Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

--jusuf--
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 56 times
Been thanked: 19 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by --jusuf-- » 28 Dec 2021, 18:14

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/evro ... /211228096

Kožljak je još prije nego je u javnosti objavljeno da će doći do pregovora, za Klix.ba prije nekoliko dana najavio ovakav razvoj situcije. Ovom prilikom razgovarali smo o tome u kakvom formatu će se voditi pregovori i postoje li šanse za uspjeh.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4327 times
Been thanked: 3254 times
Status: Online

Post by Melek » 28 Dec 2021, 18:21

--jusuf-- wrote: 28 Dec 2021, 18:14 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/evro ... /211228096

Kožljak je još prije nego je u javnosti objavljeno da će doći do pregovora, za Klix.ba prije nekoliko dana najavio ovakav razvoj situcije. Ovom prilikom razgovarali smo o tome u kakvom formatu će se voditi pregovori i postoje li šanse za uspjeh.
Rusi već odavno masno provociraju sa borbenim avionima nad baltičkim zemljama, NATO je intervenisao čak 290 puta ove godine. Oni hoće rat.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

--jusuf--
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 56 times
Been thanked: 19 times

Post by --jusuf-- » 28 Dec 2021, 18:24

Melek wrote: 28 Dec 2021, 18:21
--jusuf-- wrote: 28 Dec 2021, 18:14 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/evro ... /211228096

Rusi već odavno masno provociraju sa borbenim avionima nad baltičkim zemljama, NATO je intervenisao čak 290 puta ove godine. Oni hoće rat.
Misliš li ti da je NATO previše ušao u "rusku avliju"?
Nekako mi je neprirodno da ulaze Ukrajinu i Gruziju, dok ovamo nisu zakrpili rupe.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 28 Dec 2021, 18:26

--jusuf-- wrote: 28 Dec 2021, 18:24
Melek wrote: 28 Dec 2021, 18:21

Misliš li ti da je NATO previše ušao u "rusku avliju"?
Nekako mi je neprirodno da ulaze Ukrajinu i Gruziju, dok ovamo nisu zakrpili rupe.
Ma jok. Nego mi je baš nakaradno kad oni smatraju tudje zemlje za svoju avliju. A neki to vide kao zdravo za gotovo, neku tamo pravoslavnu normalu. Evo, saće to djeneral časkom protabiriti. Vidiš da se ufatio teme ko kurva štange :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War » 28 Dec 2021, 18:31

Melek wrote: 28 Dec 2021, 18:11 A garant u suštini neki tamo mazalica iz skupšćine koji faća svojih 5 minuta kako zna i umije :oo
Ejs da ti je znat...lutka moja napacena. :ćitire
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3886 times
Been thanked: 2925 times

Post by Pasaga » 28 Dec 2021, 18:31

to se zovu interesi
msm...u tudjuoj kuci
tako i komsije ,pa kuca haman puca
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 28 Dec 2021, 18:35

Pasaga wrote: 28 Dec 2021, 18:31 to se zovu interesi
msm...u tudjuoj kuci
Ma nisu normalni. Samo, nato ih treba napasti sa ledja a ne frontalno. Kurne im par skupina od Sibira tamo-vamo pa nek se mlataraju.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 28 Dec 2021, 18:37

samo su tu pare u igri
vidit ces
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 28 Dec 2021, 18:39

Melek wrote: 28 Dec 2021, 18:35
Pasaga wrote: 28 Dec 2021, 18:31 to se zovu interesi
msm...u tudjuoj kuci
Ma nisu normalni. Samo, nato ih treba napasti sa ledja a ne frontalno. Kurne im par skupina od Sibira tamo-vamo pa nek se mlataraju.
Image

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 28 Dec 2021, 18:41

U pravu si djeno, vidi face u ludjaka. ADHD, šta li…
Weak people revenge.
Strong people forgive.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 28 Dec 2021, 18:43

Samo nozom moj vehbija, z'ledja

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 28 Dec 2021, 18:43

jel mu to ime od milja....djeno....
nase ime
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 28 Dec 2021, 18:45

MA samo naprijed, imam i ja imena...samo da ne ispadne da ja opet provociram :oo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 28 Dec 2021, 18:47

General War wrote: 28 Dec 2021, 18:45 MA samo naprijed, imam i ja imena...samo da ne ispadne da ja opet provociram :oo
Ne daš na četnike, pa ne daš na ustaše, pa na ruse…. Na koga još ne daš? Na madjare?

E, baš ti se ukazala gospa u rovu, mora da si dobro nagrajiso :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3897 times
Been thanked: 3598 times

Post by Naseef Mushroom » 28 Dec 2021, 18:52

Duminjo wrote: 28 Dec 2021, 00:48 Vala vam je bezveze ova prepirka na licnom nivou. Ti se pokajo sto si bio u ABiH a ti vidi Cacu..

Nit mozes nekome nesto reci da se pokajo za to, nit imas pravo. A gnusno je Cacu stavljati u bilo kakvu ravan sa zlocincima iz manjeg entiteta.
To da je se neko pokajao što je se odlučio 1992. za ARBiH nije nikakva provokacija niti prepirka na ličnom nivou već činjenica.
Koliko znamo izjava i priča koliko je Nebošnjaka napustilo Armiju Republike Bosne i Hercegovine jer je se "islamizirala"? Koliko smo čuli izjava da to nije bila ona Armija i ona država za koju su se borili, kako bi da su znali na šta će izaći otišli 1992. u Švedsku i Ameriku da su znali da će selam biti službeni pozdrav ili ako su mislili ostati da su znali da će biti "torovi" bar bi se odlučili za onaj tor gdje neće biti manjina i biti među svojim narodom?

Evo jedan primjer, nije bio pripadnik ARBiH ali je bio dijete ratnog Sarajeva, Vuk Bačanović. Da su on i njegovi bili četnici napustili bi odmah 1992. Sarajevo ali nisu međutim zasmetali su mu godinama kasnije iste stvari koje danas smetaju Generalu i zbog te ogorčenosti i "izdaje" danas fura istu priču po Srbiji kao i oni Srbi koji su otišli 1992.
Osobe poput Generala su se borili u ARBiH međutim on je smatrao 1992. ARBiH svojom a mene svojim saborcem ali je od 1993 iz navedenih razloga gledao na ARBiH isto kao na hvo i vrs a na mene isto kao na Mitra i na Jozu, šta više, on osjeća još veće gađenje prema ARBiH jer se osjeća izdan i prevaren dok je kod vrs i hvo odmah na početku znao na čemu je.

Tako da gdje je bio 1992. i što smo tada bili na istoj strani je za mene apsolutno nevažno jer je očigledno ako zarati da nećemo biti na istoj strani.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 28 Dec 2021, 18:57

Naseef Mushroom wrote: 28 Dec 2021, 18:52
Duminjo wrote: 28 Dec 2021, 00:48 Vala vam je bezveze ova prepirka na licnom nivou. Ti se pokajo sto si bio u ABiH a ti vidi Cacu..

Nit mozes nekome nesto reci da se pokajo za to, nit imas pravo. A gnusno je Cacu stavljati u bilo kakvu ravan sa zlocincima iz manjeg entiteta.
To da je se neko pokajao što je se odlučio 1992. za ARBiH nije nikakva provokacija niti prepirka na ličnom nivou već činjenica.
Koliko znamo izjava i priča koliko je Nebošnjaka napustilo Armiju Republike Bosne i Hercegovine jer je se "islamizirala"? Koliko smo čuli izjava da to nije bila ona Armija i ona država za koju su se borili, kako bi da su znali na šta će izaći otišli 1992. u Švedsku i Ameriku da su znali da će selam biti službeni pozdrav ili ako su mislili ostati da su znali da će biti "torovi" bar bi se odlučili za onaj tor gdje neće biti manjina i biti među svojim narodom?

Evo jedan primjer, nije bio pripadnik ARBiH ali je bio dijete ratnog Sarajeva, Vuk Bačanović. Da su on i njegovi bili četnici napustili bi odmah 1992. Sarajevo ali nisu međutim zasmetali su mu godinama kasnije iste stvari koje danas smetaju Generalu i zbog te ogorčenosti i "izdaje" danas fura istu priču po Srbiji kao i oni Srbi koji su otišli 1992.
Osobe poput Generala su se borili u ARBiH međutim on je smatrao 1992. ARBiH svojom a mene svojim saborcem ali je od 1993 iz navedenih razloga gledao na ARBiH isto kao na hvo i vrs a na mene isto kao na Mitra i na Jozu, šta više, on osjeća još veće gađenje prema ARBiH jer se osjeća izdan i prevaren dok je kod vrs i hvo odmah na početku znao na čemu je.

Tako da gdje je bio 1992. i što smo tada bili na istoj strani je za mene apsolutno nevažno jer je očigledno ako zarati da nećemo biti na istoj strani.
Ama laže da je igdje bio, šta ti je. Nemoj da si Hadžifejzović :grana
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3897 times
Been thanked: 3598 times

Post by Naseef Mushroom » 28 Dec 2021, 19:02

General War wrote: 28 Dec 2021, 12:18
Naseef Mushroom wrote: 28 Dec 2021, 12:12
Ako smo ti i ja potpuno različiti i ako si ti shvatio već 93. da je sve suprotno od onoga što želiš zašto bih onda ja trebao biti žalostan? Nema nikakve logike :cudi
Ima kako nema...sjeti se golfa sa pola rezervoara, ako ne zelis se vrit ukrug.
Bosna i Hercegovina sačuvana u svojim granicama. Prije par dana bio u svom Doboju u svojoj državi, u svojoj Bosni i Hercegovini.
To 23% što se obiđe sa pola rezervara sam po forumima i portalima samo čitao od Bullevara i ostalih djikana na Klixu i evo sad od tebe.
Važno je da za onu Bosnu i Hercegovinu zo kojoj si ti sanjao ne treba ni auto, pješke za 5 minuta od svog doma do svog FGR kafića.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 28 Dec 2021, 19:07

Nego, hajd da malo ovako te njegove kerefeke rasčlanimo: Koliko je Srba u Sarajevu stradalo od četničkih što snajpera, što granata? Uzmimo npr masakr na Markalama. Eto, izbrojte nebošnjačka imena žrtava. A za ta selam-sranja u Armiji - njega sigurno niko nije tjero da se tako pozdravlja i tegbira unaokolo, sigurno je tu bilo respekta za sve saborce. Tako da se ova njegova izmišljotina tu i ovde svodi na onu - hrdjavom q svaka dlaka smeta. Prodaje nam šupljake na ovoj temi i to danonoćno. A rad moderacije više nema smisla ni komentarisati..
Weak people revenge.
Strong people forgive.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 28 Dec 2021, 19:14

Melek wrote: 28 Dec 2021, 18:47
General War wrote: 28 Dec 2021, 18:45 MA samo naprijed, imam i ja imena...samo da ne ispadne da ja opet provociram :oo
Ne daš na četnike, pa ne daš na ustaše, pa na ruse…. Na koga još ne daš? Na madjare?

E, baš ti se ukazala gospa u rovu, mora da si dobro nagrajiso :hm
Orbana ako mi taknes, ko da si me za srce ujeo :oo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21847 times
Been thanked: 19895 times

Post by Masamune » 28 Dec 2021, 19:14

viewtopic.php?f=68&t=5

Koje je pravilo prekršio pa da dobije ban?

Post Reply

Return to “Politika u BiH”