Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Moderator: Krokodil Behko

Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Ne
46
42%
Da
24
22%
Jos razmisljam
6
5%
Vec sam se vakcinisao
34
31%

Total votes: 110

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times
Status: Offline

Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?

Post by Lavlje_srce » 03 Jan 2022, 13:52

insomnia wrote: 03 Jan 2022, 10:47
MarlboroGold wrote: 03 Jan 2022, 10:46 Ja sam nalon trece fajzera dobio povisen puls. Imam ga vec 2 sedmice, a pritisak je dobar.

Sutra sam zakazao pregled... EKG, ultrazvuk srca itd., a upravo cekam na nalaxe krvi pa da vidim kakva je situacija.

Kad sam miran imam osjecaj da mi srce ubrzano radi i osjetim kucanje na sebi bez stavljanja ruke. Citao sam da vakcine hoce izazvati poremecaj srcanog misica. Kod nekih je to znalo trqjati i do 3 mjeseca
A ne boj se Pfizer je kupio labaratoriju koja se bavi tim sranjima oko srca
Zamisli da je slusao nas "morone" i da se nije u vise navrata podsmijavao onome da "nauka nije nauka bez diskusije" (bez postavljanja pitanja), sad ne bi morao kod kardiologa. Ali on je vjerovao nauci, tj. onome sto sad prolazi pod istu iliti Fajzer kultu. Sve sto smo ispisivali godinu dana je cista moronstina, znas.

Ili si nas ili si protiv nas, sredina ne postoji.

Jah.:jutarnja
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2802 times
Been thanked: 5034 times

Post by Nora Ibsenova » 03 Jan 2022, 14:01

vila wrote: 03 Jan 2022, 13:39
Nora Ibsenova wrote: 03 Jan 2022, 13:09

Hajde da se drogiramo, nek se oči sjaje. :jupi

Ja primila prvu fajzera. Trebala bih uskoro drugu, ali ne da mi se s ovakvom nogom nigdje ići.
Nemoj se cijepiti dok ne pitas doktora zbog terapije protiv tromboze
:ok nisam ni planirala.
A hoće li nešto značiti ako je ne primim na 21 dan od prve doze?!
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 03 Jan 2022, 14:19

ili boca ili celjus od cuke i milovanje produzenom rukom zakona

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila » 03 Jan 2022, 14:31

Nora Ibsenova wrote: 03 Jan 2022, 14:01
vila wrote: 03 Jan 2022, 13:39

Nemoj se cijepiti dok ne pitas doktora zbog terapije protiv tromboze
Mislim da nece ali to ti nisam sigurna
Samo znam da ti nece dati dok si pod rizikom tromboze

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 844 times

Post by gospođa Brams » 03 Jan 2022, 14:33

Ja sam nakon 2. doze Pfizera dobila jako neugodne neuroloske simptome, trnce, bolove, desnu nogu prakticki nisam osjecala danima. Jos se nisam vratila u normalu. Moram vaditi krv da se iskljuci tromboza, malo je reci da sam prestravljena
somehow I manage

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 03 Jan 2022, 15:03

gospođa Brams wrote: 03 Jan 2022, 14:33 Ja sam nakon 2. doze Pfizera dobila jako neugodne neuroloske simptome, trnce, bolove, desnu nogu prakticki nisam osjecala danima. Jos se nisam vratila u normalu. Moram vaditi krv da se iskljuci tromboza, malo je reci da sam prestravljena
:mister

E tebe bih doslovno istukla jer si se slagala s nama, a ipak si to primila. Dobro se sjecam da sam te pitala prije nego sto si otisla uzeti injekciju, ko ce se brinuti o tvom muzu ako se ti razbolis? Uh.

Javi nam jesi li bolje. Joj, joj. :spavanje
Memento Mori

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9494 times
Been thanked: 10311 times

Post by Koraci_u_noci » 03 Jan 2022, 15:06

Snaci ce se on, ne brini
Pobjeci sad od svega zelim

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 03 Jan 2022, 15:07

Lavlje_srce wrote: 03 Jan 2022, 15:03
gospođa Brams wrote: 03 Jan 2022, 14:33 Ja sam nakon 2. doze Pfizera dobila jako neugodne neuroloske simptome, trnce, bolove, desnu nogu prakticki nisam osjecala danima. Jos se nisam vratila u normalu. Moram vaditi krv da se iskljuci tromboza, malo je reci da sam prestravljena
:mister

E tebe bih doslovno istukla jer si se slagala s nama, a ipak si to primila. Dobro se sjecam da sam te pitala prije nego sto si otisla uzeti injekciju, ko ce se brinuti o tvom muzu ako se ti razbolis? Uh.

Ne bih se sigurno isla cijepiti da me nisu natjerali na poslu. To je ta sloboda izbora.
Na kraju se i muz morao cijepiti zbog novog posla. Njega je prva doza srusila u krevet, sta ce biti s drugom, nemam pojma, bojim se

Guglajuci vlastite poteskoce sam naisla na ogroman broj iskustava ljudi s razlicitim neuroloskim nuspojavama nakon cijepljenja. Prestrasno nesto.
somehow I manage

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 03 Jan 2022, 15:12

gospođa Brams wrote: 03 Jan 2022, 15:07
Lavlje_srce wrote: 03 Jan 2022, 15:03:mister

Ne bih se sigurno isla cijepiti da me nisu natjerali na poslu. To je ta sloboda izbora.
Na kraju se i muz morao cijepiti zbog novog posla. Njega je prva doza srusila u krevet, sta ce biti s drugom, nemam pojma, bojim se

Guglajuci vlastite poteskoce sam naisla na ogroman broj iskustava ljudi s razlicitim neuroloskim nuspojavama nakon cijepljenja. Prestrasno nesto
Suze su mi u ocima dok ovo pisem. Uh...zao mi je od srca (ipak se ovako nekako znamo godinama i znam da si pametna i pravedna osoba). Ne znam sta vise da ti kazem, osim da nista dalje ne uzimate. Citala sam i ja o potpuno identicnim simptomima kao tvoji. Drzi se.

Sto se tice posla, raskrstila sam sama sa sobom. Spremna sam raditi na trafici, cistiti stubista, whatever. Svakako je sve otislo...znas gdje.
Last edited by Lavlje_srce on 03 Jan 2022, 15:14, edited 1 time in total.
Memento Mori

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2802 times
Been thanked: 5034 times

Post by Nora Ibsenova » 03 Jan 2022, 15:14

vila wrote: 03 Jan 2022, 14:31
Nora Ibsenova wrote: 03 Jan 2022, 14:01

Mislim da nece ali to ti nisam sigurna
Samo znam da ti nece dati dok si pod rizikom tromboze
Taman.
A evo mi brat dobio koronu. :roll Samo mi fali da mi prenese još i to.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9494 times
Been thanked: 10311 times

Post by Koraci_u_noci » 03 Jan 2022, 15:19

Objektivno, lako je naknadno bit pametan.
A sta kazu jedni i drugi kad se neko razboli i ne daj Boze umre.
Jedni vjerovatno sto se nije vakcinis'o kad je mog'o, a drugi sto se nije cuvao. Il sve svaljuju na doktore ili sta.
Pobjeci sad od svega zelim

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 03 Jan 2022, 15:20

Lavlje_srce wrote: 03 Jan 2022, 15:12

Suze su mi u ocima dok ovo pisem. Uh...zao mi je od srca (ipak se ovako nekako znamo godinama i znam da si pametna i pravedna osoba). Ne znam sta vise da ti kazem, osim da nista dalje ne uzimate. Citala sam i ja o potpuno identicnim simptomima kao tvoji. Drzi se.

Sto se tice posla, raskrstila sam sama sa sobom. Spremna sam raditi na trafici, cistiti stubista, whatever. Svakako je sve otislo...znas gdje.
Ja sam rekla da na 3. dozu ovog sranja nikako ne idem. Nadam se da ce sljedece godine biti dostupna cjepiva s provjerenim mehanizmom djelovanja i moralno neokaljana (da ne koriste fetalne stanicne linije u proizvodnji/testiranju), mislim da bi to trebala biti Valneva i docijepit cu se, ako bas budem morala, iskljucivo s time, muz takoder.
Drago mi je cuti da vas ima jos koje nisu uspjeli natjerati u ovaj eksperiment
somehow I manage

bosanski migrant
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 12 times
Been thanked: 69 times

Post by bosanski migrant » 03 Jan 2022, 15:23

Uzas, uzas

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 03 Jan 2022, 15:26

gospođa Brams wrote: 03 Jan 2022, 15:20
Lavlje_srce wrote: 03 Jan 2022, 15:12

Ja sam rekla da na 3. dozu ovog sranja nikako ne idem. Nadam se da ce sljedece godine biti dostupna cjepiva s provjerenim mehanizmom djelovanja i moralno neokaljana (da ne koriste fetalne stanicne linije u proizvodnji/testiranju), mislim da bi to trebala biti Valneva i docijepit cu se, ako bas budem morala, iskljucivo s time, muz takoder.
Bramsice, ja tu čekam, a upitno je kad če ista biti u HR, možda se rasprši pandemija. Covid potvrde neče dugo trajati iz birokratskih razloga. Pazi se :srce :srce
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 03 Jan 2022, 15:29

gospođa Brams wrote: 03 Jan 2022, 15:20Ja sam rekla da na 3. dozu ovog sranja nikako ne idem. Nadam se da ce sljedece godine biti dostupna cjepiva s provjerenim mehanizmom djelovanja i moralno neokaljana (da ne koriste fetalne stanicne linije u proizvodnji/testiranju), mislim da bi to trebala biti Valneva i docijepit cu se, ako bas budem morala, iskljucivo s time, muz takoder.
Da, fetalne stanicne linije iz 1980-te su posebno "zanimljive". O Valnevi ne znam gotovo nista, ali znam da i adjuvant (nosac cjepiva) zna biti problematican, tako da, oprezno.

Meni je dovoljno da vidim ovu vrstu fotografija da znam da me ne zanima njihovo "novo normalno" (novi feudalizam).

Image

Ista scena je bila vidljiva kad je Makron dosao posjetiti Plenkovica i svi oni su sjedili bez distance i bez maski, a konobar (rob) je bio pod maskom.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 03 Jan 2022, 15:32

bosanski migrant wrote: 03 Jan 2022, 15:23 Uzas, uzas
Kako te samo nije sramota?

Znas li sta je sramota, ili te ne dotice ono sto tebe licno ne pogadja? Uzas je tvoje trolanje.
Memento Mori

bosanski migrant
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 12 times
Been thanked: 69 times

Post by bosanski migrant » 03 Jan 2022, 15:35

Brams, pametnija si ti od toga, razumijem da ti nije lako ako si imala problema zbog vakcine al ne moras s budalama pristajati zbog toga, moja mati isto nece trecu dozu jer je imala bolove od druge pa je strah da opet ne bude...i nije vakcina moralno okaljana

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 03 Jan 2022, 15:37

Lavlje_srce wrote: 03 Jan 2022, 15:29
gospođa Brams wrote: 03 Jan 2022, 15:20Ja sam rekla da na 3. dozu ovog sranja nikako ne idem. Nadam se da ce sljedece godine biti dostupna cjepiva s provjerenim mehanizmom djelovanja i moralno neokaljana (da ne koriste fetalne stanicne linije u proizvodnji/testiranju), mislim da bi to trebala biti Valneva i docijepit cu se, ako bas budem morala, iskljucivo s time, muz takoder.
Da, fetalne stanicne linije iz 1980-te su posebno "zanimljive". O Valnevi ne znam gotovo nista, ali znam da i adjuvant (nosac cjepiva) zna biti problematican, tako da, oprezno.

VLA2001 consists of inactivated whole virus particles of SARS-CoV-2 with high S-protein density, in combination with two adjuvants, alum and CpG 1018. This adjuvant combination has consistently induced higher antibody levels in preclinical experiments than alum-only formulations and shown a shift of the immune response towards Th1. CpG 1018 adjuvant, supplied by Dynavax Technologies Corporation (Nasdaq: DVAX), is a component of the US FDA- and EMA-approved HEPLISAV-B® vaccine. The manufacturing process for VLA2001, which has already been upscaled to final industrial scale, includes chemical inactivation to preserve the native structure of the S-protein. VLA2001 is expected to conform with standard cold chain requirements (2 degrees to 8 degrees Celsius).

https://valneva.com/press-release/valne ... e-vla2001/

:hm
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 03 Jan 2022, 15:44

Kaze nece mjere dugo
Mjere
Image
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 03 Jan 2022, 15:53

bosanski migrant wrote: 03 Jan 2022, 15:35 Brams, pametnija si ti od toga, razumijem da ti nije lako ako si imala problema zbog vakcine al ne moras s budalama pristajati zbog toga, moja mati isto nece trecu dozu jer je imala bolove od druge pa je strah da opet ne bude...i nije vakcina moralno okaljana
Nisam imala nego i dalje imam, i ne vidim kakve veze ima pamet s time, zapravo uopce ne kuzim tvoj komentar niti zasto nazivas ljude budalama.

A sva cjepiva koja koriste fetalne stanicne linije u procesu proizvodnje/testiranja jesu moralno okaljana, ali ima tu nijansi. Trenutna cjepiva protiv covida koriste HEK293 koje su uzete od jednog embrija 70-ih godina i dalje se same umnozavaju po potrebi pa to bas nije usporedivo s uzimanjem novih uzoraka iz novih abortusa, iako je svejedno moralno upitno ako drzis da je uzimanje stanica ljudskog bica za potrebe medicinskih eksperimenata bez njihovog pristanka (duh) problematicno. Ja to drzim duboko nemoralnim i mislim da ta praksa treba prestati i naravno da cu radije izabrati cjepivo koje u proizvodnji/testiranju to ne koristi, ako je dostupno.
Sinopharm je jedino takvo cjepivo od sadasnjih al nazalost kod mene nije dostupno niti ga EU priznaje.
Zato ubuduce uzimam Valnevu u obzir ako bas budem morala se docijepljivati iako najradije vise uopce ne bih jer su ove nuspojave koje imam jako neugodne i ne zelim vise to nikada prolaziti.
somehow I manage

Post Reply

Return to “Stare ankete”