Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4434 times
Been thanked: 3385 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by Melek »

MarlboroGold wrote: 28 Dec 2021, 19:14 viewtopic.php?f=68&t=5

Koje je pravilo prekršio pa da dobije ban?
Dok o četnicima medi, ja bi ga po kratkom postupku. Zar ti ne bi?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Prosipanje iole pozitivne spike za uzp i genocidno četništvo, ma kojeg formata, trebalo bi da zaslužuje ban.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War »

Melek wrote: 28 Dec 2021, 18:57
Naseef Mushroom wrote: 28 Dec 2021, 18:52
To da je se neko pokajao što je se odlučio 1992. za ARBiH nije nikakva provokacija niti prepirka na ličnom nivou već činjenica.
Koliko znamo izjava i priča koliko je Nebošnjaka napustilo Armiju Republike Bosne i Hercegovine jer je se "islamizirala"? Koliko smo čuli izjava da to nije bila ona Armija i ona država za koju su se borili, kako bi da su znali na šta će izaći otišli 1992. u Švedsku i Ameriku da su znali da će selam biti službeni pozdrav ili ako su mislili ostati da su znali da će biti "torovi" bar bi se odlučili za onaj tor gdje neće biti manjina i biti među svojim narodom?

Evo jedan primjer, nije bio pripadnik ARBiH ali je bio dijete ratnog Sarajeva, Vuk Bačanović. Da su on i njegovi bili četnici napustili bi odmah 1992. Sarajevo ali nisu međutim zasmetali su mu godinama kasnije iste stvari koje danas smetaju Generalu i zbog te ogorčenosti i "izdaje" danas fura istu priču po Srbiji kao i oni Srbi koji su otišli 1992.
Osobe poput Generala su se borili u ARBiH međutim on je smatrao 1992. ARBiH svojom a mene svojim saborcem ali je od 1993 iz navedenih razloga gledao na ARBiH isto kao na hvo i vrs a na mene isto kao na Mitra i na Jozu, šta više, on osjeća još veće gađenje prema ARBiH jer se osjeća izdan i prevaren dok je kod vrs i hvo odmah na početku znao na čemu je.

Tako da gdje je bio 1992. i što smo tada bili na istoj strani je za mene apsolutno nevažno jer je očigledno ako zarati da nećemo biti na istoj strani.
Ama laže da je igdje bio, šta ti je. Nemoj da si Hadžifejzović :grana
Ee tacno, laze..nije nigdje bio, sve oslobodio Aljo sa cetrdeset hajduka, plus ovi mrki Bosnjaci sto su nosili nekakvu cudnu crnu bosansku zastavu.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

Melek wrote: 28 Dec 2021, 19:21 Prosipanje iole pozitivne spike za uzp i genocidno četništvo, ma kojeg formata, trebalo bi da zaslužuje ban.
Vidm te ko moderatora, bilo bi to lijepa ekipa :D. Jos samo skupite para i napravite forum sebi.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

General War wrote: 28 Dec 2021, 19:21
Melek wrote: 28 Dec 2021, 18:57

Ama laže da je igdje bio, šta ti je. Nemoj da si Hadžifejzović :grana
Ee tacno, laze..nije nigdje bio, sve oslobodio Aljo sa cetrdeset hajduka, plus ovi mrki Bosnjaci sto su nosili nekakvu cudnu crnu bosansku zastavu.
Jbg, djenka, lažeš. Reko ti dobrica :cudi

Hej, čuj, dobrica :oo
Weak people revenge.
Strong people forgive.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

Ja, ba...moj vehabudine: Svaka ti je ko u Halilovica :oo

Image
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22633 times
Been thanked: 20761 times

Post by Masamune »

Melek wrote: 28 Dec 2021, 19:21 Prosipanje iole pozitivne spike za uzp i genocidno četništvo, ma kojeg formata, trebalo bi da zaslužuje ban.
Ne vidim da ikome od njih medi.

Kod tebe je fitilj svakako poprilično kratak, pa ti se četništvo i ustavštvo pričinjavaju i tamo gdje ne postoje.

Dakle, pakujete mu gluposti konstantno, pa je logično da će i uzvratiti. Nakon prva 2-3 posta koje je ostavio odmah je bilo "ispao iz kamiona", pa ste onda svi đuture krenuli u pljuvanje i to mahom oni koji više na klix ne ulaze ili koji su tamo trajno banovani, a kasnije su se priključili i ostali.

Smanjite ba doživljaj. Imate ignore, ali ovo što piše uopšte nije razlog za ban. Ne budite smiješni. Kad bi njega banovali trebali bi i vaš 3-4 zajedno s njim, pa ti vidi je li to pametno.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

General War wrote: 28 Dec 2021, 19:22
Vidm te ko moderatora, bilo bi to lijepa ekipa :D. Jos samo skupite para i napravite forum sebi.
Ma vraćo bi se ti ko muha na govno, evo ovo mjesto je čisti dokaz za to :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

MarlboroGold wrote: 28 Dec 2021, 19:27

Kod tebe je fitilj svakako poprilično kratak, pa ti se četništvo i ustavštvo pričinjavaju i tamo gdje ne postoje.

Dakle, pakujete mu gluposti konstantno, pa je logično da će i uzvratiti. Nakon prva 2-3 posta koje je ostavio odmah je bilo "ispao iz kamiona", pa ste onda svi đuture krenuli u pljuvanje i to mahom oni koji više na klix ne ulaze ili koji su tamo trajno banovani, a kasnije su se priključili i ostali.

Smanjite ba doživljaj. Imate ignore, ali ovo što piše uopšte nije razlog za ban. Ne budite smiješni. Kad bi njega banovali trebali bi i vaš 3-4 zajedno s njim, pa ti vidi je li to pametno.
Znam ja da ti “ne vidiš” te neke stvari, al hajd sad, dobro je…
Weak people revenge.
Strong people forgive.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

Melek wrote: 28 Dec 2021, 19:28
General War wrote: 28 Dec 2021, 19:22
Ma vraćo bi se ti ko muha na govno, evo ovo mjesto je čisti dokaz za to :hm
Hehehe
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

:D Jel ovo na pomolu neka koalicija ovdje ?.

Garant je nasljeđe od komunizma .

:obrve
Ostalo je cutanje.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

50% postova, moram samo odgovarat na uvrede i projiciranja, nije mi mrsko doduse, zabave me...ali "nekoga" koga interesuje kultura dijaloga i drugacijeg misljenja (totalno drugacijeg od nacionalsitickih izljeva) lijepo bi se zapitao sta je pustio u evropu i sta obitava po bosni.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Melek wrote: 28 Dec 2021, 19:29

To što je ovdje dominantan broj Bošnjaka, a među njima i pojedini baš zadrti koji itekako ujedaju, svaki odgovor na takve ujede nije "medi onima tamo" nego je apsolutno očekivano da će na udaru biti bošnjačka mitomanija i nacionalizam ukoliko isplivaju. I da, oboje je itekako prisutno na ovom forumu. Naravno, takve možeš nabrojati na prste jedne ruke, tj. ove zadrte.

Znam ja Generala kako je ubijao u pojam mnoge četničine i velike ustaše na klixu i sam sam učestvovao u nekim diskusijama, tako da da je ovo što mu pakujete, a to ponavljam, izuzetno smiješno. Naravno, klix ima mnogo više i jednih i drugih i trećih, pa otuda postoji i drugačiji fokus. Ovdje je samo jedan dominantan, pa vam se čini da samo vas kritikuje i da onima tamo medi ili da je čak njihov pripadnik.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

MarlboroGold wrote: 28 Dec 2021, 19:44
Melek wrote: 28 Dec 2021, 19:29

To što je ovdje dominantan broj Bošnjaka, a među njima i pojedini baš zadrti koji itekako ujedaju, svaki odgovor na takve ujede nije "medi onima tamo" nego je apsolutno očekivano da će na udaru biti bošnjačka mitomanija i nacionalizam ukoliko isplivaju. I da, oboje je itekako prisutno na ovom forumu. Naravno, takve možeš nabrojati na prste jedne ruke, tj. ove zadrte.

Znam ja Generala kako je ubijao u pojam mnoge četničine i velike ustaše na klixu i sam sam učestvovao u nekim diskusijama, tako da da je ovo što mu pakujete, a to ponavljam, izuzetno smiješno. Naravno, klix ima mnogo više i jednih i drugih i trećih, pa otuda postoji i drugačiji fokus. Ovdje je samo jedan dominantan, pa vam se čini da samo vas kritikuje.
De ne bulazni. Nije to nikakva bošnjačka mitomanija i nacionalizam, nego gadjenje na suptilno prosipanje neke tamo pozitive o UZP- u i svemu ostalom što genocid znači. Ti su mi fenomeni izrazito degutantni i smatram da su van svakog razuma.
Last edited by Melek on 28 Dec 2021, 19:49, edited 3 times in total.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Dobro, mogao bi malo ohladiti sa Cacom. To je činjenica. Ima i drugog materijala u vezi nacionalizma i mitomanije.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

A to ne vjerujem, da je on sad ovamo vakav a onamo nakav. A ako jeste, e onda je stvarno za brigu.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

Melek wrote: 28 Dec 2021, 19:47
MarlboroGold wrote: 28 Dec 2021, 19:44

Znam ja Generala kako je ubijao u pojam mnoge četničine i velike ustaše na klixu i sam sam učestvovao u nekim diskusijama, tako da da je ovo što mu pakujete, a to ponavljam, izuzetno smiješno. Naravno, klix ima mnogo više i jednih i drugih i trećih, pa otuda postoji i drugačiji fokus. Ovdje je samo jedan dominantan, pa vam se čini da samo vas kritikuje.
De ne bulazni. Nije to nikakva bošnjačka mitomanija i nacionalizam, nego gadjenje na suptilno prosipanje neke tamo pozitive o UZP- u i svemu ostalom što genocid znači. Ti su mi fenomeni izrazito degutantni i smatram da su van svakog razuma.
Hooj tito dragi :D.
General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War »

Melek wrote: 28 Dec 2021, 19:52 A to ne vjerujem, da je on sad ovamo vakav a onamo nakav. A ako jeste, e onda je stvarno za brigu.
Moras razumiti, ja sam protiv svake vrste sovinizma ma s koje strane dolazio...dok je to kod tebe...ma nema toga kod takvih...
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2768 times
Been thanked: 8688 times

Post by Duminjo »

Naseef Mushroom wrote: 28 Dec 2021, 18:52
Duminjo wrote: 28 Dec 2021, 00:48 Vala vam je bezveze ova prepirka na licnom nivou. Ti se pokajo sto si bio u ABiH a ti vidi Cacu..

Nit mozes nekome nesto reci da se pokajo za to, nit imas pravo. A gnusno je Cacu stavljati u bilo kakvu ravan sa zlocincima iz manjeg entiteta.
To da je se neko pokajao što je se odlučio 1992. za ARBiH nije nikakva provokacija niti prepirka na ličnom nivou već činjenica.
Koliko znamo izjava i priča koliko je Nebošnjaka napustilo Armiju Republike Bosne i Hercegovine jer je se "islamizirala"? Koliko smo čuli izjava da to nije bila ona Armija i ona država za koju su se borili, kako bi da su znali na šta će izaći otišli 1992. u Švedsku i Ameriku da su znali da će selam biti službeni pozdrav ili ako su mislili ostati da su znali da će biti "torovi" bar bi se odlučili za onaj tor gdje neće biti manjina i biti među svojim narodom?

Evo jedan primjer, nije bio pripadnik ARBiH ali je bio dijete ratnog Sarajeva, Vuk Bačanović. Da su on i njegovi bili četnici napustili bi odmah 1992. Sarajevo ali nisu međutim zasmetali su mu godinama kasnije iste stvari koje danas smetaju Generalu i zbog te ogorčenosti i "izdaje" danas fura istu priču po Srbiji kao i oni Srbi koji su otišli 1992.
Osobe poput Generala su se borili u ARBiH međutim on je smatrao 1992. ARBiH svojom a mene svojim saborcem ali je od 1993 iz navedenih razloga gledao na ARBiH isto kao na hvo i vrs a na mene isto kao na Mitra i na Jozu, šta više, on osjeća još veće gađenje prema ARBiH jer se osjeća izdan i prevaren dok je kod vrs i hvo odmah na početku znao na čemu je.

Tako da gdje je bio 1992. i što smo tada bili na istoj strani je za mene apsolutno nevažno jer je očigledno ako zarati da nećemo biti na istoj strani.
Tvrdis nesto za sta nemas nikakav dokaz.
Cak on ima dokaz da bi bio na bosanskoj strani.

Vidis, da legalizuju brakove izmedju pedera, ocigledno je da bi ti bio medju prvima koji bi usli u takav brak. Valjal ova?
Bukvalno, takva ti je tvrdnja za njega i njegove strane.

Bilo bi fino da nastavimo sa temom. Bezveze napadate covjeka i pravite cirkus.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

General War wrote: 28 Dec 2021, 20:09
Melek wrote: 28 Dec 2021, 19:52 A to ne vjerujem, da je on sad ovamo vakav a onamo nakav. A ako jeste, e onda je stvarno za brigu.
Moras razumiti, ja sam protiv svake vrste sovinizma ma s koje strane dolazio...dok je to kod tebe...ma nema toga kod takvih...
Sad za sad, ono što razumijem je da si gotovo isključivo samo na ovoj temi i podjebavaš što s cacom što s nekim drugim stvarima. Je li to trolanje ili nešto treće, ko će ga znati. Medjutim, uglavnom ljigavo .
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”