijem na posao zadnjih 5-6 dana. U tih 5-6 dana do posla i nazad u jebenom taksiju sam se nagledao svega... od svakakvih mušterija do nadrkanih taksista.HAVANA wrote: 23 Dec 2021, 15:24 Ima i ona druga strana price.Ja vecih budala od ovdasnjih klijenata nisam vidio.Par puta u banci recimo hoce kreten pare a nema licne karte ili hoce novac od majke a nema punomoci,to nadrkano,galami na one zene jadne,svi bi sve brzo,preko reda,dobro su normalne ikako...Ima ih mahnitih al i klijenata ima gluho bilo...
Kako to da taksi pored vec nekoga ko se vozi prima i druga lica unutra..MarlboroGold wrote: 23 Dec 2021, 20:45Evo baš situacije kod mene... išao sam taksijem na posao zadnjih 5-6 dana. U tih 5-6 dana do posla i nazad u jebenom taksiju sam se nagledao svega... od svakakvih mušterija do nadrkanih taksista.HAVANA wrote: 23 Dec 2021, 15:24 Ima i ona druga strana price.Ja vecih budala od ovdasnjih klijenata nisam vidio.Par puta u banci recimo hoce kreten pare a nema licne karte ili hoce novac od majke a nema punomoci,to nadrkano,galami na one zene jadne,svi bi sve brzo,preko reda,dobro su normalne ikako...Ima ih mahnitih al i klijenata ima gluho bilo...
Evo jedan primjer jutros. Sjeli nas troje u taksi na taksi štandu, a veće je auto bilo tako da je bilo mjesta i za još jedno bez frke. Nakon 500m taksista staje još jednoj curi i jedan lik od nas troje (koji je sjedio pozadi) koji smo već bili u taksiju nije htio da se pomakne. Ponuđeno mu je da sjedne naprijed, a da se ostali guraju pozadi, tj. da ja sa prednjeg odem na zadnje sa ženskim. Izađe frajer iz taksija i samo ode, a platio. Još mu taksista viče druže evo ti pare jer nismo prešli ni 500m puta. Ništa frajer... okrenu se i ode. Svijet je fakat poludio. Zreli smo mi za neku studiju kao narod majke mi.
Kod nas u Tuzli je to tako od kako postoje. Nemamo mi ni taksimetar.animals wrote: 23 Dec 2021, 20:49Kako to da taksi pored vec nekoga ko se vozi prima i druga lica unutra..MarlboroGold wrote: 23 Dec 2021, 20:45
Evo baš situacije kod mene... išao sam taksijem na posao zadnjih 5-6 dana. U tih 5-6 dana do posla i nazad u jebenom taksiju sam se nagledao svega... od svakakvih mušterija do nadrkanih taksista.
Evo jedan primjer jutros. Sjeli nas troje u taksi na taksi štandu, a veće je auto bilo tako da je bilo mjesta i za još jedno bez frke. Nakon 500m taksista staje još jednoj curi i jedan lik od nas troje (koji je sjedio pozadi) koji smo već bili u taksiju nije htio da se pomakne. Ponuđeno mu je da sjedne naprijed, a da se ostali guraju pozadi, tj. da ja sa prednjeg odem na zadnje sa ženskim. Izađe frajer iz taksija i samo ode, a platio. Još mu taksista viče druže evo ti pare jer nismo prešli ni 500m puta. Ništa frajer... okrenu se i ode. Svijet je fakat poludio. Zreli smo mi za neku studiju kao narod majke mi.
ja kad u Becu udjem u taxi, on samo mene vozi..
i tek kad ja izadjem, on moze primiti druge putnike..
Ja, ne bi usao u taksi, gdje vec sjedi neko..MarlboroGold wrote: 23 Dec 2021, 20:50Kod nas u Tuzli je to tako od kako postoje. Nemamo mi ni taksimetar.animals wrote: 23 Dec 2021, 20:49
Kako to da taksi pored vec nekoga ko se vozi prima i druga lica unutra..
Ma to je drugo... ovdje je tako oduvijek. Zavisi gdje živiš i kakve su navike. Ovdje taksisti ne mogu zaraditi ako ne kupe tako usput putnike, jer moraju i gazdi vratiti, pa gorivo i onda njima ostane neka sića, a to je tanko. Sarajevski su već mafijaanimals wrote: 23 Dec 2021, 20:52Ja , ne bi usao u taksi, gdje vec sjedi neko..MarlboroGold wrote: 23 Dec 2021, 20:50
Kod nas u Tuzli je to tako od kako postoje. Nemamo mi ni taksimetar.
u stvari, taksi u Becu nece ni da te primi, ako vec ima neko unutra..
nema sanse da ti stane..
To je poceo raditi i uber, s tim da ti je to samo jeftinija opcija, ako hoces, od svih ponidjenih.MarlboroGold wrote: 23 Dec 2021, 20:50Kod nas u Tuzli je to tako od kako postoje. Nemamo mi ni taksimetar.animals wrote: 23 Dec 2021, 20:49
Kako to da taksi pored vec nekoga ko se vozi prima i druga lica unutra..
Jest uber je odličan. Gledao sam i neku emisiju kad poznate ličnosti voze preko ubera. Jednom je i Shaq iz zajebancije furao oko mjesec danaFuddo wrote: 23 Dec 2021, 20:54To je poceo raditi i uber, s tim da ti je to samo jeftinija opcija, ako hoces, od svih ponidjenih.MarlboroGold wrote: 23 Dec 2021, 20:50
Kod nas u Tuzli je to tako od kako postoje. Nemamo mi ni taksimetar.