Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 9230 times
- Been thanked: 9965 times
- Status: Online
Re: Korona virus
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... i_ostalo_m
Ovo bi trebala bit dobra vijest za mladje i zdravije
Ovo bi trebala bit dobra vijest za mladje i zdravije
Pobjeci sad od svega zelim
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
- Status: Offline
Zanki wrote: 19 Dec 2021, 10:31 A di su se oni vako zabili ?
isto ka u avionu a bitno da treas imat miliJon potvrda testova i ostalih pizdarijica jos preplatis kartu za mars

https://depo.ba/clanak/225345/epidemiol ... snu-reviju
Mene ovakvo neodgovrno ponašanje užasno nervira u BiH , da dodam, prije ulaska u avion urade test, zrak cirkulira drugačije.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
- Sitna buranija
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 69 times
Vjerovatno je išlo saopštenje da se plesna revija održava uz poštovanje svih epidemioloških mjera a ovakvo ponašanje, guzva i organizacija je neprimjerena i u normalno doba i ne priliči kulturnim događajima u glavnom gradu
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2807 times
- Been thanked: 23199 times
Jao ludila jebo te.Jaran 3 puta vakcinisan u berlinu i opet...
Ja se na poslu svaka 4 sata testiram.Kontaju da cemo se svi zaraziti i onda kljuc u bravu

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2807 times
- Been thanked: 23199 times
A cetvorica sto rade pali na divljak potvrdama a fasovali koronu...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- MorningStar
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2711 times
- Been thanked: 8423 times

Glavna australijska laboratorija je na Božić pogrešno informisala 400 građana - saopćila im je da su negativni na koronavirus, a zapravo su bili pozitivni.
Grešku je napravila laboratorija sidnejske bolnice St. Vincent. Dan poslije građane su informisali da su napravili grešku. Nadležni su naglasili da utvrđuju zašto se ovo desilo.
Pretpostavljaju da je ovo posljedica velikog pritiska na laboratoriju usljed znatnog povećanja broja pozitivnih na virus. U Australiji se bilježe rekordni brojevi pozitivnih od početka pandemije.
Samo na Božić je evidentirano više od 10.000 osoba pozitivnih na koronavirus. Najviše ih je u državi Novi Južni Wales, gdje se nalazi spomenuta laboratorija. Pretpostavlja se da većina ima omikron soj.
BN
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14454 times
- Been thanked: 9995 times
Ma znas wrote: 28 Dec 2021, 10:08 Pandemija ce prestati cim uhapse Billa Gatesa i Faucijs.
![]()
![]()
pricaj moze biti opasno.

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

-
- Seksologinja
Mister No je jučer spomenuo Izrael
https://m.jpost.com/health-and-wellness ... 7WOedXOHK8
Israel’s Pandemic Response Team was warned last Tuesday night that Israel could go from being reasonably protected against Omicron to not being protected at all within just a month.
Vjerojatno neće biti umrlih kao prije, a tekst je o boosterima.
https://m.jpost.com/health-and-wellness ... 7WOedXOHK8
Israel’s Pandemic Response Team was warned last Tuesday night that Israel could go from being reasonably protected against Omicron to not being protected at all within just a month.
Vjerojatno neće biti umrlih kao prije, a tekst je o boosterima.
-
- Seksologinja
Rad jesen 2021
https://academic.oup.com/femsre/article ... 35/6308369
Naučnici su otvoreno izjavili o potencijalnim problemima sadašnjih cijepiva
Whether the vaccines will confer long-term protection against SARS-CoV-2 remains a concern. An additional concern is the antibody-dependent enhancement and accelerated cellular immunopathology that could occur after vaccination. Vaccination could also increase transmission as vaccinated individuals may operate with risk aversion.
Ostaje pitanje hoće li cjepiva pružiti dugoročnu zaštitu od SARS-CoV-2. Dodatna zabrinutost je povećanje ovisno o antitijelima i ubrzana stanična imunopatologija do kojih bi moglo doći nakon cijepljenja. Cijepljenje bi također moglo povećati prijenos jer cijepljene osobe mogu djelovati s averzijom prema riziku.
Boldani dio, ako sam dobro razumijela, boosteri nisu riješenje na duži period.
Italizirani dio je o opuštenom ponašanju cijepljenih, jer države su dale zeleno svjetlo.
Ali rade konstantno na pobiljšanju istih.
https://academic.oup.com/femsre/article ... 35/6308369
Naučnici su otvoreno izjavili o potencijalnim problemima sadašnjih cijepiva
Whether the vaccines will confer long-term protection against SARS-CoV-2 remains a concern. An additional concern is the antibody-dependent enhancement and accelerated cellular immunopathology that could occur after vaccination. Vaccination could also increase transmission as vaccinated individuals may operate with risk aversion.
Ostaje pitanje hoće li cjepiva pružiti dugoročnu zaštitu od SARS-CoV-2. Dodatna zabrinutost je povećanje ovisno o antitijelima i ubrzana stanična imunopatologija do kojih bi moglo doći nakon cijepljenja. Cijepljenje bi također moglo povećati prijenos jer cijepljene osobe mogu djelovati s averzijom prema riziku.
Boldani dio, ako sam dobro razumijela, boosteri nisu riješenje na duži period.
Italizirani dio je o opuštenom ponašanju cijepljenih, jer države su dale zeleno svjetlo.
Ali rade konstantno na pobiljšanju istih.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14454 times
- Been thanked: 9995 times
The same slide presentation added that preliminary analyses do not show a decrease in the vaccine’s benefit against severe morbidity, but there is a problem getting reliable results on this data point due to the small numbers of cases so far.
IN GENERAL, the vaccines have been found to be less effective against Omicron than Delta, the researchers said.
“The protection of the booster from infection against the Omicron variant is lower than against the Delta variant,” they said. “The Omicron wave is on the rise and immunity is on the decline.”
Da, premalo slucajeva sa Omicronom, ali i mogucnost da vakcina (u ovom slucaju Pfizer) ne stiti dovoljno dobro.
Mislim, s obzirom da svaka nova mutacija otvara mogucnost da vakcina koju trenutno imamo ne djeluje kako bi mi to zeljeli, i logicno je da se radi na "doradama". A da se pustilo virusu "na volju" pa mutira li mutira, sami smo krivi.
Sve sto se desava sa i oko pandemije i bolesti je lutrija i jos uvijek nepoznanica upravo zahvaljujuci cinjenici da nismo svi isti, te da necemo jednako reagovati na zarazu.
(moje misljenje, ne okrivljujem nikoga sa foruma)
IN GENERAL, the vaccines have been found to be less effective against Omicron than Delta, the researchers said.
“The protection of the booster from infection against the Omicron variant is lower than against the Delta variant,” they said. “The Omicron wave is on the rise and immunity is on the decline.”
Da, premalo slucajeva sa Omicronom, ali i mogucnost da vakcina (u ovom slucaju Pfizer) ne stiti dovoljno dobro.
Mislim, s obzirom da svaka nova mutacija otvara mogucnost da vakcina koju trenutno imamo ne djeluje kako bi mi to zeljeli, i logicno je da se radi na "doradama". A da se pustilo virusu "na volju" pa mutira li mutira, sami smo krivi.
Sve sto se desava sa i oko pandemije i bolesti je lutrija i jos uvijek nepoznanica upravo zahvaljujuci cinjenici da nismo svi isti, te da necemo jednako reagovati na zarazu.
(moje misljenje, ne okrivljujem nikoga sa foruma)
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3770 times
- Been thanked: 6922 times
Nevakcionisanim prija metar u guzicu, no cm u glavu..
ono je sebi utuvilo Gejtsa, svjetsku zavjeru..
ono je sebi utuvilo Gejtsa, svjetsku zavjeru..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Pa šta radi tamo, liže šipke po tramvajima?HAVANA wrote: 19 Dec 2021, 20:48 Jao ludila jebo te.Jaran 3 puta vakcinisan u berlinu i opet...Ja se na poslu svaka 4 sata testiram.Kontaju da cemo se svi zaraziti i onda kljuc u bravu
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Julia-Klara wrote: 28 Dec 2021, 10:23Ma znas wrote: 28 Dec 2021, 10:08 Pandemija ce prestati cim uhapse Billa Gatesa i Faucijs.
![]()
![]()
pricaj moze biti opasno.
![]()
![]()

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 1427 times
- ironman
- sirius
- Has thanked: 25569 times
- Been thanked: 26085 times
Pandemija u doba interneta je isto kao i sve drugo u doba interneta..turbo folk.
Kontam na sta bi licila epidemija crne kuge da su ono doba imali internet .
I nije cudno..ljudska rasa je ubjedljivo najautodestruktivnija od svega sto dise na planeti..
Nego imamo srece,jos uvijek
Kontam na sta bi licila epidemija crne kuge da su ono doba imali internet .
I nije cudno..ljudska rasa je ubjedljivo najautodestruktivnija od svega sto dise na planeti..
Nego imamo srece,jos uvijek

dream of spring...
- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 9230 times
- Been thanked: 9965 times
- Status: Online
Shebali smo i koronu, nista kod nas ne moze opstat na duge staze
Pobjeci sad od svega zelim
- Skin
- Inventar foruma