Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Moderator: Krokodil Behko

Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Ne
46
42%
Da
24
22%
Jos razmisljam
6
5%
Vec sam se vakcinisao
34
31%

Total votes: 110

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times
Status: Offline

Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Post by Lavlje_srce » 27 Dec 2021, 01:01

Julia-Klara wrote: 27 Dec 2021, 00:52 Ti se rokas, mi se vakcinisemo
Vala bi i ti mogla prestati s njim razgovarati kao da se obracas osobi s posebnim potrebama.

I ne trebas mi slati fakt-chekere, hvala. FB je vec tuzen za iste i izjasnili su se da fakt-chekeri samo izrazavaju "misljenje".
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2805 times
Been thanked: 23183 times

Post by HAVANA » 27 Dec 2021, 01:01

MunDzi wrote: 27 Dec 2021, 00:38
HAVANA wrote: 27 Dec 2021, 00:19

Kako cu pobit po sarajeva kad nisam ni imao koronu?De malo ukljuci mozak.Rade,idem.Ne rade,ne idem. Vakcinisu,vakcinisem se.Moze se na more,idem.Ne moze,ne idem.Moze se raditi,radim.Zatvore sve,ne radim.Itd.
Mozda je i jesi imao, a da si bio asimptomican.
Sto bi se narodski reklo, prebolovao na nogama, ni trepnuo nisi.

Mogo bi i ti ukljuciti mozak prije nego drugima dajes iste savjete.
Pa radio sam i antitijela kad su zena i cerka imale i oni svi oko mene.10 puta se testirao plus to...Nikad nista.I sta sad trebam,vakciniso se.Radit moram.Privatni posao i visoka zona rizika i zaduzenja...Propade sve nek samo par mjeseci stanem.Ne vidim razlog plus i sigurnije se osjecam vakcinisan.Ja stvarno ne znam kako vi al ja vidim efekte vakcine itekako.Non stop sam sa ljudima koji se stalno krecu,rade i izlaze.Kontakti konstantni .Drasticna razlika od prije vakcine.I rekao sam 100 puta.Vjerujem doktoru i poslusacu ga.I ovaj put se pokazalo ispravnim.Bar u mojoj okolini.E sad sto mene tako zapade sta cu ja,meni dobro doslo.Ovo oko mene ja ga ne znam da nije bio bolestan ili da nije vakcinisan.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 27 Dec 2021, 01:04

Rudolph wrote: 27 Dec 2021, 00:32
HAVANA wrote: 27 Dec 2021, 00:29

Mogu putovati,raditi,odrzati zivot koliko toliko normalnim i ne propasti...A plus vidim,nisam slijep,manje je teskih klinickih slika.U stvari ne znam ni jednu kod vakcinisanih u mom krugu Za razliku od perioda prije vakcine.51 mi godina,da se zatvorim i pustim sve da propadne nit mogu nit hocu.Nit imam vremena .Nije mi ni 20 ni 30 godina.A vrijeme leti.Ako cu i skiknut u kuci vala necu, izoliran i sakriven.Hocu da radim,izadjem,putujem ...A pomaze u to sam siguran.Vidim.
zNACI ISTINA rokno si se da putujes zar ne :ble
Pa pise ti sve tu.Plus sigurnije se osjecam jer vidim rezultate.Reko mi doktor i ja primio.I to je to.A putovanje je jedan od pluseva

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 27 Dec 2021, 01:12

HAVANA wrote: 27 Dec 2021, 01:01
MunDzi wrote: 27 Dec 2021, 00:38

Mozda je i jesi imao, a da si bio asimptomican.
Sto bi se narodski reklo, prebolovao na nogama, ni trepnuo nisi.

Mogo bi i ti ukljuciti mozak prije nego drugima dajes iste savjete.
Pa radio sam i antitijela kad su zena i cerka imale i oni svi oko mene.10 puta se testirao plus to...Nikad nista.I sta sad trebam,vakciniso se.Radit moram.Privatni posao i visoka zona rizika i zaduzenja...Propade sve nek samo par mjeseci stanem.Ne vidim razlog plus i sigurnije se osjecam vakcinisan.Ja stvarno ne znam kako vi al ja vidim efekte vakcine itekako.Non stop sam sa ljudima koji se stalno krecu,rade i izlaze.Kontakti konstantni .Drasticna razlika od prije vakcine.I rekao sam 100 puta.Vjerujem doktoru i poslusacu ga.I ovaj put se pokazalo ispravnim.Bar u mojoj okolini.E sad sto mene tako zapade sta cu ja,meni dobro doslo.Ovo oko mene ja ga ne znam da nije bio bolestan ili da nije vakcinisan.
Pricamo o periodu prije nego se iko zarazio u tvojoj sredini.
Pricamo o tome da si znao za rizike, znao si za distanciranje, maske i zatvorene prostorije.
Znao si i da su neki antivakseri pricali protiv distanciranja i protiv maski i mjera ne okupljanja.
I nisi ti pao pod njihov uticaj nego si igrom slucaja smatrao da je okupljanje u zatvorenim prostorijama sa bliskim susretima savim ok.

To je bila moja poenta.
A to je da si odrastao covjek i da pravis vlastite odluke bez obzira ko sta piskara po internetu.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 27 Dec 2021, 01:14

Rudolph wrote: 27 Dec 2021, 01:01
MunDzi wrote: 27 Dec 2021, 00:56

Ne, nego cu cekati tebe da dokazes da me nije spasila.
Pa nije te spasila samo se ubola da igla guzica vidi puta :ble
Ne mozes dokazati da me nije spasila.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1639 times
Been thanked: 3064 times
Status: Online

Post by Mutevelija » 27 Dec 2021, 01:15

HAVANA wrote: 27 Dec 2021, 00:19
Mutevelija wrote: 27 Dec 2021, 00:13 Havana pobio pola Sarajeva grleci a ja spasio vecinu TK sto sam bio kod kuce iako ne vjerujuci toliko u ozbiljnost korone :D.
Kako cu pobit po sarajeva kad nisam ni imao koronu?De malo ukljuci mozak.Rade,idem.Ne rade,ne idem. Vakcinisu,vakcinisem se.Moze se na more,idem.Ne moze,ne idem.Moze se raditi,radim.Zatvore sve,ne radim.Itd.
I ti mi Njeki ateista a za masom se povodis :sjedi
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1639 times
Been thanked: 3064 times

Post by Mutevelija » 27 Dec 2021, 01:20

Ofula tipku i lajka ursuzu
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 27 Dec 2021, 01:21

MunDzi wrote: 27 Dec 2021, 01:12
HAVANA wrote: 27 Dec 2021, 01:01

Pricamo o tome da si znao za rizike, znao si za distanciranje, maske i zatvorene prostorije.
Znao si i da su neki antivakseri pricali protiv distanciranja i protiv maski i mjera ne okupljanja.
I nisi ti pao pod njihov uticaj nego si igrom slucaja smatrao da je okupljanje u zatvorenim prostorijama sa bliskim susretima savim ok.

To je bila moja poenta.
A to je da si odrastao covjek i da pravis vlastite odluke bez obzira ko sta piskara po internetu.
Pa naravno da sam znao.Napisao sam na ovoj istoj temi tada da ja ne mogu i necu sjediti u kuci.Da sam naopak ali takav.
:cudi Sjedio ono kad je bilo sve zatvoreno i to je to.Ne mogu kad bi crko.Da je korona,rat il ne znam sta,ne mogu.Vakciniso se,nisam radio kad se nije smjelo raditi.I eto.Ne znam sto uopste o ovome pisemo i zasto sam opet ja tema.Jesam vakcinisan,jesam.Jesam nekog nagovarao ili odgovarao,nisam.Imam svoje izbore i stojim iza njih.Nek svako tako pa dokle doguramo.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40812 times
Been thanked: 27263 times

Post by Rum » 27 Dec 2021, 01:21

MunDzi wrote: 27 Dec 2021, 01:14
Rudolph wrote: 27 Dec 2021, 01:01

Pa nije te spasila samo se ubola da igla guzica vidi puta :ble
Ne mozes dokazati da me nije spasila.
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7856 times
Been thanked: 18569 times

Post by Maja » 27 Dec 2021, 01:27

Fudo 24h zbog psovanja
Rum 6h dok se otrijezni

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 27 Dec 2021, 01:28

HAVANA wrote: 27 Dec 2021, 01:21
MunDzi wrote: 27 Dec 2021, 01:12

To je bila moja poenta.
Pa naravno da sam znao.Napisao sam na ovoj istoj temi tada da ja ne mogu i necu sjediti u kuci.Da sam naopak ali takav.
:cudi Sjedio ono kad je bilo sve zatvoreno i to je to.Ne mogu kad bi crko.Da je korona,rat il ne znam sta,ne mogu.Vakciniso se,nisam radio kad se nije smjelo raditi.I eto.Ne znam sto uopste o ovome pisemo i zasto sam opet ja tema.Jesam vakcinisan,jesam.Jesam nekog nagovarao ili odgovarao,nisam.Imam svoje izbore i stojim iza njih.Nek svako tako pa dokle doguramo.
Nisi ba ti tema. Prestani stalno kukati da jesi.

Nije ni tebe niko nagovarao niti odgovarao da se ponasas neodgovorno u periodu o kojem sam pricala.
To je bila tvoja odluka.
Zato mi mi nije jasno zasto se brines sto neko na forumu ima drugacije misljenje o vakcinama.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 27 Dec 2021, 01:28

Moze slika neke dojke?Fala.Dojadilo ovo.Pola svijeta do cetvrte doslo i nisu izumrli il pomrli a mi jos o prvoj pricamo.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 27 Dec 2021, 01:31

Nece moci. Rusmir je poslan na treznjenje. :D.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 27 Dec 2021, 01:31

MunDzi wrote: 27 Dec 2021, 01:28
HAVANA wrote: 27 Dec 2021, 01:21

Nisi ba ti tema. Prestani stalno kukati da jesi.

Nije ni tebe niko nagovarao niti odgovarao da se ponasas neodgovorno u periodu o kojem sam pricala.
To je bila tvoja odluka.
Zato mi mi nije jasno zasto se brines sto neko na forumu ima drugacije misljenje o vakcinama.
Jebo ja mater te si ti normalna.Ja pokusam komunicirati normalno ti pocnes jebavat.Pa ti me stalno citiras i nabacujes znao si ovo,izlazio si,hodao i kad odgovorim onda nisi ti tema.Koji mi qrac nabacujes tu pricu onda.I ja budala sto i pokusavam.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 27 Dec 2021, 01:33

Hajte spavati

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 27 Dec 2021, 01:34

Ne mogu spavo popodne a nadolmio se piva. :123

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 27 Dec 2021, 01:35

Sutra nek otkljuca ko prvi ustane od moderatora.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9857 times
Been thanked: 16626 times

Post by spacebound » 27 Dec 2021, 06:40

Mogla si komotno imenovat, ko ce drugi :mmm
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

bosanski migrant
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 12 times
Been thanked: 69 times

Post by bosanski migrant » 27 Dec 2021, 06:58

Lavlje_srce wrote: 27 Dec 2021, 01:01
Julia-Klara wrote: 27 Dec 2021, 00:52 Ti se rokas, mi se vakcinisemo
Vala bi i ti mogla prestati s njim razgovarati kao da se obracas osobi s posebnim potrebama.

I ne trebas mi slati fakt-chekere, hvala. FB je vec tuzen za iste i izjasnili su se da fakt-chekeri samo izrazavaju "misljenje".
Ako je fb tuzen zbog cenzure to ne daje tebi pravo da se popisas po svim factcheckerskim radovima jer za razliku od tvog laprdanja obicno imaju neke dokaze i izvore i mogu se provjeriti i u vecini slucajeva su u pravu.
Nema tvoje nepovezano misljenje istu tezinu kao neko drugo, ni na forumu ovdje, ti si za vakcine ko Informer u politici.

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 27 Dec 2021, 08:08

bosanski migrant wrote: 26 Dec 2021, 19:32
Venera wrote: 26 Dec 2021, 18:44

Nisam uopće o tome pisala. Tek za godinu dana čemo imati info ako je bilo oboljenja uzrokovanog cijepivom. Ne pišem o nus pojavama sa liste. Napisala sam, ako osoba dobije kovid nekoliko dana nakon cijepljenja, kako se može utvrditi, da li je od cijepiva ili ne. Vidjet čemo. :D
Pa valjda bi se znalo s obzirom koliko se vakcinise i koliko se prati
The recording of these parameters is of central importance, since suitable animal models (non-human primates (NHP), ferrets, golden hamsters, and transgenic mice) for the reliable investigation and assessment of a potential ADE/ERD risk are currently still under development and are not yet fully qualified for the use as regulation-relevant methods [20,21,22]. On the lines of studies performed on SARS- and MERS-specific vaccines, challenge experiments using NHP could be particularly suitable for detecting an ERD risk. At present, there is no evidence that ADE is involved in immunopathological processes in the context of COVID-19 [23], but the impact of emerging variants on ADE is still unclear.

https://www.mdpi.com/2076-393X/9/7/747/ ... s-09-00747

Boldirani dio. :hm
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Post Reply

Return to “Stare ankete”