Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
- Status: Offline
Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje
Izgleda da neće biti rata
OTKUD SAD OVO: Rusi ulaze u veliki infrastrukturni posao u BiH?
Ruska državna agencija ponudila je da finansira autoput od Sarajeva do Beograda, a turske firme će biti samo izvođač radova, rekao je danas državni ministar prometa i komunikacija Vojin Mitrović, navodeći da se time mijenja ranija najava da će Turska finansirati izgradnju ovog autoputa.
Govoreći na konferenciji za novinare nakon sastanka u Vijeću ministara, Mitrović je rekao da su pregovori oko podizanja kredita za gradnju autoputa Sarajevo – Beograd u Bosni i Hercegovini počeli sa jednom ruskom državnom agencijom, ali nije naveo njeno ime.
On je kazao da je ranije bilo definisano da finansiranje “ide od Turske”, ali kako to zapravo nije tako.
“U ovom trenutku, finansiranje koje je bilo predviđeno od Turske, ponuđeno je od jedne ruske državne agencije. To je praktično bio zadatak turske vlade – da obezbijedi finansiranje. Ponuđeni su određeni uslovi i mislim da su u ovom trenutku počeli razgovori oko uslova samog finansiranja tog kredita od strane ruske državne agencije. Kredit bi vraćali mi”, rekao je Mitrović.
On je još u martu 2021. godine govorio kako se bosanskohercegovačke vlasti nadaju povoljnom turskom kreditu koji bi dijelom ili u potpunosti finansirao gradnju.
Na današnjoj konferenciji za novinare, prilikom pojašnjenja o tome ko vodi pregovore, državni ministar saobraćaja i veza je ukazao na entitetske vlasti.
“Oko uslova finansiranja pregovara, ako je u pitanju gradnja kroz Republiku Srpsku, Ministarstvo finansija i ‘Autoputevi Republike Srpske’ sa ruskom državnom agencijom. Ako je u pitanju Federacija, onda federalne vlasti nadležne za zaduživanje”, kazao je Mitrović.
Odgovarajući na novinarsko pitanje o ulozi Turske, Mitrović je rekao kako je “Turska izvođač”.
BiH još uvijek nije počela s gradnjom, koja je u Srbiji već u toku. Bosna i Hercegovina i Turska potpisale su 16. marta 2021. godine sporazum o gradnji bh. dijela autoputa Sarajevo – Beograd. Svečanom potpisivanju prisustvovali su članovi Predsjedništva BiH i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan. Tom prilikom član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je kazao kako se nada da će finansiranje gradnje autoputa biti osigurano povoljnim kreditom iz Republike Turske.
Procijenjena vrijednost radova u bosanskohercegovačkom dijelu autoputa Sarajevo – Beograd je oko 5,5 milijardi konvertibilnih maraka.
OTKUD SAD OVO: Rusi ulaze u veliki infrastrukturni posao u BiH?
Ruska državna agencija ponudila je da finansira autoput od Sarajeva do Beograda, a turske firme će biti samo izvođač radova, rekao je danas državni ministar prometa i komunikacija Vojin Mitrović, navodeći da se time mijenja ranija najava da će Turska finansirati izgradnju ovog autoputa.
Govoreći na konferenciji za novinare nakon sastanka u Vijeću ministara, Mitrović je rekao da su pregovori oko podizanja kredita za gradnju autoputa Sarajevo – Beograd u Bosni i Hercegovini počeli sa jednom ruskom državnom agencijom, ali nije naveo njeno ime.
On je kazao da je ranije bilo definisano da finansiranje “ide od Turske”, ali kako to zapravo nije tako.
“U ovom trenutku, finansiranje koje je bilo predviđeno od Turske, ponuđeno je od jedne ruske državne agencije. To je praktično bio zadatak turske vlade – da obezbijedi finansiranje. Ponuđeni su određeni uslovi i mislim da su u ovom trenutku počeli razgovori oko uslova samog finansiranja tog kredita od strane ruske državne agencije. Kredit bi vraćali mi”, rekao je Mitrović.
On je još u martu 2021. godine govorio kako se bosanskohercegovačke vlasti nadaju povoljnom turskom kreditu koji bi dijelom ili u potpunosti finansirao gradnju.
Na današnjoj konferenciji za novinare, prilikom pojašnjenja o tome ko vodi pregovore, državni ministar saobraćaja i veza je ukazao na entitetske vlasti.
“Oko uslova finansiranja pregovara, ako je u pitanju gradnja kroz Republiku Srpsku, Ministarstvo finansija i ‘Autoputevi Republike Srpske’ sa ruskom državnom agencijom. Ako je u pitanju Federacija, onda federalne vlasti nadležne za zaduživanje”, kazao je Mitrović.
Odgovarajući na novinarsko pitanje o ulozi Turske, Mitrović je rekao kako je “Turska izvođač”.
BiH još uvijek nije počela s gradnjom, koja je u Srbiji već u toku. Bosna i Hercegovina i Turska potpisale su 16. marta 2021. godine sporazum o gradnji bh. dijela autoputa Sarajevo – Beograd. Svečanom potpisivanju prisustvovali su članovi Predsjedništva BiH i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan. Tom prilikom član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je kazao kako se nada da će finansiranje gradnje autoputa biti osigurano povoljnim kreditom iz Republike Turske.
Procijenjena vrijednost radova u bosanskohercegovačkom dijelu autoputa Sarajevo – Beograd je oko 5,5 milijardi konvertibilnih maraka.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Za 6 mjeseci na snazi
RS nastavlja po svome, objavljen entitetski Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima
Svi mi se morete obratit
- General War
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 139 times
Tako je, bolje je nama makadamom ko i dosad, podredjenim bosnjackim interesima..Ma znas wrote: 29 Dec 2021, 10:38 Srbiji je stalo do tih puteva. Cak i putevi koji idu kroz BiH su podredjeni srpskim interesima.![]()
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Ovo je u stvari sjajna vijest ukoliko odgovor bude adekvatan pa neka se farmaceutski mastodonti ganjaju sa njima.Taare wrote: 29 Dec 2021, 14:36Za 6 mjeseci na snazi
RS nastavlja po svome, objavljen entitetski Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima
-
--jusuf--
- Na probnom

- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 19 times
Ovim zakonom će farmaceutske kuće morat polagati račune i entitetu i državi. Pa divno Dodiče!
Last edited by --jusuf-- on 29 Dec 2021, 20:03, edited 1 time in total.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
Eno, potvrdio danas i Slučajni Prolaznik da rata neće biti i da nas svi levate 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter

Eh, da, umalo zaboravih - i da nas samo on ne levati 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
uvjek pjevusi onu pjesmu ...
sve cu da dam,samo da zaigram
i konjinu da prodam ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Taare
- greatest

Komšić: Ako vlasti RS-a ovako nastave, na kraju će se morati odgovoriti silom
Svi mi se morete obratit
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
nego sta...
jace,stabilnije drzave,vec bi to pomele ....ni prasina nebi ostala
jace,stabilnije drzave,vec bi to pomele ....ni prasina nebi ostala
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Melek
- Deer Hunter

Eno, Zuhdija ustvrdio da ima podršku za bonske ovlasti, biće leba 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Kako rece jedan ciko iz Izraela, svojevremeno jako blizak pa i visoko pozicioniran u Tsahal-u a danas vojni analiticar, pravila na BI, ja bih dodao i sire su otprilike slicna ulicnim. Ako ne odgovoris na provokaciju pa makar i nereciprocnom silom odjednom svi pomisle da mogu lako sa tobom. Odatle ovo ostrenje kurcica kojekakvih Jansi, Orbana i Plenkovica na ‘snjacima.
Jbg, nisam ja sad zakljucio nista specijalno pametbo nego se samo trudim prikazati situaciju u kojoj se nalazimo.
Elem, mrka kapa
Jbg, nisam ja sad zakljucio nista specijalno pametbo nego se samo trudim prikazati situaciju u kojoj se nalazimo.
Elem, mrka kapa
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Taare
- greatest

Je l neko gledao ovaj dokumentarac sa seferom? Ima više dijelova. Došao sam do četvrtog.
par dana gledam i to iz dijelova. Ne možeš odjednom. Stomak se okreće.
U drugom govori kako su aljo i klika naredili da se deminiraju branE na drini i pod policijskom prisilom natjerali narod koji je izbjegao iz višegrada i smjestio se u goraždu da se ponovo vrate. Epilog je poznat.
U ovom dijelu kojeg ću postati govori o sredstvima utrošenim na armiju.
On je izračunao da je na armiju potrošeno 160 miliona maraka.
problem je što tvrdi da je u muslimanskim zemljama prikupljeno preko pet milijardi i pita se gdje su pare.
tvrdi da se armija mogla naoružati. Tvrdi da su do kraja 92. konvoji nesmetano ulazili u bih.
tvrdi da su im razni trgovci oružjem nudili da i nakon 92. dostave oružje i da bosna plati tek nakon što armija preuzme isto.
Aljo i kompanija nisu htjeli ni da čuju.
I sad alijin isprdak bakir kaže da bi u slučaju novih sukoba on lično stao pred narod.
Ps.
Nikada nisu demantovali sefera. Nikad ga nisu tužili. To dovodi samo do jednog zaključka...
U drugom govori kako su aljo i klika naredili da se deminiraju branE na drini i pod policijskom prisilom natjerali narod koji je izbjegao iz višegrada i smjestio se u goraždu da se ponovo vrate. Epilog je poznat.
problem je što tvrdi da je u muslimanskim zemljama prikupljeno preko pet milijardi i pita se gdje su pare.
tvrdi da se armija mogla naoružati. Tvrdi da su do kraja 92. konvoji nesmetano ulazili u bih.
tvrdi da su im razni trgovci oružjem nudili da i nakon 92. dostave oružje i da bosna plati tek nakon što armija preuzme isto.
I sad alijin isprdak bakir kaže da bi u slučaju novih sukoba on lično stao pred narod.
Ps.
Nikada nisu demantovali sefera. Nikad ga nisu tužili. To dovodi samo do jednog zaključka...
Svi mi se morete obratit
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2753 times
- Been thanked: 8615 times
Samo sudstvo i tuzilastvo u potpunosti dati strancima.. koliko god, ne bi bili skupi
Za 10 god bi bili svica
Za 10 god bi bili svica
- insomnia
- Rđav kurac

Nije Alija natjerao narod nego je JNA i Crveni krat garantovao sigurnost svim gradjanima koji se vrate. Niko jos uvijek nije odgovarao zbog toga niti je optuzenTaare wrote: 29 Dec 2021, 23:33 Je l neko gledao ovaj dokumentarac sa seferom? Ima više dijelova. Došao sam do četvrtog.
Ps.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4123 times
- Been thanked: 3091 times
Ne znam otkud Grcka tu, ostalo 100% podrzavam. Sve je bolje od EU i/ili americke/ruske/kineske sape.
Sad cu se lagano udaljiti s teme da izbjegnem atomski slijeva.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- insomnia
- Rđav kurac

Sapa ss ne moze izbjeci. Premali smo i sto je jos gore nesposobni tako da nam je sapa jedini spas. USA bi bila najbolja. Evropa je previse islamofobna i ne bez razloga prijateljski naklonjena Srbima